Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Paniekstoornis/agorafobie

<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4358

Geregistreerd: 22 Feb 2015 14:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 14 Apr 2016 19:27

Paniekstoornis/agorafobie

.
Laatst gewijzigd door Scandic op 23 Jun 2018 22:26, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Gijs.

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3164

Geregistreerd: 13 Apr 2014 09:04

Bericht 14 Apr 2016 19:51

Re: Paniekstoornis/agorafobie

Ik heb geen ervaring, herkenning of tips, maar wil alleen even zeggen dat het mij een hele nare en lastige angst lijkt! Hopelijk kan gespecialiseerde hulp wat voor je betekenen.
I made a wish and you came true
L. 22-01-2012 M. 16-05-2014
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4358

Geregistreerd: 22 Feb 2015 14:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 14 Apr 2016 19:55

Re: Paniekstoornis/agorafobie

Dank je, ja dat is het ook! Het slaat eigenlijk ook helemaal nergens op, maarja zie er maar eens vanaf te komen!
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5453

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:34

Bericht 14 Apr 2016 23:00

Re: Paniekstoornis/agorafobie

Heftig zeg. Ik herken het deels, of het bij mij een echte paniekstoornis is weet ik niet, want ik kan wel gewoon mijn dagelijkse dingen doen (waarschijnlijk niet dus). Maar ik kan me soms wel heel paniekerig voelen, bereid alles goed voor en merk wel dat ik soms wel 3x langer over dingen nadenk die eerder vanzelfsprekend waren en sommige situaties liever vermijd/me hier iig niet prettig bij voel. Ik probeer er bewust geen dingen voor te laten om zo steeds de nare gedachten weer te overwinnen. Ik heb gelukkig wel veel situaties en dagen waarin ik me wel veilig voel.

Mag ik er ook iets over vragen? Hoe uit het zich bij jou? Wat is je grootste angst?

Sterkte! En misschien al een goede stap om er open over te zijn.
<<

Feline

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4488

Geregistreerd: 11 Sep 2013 17:02

Bericht 14 Apr 2016 23:10

Re: Paniekstoornis/agorafobie

Wat vervelend dat je hier last van hebt Scandic! Je komt juist vol zelfvertrouwen over hier op het forum op mij. Ik heb ook een tijdje paniekaanvallen gehad, rond m'n 18e. Ik zat in een slechte situatie en durfde niet meer de trein of bus in. Nou herkende ik het van een oud klasgenootje op de middelbare school en dat werd alleen maar erger dus ik heb gewoon door gezet. Ik zat jankend in de trein en bus, bus heeft zelfs en keer een 'noodstop' gemaakt zodat m'n klasgenoten me naar buiten konden begeleiden maar uiteindelijk heb ik het wel overwonnen omdat ik er denk ik achter kwam dat er niet veel gebeurde tijdens m'n aanvallen. Ik heb het dus eigenlijk gewoon opgezocht omdat ik wist dat ervoor weglopen het alleen maar erger maakte.

Weet je of er ook iets ten grondslag ligt bij jou aan de paniekstoornis? Want ik ben daar achteraf achter gekomen maar het had gescheeld als ik de factor die het veroorzaakte direct had kunnen

Wat ik eigenlijk wil zeggen, kun je met je vriend of een vriendin die je 100% vertrouwd de stap nemen om recht je angst in te lopen? Ik denk eerlijk gezegd dat het beter met een vriendin/vriend gaat dan met je partner want daarbij krijg je sneller de neiging om boos te worden (ik in ieder geval).

Sterkte!
<<

Miccie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1061

Geregistreerd: 02 Sep 2013 06:01

Woonplaats: Den Haag

Bericht 15 Apr 2016 02:58

Re: Paniekstoornis/agorafobie

Bij mij is 1,5 jaar geleden ook deze stoornis vastgesteld. Ik ben daarvoor onder behandeling geweest bij de specialistische zorg waar jij het nu ook over hebt.

Het is bij mij voor een groot deel weggegaan maar op momenten waarop ik mij slecht voel komt het wel weer naar boven. Ik sleep mezelf nu wel bijna overal naar toe. Het openbaar vervoer in mijn eentje of alleen met de kinderen vind ik nog steeds eng en vermijd ik ook.

Ik heb vooral de angst dat ik ineens moet overgeven of flauw val. Nergens op gebaseerd overigens want het is nog nooit gebeurd.

Tijdens de behandeling leerde ik vooral dat ik er door heen moest. De angst onder ogen komen. Wat is het ergste dat mij kan overkomen? Zullen mensen mij gek vinden als ik echt moet overgeven of zullen ze het eerder vervelend vinden voor mij?

Hopelijk helpt de behandeling beter dan de basis ggz die je gehad hebt.
Je mag me altijd een bericht sturen als je iets wilt weten of vragen.
Afbeelding

Afbeelding
<<

Anoniem162

Bericht 18 Apr 2016 07:07

Re: Paniekstoornis/agorafobie

Ik heb agorafobie en sociale fobie. Ik krijg er veel paniekaanvallen door. Zodanig dat ik echt de controle over mezelf verlies en flauwval of ga hyperventileren. :palm:

Feline wat knap dat je je angst zo onder ogen durft te komen. En dat je er zo door heen bent gekomen.

Ik vertrek over een uur weer naar de therapeut. Laatste keer, dan zitten mijn behandelingen er op en moet ik een nieuwe verwijzing halen als het nog niet beter gaat.
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4358

Geregistreerd: 22 Feb 2015 14:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 23 Jun 2018 22:26

Re: Paniekstoornis/agorafobie

.

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers