Teun schreef:Hoe was het gisteren Marin?
Echt heel bijzonder!
Het was echt heel erg lekker en bijzondere gerechten en hele fijne sfeer. We hebben zowel Jonnie als Thérèse gezien en het viel ons ook op dat het personeel zo ontzettend collegiaal met elkaar om gaat. Een geoliede machine maar absoluut met heel veel plezier. We zaten ook aan een heel leuk tafeltje waarbij we de hele zaal in keken. Echt leuk. We kozen voor 7 gangen, waarvan we dan vier uit het menu zelf mochten kiezen, en de rest werd aangevuld door Jonnie. En vijf amuses er wel bij! We hebben hele lekkere gerechtjes gehad, zal een paar hieronder laten zien en het wijnarrangement met wel iets van negen wijntjes (dat was wel weer even wennen voor mij, ben wel een bietje brak nu oeps), waaronder echt een hele lekkere Italiaanse sangiovese (mijn favoriet) en een heerlijke Ximenez sherry die we zo lekker vonden dat we nog een glas kregen. Ik heb heel erg gelet op de geuren van de gerechtjes en echt individuele smaken geprobeerd er uit te halen. Hebben echt genoten!
Hier één van de (vijf) amuses, de Librije vriendschapsring met kalfstartaar en haringkuit:
En een andere amuse, passievrucht van ik geloof wolvarkensvlees en beekforelkuit:
Langoustine als ceviche gegaard in kombucha (Japanse thee van paddenstoelen en gember) met zo'n gepekelde, gerookte eierdooier er over heen geraspt. Dat laatste wilden we al heel lang eens proberen dus dat was echt tof. Lekker hartig.
Ik had ook nog een ander gerechtje met rivierkreeftjes gerookt in gagel, die rooksmaak was echt zo ontzettend lekker! Met ganzenlever. De foto is niet heel boeiend, maar jongens jongens wat was dat lekker.
Beekforel met paddenstoelen, sherry, amandel en maggiplant. Met jawel, een flesje Librije's Maggi. I kid you not, ze liepen de hele tijd met zo'n flesje Maggi rond, dat soort dingen zijn zo fantastisch.
Hennenei met piment, peulvruchten en gezouten citroen. Helaas vond ik dit gerechtje niet zo lekker want het was heel zacht ei en daar houd ik niet van, maar m'n man vond het heerlijk dus we hebben geruild. Toen kreeg ik zijn visje met tulpenbollen (!), die, geen grapje, smaakten naar McDonalds frietsaus. Maar het gerechtje van het hennenei was zo mooi dus daar de foto van.
Als dessert had ik 'zilte groenten' met karamel, zeewier, bloedsinaasappel en plankton. Ja, plankton. Weird! Was wel lekker maar niet boeiend op de foto.
En als friandises bij de koffie een soort boswandelingetje met allerlei chocolaatjes en snoepjes met smaken uit het bos. Kreeg je dan een kaartje er bij met welke smaken, maar niet welk dingetje welke smaak was, dus kon je zelf echt proeven wat wat was. Was heel erg leuk.
Al met al was het echt super!