Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Nieuwbouwwoning

<<

Pomodori

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 520

Geregistreerd: 02 Sep 2013 20:28

Bericht 05 Nov 2014 15:07

Nieuwbouwwoning

Wij hebben een nieuwbouwwoning op het oog. Het is een rijtje van 12 huizen in een woonwijk met meerdere rijtjeshuizen, maar allemaal net even anders. Dit rijtje huizen is elders ook al gebouwd en daar hebben we een woning van binnen mogen bekijken. Dat beviel ons erg goed en nu overwegen we het huis te gaan kopen. We hebben al een optie genomen.
Maar waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwbouwhuis? Hebben jullie tips? Valt er uberhaupt over prijzen te onderhandelen of is het gewoon zoals het is met alle opties?

Komende vrijdag gaan we met de verkopend makelaar praten en kijken wat er allemaal mogelijk is. Ik kom daar graag een beetje goed geïnformeerd binnen. Bedankt alvast!
augustus 2013
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4207

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:32

Bericht 05 Nov 2014 15:19

Re: Nieuwbouwwoning

Wij hebben een nieuwbouwhuis en konden volgens mij niet onderhandelen over de prijs.

Kijk bij opties wat je evt door iemand anders kunt laten doen: bij onze dakkapel scheelde het ons 30%! Van de prijs. Dingen in de badkmaer hebben we laten vervallen om het zelf leuk te doen en de extra wc juist wel gedaan imdat de badkamer daarvoor uitgebouwd moest worden.
Alles is perfect, als je van een beetje chaos houdt.
― Loesje
<<

Anoniem199

Bericht 05 Nov 2014 16:58

Re: Nieuwbouwwoning

Wij hebben ook een nieuwbouwhuis en konden nergens onderhandelen over de prijs. Je kunt er wel voor kiezen om bijvoorbeeld de badkamer of keuken casco te laten opleveren en dit allemaal zelf uit te zoeken/doen. Precies zoals Helix zegt dus, goed kijken hoeveel je kunt besparen. Wij hebben alles laten doen, omdat we bij alles bijna duurder uit zouden zijn geweest. Nu achteraf had ik wel gewild dat we de badkamer misschien zelf hadden gedaan.

Spannend hoor, wanneer beginnen ze met bouwen?
<<

Anoniem87

Bericht 05 Nov 2014 18:04

Re: Nieuwbouwwoning

Wij hebben ook een nieuwbouwwoning, maar konden niet onderhandelen over de prijs. Wij hebben een project met 13 woningen waarvan er 12 zijn verkocht, dus dan heeft onderhandelen geen zin (alle woningen van ons type waren meteen verkocht, we moesten zelfs loten).
Over het meerwerk hebben we ook niet onderhandeld, wat we te duur vinden laten we gewoon door iemand anders doen. Maar we hebben niet heel veel meerwerk opzich, de woning wordt aardig "af" opgeleverd.
Net zoals Helix hebben we alleen de wc in de badkamer gelaten, de rest was veel te duur dus kopen we zelf bij de bouwmarkt. Ik heb een handige vader en schoonvader dus dat scheelt.
<<

rapa nui

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2660

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:35

Bericht 05 Nov 2014 18:13

Re: Nieuwbouwwoning

Bij mij was het ook een vaste prijs voor de nieuwbouwwoning. Bij mij was er over meerprijzen niet echt te onderhandelen. Keuken was exclusief. Badkamer/wc kon je er buiten laten maar bij de standaard uitvoering had je al wel de mogelijkheid om te kiezen tussen 4 soorten muurtegels en 4 soorten vloertegels. Ik vond dat prima maar heb bv wel als meerwerk een muurtje laten bouwen in de badkamer (ivm duurdere optie douchecabine). Ik heb het meerwerk dat ik wilde wel meteen laten uitvoeren omdat ik als ik alles zelf zou regelen en het officieel zou moeten uitbesteden aan iemand ik duurder uit zou zijn. Stel dat je zelf handig bent, handige familie ed hebt dan kun je bepaald meerwerk wel later laten doen. Je zit dan vaak wel dat je dit pas na de oplevering kunt laten doen. Dus dat je dan misschien later kunt verhuizen oid omdat je eerst die dingen wilt laten doen. Buren van me hebben bv na de oplevering nog vloerverwarming zelf gedaan, stopcontacten nog verlaagd aangebracht ed.
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. – Mark Twain
<<

Tom

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4207

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:32

Bericht 05 Nov 2014 19:15

Re: Nieuwbouwwoning

Elin schreef:Net zoals Helix hebben we alleen de wc in de badkamer gelaten, de rest was veel te duur dus kopen we zelf bij de bouwmarkt. Ik heb een handige vader en schoonvader dus dat scheelt.


Bij ons scheelde het in die beslissing ook wel dat we een simpele stenen wastafel met mengkraan zouden krijgen en een simpele handdouche met mengkraan. Wij hebben een leuke kast van Ikea erin gezet met wastafel (oke en mengkraan) en een regendouche met thermostaatkraan.
Alles is perfect, als je van een beetje chaos houdt.
― Loesje
<<

September

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2312

Geregistreerd: 01 Sep 2013 16:28

Bericht 05 Nov 2014 22:05

Re: Nieuwbouwwoning

Wij wonen sinds april in onze nieuwbouw woning.
We hebben in februari 2013 getekend en in september zijn ze begonnen met bouwen.
Wij hebben nog best wat van de prijs af gekregen. Ik denk dat we op het hoogtepunt van de crisis kochten. Ik heb het idee dat de huizenmarkt nu weer wat aantrekt als ik zie hoe snel de volgende fase verkocht raakt.
Je kunt in ieder geval proberen om wat van de prijs te krijgen.
Wij hebben een aantal dingen als meerwerk meegenomen zoals bv een uitbouw en dakramen. Veel opties kun je achteraf wel goedkoper krijgen / laten doen. Maar of je er zin in hebt?
Bij ons zat er geen keuken bij. Badkamer kon standaard maar dan zat er geen wc boven bij. Ik vond dat wel een pre. We hebben ervoor gekozen om badkamer en toilet casco te laten leveren. We hebben met behulp van mijn vader zelf een badkamer en toilet ingezet. Ben er zo blij mee. Heb zelf een tekening gemaakt van wat ik wilde en het is ook precies zo geworden. Heel gaaf!
Ben tot nu toe heel blij met ons huis. Vond ik wel het voordeel van nieuwbouw dat je alles meteen naar je eigen smaak kunt maken.
We moeten nu alleen nog de tuin doen. Dat vind ik het enige minpuntje. Veel werk is dat!

Succes met overwegen of jullie de koop doorzetten!
Afbeelding
Afbeelding
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4017

Geregistreerd: 02 Sep 2013 05:56

Bericht 05 Nov 2014 22:59

Re: Nieuwbouwwoning

Wij hebben een nieuwbouw appartement en de bouw was al zeer ver gevorderd toen wij het kochten ( kregen 2.5 maand na tekenen de sleutel). De badkamer en toilet (sanitaire) konden we niet meer kiezen, alleen de tegels nog, een keuken zat er sowieso niet bij en meerwerk kon ook niet meer. Onze makelaar heeft zo onderhandeld dat we de bouwrente niet hoefde te betalen, dat scheelde toch wel een aantal duizend euro.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Hope

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1128

Geregistreerd: 28 Jun 2014 15:08

Bericht 06 Nov 2014 09:48

Re: Nieuwbouwwoning

Wij hebben ook een nieuwbouwhuis gekocht.
De keuken, wc en badkamer hebben we leeg laten opleveren. We konden de keuken via een bedrijf van hun kopen met korting, maar dat was alsnog duurder dan wanneer we zelf ergens anders een keuken bestelden.
Op deze manier kan je ook nog wat aansluitingen veranderen, als je vind dat er bepaalde aansluitingen niet op een goede plek zitten zoals de douchekraan bijvoorbeeld.
Ik zal ook eens rondvragen wat het kost om bepaalde dingen bij een ander bedrijf te doen en vragen wat de eventuele opties zijn bij jullie huis.
Zo konden wij, tegen betaling, een vlizotrap naar zolder laten maken, een 2e wc, een buitenkraan laten aansluiten en nog wat van die dingen. We hebben toen gekeken of we het nodig vonden en wat het zou kosten als we het ergens anders zouden laten doen.
Als er standaard een keuken en badkamer in komt, hebben jullie dan nog wel keuzes uit tegels? Dat zou ik ook eventjes navragen dan.
<<

Anoniem154

Bericht 27 Feb 2015 20:52

Re: Nieuwbouwwoning

Even up. Wanneer begin je te betalen voor een nieuwbouwproject, en hoe liepen de bedragen bij jullie op door de tijd heen?
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2403

Geregistreerd: 22 Feb 2015 14:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 27 Feb 2015 21:00

Re: Nieuwbouwwoning

We begonnen met betalen nadat we naar de notaris zijn geweest. Het gaat in procenten, dus bijvoorbeeld 20% voor de fundering, 20% voor de eerste verdieping etc. Je gaat dus steeds meer betalen naar mate je huis meer af is. De grond betaalden we meteen voor nadat we bij de notaris zijn geweest.
Omdat we een spaarhypotheek + annuiteitenhypotheek hebben moeten we het aflosgedeelte al helemaal betalen. We betalen nu bruto €700 per maand en ze zijn nu met de benedenverdieping bezig. Bedrag loopt op tot €1200 bruto als het huis af is. Onze hypotheek is €250.000.
Hoop dat het zo duidelijk is, als je meer vragen hebt moet je het maar zeggen! Oja, hoe de bedragen oplopen staat precies in het koopcontract, in procenten dus.
De kunst van te leven is thuis te zijn alsof men op reis is ~ Godfried Bomans
<<

Anoniem154

Bericht 27 Feb 2015 21:55

Re: Nieuwbouwwoning

Dankje, morgen gaan we er eens iets meer in verdiepen, wie weet heb ik nadien nog vragen!
<<

Pomodori

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 520

Geregistreerd: 02 Sep 2013 20:28

Bericht 27 Feb 2015 22:47

Re: Nieuwbouwwoning

Ik was dit topic helemaal vergeten. Oeps...
Maar we hebben de nieuwbouwwoning inmiddels gekocht. De eerste paal zit al in de grond. :ja:

Wij hebben circa 3 weken geleden de grond laten passeren bij de notaris. Vanaf dat moment ga je rente betalen over de grond. Het restant van de hypotheek staat in een bouwdepot. Je betaalt daar al wel de rente over, maar de verstrekker vergoed ook rente omdat ze het geld nog niet hoeven uitlenen aan je. In ons geval is het gelijk aan het betaalde rente.
Doordat de fundering nu wordt gelegd hebben we een factuur van 10% van de aankoopprijs gehad en betaald middels het bouwdepot. Elke keer betaal je weer een stukje meer vooruit. Maar nooit meer dan ze de komende paar weken gaan doen.
Het schema van de betalingen staat in je koop-aanneemovereenkomst.

Mocht je nog meer vragen hebben, we zijn inmiddels behoorlijk ervaren ermee.
Succes!
augustus 2013
<<

Annie24

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1405

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:22

Bericht 27 Feb 2015 22:57

Re: Nieuwbouwwoning

Pomodori; waaarom betalen jullie vooruit en niet achteraf? Je hebt de nota van de fundering al betaald, maar de fundering ligt er nog niet?
Afbeelding
<<

Pomodori

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 520

Geregistreerd: 02 Sep 2013 20:28

Bericht 27 Feb 2015 23:21

Re: Nieuwbouwwoning

Nee, de fundering ligt er inderdaad nog niet. Daar zijn ze druk mee bezig.
Bij ons is het een klein project wat de aannemer doet. Ik neem aan dat ze zelf ook materiaal moeten bestellen en dat moeten betalen.
Op maandag ging de eerste paal in de grond met een feestelijke borrel en op dinsdag lag de factuur voor de eerste termijn (fundering) op de mat. :laughcry:
augustus 2013
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2988

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:10

Bericht 24 Mrt 2015 20:45

Re: Nieuwbouwwoning

Wij staan op het punt om een nieuwbouwhuis te kopen. We hebben vandaag de koopovereenkomst aangevraagd. Deze gaan we heel goed doornemen en dan over 2 weken tekenen. Heel spannend allemaal!
Wanneer was de start van de bouw van jullie nieuwbouwhuis? Hier starten ze als 70% verkocht is, we hebben geen idee hoe snel het zou kunnen gaan. Het gaat om 14 huizen, op 9 is al een optie genomen.
Hebben jullie veel meerwerk laten doen? Wij hebben al een hele lijst, maar wel erg moeilijk om de 'kleine' dingen te beslissen, zoals stopcontacten/lichtpunten enz.
Afbeelding Afbeelding
<<

Pomodori

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 520

Geregistreerd: 02 Sep 2013 20:28

Bericht 24 Mrt 2015 21:03

Re: Nieuwbouwwoning

Wat leuk Liadan, gefeliciteerd!

Wij zijn vrij laat ingestapt in het project en daardoor duurde het voor ons nog maar 3 maanden na het kijken en de optie nemen. Maar in totaal heeft het bij ons project voor de eerste geïnteresseerden ongeveer 6/8 maanden geduurd na het op de markt komen van de huizen en het starten met bouwen.
Bij ons moesten 10 van de 12 huizen verkocht zijn. Verschil kennelijk per gemeente.

Wij hebben best het nodige aan meerwerk laten doen. Vrij grote opties zoals een uitbouw, dakraam, zijraam, kamerindeling en lichtstraat in de uitbouw. Maar daarnaast ook het nodige aan stopcontacten en schakelaars ed. Valt nog tegen wat er allemaal bij komt. En ook lastig nu al beslissen over schakelaars en lichtpunten. Ben benieuwd of het er straks nog steeds zo handig mee is. Of het allemaal wel op de bedachte plek zit.

Inmiddels ligt bij ons de begane grond er en gaan ze volgende week starten met muren bouwen. Leuk om te zien zeg!
augustus 2013
<<

Anoniem154

Bericht 24 Mrt 2015 21:10

Re: Nieuwbouwwoning

Spnnend liadan! Wat voor type huis is het? En wonen jullie nu gehuurd?
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2988

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:10

Bericht 24 Mrt 2015 21:23

Re: Nieuwbouwwoning

Pomodori, dat lijkt me ook erg leuk om te zien hoe je huis stap voor stap gebouwd wordt. Onze lijst met meerwerk is ook al heel lang. We laten ook een uitbouw doen, van 2,4 meter, daar zitten de meeste kosten. Maar ook een extra slaapkamer op zolder en een luxere badkamer. En dan die kleinere dingen zoals een buitenkraan, dichte trap naar zolder ipv open trap.
Lichtkoepel in de uitbouw twijfelden we aan, maar gaan we niet doen, we denken dat dat toch niet nodig is.
Maar al met al zitten we al op 17000 euro meerwerk en dan zit er nog geen keuken in.

Wolbol, het is een hoekwoning (rijtje van 8 huizen). Het huis heeft 3 woonlagen, de zolder heeft een plat dak en is dus ook heel ruim. En we huren nu inderdaad, dat is wel ideaal straks, kunnen elke maand opzeggen.
Zijn jullie nog aan het kijken voor nieuwbouw?
Afbeelding Afbeelding
<<

Pomodori

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 520

Geregistreerd: 02 Sep 2013 20:28

Bericht 24 Mrt 2015 22:14

Re: Nieuwbouwwoning

Ja dat gaat hard he. Wij hebben een keuken en badkamer uitgezocht en daarnaast inderdaad het meerwerk wat via de aannemer gaat. Ik denk dat wij nu al aan 35.000 euro zitten. (wow dit had ik liever niet opgeteld gezien).
Dat is de uitbouw, lichtstraat, badkamer (luxe) en keuken (luxe) alle electra, extra kamer ed.
En dan moeten de vloeren en wanden nog....
augustus 2013
<<

Anoniem236

Bericht 25 Mrt 2015 07:16

Re: Nieuwbouwwoning

Maar dat bedrag mag mee gefinancieerd worden in de hypotheek toch?

Wij willen ook een nieuwbouw huis, maar schrik wel van de prijzen die jullie noemen haha.
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2403

Geregistreerd: 22 Feb 2015 14:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 25 Mrt 2015 07:30

Re: Nieuwbouwwoning

Dat bedrag mag idd meegenomen worden in de hypotheek Lotus. Je hoeft het niet zo duur te maken hoor, een uitbouw bijvoorbeeld is niet echt noodzakelijk natuurlijk. Maarja wij zitten zonder uitbouw etc. toch ook wel op bijna €37.500, maar wij nemen wel een dure gashaard. Maar andere mensen in ons project nemen een ikea keuken, houden de standaard badkamer etc, dus die redden het waarschijnlijk wel met €15.000.
De kunst van te leven is thuis te zijn alsof men op reis is ~ Godfried Bomans
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2988

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:10

Bericht 25 Mrt 2015 10:17

Re: Nieuwbouwwoning

Wij kunnen het ook gewoon mee financieren.
Scandic, is 37500 nog zonder vloeren en stucwerk enzo?
Dat komt er bij ons ook nog allemaal bij. Ik denk dat wij in totaal ook wel op zo'n bedrag gaan komen.
En dan de dubbele lasten die we hebben tijdens de bouw er nog bij, dat is ook een flink bedrag.
Afbeelding Afbeelding
<<

Scandic

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2403

Geregistreerd: 22 Feb 2015 14:56

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 25 Mrt 2015 10:35

Re: Nieuwbouwwoning

Dat is incl. vloer en stucwerk. De vloer hebben we al gekocht/besteld, die was €4000 en voor stucen en schilderen hebben we €2500 op de begroting staan. We houden een heel documentje bij wat we uitgeven/kunnen uitgeven, want anders zouden we er zeker overheen gaan. Wil natuurlijk alles mooi hebben ;)
De kunst van te leven is thuis te zijn alsof men op reis is ~ Godfried Bomans
<<

Pomodori

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 520

Geregistreerd: 02 Sep 2013 20:28

Bericht 25 Mrt 2015 10:57

Re: Nieuwbouwwoning

Wij hebben 15.000 ongeveer meegefinancierd en de rest betalen we van de spaarrekening. We zaten met het NHG deel wat niet hoger mocht zijn dan 265.000. Daar zaten we met 15.000 meerwerk al aan.
En de rest kan later nog via een hypotheek, maar we hebben er hard voor gespaard en houden zo de hypotheek laag.

De dubbele rentelasten tijdens de bouw mag je ook meefinancieren (hebben wij niet voor gekozen)

En voor de vloeren ed. hebben nog geen budget bepaald. We kijken wel even wat er nog van de spaarrekening over is. Gelukkig nog wel aardig wat. We hebben nu een vloer gezien, maar die was best prijzig. Dus binnenkort even een berekening maken wat we overhouden na al het meerwerk.
augustus 2013
Volgende

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers