03 Mei 2017 16:00 door Marin
Ik heb toevallig laatst het recept van de salade naar m'n schoonzus gemaild. Even zoeken.
Nou heb ik niet echt één recept, meestal doe ik maar wat. Maar ik zal proberen het op te schrijven:
Ingredienten (voor 2 grote eters maar misschien met z'n viertjes ook wel te doen):
Zakje wortel julienne
1 komkommer
Radijsjes of zakje radijsmix rauwkost
1 a 2 bosuitjes
Andere groenten die evt lekker er in zijn: Taugé, alfafa of andere sprouts, waterkers, wasabi rucola (mits nog te krijgen).
Proteine of your choice: Garnalen, gebakken kipfilet, dungesneden biefstuk. Altijd lekker om even aan te bakken met wat Aziatische kruiden (gember, knoflook, citroengras, etc)
Evt een eitje er in als je zou willen.
Pinda's
Sesamzaadjes
Voor de dressing:
Sojasaus (zes el? Ik doe een vrij grote scheut)
Van die sushi gember in zo'n potje waar ook vocht bij zit (je gebruikt een paar stukjes gember in fijngehakte stukjes en een paar theelepeltjes van het vocht)
Palmsuiker/rietsuiker/honing
Vissaus
Twee limoenen (uitgeperst en evt wat rasp)
Chili pepertje
Sesamolie
Rijstazijn (evt)
Evt verse gember of uit potje
Komkommer halveren, evt zachte midden er uit halen met een theelepel en in halve maantjes snijden. Alle groenten bij elkaar doen in een slakom.
Rooster de pinda's samen met de sesamzaadjes in een pannetje. Daardoor gaan de sesamzaadjes lekker een beetje plakken aan de pinda's.
Mix alle dressing ingredienten bij elkaar in een bakje, goed schudden (deksel er op) en eventueel naar smaak aanpassen. Het moet fris zuur zout met lichte pit zijn.
Meng de proteine of your choice en de dressing en de pinda's met sesamzaadjes door de salade.
En de noodlesoep die ik zo ga maken heeft niet echt een recept maar ik ga eerst het ontbijtspek in stukken snijden (groot stuk spek), dat aanbakken. Knoflook, gember, pepertje en citroengras voor de smaak. Daar dan bleekselderij bij en een uitje. Afblussen met vissaus, sojasaus en ik denk beetje rijstazijn. Shii takes er bij. Runderfond en bouillonblokjes er bij. Denk dat ik zowel runderbouillon als paddenstoelenbouillon gebruik voor de umami smaak. Udon noodles er bij voor het lekkere slurp effect en ik denk een (zacht voor de liefhebber) gekookt eitje er in en garneren met wat bosui.
Ik ga maar eens aan de slag..
Let's discover the world together.