09 Mei 2017 12:49 door Susan
Caulfield: klinkt logisch inderdaad.
Het is sowieso wel verwarrend dat een saus soms heet naar waar het van gemaakt is (zoals knoflooksaus) en soms naar waar je het bij eet (fritesaus).
Ik zeg altijd pindasaus, maar volgens mij betekent satésaus in Nederland ook altijd wel pindasaus. Ik gebruik ook altijd Chinese roerbakgroenten voor gado gado (de variant met paksoi, taugé, rode ui en peultjes) en dan doe ik er broccoli of sperziebonen bij (afhankelijk van welke groente Yrsa eet, zij eet geen hele broccoli dus als ze dat eet gaat het restant in de gado gado). Voorheen kocht ik braaf alle groenten apart, maar ik vind dit veel handiger.
Ik maak vanavond stroganoff met kipstuckjes van de Vegetarische Slager. Sperzieboontjes en rijst erbij. Toen een vriendin van mij die vegetariër was gisteren zei dat ze die nooit eet omdat het, naar haar zeggen, te veel naar kip smaakt, dacht ik meteen: daar moet ik meer van weten. Ik ga ook niks tegen mijn man zeggen, kijken of hij het door heeft.
Gisteren had hij tijdens het eten niet door dat er geen vlees in de roti zat, en daar zat niet eens een vleesvervanger in ook, dat waren sperzieboontjes (moet eigenlijk kousenband zijn, ik weet het, maar daar moet je meteen zo'n bulkverpakking van kopen), zoete aardappel en gekookt ei met kerrie. Dus wellicht gaat dit ook werken. Ik ga nog steeds niet helemaal over op vegetarisch eten, want ik wil wel vis blijven eten en ook vlees als ik in het weekend bij mijn ouders ben, maar ik zou nog wel wat verder willen minderen.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)