Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Oudste moeite met zindelijk zijn in de nacht

15 Jul 2017 12:55

Mijn oudste (bijna 7) draagt nu sinds 2 maanden geen luier meer 's nachts. Voor we hier zijn beland hebben we heel veel moeite moeten doen om hem überhaupt uit de luiers te krijgen. Nu gaat het redelijk maar toch heeft hij 1-2 keer per week zijn bed weer nat en het zijn echt flinke plassen. Als hij tegen half 9 in slaapt valt laten we hem rond 23.00 uur als wij zelf naar bed gaan weer plassen. Als we dat niet doen weten we 100% zeker dat hij in bed plast. Toch heeft hij dus af en toe nog zijn bed nat. We weten nu niet zo goed wat we moeten doen. Hij krijgt na 18.00 uur bijna geen drinken meer en we laten hem voor het slapen gaan plassen en voor dat wij zelf naar bed gaan. We hadden eigenlijk wel gehoopt dat hij dit na een paar weken door zou hebben en vanzelf wakker zou worden als hij moet plassen. Maar helaas. We hebben het idee dat hij ook te vast slaapt en gewoon niet wakker wordt als hij moet. We lopen nu een beetje vast. Want moeten we nu rond een uur of 3 nog de wekker zetten om hem te laten plassen? En hoelang gaan we daarmee door? Of kunnen we nog iets anders doen?

En mijn jongste heeft er ook nog helemaal geen zin in en raakt totaal in paniek als we hem op een potje of de wc zetten. Dus als iemand daar ook nog een tip voor heeft :laughcry:

Re: Oudste moeite met zindelijk zijn in de nacht

15 Jul 2017 13:31

Ik heb geen tips maar lees wel even mee. Onze zoon blijft droog in z'n luier 's nachts, dus hopelijk zijn we er bijna vanaf. Ik heb weleens gelezen dat wekken om te plassen niet veel zin heeft, omdat ze zelf de prikkel moeten gaan voelen en dat is natuurlijk niet het geval als je hem wekt. Ook heb ik weleens gelezen of gehoord (dus heb geen bron voor je) dat rond de zevende deze prikkel (volledig) ontwikkeld zou moeten zijn. Ik zou zelf even contact met de huisarts of CJG opnemen voor advies.

Wat betreft jouw jongste, hopelijk wordt het binnenkort weer warm weer en dan zou ik 'm in zijn blote billen rond laten lopen. Kan hij ook aangeven waarom hij niet wilt of het eng vindt?

Re: Oudste moeite met zindelijk zijn in de nacht

15 Jul 2017 13:55

Mijn zoon is ook 7 en hij slaapt nu wel al een tijdje zonder luier maar hij plast nog regelmatig in bed. Ik moet zeggen dat het nu sinds een maandje iets beter lijkt te gaan maar hij wordt inderdaad ook gewoon niet wakker. We laten hem voor het naar bed gaan plassen en als wij naar bed gaan ook maar dan wordt hij amper wakker. Ik krijg hem dan ook echt niet goed wakker. Als hij in zijn bed plast slaapt hij ook vaak gewoon door. Het lijkt wel alsof het heel langzaam steeds iets beter gaat dus ik hoop maar dat het vanzelf over gaat.

Ik weet niet of je al een plaswekker hebt geprobeerd? Voor mijn zoon werkt het niet omdat hij er niet wakker van wordt maar veel kinderen hebben er wel baat bij.

Re: Oudste moeite met zindelijk zijn in de nacht

15 Jul 2017 16:18

Wij hadden hetzelfde met onze jongste. Die werd ook nooit wakker om zelf te gaan plassen. Eerst deden we hetzelfde als jij, maar met luier om. Toen hij goed ging zonder luier. Geregeld was hij nog nat 's ochtends. In de nacht een wekker zetten hebben we nooit gedaan. Op een gegeven moment ging dat ook goed. Nu maken we hem om 23.00 uur ook niet meer wakker. Op een enkele keer na gaat ook dat nu goed. Ik denk dat je dus even door moet zetten.

Re: Oudste moeite met zindelijk zijn in de nacht

15 Jul 2017 17:31

Ik heb zelf geen ervaring hiermee... Maar maak je hem echt goed wakker rond 23u? Een vriendin van me deed dat bij haar dochter niet, die haalde haar zo half slaperig uit bed en zette dr op de wc. Dochter heeft dus niet geleerd bewust die aandrang te voelen (heeft de huisarts hen later verteld). Zij zijn nu met een plaswekker bezig. Succes ermee, dit lijkt me zo lastig!

Re: Oudste moeite met zindelijk zijn in de nacht

15 Jul 2017 18:18

Mijn oudste heeft dit ook. Hier willen ze er voor 7 jaar niks mee doen (want dan 'mag' het nog volgens oa huisarts, schoolarts). Alleen de 7 jaar komt nu wel in zicht, dus ben wel benieuwd wat we dan aan opties hebben.

Hier draagt ze elke nacht een luier. Dat is deels luiheid vanuit mijn kant, want ik trek het slecht om naast meerdere keren voor andere dingen uit bed te moeten ook nog elke nacht een bed te verschonen. Maar aan de andere kant is het ook echt nog nodig. Ze is regelmatig droog in de ochtend, maar er zit nog te weinig regelmaat in en ze is ook nog te vaak nat. Een enkele keer een bed verschonen vind ik geen probleem, maar dan moet het plassen echt nog minder worden eerst.

Het probleem bij mijn dochter is dat ze niet wakker wordt om te plassen. Nooit gedaan ook, ze is er nog nooit wakker door geworden (zelfs niet als het bed nat is). Laten plassen voor het slapen doen we uiteraard en ook drinken vlak voor bedtijd beperken. Laten plassen als ik zelf ga plassen werkte hier helaas ook niet. Of ik kreeg haar onvoldoende wakker en dan kon ze ook niet plassen, of ik kreeg haar met veel moeite wakker genoeg en daar werd ze heel vervelend van en vervolgens kwam ze niet zomaar meer in slaap. Toen heb ik het advies gekregen om haar gewoon te laten plassen voor zij zelf gaat slapen en verder niet. En dan afwachten tot 7 jaar.

Maar dat is ze over een paar maanden, dus ik ben benieuwd. Helaas geen bruikbare tips vanuit mijn kant, maar wel een beetje vergelijkbaar verhaal, dus weet dat je in elk geval niet alleen bent (voor het geval je dat überhaupt dacht, dat weet ik natuurlijk niet).

Re: Oudste moeite met zindelijk zijn in de nacht

15 Jul 2017 19:28

MzCharlotte, we wekken hem dus 1x en dan moet hij altijd flink plassen. Daarna dus niet meer en we hoopte dan eigenlijk dat hij dan zelf uit bed zou komen als hij zou moeten. Maar dat doet hij dus niet. En we zijn ook wel ooit een wat later naar bed gegaan en dan had hij dus ook in bed geplast. Wbt de jongste. We hebben al 1 poging gedaan in de blote billen buiten maar meneer plast gewoon waar hij staat. Bij de oudste was dit zo gepiept. Die had binnen een dag door dat plas in het potje moest en een week later ging hij naar de wc. Maar de jongste laat dus alles lopen en als hij moet poepen schreeuwt hij om een luier.

Lexi, jij hebt hetzelfde probleem dus ;). Ik heb wel aan een plaswekker gedacht maar hoor daar ook weer verschillende verhalen over. En hier bij het cb willen ze kinderen ook de tijd geven tot 7 jaar. Maar ik zal in de zomervakantie toch maar eens gaan informeren bij het CB. Misschien dat een plaswekker toch wel helpt bij hem.

Thunder, het begin hebben we ook lang met een luier geoefend en dat ging ook vaak goed. Net als nu eigenlijk toch nog af en toe een ongelukje.

Niekske, S. is niet echt wakker te krijgen 's nachts en hij is inderdaad dan echt slaapdronken. Zo staat hij ook voor de wc. We zullen daar toch eens op gaan letten om hem toch te proberen goed wakker te krijgen. Misschien dat dat het wel is.

Hippie, ook herkenbaar dus ;)

Re: Oudste moeite met zindelijk zijn in de nacht

15 Jul 2017 19:42

Bij een vriendje van M heeft de plaswekker goed geholpen. Hij was binnen 2 weken helemaal droog. Is van dezelfde leeftijd als jouw zoon. Misschien toch proberen?

Re: Oudste moeite met zindelijk zijn in de nacht

15 Jul 2017 23:18

Bij het zoontje van goede vrienden heeft de plaswekker ook ontzettend goed geholpen! Hun zoontje was ook binnen no time zindelijk 's nachts. Het proberen waard denk ik?

Re: Oudste moeite met zindelijk zijn in de nacht

16 Jul 2017 08:58

Mijn oudste neef heeft dit ook. Hij is nu 9 en sids een paar weken gebruiken ze een plaswekker. Waar de eerste paar nachten mijn zus en zwager nog uit bed moesten komen om meneer op de wc te zetten omdat hij door de plaswekker heen slaapt merken ze nu echt wel verschil. Ze horen hem n u rond 23.00 naar de wc gaan zonder dat de wekker is afgegaan.
Ze hebben hiervoor wel een hele ziekenhuisprocedure gehad aangezien er meerdere dingen speelde. Toch zijn ze hier nu heel tevreden over.

Re: Oudste moeite met zindelijk zijn in de nacht

16 Jul 2017 09:15

Silly-One schreef:Mijn oudste neef heeft dit ook. Hij is nu 9 en sids een paar weken gebruiken ze een plaswekker. Waar de eerste paar nachten mijn zus en zwager nog uit bed moesten komen om meneer op de wc te zetten omdat hij door de plaswekker heen slaapt merken ze nu echt wel verschil. Ze horen hem n u rond 23.00 naar de wc gaan zonder dat de wekker is afgegaan.
Ze hebben hiervoor wel een hele ziekenhuisprocedure gehad aangezien er meerdere dingen speelde. Toch zijn ze hier nu heel tevreden over.


Maar als je door de plaswekker heen slaapt werkt het toch niet om hem alsnog op de wc te zetten. Door het wakker worden van de plaswekker zou de prikkel om te plassen moeten stoppen en door dan snel naar de wc te gaan plas je niet in bed. Als je kind niet wakker wordt van de plaswekker heeft hij toch allang geplast voordat je hem op de wc hebt.

Re: Oudste moeite met zindelijk zijn in de nacht

02 Sep 2017 21:13

Ik plaats de vraag even hierin.

Onze zoon van 7.5 was sinds april zindelijk snacht.
Toen we op vakantie waren ging het soms mis.. eenmaal thuis gaat het op en af. Maar nu sinds twee weken is het elke nacht raak. Hij heeft ook al paar nachten een luier om gehad maar die zijn nu op en hij vindt het niet leuk..
Maar elke dag beddengoed wassen vind ik niet leuk..

Wat nu te doen..??

Re: Oudste moeite met zindelijk zijn in de nacht

03 Sep 2017 08:20

Ik zou, gezien zijn leeftijd, een verwijzing naar de plaspoli vragen.
Plaats een reactie