Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


(Peuter)astma, hoe nu verder?

<<

sokpop

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 255

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:44

Bericht 24 Feb 2017 10:17

(Peuter)astma, hoe nu verder?

Ik zal het kort proberen te houden.

Mijn dochter van 18 maanden is eigenlijk al een jaar aan het hoesten. En nu is er dus baby/peuter astma geconstateerd, ze heeft hiervoor een puf gekregen. Deze moet er voor zorgen dat de longblaasjes (geloof ik) verwijden zodat ze makkelijker kan ademen.

We hebben op aanraden van de huisarts een nieuw huis voor de kat gezocht en dat lijkt wel iets te helpen, maar nog niet voldoende.
Sinds maandag heeft ze er dus ook een ontstekingsremmende puf bij. Ik heb nog niet echt het idee dat het heel erg helpt, maar weet ook niet goed hoe snel dat zijn werk doet.

Nu blijft het dus een beetje de vraag of ze allergische astma heeft of niet. Volgens de huisarts kan je dat op deze jonge leeftijd nog niet testen, maar als ik op internet zoek vind ik andere verhalen en lees ik dus dat het wel kan.

Wat zouden jullie doen?
Terug naar de huisarts en een doorverwijzing naar de kinderarts vragen?
Nog even afwachten en kijken wat die ontstekkingsremmende puf doet?
Het huis al helemaal aanpassen i.v.m. eventuele huismijtallergie of daar nog even mee wachten?

Kortom ik ben erg zoekende en kan wel wat goed advies gebruiken ;)
<<

Moesje

Kwebbel

Berichten: 432

Geregistreerd: 09 Dec 2013 12:27

Bericht 24 Feb 2017 10:21

Re: (Peuter)astma, hoe nu verder?

Ik heb 2 weken geleden nog een dag in het ziekenhuis gezeten met mijn zoon vanwege zijn astmatische klachten. De kinderarts zei toen ook dat ze het nog niet konden testen, pas vanaf een jaar of 7.
En ze zei er ook bij dat je niet heel veel aan de diagnose hebt omdat dan een puf nog steeds het medicijn is.

Sterkte met je meisje!
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13057

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 24 Feb 2017 11:01

Re: (Peuter)astma, hoe nu verder?

Kom ik weer met mijn melkverhaal..
Ik zou kijken hoe ze reageert op een melkvrij dieet.

Mensen (en artsen) denken vaak dat bij een KMA of lactose intolerantie alleen spugen, diarree en eczeem etc horen, maar astmatische klachten en koorts enz horen ook in dat rijtje!
<<

Hippie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1889

Geregistreerd: 19 Jan 2015 12:10

Bericht 24 Feb 2017 12:15

Re: (Peuter)astma, hoe nu verder?

Ik zou een doorverwijzing naar de kinderarts vragen. Niet dat die wellicht heel veel anders zal doen, maar je weet nooit. Mijn zoon is onder behandeling van een kinderarts met als specifiek aandachtsgebied de luchtwegen. Eerst kreeg hij van de huisarts twee soorten puffen, maar toen hij klachten bleef houden moesten we naar de kinderarts. Die bleef bij dezelfde medicatie, maar wel in een andere dosis. Een van beiden moest hoger gedoseerd worden. En zolang hij die medicatie heeft moet hij om de paar maanden op controle.

Testen op bepaalde allergieën en dergelijke doen ze bij mijn zoon niet, omdat er bij hem geen verdenkingen zijn op allergieën. Het kan geloof ik wel getest worden begreep ik, alleen is de test wel betrouwbaarder naarmate kinderen ouder zijn ofzo. En waar het ook van zou zijn, die puf moet mijn zoon hoe dan ook gebruiken.

De puf die ontstekingsremmend werkt heeft trouwens wel even nodig om optimaal te werken begreep ik. Mijn zoon heeft er inmiddels al heel lang eentje en dat gaat stukken beter, maar ook met die puf af en toe periodes met klachten. En dan komt de andere puf er bij ons bij. En in het begin kan het ook nog even zoeken zijn misschien, zoals bij mijn zoon de dosis te laag bleek uiteindelijk.

Je zou het ook nog even aan kunnen kijken, maar bij twijfel zou ik een verwijzing vragen. Ik merk toch dat onze kinderarts er veel meer vanaf weet. Al zat de huisarts er niet naast verder, maar de kinderarts weet en kan toch meer.
<<

Isabel_

Major Yipyapper

Berichten: 3612

Geregistreerd: 08 Sep 2013 09:40

Bericht 24 Feb 2017 13:11

Re: (Peuter)astma, hoe nu verder?

Mijn jongste dochter van net 1jaar heeft ook luchtwegproblemen en we zijn bij de kinderarts geweest hiervoor. Ze heeft twee puffers en het gaat nu een stuk beter. Ons huis is al gesaneerd omdat ikzelf ernstig instabiel astma heb dus daar is verder niets in veranderd.

Edit: ik zou een doorverwijzing naar de kinderarts vragen. Mijn ervaring is dat huisartsen vaak onvoldoende kennis hebben van de meeste soorten puffers en ik heb al regelmatig tegenstrijdige adviezen gehad.
<<

zonneschijn

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4886

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:28

Bericht 24 Feb 2017 15:59

Re: (Peuter)astma, hoe nu verder?

Mijn advies zou ook zijn om een doorverwijzing naar de kinderarts te vragen. Mijn zoontje heeft ook een puf gekregen nadat ik aangedrongen had naar de kinderarts te willen, daarvoor had hij al 4x een antibioticakuur gekregen van de huisarts wat dus totaal onnodig bleek te zijn.
Er is daar ook bloed geprikt en hij is niet allergisch voor katten/honden bleek, had toen mijn kat ook weggedaan op aanraden van de huisarts omdat hij zei dat dat een belangrijke reden was van zijn hoesten.
De kinderarts zelf gaf ook al aan dat huisartsen vaak niet voldoende weten op dat gebied.
Trots op mijn stoere ventje!
<<

Anoniem205

Bericht 24 Feb 2017 18:09

Re: (Peuter)astma, hoe nu verder?

Mijn advies: zoek een kinderarts met specialisme alleergie. Het is dikke onzin dat ze het testen van allergieën bij jonge kindjes niet doen! Mijn zoon, 2jr en 3mnd, heeft inmiddels 5 allergietesten gehad! Een bloedtest en 4 huidtesten. Binnenkort komen de eerste provocatietesten.

Hebben jullie nadat de kat weg was het huis 'gesaneerd'? Dus een stoomreiniger geleend en álles schoon gemaakt? Dus echt bank, gordijnen, tv, kamers, etc? Het heeft bij ons ongeveer 3 maanden geduurd voordat ons huis (en de wasmachine) katvrij was. En ik merk nu pas hoeveel beter het met zoon gaat.
<<

sokpop

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 255

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:44

Bericht 24 Feb 2017 19:54

Re: (Peuter)astma, hoe nu verder?

Bedankt voor jullie reacties!

Ik ga dan toch maar een verwijzing vragen aan de huisarts. Voelt dan een beetje alsof ik het oordeel van de huisarts niet vertrouw, terwijl dat niet zo is. Voel me een beetje een overbezorgde moeder. Nou ja, daar moet ik me geloof ik maar overheen zetten in dit geval.

Oreo ik heb haar slaapkamer wel helemaal uitgesopt en uit voorzorg ook gelijk alle knuffels van de kast gehaald. Ook heb ik alles inderdaad schoongemaakt met een stoomreiniger. De wasmachine heb ik niet bij stil gestaan, kan ik die ook nog extra schoonmaken?
Ik heb al even gekeken naar allergie behandeling bij ons in het ziekenhuis. Het schijnt een van de 7 ziekenhuizen te zijn die gespecialiseerd zijn in allergieën bjj kinderen. Dus dat komt met een doorverwijzing vast goed.
<<

Anoniem205

Bericht 24 Feb 2017 23:09

Re: (Peuter)astma, hoe nu verder?

Je zou de machine even een paar keer op 90 graden kunnen laten draaien zonder dingen. En het rubber schoonmaken! Heb je ook een droger? Daar bleven de kattenharen ook enorm in hangen.

Hier pikte zoon trouwens elk virus op wat er heerste en had daardoor continue ventolin pufjes nodig. Sinds de katten weg zijn is dat nog 'maar' elke 8 weken een verkoudheid en de laatste was zonder pufjes :)

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers