Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2504

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:34

Bericht 08 Sep 2018 13:32

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Pompoen: dat is wel even schrikken ja, ik begrijp dat je volgende week weer een echo hebt. Wat zou dat kunnen betekenen een verschil in groei w.b.t. het hoofdje en het lijfje?

MdU: wat leuk dat je verrast bent door je vriendinnen! En al bezig met de laatste dingen, bij jouw is het helemaal spannend, jij hebt natuurlijk twee geboortekaartjes (jongen en meisje). Wat neutrale en echt meisjeskleding, twee namen, spannend hoor! Hoe is het nu met je bekkenklachten? En wat fijn dat je er zin in hebt, je bent er denk ik toch echt naar toe gegroeid.

Mouette: Fijn dat je het al iets rustiger aan kunt doen. Snap wel dat het zwaar is om nog voor twee kinderen te moeten zorgen, kun je geen hulp vragen als je alleen met ze bent?

Limoen: fijn dat de uitslag van de suikertest in orde was. Heb je al uitslagen over het teveel aan vruchtwater/de groei van de baby?

Hier is mijn verlof begonnen! Ik zag er best een beetje tegenop vorig weekend, alles afsluiten op werk dat het nu echt dichtbij gaat komen. Maar het ging eigenlijk heel goed deze week en ik had er ineens veel zin in, ik was er ook echt wel aan toe. Buik ging in de weg zitten, harde buiken, heel erg vermoeid, last van mijn rug, korte nachtjes. Mijn hele week stond altijd in het teken van werk (de laatste weken dan). Eerst een paar dagen uitrusten van werk en dan kon ik even iets doen en dan moest ik weer rustig aan gaan doen want ik moest weer fit zijn voor werk. Dat scheelt me al zoveel meer rust in mijn hoofd, dat ik nu weet dat ik genoeg rust heb en tijd heb om alles nog voor te bereiden. Hoofdje van baby is ook al iets ingedaald zeiden ze, baby beweegt veel en ontwerp van geboortekaartje ziet er leuk uit (hij wordt nog aangepast). Ik wil wel proberen om te blijven bewegen in mijn verlof, verloskundige zei ook nog dat als je met een goede conditie de bevalling in gaat dit wel helpt. En die heb ik nu nog. Al met al gaat het goed hier dus!
<<

Limoen

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 92

Geregistreerd: 27 Jan 2016 19:55

Bericht 12 Sep 2018 08:27

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Spannend Pompoen, heb je de GUO al gehad? Ik heb morgen ook een GUO, laatste controle voor het vele vruchtwater. Suikertest, bloedonderzoek en echo van een ader in het hoofdje was allemaal prima.

MDU, bij jou schiet het al op! Lekker genieten van je verlof.

Mouette, fijn dat je het iets rustiger aan kan doen. Hoe lang moet je nog werken? Hoe oud zijn jouw kinderen?

Lot, geniet lekker van je verlof. Als het nog lukt lijkt bewegen mij inderdaad goed. Fijn dat de baby al iets is ingedaald, die van mij draait mijn hele buik nog door. Hopelijk gaat ie binnenkort wel goed liggen.
2012 & 2013

Afbeelding
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6504

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 12 Sep 2018 11:09

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Ik heb de GUO morgenochtend. Ze hebben waarschijnlijk een dopler gedaan voor die ader van het hoofdje, je ziet dan idd echobeeld maar ze kunnen dan de doorbloeding meten en laten horen. Heb ik gehad tenminste, die was gewoon goed. Hopelijk is bij jou gewoon alles in orde! Hoe laat moet je?

Ik begin echt dikkiedik te worden, nou ja mijn buik dan, verder valt het nog wel mee maar de kilo’s vliegen er ook ineens aan. Verder voel ik me niet echt lekker momenteel. Nou ja nog even uitzingen die zwangerschap, gelukkig is het daarna waarschijnlijk al snel een stuk beter.
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Meneer de Uil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4551

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:08

Bericht 12 Sep 2018 12:30

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Lot, kun je een beetje genieten van je verlof?
Limoen en Pompoen vinden jullie het spannend, de GUO?

Dames we schieten op! Nog maar even en dan liggen de eerste najaars baby's in onze armen.

Ik was gisteren nogal emotioneel. Mis mijn moeder heel erg en ben gewoon helemaal klaar met het zwanger zijn. Terwijl ik ook nog niet klaar ben om te bevallen. Lekker dubbel dus.
Vanaf morgen mag ik gewoon echt gaan bevallen, thuis! Dat vind ik wel een hele fijne gedachte. Nu alleen maar eens snel alles klaar gaan maken, haha.
The familytree will always grow 2-12-2015 en 10-10-2018
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6504

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 12 Sep 2018 13:31

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Ik ben er nu nog heel rustig onder, maar ik vind het wel spannend omdat het weliswaar waarschijnlijk goed is, maar als het niet goed is is de kans wel aanwezig dat het gelijk heel erg niet goed is, nou ja en dat willen we natuurlijk niet. Maar ik heb mezelf voorgenomen daar niet te veel bij stil te staan en af te wachten tot de echo morgen en wat daar uit komt.

Het gaat inderdaad hard he!

Ah kan me voorstellen dat je moeder missen in je zwangerschap heel erg naar boven kan komen. Is je moeder overleden?

Ik vind dat de tijd nu veel te snel gaat en tegelijkertijd te langzaam ook al zo’n duale gedachte. Ik wil mijn kindje vasthouden, in mijn armen houden en leren kennen maar tegelijk wil en moet ik nog zo veel doen voor die tijd en wil ik me nog veel beter voorbereiden etc.
Overigens kijk ik sinds ik vorige week vrijdag 3 uur prive zwangerschapscursus heb gedaan gek genoeg wel een beetje uit naar de bevalling terwijl ik er eerst juist best wel tegenop zag.

Succes met alles klaarmaken!
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6504

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 13 Sep 2018 11:49

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Alles is goed! Ik ben nog wel helemaal aan het nazenuwen, het sloeg vanmorgen toch ineens flink toe. Maar ik ben ‘gewoon’ in verwachting van een gemiddeld kindje met toevallig een grote buik en een klein hoofdje. Het is dus wel echt een vrij klein hoofd en een vrij groot buikje, bovenbeentje was normaal, vruchtwater wel ruim, maar absoluut onder de marges waarbij ze bang zij dat er iets mis is.
De gynaecoloog zei ook dat de foutmarges bij deze termijn steeds groter worden en dat ze vertrouwde op wat ze gezien en gevoeld had en dat is gewoon een normale zwangerschap met een gezond kindje van normaal formaat. Ook mijn buik vond ze normaal van formaat.
Het kindje groeit nu precies op de gemiddelde lijn van de gewichtscurve.
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Limoen

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 92

Geregistreerd: 27 Jan 2016 19:55

Bericht 13 Sep 2018 12:53

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Fijn dat alles goed is pompoen! Ik mag vanavond voor de GUO.
Geen idee of de vorige keer een dopler was, zou kunnen hoor. Het was wel gewoon met het echo apparaat. Ze zei het is maar een paar seconde werk als hij goed stil ligt. Alleen die van mij ligt nooit stil dus ze zijn met zn tweeen bijna een half uur bezig geweest :palm:

Ik ben niet echt zenuwachtig voor de echo hoor, uit de andere onderzoeken kwam ook niks geks. Ze willen alleen alles onderzocht hebben. Ik ben wel benieuwd hoe het nu is qua grootte en hoeveelheid vruchtwater. Ik voel me ook echt dik, het is voornamelijk alleen mijn buik en ik draag heel erg naar voren, maar hij is wel echt enorm.

Dat dubbele gevoel herken ik ook. Aan de ene kant ben ik er wel klaar mee, aan de andere kant wil ik nog even genieten van de laatste zwangerschap (en de rust :wink: )
2012 & 2013

Afbeelding
<<

zomerblond

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 35

Geregistreerd: 17 Mei 2018 14:32

Bericht 15 Sep 2018 07:56

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Ja dames, het schiet nu echt op!

@Pompoen, superfijn dat alles goed lijkt te zijn, misschien toch iets comfortabeler de laatste weekjes door!
@Limoen, heb jij al uitslag of duurt dat even?
@MdU, laatste loodjes wegen zwaar(der) hè, ben je al helemaal klaar?

Hier nu de 37 weken voorbij, maar ze mag echt zeker wel gewoon tot 40 blijven zitten hoor. Inmiddels in huis wel gelukkig flink opgeschoten. Babykamer heb ik eindelijk afgelopen week behangen en geschilderd. De commode hebben we ook zelf gemaakt van de week en voor dit weekend staat nog de inbouwkast op m’n zoontje z’n kamer op het programma, want dan kunnen zijn spullen uit de babykast. En dan nog tig kleinere klusjes natuurlijk... heb tot nu toe ook nog geen van de dozen open gehad met bewaarde babyspullen, dus moet daar nog eens goed inkijken, want mis nu bijv. het grootste deel van het beddengoed nog. Wel de nieuwe babykleertjes en alle hoezen enzo gewassen, dus in principe zitten we niet zonder mocht ze nu komen. Alleen het wiegje wordt dit weekend nog gebracht. Zelfs gister ook maar m’n ziekenhuistas gepakt, na enig aandringen van omgeving, haha. Volgens mij is m’n vriend als de dood dat hij in het heetst van de strijd anders nog spullen bij elkaar moet gaan rapen! Alleen er ligt nog steeds een lijst naast met wat er allemaal nog niet in zit, omdat we het nog niet in huis hebben of het gewoonweg nog nodig hebben. Maar goed, m’n moeder zei ook al: in het heetst van de strijd hebben ze in het ziekenhuis ook hele charmante nachthemden :D

Hoe is het bij jullie inmiddels lichamelijk, nog een beetje vol te houden? Hier nog ok, alleen na een dagje behangen is een dag rust wel lekker voor m’n rug merk ik ;) En m’n buik wordt toch steeds nog wat boller, of eigenlijk meer naar voren stekend en lager, dus fietsen en op een hele lage bank zitten wordt steeds oncomfortabeler. Ze ligt ook al ingedaald met d’r hoofd beneden, dus so far so good! Fingers crossed dat het nog even duurt alleen!
Life is too short to have boring hair.
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2504

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:34

Bericht 15 Sep 2018 15:28

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Hoe was de echo Limoen?

Fijn dat alles goed gaat Pompoen! Zo fijn dat je het dit keer zo anders mag meemaken. Ben je nog steeds zoveel aan het bewegen?

MdU: kan me goed voorstellen dat je nu je moeder extra mist, hormonen en ook een heel bijzondere tijd om met je moeder te delen natuurlijk. Is je moeder allang overleden?

Zomerblond: fijn dat je niet op het wachtbankje zit, lijkt me een stuk prettiger dan dat je het niet meer trekt of niet meer kan wachten. Volgens mij heb je nog genoeg afleiding.

Ik ben aan het genieten van mijn verlof, of ja, eigenlijk heb ik deze week die-hard geshopt (alles wat ik nog niet had), alles gewassen (en gestreken, doe ik anders nooit haha) en de kamer ingeruimd. Ik ben nog niet klaar maar wel al een heel eind, ik heb echt elke dag wel een paar uur 'gewerkt'. Wel fijn dat ik niet meer hoef te werken, nu heb ik veel meer energie hiervoor. Mijn vriend drong ook al aan op de vluchttas, vrouw van een collega was ineens bevallen met 36 weken dus hij kreeg het ook benauwd. Ik ben nu alles dus maar aan het voorbereiden. Kan ik hopelijk hierna nog weken boekjes lezen en chillen :wink: kan maar klaar zijn toch. Van de week heb ik de liggingsecho, is al weer heel lang geleden dat ik een echo heb gehad dus wel leuk! Voor m'n gevoel kom ik steeds dichterbij de bevalling (wisselende gedachtens hierover :) van OMG tot 'ik zie het wel') en kennismaking met ons zoontje maar aan de andere kant lijkt het ook nog zo ver.
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 16148

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 16 Sep 2018 22:01

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Hé Lot, heb je mijn pm terug ontvangen? Hij staat bij mij nog in Postvak UIT, maar weet niet wat dat te betekenen heeft!
Afbeelding

Babykleertjes en -spullen te koop! http://www.instagram.com/spullen_van_nova
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6504

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 16 Sep 2018 22:35

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

@Bliss, volgens mij betekend dat alleen dat ze ‘m nog niet gelezen heeft.
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

First Lady

Berichten: 16148

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:02

Bericht 17 Sep 2018 11:37

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Ja ik geloof het ook, zie dat het bericht nu naar Verzonden items is gegaan.
Afbeelding

Babykleertjes en -spullen te koop! http://www.instagram.com/spullen_van_nova
<<

Limoen

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 92

Geregistreerd: 27 Jan 2016 19:55

Bericht 17 Sep 2018 12:52

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Even een kort berichtje. Helaas hebben ze op de echo toch een afwijking kunnen vinden. Een gaatje in zn hart tussen de 2 kamers. Vandaag konden we gelijk in een gespecialiseerd ziekenhuis terecht en hebben ze dit bevestigd. In het gunstigste geval groeit het dicht of wordt het kleiner en heeft hij er geen last van. In het minst gunstige geval krijgt hij er wel last van en moet hij een openhartoperatie ondergaan. Volgende check is een paar weken na de bevalling. Spannende tijd dus..
verder zag alles er goed uit. Hij weegt al wel over de 3 kilo :shock:
2012 & 2013

Afbeelding
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6504

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 17 Sep 2018 13:44

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Oh no! Wat akelig! Geen onbezorgde zwangerschap meer dus. Moet je nu ook in het ziekenhuis bevallen? En wordt hè kindje dan gelijk opgenomen?
Ik duim dat het allemaal mee valt en het zichzelf herstelt.
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Mouette

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 530

Geregistreerd: 02 Sep 2013 20:07

Bericht 17 Sep 2018 14:51

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Wat schrikken Limoen! Hopelijk groeit het gaatje straks vanzelf dicht en is een operatie niet nodig. Fijn dat jullie kleine verder wel super groeit!
Afbeelding
<<

Mouette

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 530

Geregistreerd: 02 Sep 2013 20:07

Bericht 17 Sep 2018 15:04

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Pompoen, wat heerlijk dat alles er goed uit zag. Hopelijk krijg je vertrouwen in je lichaam dat het deze keer de zwangerschap tot een goed einde kan brengen.

Zomerblond, 37 weken alweer! Begint nu echt op te schieten. Fijn dat je er nog niet klaar mee bent, met zwanger zijn. Lekker nog even genieten!

Meneer de uil, ook de 37 weken voorbij. Wil je inderdaad ook thuis bevallen? En heb je dat vorige keer ook gedaan? Ik ben dat wel weer van plan. Het bevalbad is alweer gereserveerd.

Lot, heerlijk verlof. Fijn dat je je daardoor weer wat energieker voelt.

Hier weinig spannends, bijna 33 weken nu en alles gaat goed. Ik hoop dat de kleine binnenkort besluit te gaan draaien en indalen, regelmatig voel ik een hoofd tegen mijn ribben en een paar voeten in mijn blaas/bekken. Niet heel plezierig. :D
Verder veel nesteldrang, dus daar maak ik maar gebruik van door het huis flink onder handen te nemen.
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2504

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:34

Bericht 17 Sep 2018 18:41

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Dat is schrikken Limoen, hebben ze dat nu gezien omdat jij teveel vruchtwater had of omdat je buik zo hard groeide? Is dat ook een signaal dan? Geen idee wat een GUO is nl. Want je had wel een goede 20 weken echo? Ik hoop voor jullie dat het vanzelf dicht groeit en hij hier geen last van ondervindt. Hoe voel je je nu?

Mouette, ik hoop dat de baby ook gaat draaien en indalen, dit klinkt niet zo prettig. Bij mij ligt hij al vrij lang met zijn hoofd naar beneden volgens mij. Maar een handje tegen je blaas kan ook hoor :).
<<

Limoen

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 92

Geregistreerd: 27 Jan 2016 19:55

Bericht 17 Sep 2018 19:10

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Pompoen, ik moest sowieso al in het ziekenhuis bevallen ivm vorige keizersnee. Voor zover ik weet hoeft hij niet opgenomen te worden gelukkig.

Lot, ik kreeg een GUO (uitgebreide echo) wegens het vele vruchtwater. Tijdens de 20 weken echo is dit niet ontdekt. Volgens mij heeft dit geen verband met het vruchtwater maar gewoon een foutje in de aanleg. Het is nu inderdaad geen onbezorgde zwangerschap meer en vooral de onzekerheid hoe het gaat verlopen is spannend

Bedankt voor jullie reacties.
2012 & 2013

Afbeelding
<<

Meneer de Uil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4551

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:08

Bericht 17 Sep 2018 20:26

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

He nee Limoen wat schrikken. Hard duimen dat het gaatje uit zichzelf kleiner zal worden. Heel veel sterkte, zal een hele spannende tijd zijn.
The familytree will always grow 2-12-2015 en 10-10-2018
<<

Thunder

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4802

Geregistreerd: 01 Sep 2013 23:24

Bericht 17 Sep 2018 21:05

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Schrikken Limoen! Mijn jongste heeft/had ook een gaatje in het hart. Pas ontdekt toen hij al ruim 2 was. Vaak groeit het vanzelf dicht. Veel vruchtwater kan wel een teken zijn dat er iets aan de hand is. Ik had bij hem ook veel vruchtwater, maar op de 20 weken echo was niks te zien, ook na de bevalling merkten ze niks op. Ik wel, ik heb het (onbewust) altijd geweten. Gelukkig weet je het nu, en kan er indien nodig snel ingegrepen worden. Sterkte!
25062006 & 20092009
Liefde is niet krampachtig vasthouden, maar vertrouwend loslaten.
<<

zomerblond

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 35

Geregistreerd: 17 Mei 2018 14:32

Bericht 18 Sep 2018 14:28

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Oh nee Limoen, dat is nieuws dat je niet wilt horen. Gelukkig kunnen en weten ze veel tegenwoordig, dus laten we hopen dat het vanzelf goed komt.

Net bij verloskundige geweest, deze week alweer 38 weken, alles goed, maar ze is erg klein. Geschat rond de 2700 en mocht ze na de 40 weken komen, zal ze net 3 kilo zijn. Maar ze beweegt heel goed, beide verloskundigen kregen een demonstratie, en dat was voor nu de belangrijkste graadmeter...
Life is too short to have boring hair.
<<

Limoen

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 92

Geregistreerd: 27 Jan 2016 19:55

Bericht 19 Sep 2018 12:49

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Bedankt voor jullie reacties. We hopen inderdaad op het beste.

Bij jou schiet het ook al op zomerblond. Fijn dat ze goed beweegt. Hopelijk gaat ze naar de 3 kilo. Gaat het verder goed?
2012 & 2013

Afbeelding
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6504

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 19 Sep 2018 16:08

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Hopelijk groeit jouw kleintje nog even goed door Zomerblond, maak je je er zorgen om of valt dat wel mee?

Ik ben vandaag naar de bekkenfysio geweest, dat was hard nodig want ik heb nu continue pijn in mijn linkerbil en enkel. Mijn rechterkant was ook helemaal stijf, mijn enkel zat niet goed en mijn linkerkant was ook enorm stijf. Had af en toe echt de tranen in mijn ogen staan bij de massage die ze me gaf, het was zo stug allemaal. Pff hoop wel dat dit na de bevalling snel over is want het wordt nu met de week erger.

Beginnen jullie ook het gevoel te krijgen dat het allemaal niet meer zo goed past? Ik heb af en toe echt het gevoel dat mijn baby en mijn ribben met elkaar in verdrukking zitten aan de rechterkant. Zal ook wel een beetje zo zijn denk ik. Af en toe steekt er gewoon ineens een voet uit mijn zij, echt zo'n bultje. Echt een rotgevoel maar tegelijk wel een grappig gezicht.
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Meneer de Uil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4551

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:08

Bericht 19 Sep 2018 18:46

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

Lot, het is nu ruim 7,5jaar geleden dat mijn moeder is overleden. Het is dus wel een soort van gewend, maar het missen wordt er niet minder op. Zeker niet als je dan zwanger bent en (bijna) moet bevallen.

Mouette, bij S wilde ik eigenlijk heel graag thuis bevallen, maar omdat ik ben ingeleid kon dat niet. Nu dus herkansing!

Spannend wordt het hè zomerblond? Ben echt zo benieuwd!!
Kleine frummel dus waarschijnlijk bij jullie. Al blijven het natuurlijk schattingen. S was ook nog geen 3kg bij haar geboorte, maar had dat na 4 dagen alweer ingehaald!

Pompoen, zo vervelend die pijn...wordt er ook echt niet goed van. Wel fijn dat de fysio je wat verlichting kan geven. En inderdaad hopen dat het na de bevalling snel over/minder is.
Dat van die bewegingen herken ik wel. Al heb ik dat dus zo'n beetje vanaf de 25 weken al ;) herken dus ook totaal niet dat mensen zeggen dat het naar het einde toe rustiger wordt. Ik maak geen rustige buikbaby's geloof ik. Lekker getrappel is het bij mij dus ook niet zo lang, haha.

Ik heb vandaag weer controle gehad. We doen het nog goed. Hb ook weer geprikt en weer beetje gestegen. Ziet er dus ook keurig uit. Ze houden dit vanwege mijn ondergewicht wat extra in de gaten.
Verder weer wat wensen voor de bevalling besproken en een nieuwe afspraak voor volgende week. Hoop steeds niet meer te hoeven, maar ga gewoon uit van 42 weken vol maken, kan het alleen maar meevallen.
The familytree will always grow 2-12-2015 en 10-10-2018
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6504

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:04

Bericht 19 Sep 2018 20:31

Re: Najaar 2018 mama's (september, oktober, november)

@MdU, echt rottig die pijn ja, vooral omdat het de hele tijd maar kliert en zeurt. Ik ben wel blij dat het niet eerder al erger was zoals bij jou, die steken had ik heel af en toe, maar nu dus heel veel. Gelukkig ben ik al een heel eind op weg.
De fysio kon mijn enkel gelukkig goed zetten, dat helpt, dan doet het daar in elk geval weer even tijdelijk geen pijn. En mijn bekken, tja dat blijft ben ik bang, het is dan even iets milder en dan begint het gedonder weer. Wel minder last van mijn stuitje nu dat recht is gezet, maar dus des te meer van mijn bil. Het indalen heeft het hier ook alleen maar erger gemaakt, bluh.

Hier is het trouwens ook niet rustig in mijn buik, ben wel iets minder ver, maar ik voel ‘m juist nog beter bewegen, het voelt alsof hij bij elke beweging worstelt om meer ruimte te krijgen of zo. Eigenlijk voelt dat best onaangenaam, waar hij ook tegenaan duwt of schopt, het voelt alsof hij dat beter niet kan doen. Het is overigens al een aantal weken allemaal rechts, hij ligt met zijn rug aan de linkerkant en zit dus aan de rechtkant met handjes en voetjes overal tegenaan te stoten. Ribben, bekkenbotje, m’n zij, m’n blaas, ik zit regelmatig terug te duwen haha, dat helpt een beetje.
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers