Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Ouder relatie/contact

<<

Stuiterbal

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 306

Geregistreerd: 29 Dec 2018 19:08

Bericht 29 Jun 2019 11:57

Ouder relatie/contact

Dit gaat een lang verhaal worden......

Ik sta op het punt om alle contact met beide ouders te verbreken en ik word mij steeds meer bewust van het feit, dat ik dit veel eerder had moeten doen. Maar toch ontbreekt de kracht en lef om dit te doen.

Mijn jeugd is zeer traumatisch geweest. Ik ben opgegroeid met mijn zus maar was niet gewenst. Enkel wel voor mijn vader en daarom heeft mij moeder mij maar genomen. Helaas ben ik dan ook altijd het buitenbeentje geweest. Mij vader werkte heel veel en mijn moeder maakte schulden. Thuis werd ik voornamelijk emotioneel en mentaal mishandeld. De liefde en genegenheid ontbrak. Mijn zus kreeg echt alles en ook alles voor elkaar. Ik niet. Ik kreeg alle afdankertjes, ik moest smeken om iets te krijgen. Ik regelde vanaf 13 jaar zelf mijn verjaardagsfeestje want anders kreeg ik er geen. Financiën waren er niet. Mijn moeder was verslaafd aan kienen. Daar ging dan ook alle geld aan op. Eten koken was eerder een uitzondering dan gewoonte. Mijn eerste baantje, een krantenwijk, daar heb ik nooit het salaris van gezien.

Ik ben oprecht ook veel kwijt uit mijn jeugd. Ik heb wel veel straf gehad, bonkte dan ook met veel regelmaat met mijn hoofd tegen de muur om de pijn weg te drukken. Tevens ben ik ook slachtoffer van sexueel misbruik en ondanks dat mijn zus deze signalen aangaf, hebben ze mij gewoon naar hem laten gaan. Na 6 jaar is dit pas uitgekomen omdat ik lichamelijk klachten had en de huisarts dit niet vertrouwde. Er is een rechtszaak geweest en hij is vrijuit gegaan, enkel een geld boete. Mijn ouders hebben dit opgemaakt. En dat doet mij echt zo'n pijn. Dat geld wilde ik niet, ik zou het gedoneerd hebben. Maar het feit dat hij met zo'n billige straf is weg gekomen, en mijn ouders ook nog ervan geprofiteerd hebben terwijl ik voor de rest van mijn leven beschadigd ben. Lichamelijk als mentaal. Ze hebben niet ingegrepen en mij geen hulp aangeboden. Mijn zus wel want zij knipperde met de ogen en dat was een teken dat het niet goed met haar ging. Mijn emoties werden wederom niet erkend.
Ik kan zo nog heel lang doorgaan. Het behalen van mijn examen, ik heb zelf de vlag uit gehangen omdat ik trots was. Ik ben alleen mijn diploma gaan halen. Bij mijn zus werd dit allemaal uitgepakt met examen feest erop en eraan. Dit zijn vlagen wat ik nog weet. Op mijn 16e heeft mijn moeder mij dan ook hard handig het huis uit gezet en mij laten uitschrijven bij de gemeente. Geld wat ze wel nog kregen voor mijn vervolgopleiding heeft ze opgemaakt en ik heb zelf alle kosten moeten betalen toen. (Kon ik niet dus schoot mijn buurvrouw mij te hulp)

Maar dan nu, ik heb 8 jaar geen contact gehad. Mijn ouders zijn gescheiden omdat mijn vader inmiddels vrouw is geworden. Beide zijn het hoopjes ellende. Mijn moeder is psychisch labiel en heeft COPD gold 4 en mijn vader is dood ongelukkig met het leven waar hij voor heeft gekozen. Na mijn therapie van een aantal jaren terug heb ik mijn haat gevoel aan de kant kunnen zetten en terug contact opgenomen. Het blijven je ouders zeggen ze dus ik vond dat ik dit verplicht was. In deze 7 jaren is er contact geweest. Ik heb destijds uitgesproken naar mijn moeder wat mijn verleden voor een gevolgen heeft gehad op mij. Zij werd vooral boos. Ik heb het maar gelaten.

Maar nu zijn we zover, ondanks mijn therapie, dat ik pas in zie hoe erg mijn jeugd is geweest. Welke problematieken ik momenteel heb wat het gevolg is van mijn jeugd. Hechtingsproblemen enz. Mijn moeder schenkt nog altijd geen aandacht aan mij. Als ik bij haar ben gaat het altijd over mijn zus en haar kinderen. Voor mij staat ze nog altijd niet open. En toch trek ik aan een "dood" paard. Ze verwijt mij ook, zelfs via mijn zoon, dat ik niet heel vaak op bezoek kom. Ze vind het nodig om mij dit via een sneer mee te geven. Mijn vader? Die laat sowieso nooit iets van zich horen. Ook daar ben ik al vaak geweest maar er komt niks terug. Hij is nog nooit in mijn nieuwe huis geweest waar ik alweer 3 jaar woon. Mijn moeder overigens ook pas 1x.

Ik wil dit niet meer. Ze hebben mij schade toegebracht waardoor ik nu al maanden arbeidsongeschikt door ben. Mijn jeugd is het gevolg van mijn heftige reactie op beide ontslagen. Teleurstelling, verdriet, afgekeurd worden ik ben niet goed genoeg. Mijn gevoelens hierom worden steeds meer los gepeuterd en daarmee krijg ik steeds meer het gevoel dat ik voor eens en altijd moet gaan breken. Maar ik durf het gewoon niet. Bang dat ik weer de schuldige ben, dat de vinger weer naar mij wordt gewezen. Vandaag zijn de 2 oudste jarig (of ja hun feestje) en 1,5 maand geleden heb ik mijn moeder onder andere uitgenodigd. Ik heb niks gehoord en vandaag kregen beide kids een kaartje in de bus wat niet eens door haar geschreven is. Geen contact niks. Daarmee mag ik ervan uit gaan dat ze niet komt?
Mijn zoon is diep teleurgesteld.

Ik wil niet eens een persoonlijke confrontatie aan gaan. Ik durf het niet eens en wil daar mijn energie niet meer in steken. Ik ben dan ook van plan om een brief te schrijven, met de hand, en deze af te leveren. En dan dit boek snel dicht te gooien.
Ik heb geen idee wat ik met dit topic wil? Herkenning? Advies, tips? Alles is prima. Het is al fijn dat ik dit nu even kwijt kon zodat ik vandaag nog kan genieten van onze 2 tieners.
For evigt, måske for evigt
Skal vi sammen, samme vej
Og når I morgen får øjne, og natten hviler sig
Skal vi for evigt måske samme vej
<<

Anoniem277

Bericht 29 Jun 2019 12:30

Re: Ouder relatie/contact

Ik heb jouw verhaal gelezen, wat een verschrikkelijke jeugd heb jij gehad!
Ik snap goed dat je wil breken met jouw ouders. Ze verdienen jou niet!
Ik heb er geen ervaring in maar wilde niet wegklikken.
Heel veel sterkte! Hopelijk kun je het allemaal verwerken.
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13492

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 29 Jun 2019 12:44

Re: Ouder relatie/contact

Och lieverd :( wat intens naar, verdrietig en ontzettend oneerlijk.. Zoals Anelisan zegt: ze verdienen je niet.
Wat dapper ook dat je dit zo hebt kunnen opschrijven.

Ik denk dat de brief schrijven een prima idee is. Het is nu tijd voor JOUW leven. JIJ bent de moeite waard, JIJ mag er zijn. Die teleurstelling elke keer weer kost zoveel energie!

Het zijn dan wel je ouders, maar feitelijk verdienen ze die titel niet.
Ze zijn het vechten, de energie én de tranen en teleurstelling niet waard.

Dikke dikke knuffel!
<<

Pandora

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3183

Geregistreerd: 02 Sep 2013 15:45

Bericht 29 Jun 2019 13:48

Re: Ouder relatie/contact

Jeetje, ik weet hier eigenlijk niet heel veel op te zeggen maar ik krijg echt tranen in mijn ogen bij het lezen van je verhaal.
Wat mag jij trots op jezelf zijn dat je het toch zover in je eentje hebt geschopt!
Ik hoop dat het verbreken van het contact je datgene brengt waar je op hoopt en je rust kun krijgen. Ik wens je heel veel sterkte en een gelukkige toekomst.
Remind yourself that it's okay not to be perfect....
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4074

Geregistreerd: 02 Sep 2013 08:06

Bericht 29 Jun 2019 13:51

Re: Ouder relatie/contact

Wat een heftig verhaal joh.
Wat een emoties moet jij al door gegaan zijn.
Je hebt ook nooit het goede voorbeeld gehad, wat goed dat jij dat dan wel kan zijn voor je tieners. Dat vind ik heel knap!

Wat betreft contract verbreken: ik geef je groot gelijk! En wat die brief betreft, doe je dat voor jezelf of voor heb?
Want ik heb het gevoel dat je meer vragen en weerstand oproept wanneer je dat doet en dat het misschien makkelijker is om het gewoon te doen zonder het aan te kondigen. Je kan die brief dan voor jezelf schrijven of voor als er echt vragen komen.
<<

sarah1985

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 12149

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:34

Woonplaats: Friesland

Bericht 29 Jun 2019 19:26

Re: Ouder relatie/contact

jeetje wat een heftig verhaal zeg. Je mag trots zijn op jezelf wat je bereikt hebt. Ik hoop dat je nu rust krijgt als je geen contact meer met ze hebt. Heel veel sterkte met alles
Afbeelding
<<

Anoniem282

Bericht 29 Jun 2019 21:09

Re: Ouder relatie/contact

Wat een verschrikkelijk verhaal en at erg dat jij dit leven hebt moeten leven. Ik vind de problematiek c.q. gebeurtenissen zoveel en overweldigend, dat ik me er niet aan wil wagen hier vanachter een beeldscherm op te reageren. Daar vind ik het te heftig voor en ik heb niet de kennis en kunde om daar echt zinnig op te reageren.

Het enige dat ik je wil meegeven is dat, als je beslist het contact te stoppen, je niet bang hoeft te zijn dat je als schuldige wordt aangewezen. Als het goed is heb je daar dan geen last meer van, omdat je je ouders dan niet meer spreekt. Ik hoop dat je zus hierin discreet genoeg is - mocht je met haar nog wel contact onderhouden - dat ze jou niet lastigvalt met wat je ouders hier allemaal van vinden.

Sterkte dekt de lading niet; bij gebrek aan een betere omschrijving wens ik je dit toch.
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5491

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:34

Bericht 29 Jun 2019 22:00

Re: Ouder relatie/contact

Vreselijk verhaal. Ik snap deze keuze ook goed, maar snap ook dat het erg moeilijk is. Sterkte Blutsj, luister naar je gevoel en misschien fijn om hier hulp bij te zoeken zodat je een klankbord hebt tijdens dit proces.
<<

Stuiterbal

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 306

Geregistreerd: 29 Dec 2018 19:08

Bericht 30 Jun 2019 06:02

Re: Ouder relatie/contact

Dank je wel voor jullie reacties.

Guattari: Zoals jij het omschrijft zo ervaar ik het dus nog niet. Als ik mijn verhaal vertel aan mensen dan vertel ik dit alsof het een verhaal van een ander is. Mensen reageren regelmatig vol afschuw terwijl ik "denk" Het valt wel mee.
Maar nu langzaam begin ik de heftigheid ervan te ervaren, te voelen en te begrijpen. Ik denk dat het zo ontzettend traumatisch is geweest dat mijn lichaam in de overleefstand is gegaan. Ook tijdens mijn relatie met mijn ex die er vervolgens 10 jaar achteraan kwam. Deze was ook heel ongezond, kleinerend, denigrerend en dominerend. Nu pas tijdens mijn huidige relatie waar ik alle ruimte krijg om wel mezelf te zijn en te mogen voelen enz, nu pas komt het eruit.

Het feestje was leuk maar pittig. Ik was snel overprikkeld en de wijn sloeg heel hard in. 0:00u ben ik naar bed gegaan dronken. En nu ben ik wakker en voel ik mij weer slecht. Vandaag maar even doorbijten.
For evigt, måske for evigt
Skal vi sammen, samme vej
Og når I morgen får øjne, og natten hviler sig
Skal vi for evigt måske samme vej
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9777

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 30 Jun 2019 07:40

Re: Ouder relatie/contact

Ik snap heel goed dat je het contact wilt stoppen. Verder geen advies of niets. Maar wilde ook niet wegklikken.

Een hele stevige knuffel voor jou!
<<

Pollepel

Kwebbel

Berichten: 298

Geregistreerd: 25 Okt 2018 19:14

Bericht 30 Jun 2019 08:52

Re: Ouder relatie/contact

Jeetje wat moet jij je eenzaam hebben gevoeld in je leven.
Heb je nog contact met je zus of andere mensen familie /vrienden uit je jeugd? Het kan helpen om met hen te praten over hoe zij jou zagen als kind. Voor mij waren dat heftige maar ook helende gesprekken.

Als 'kind van', blijf je altijd loyaal naar je ouders. Wat er ook is gebeurd.
Het contact verbreken om jezelf, te beschermen kan je doen. Die keuze ligt bij jou.
Het idee van een brief lijkt mij heel passend. Maak er een kopie van, om het later terug te kunnen lezen. Misschien kan je voor jezelf een ritueel bedenken hoe je dit symbolisch gaat sluiten.

Even wat vragen voor je eigen overdenking en bescherming.
En hoe wil je je kinderen in dit proces betrekken? Waarin wil je ze beschermen en waar wil je ze een levensles gunnen? Hoe bescherm je je zelf als er toch via hen pijnlijke opmerkingen binnen komen. Zodat je kinderen hun eigen weg kunnen kiezen.

Ik wens je heel veel sterkte en kracht toe in dit proces.
<<

Anoniem315

Bericht 30 Jun 2019 09:04

Re: Ouder relatie/contact

Jeetje, wat heb jij veel meegemaakt en te verwerken... Ik heb geen advies in deze. Ik hoop alleen dat je een keuze kan maken die voor jou goed is. Sterkte.
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8476

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:59

Bericht 30 Jun 2019 10:31

Re: Ouder relatie/contact

Ik wil ook laten weten dat ik je verhaal gelezen heb. Wat verschrikkelijk Blutsj. Heel veel sterkte met je beslissing :hug:
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
<<

Bergkristal

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 605

Geregistreerd: 10 Feb 2019 15:50

Bericht 30 Jun 2019 11:22

Re: Ouder relatie/contact

Heel veel sterkte heb er geen andere woorden voor. Knap dat je die keuze hebt/gaat maken ik denk dat het verstandig is!
Carpe Diem
<<

Stuiterbal

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 306

Geregistreerd: 29 Dec 2018 19:08

Bericht 30 Jun 2019 15:53

Re: Ouder relatie/contact

Pollepel: Klopt de eenzaamheid was enorm aanwezig alleen besefte ik mij dat toen helemaal niet. De familie aan de kant van mijn moeder, nee slechts 1 tante en oom heb ik wel contact mee maar minimaal. We lopen de deur niet plat zeg maar. Mijn zus is precies mijn moeder en zal altijd aan haar zijde staan. Komt daar ook dagelijks. Wij hebben ook nooit een echte zussenband gehad. Nu dus al helemaal niet.
Aan mijn vaders kant heb ik enkel alleen mijn opa en oom. Daar is het contact intensief mee. Opa is voor mij dus alles.

Een brief schrijven zal heel opluchtend gaan zijn. Papier is heel geduldig. Wat je zegt over een kopie is een heel goed idee. Ik wil hem dan ook gaan verbranden.

En hoe wil je je kinderen in dit proces betrekken? Waarin wil je ze beschermen en waar wil je ze een levensles gunnen? Hoe bescherm je je zelf als er toch via hen pijnlijke opmerkingen binnen komen. Zodat je kinderen hun eigen weg kunnen kiezen. Lastig, het gaat in dit geval alleen om mijn zoon. Hij kent "Oma" wel maar niet dat wij daar veel komen. Hij vraagt er wel eens om wanneer we weer eens op bezoek gaan. Mijn zoon gaat daar sowieso nooit alleen naar toe. Ga ik niet gaat hij dus ook niet. Via mijn ex al helemaal niet want hij kan mijn moeder niet zien of luchten.
For evigt, måske for evigt
Skal vi sammen, samme vej
Og når I morgen får øjne, og natten hviler sig
Skal vi for evigt måske samme vej
<<

Anoniem309

Bericht 30 Jun 2019 23:30

Re: Ouder relatie/contact

Zoals ik het lees heb je behoorlijk heftige dingen mee gemaakt. Ik maak uit je verhaal op dat je geprobeerd hebt een nieuwe start te maken, door het contact te willen herstellen, maar daar toch weer in teleurgesteld bent geraakt. Wat ik je wel wil meegeven is dat je niemand verantwoording bent verschuldigd. Als je een brief wilt schrijven en die wilt afgeven, dan moet je dat vooral doen. Maar kijk wel naar wat je ermee wilt bereiken. Is het niet toch een kleine stille hoop dat de na het lezen ervan WEL moeite gaan doen? Want dan kan je mogelijk ook weer teleurgesteld worden. Ik denk juist dat je beter kort en bondig de boodschap kan brengen dat je geen contact meer wilt. Maargoed, wellicht heb jij daar een ander gevoel over. Wel heb ik het idee dat je opnieuw struggled met zowel je verleden als de recentelijke teleurstellingen. Het van je afschrijven kan natuurlijk altijd. En soms is het ook niet verkeerd om een brief te schrijven en die een aantal weken op de kast te laten liggen. Opsturen kan altijd nog. Probeer in ieder geval de tijd te nemen voor je keuze het contact te verbreken en de verwerking van dit alles, want dit soort dingen zijn nou eenmaal nooit makkelijk.
Laatst gewijzigd door Anoniem309 op 13 Aug 2019 12:02, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 25116

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 01 Jul 2019 09:01

Re: Ouder relatie/contact

Wat een afschuwelijk verhaal! Ik denk dat niemand er gek van op zal kijken als je het contact verbreekt en daarbij, je hoeft je tegenover niemand te verantwoorden. Maar wat zij jou hebben aangedaan is onmenselijk.

Toevallig heeft m'n vader net een boek geschreven over een vergelijkbaar onderwerp. Het is het levensverhaal van een jonge vrouw met ook zo'n traumatische jeugd. Ze wilde haar verhaal graag vertellen om de periode af te kunnen sluiten. Het kan zeker helpen om dingen van je af te schrijven, of dat nou gewoon voor jezelf is of in een brief (of dus in een boek).

Heel veel sterkte met je beslissing en enorm fijn voor je dat je nu zo'n lieve vriend hebt die goed voor je zorgt!
❤ 7 juni 2018
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 01 Jul 2019 10:35

Re: Ouder relatie/contact

Wat een heftig verhaal, en wat zwaar om deze last met je mee te blijven dragen. Ik ben het eens met Guattari en wil me niet al te veel wagen aan hele adviezen maar wat ik wel denk als ik je verhaal lees, is dat jij je nergens schuldig om hoeft te voelen. Jij mag te allen tijde jouw beslissingen maken. Het zijn je ouders, maar ouder-zijn brengt ook plichten voor hun met zich mee, en die hebben ze niet echt volbracht. Jij probeert je nu aan je 'plicht' als dochter/ mens te houden maar de vraag is wat je er echt voor terug krijgt. Behalve iedere keer weer hoop dat het anders zal gaan, en dan de teleurstelling dat dat niet zo is.
<<

Stuiterbal

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 306

Geregistreerd: 29 Dec 2018 19:08

Bericht 01 Jul 2019 10:49

Re: Ouder relatie/contact

Het is elke keer idd weer die enorme teleurstelling. Toch de hoop en verwachting dat ik krijg waar ik recht op heb als dochter maar helaas. Mijn keuze staat vast ik ga het contact volledig verbreken. Ik ga vandaag schrijven. Alles opschrijven. Of dit ook DE gerichte brief wordt, weet ik nog niet. Maar ik heb eindelijk het gevoel dat ik kan gaan schrijven.

Ik wil mijzelf en ook mijn kind gaan beschermen voor nog meer teleurstellingen. Eigenlijk heb ik te lang ook vast gehouden aan iets wat er toch niet was. Terwijl ik wel steeds de gedachten had "als ze dood is, dan krijg ik eindelijk rust" Maar ik ga niet meer wachten tot dat moment.

@Bliss: Jaren geleden heb ik altijd geroepen dat ik een boek ga schrijven over mijn jeugd. Wie weet doe ik dat ooit nog wel. Schrijven is sowieso een fijne uitlaatklep. Wat goed dat je vader dit gedaan heeft voor deze vrouw.
For evigt, måske for evigt
Skal vi sammen, samme vej
Og når I morgen får øjne, og natten hviler sig
Skal vi for evigt måske samme vej
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:26

Bericht 01 Jul 2019 10:55

Re: Ouder relatie/contact

Weet je wat het ook is, je hóeft geen brief aan haar te overhandigen. Je kan ook zelf de dingen van je afschrijven en dat het daarmee gewoon klaar is. Probeer de verwachting die het overhandigen van zo'n brief daarmee ook wat in te perken. Ga voor jezelf na of je een reactie wil, of je hoopt dat er dan toch nog iets komt onder het mom van 'neeeeeee, ik wil mijn dochter niet kwijt' of welke andere reactie dan ook. Verwacht je daarmee weer pijn te ontvangen, overhandig dan die brief niet.
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 25116

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 01 Jul 2019 10:55

Re: Ouder relatie/contact

Goed dat je een knoop hebt doorgehakt en veel sterkte en succes met alles van je af schrijven.

(Oh en mocht je ooit nog een boek willen schrijven, neem dan eens contact met me op, misschien kan ik iets voor je betekenen qua (eind)redactie.)
❤ 7 juni 2018
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6197

Geregistreerd: 31 Aug 2017 15:18

Bericht 01 Jul 2019 11:02

Re: Ouder relatie/contact

Caro schreef:Weet je wat het ook is, je hóeft geen brief aan haar te overhandigen. Je kan ook zelf de dingen van je afschrijven en dat het daarmee gewoon klaar is. Probeer de verwachting die het overhandigen van zo'n brief daarmee ook wat in te perken. Ga voor jezelf na of je een reactie wil, of je hoopt dat er dan toch nog iets komt onder het mom van 'neeeeeee, ik wil mijn dochter niet kwijt' of welke andere reactie dan ook. Verwacht je daarmee weer pijn te ontvangen, overhandig dan die brief niet.

Ja dit zat ik ook te denken. Van je afschrijven kan jezelf goed helpen, maar ik zou goed bedenken of en waarom je de brief daadwerkelijk gaat overhandigen :).
<<

Stuiterbal

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 306

Geregistreerd: 29 Dec 2018 19:08

Bericht 01 Jul 2019 11:08

Re: Ouder relatie/contact

Caro schreef:Weet je wat het ook is, je hóeft geen brief aan haar te overhandigen. Je kan ook zelf de dingen van je afschrijven en dat het daarmee gewoon klaar is. Probeer de verwachting die het overhandigen van zo'n brief daarmee ook wat in te perken. Ga voor jezelf na of je een reactie wil, of je hoopt dat er dan toch nog iets komt onder het mom van 'neeeeeee, ik wil mijn dochter niet kwijt' of welke andere reactie dan ook. Verwacht je daarmee weer pijn te ontvangen, overhandig dan die brief niet.


Wat ik verwacht is dat ze mij sowieso niks ervan gaat laten weten. Mijn vader heb ik namelijk persoonlijk gezegd dat ik niet meer weet wat ik van hem nog moet verwachten. Dit nadat hij ons heeft laten zitten toen de vrouw van zijn broer plotseling stierf (mijn tante). Dit was voor hem dus ook de zoveelste egoïstische actie. Later wilde hij opeens bij mij op bezoek komen. Nog nooit hier geweest en toen heb ik dus op de rem getrapt. Hem gezegd wat ik ervan vind en hoe teleurgesteld ik in hem was/ben. En dan krijg je als enige reactie "oke"

Mijn moeder is net zo. Reactie gaat er niet komen en die wil ik ook niet eens. Min moeder is het type, ik ben een "slachtoffer" Maar ik wil wel voor eens en altijd laten weten wat zij mij hebben aangedaan en welke gevolgen dit voor mij met zich mee hebben gebracht. Vandaar ook dat ik sterk de drang heb wel een brief gericht te schrijven.

@Bliss: Top ga ik zeker onthouden. Want ik loop al langer met dit idee maar mijn schrijven is niet zoals het hoort te zijn.
For evigt, måske for evigt
Skal vi sammen, samme vej
Og når I morgen får øjne, og natten hviler sig
Skal vi for evigt måske samme vej
<<

Stuiterbal

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 306

Geregistreerd: 29 Dec 2018 19:08

Bericht 01 Jul 2019 11:11

Re: Ouder relatie/contact

En weet je wat het ook is? Als ik zo het contact verbreek zonder enige aanleiding, dan komt ze er maar mooi van af. Dan is zij wederom de zielige in dit verhaal want haar dochter heeft alles verbroken.

Nee zij gaat lezen wat zij mij heeft aangedaan. Elke woord, elke zin, ik ga alles tot in detail aan haar schrijven. Zij gaat hoe dan ook voelen wat ik al jaren voel. Ik ben ervan overtuigd dat ze haar nieuwsgierigheid niet kan onderdrukken en deze brief leest. Of laat lezen. En ik zal er zelfs bij vermelden dat ik geen antwoorden meer terug wil.

Oh wauw ik word opeens zo ontzettend boos!
For evigt, måske for evigt
Skal vi sammen, samme vej
Og når I morgen får øjne, og natten hviler sig
Skal vi for evigt måske samme vej
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15970

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:23

Bericht 01 Jul 2019 12:35

Re: Ouder relatie/contact

Wat een verhaal. Ik denk dat jij jezelf tekort doet wanneer je het contact wél aan zou houden. Kies maar voor jezelf en voor je eigen geluk, je ouders hebben al bewezen deze titel niet verdiend te hebben.
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
Volgende

Terug naar Liefde, seks & relaties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers