Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Re: najaar 2013 mama's!

09 Jul 2014 22:45

@ Exo: E. drinkt ook nog veel melk hoor. Ze eet ook graag, maar melk blijft toch nog haar favoriet.

@ Myloon: Sterkte met je schoonvader, heftig! Gelukkig kan je wel genieten van je jongens en gaat het goed met ze.

@ Aardbei: De bruiloft was erg leuk! E. was speciaal uitgenodigd, want hun eigen dochter van een paar maanden ouder was er ook bij :) Wat gaat T. toch ontzettend snel! E. gaat nog niet zo snel vooruit, wij krijgen nog iets langer de tijd om het huis baby-proof te maken :wink:

@ Yindi: Oef, dat klinkt wel zwaar. Hopelijk krijg je gauw wat meer slaap.

Nou, E. heeft weer een bijtfase, heel vervelend. Ik kon nog geen nieuwe tandjes ontdekken (ik vind eigenlijk 8 voorlopig ook wel genoeg :wink: ), maar hopelijk houdt ze er snel weer mee op.
Vanochtend trok ze zichzelf voor het eerst tot stand in de box, ze keek er heel trots bij :smile:

Re: najaar 2013 mama's!

12 Jul 2014 23:22

Exo, onze N drinkt ook meestal nog 4 voedingen en soms wel 5. Daarnaast dan nog groente en fruit.
De bv tel ik daar dan bij mee, maar daar haalt ze geen hele voeding meer uit, meestal heeft ze al weer eerder honger.

Myloon, wat een moeilijke periode voor jullie! Heel veel sterkte nogmaals. En geniet van je mooie jongens!!

Aardbei, dat klinkt gezellig dat je steeds de omgeving moet afspeuren of het wel babyproof is. Hier begint dat nu ook te komen :smile:

Yindi, met de oudste gaat het goed! Hij blijft nog wel een jaartje in groep 2. En op het moment mis ik hem wel. Hij is nu al ruim een week bij zijn vader mee op vakantie. De 28e is hij pas weer hier.
Pfff, balen dat je er nog elke nacht uit moet. Kan me erg goed voorstellen dat je dat opbreekt! Sterkte en ik hoop voor je dat het snel wat beter gaat! Heb je dat bij de oudste ook zo heftig gehad?

Suus, wat leuk dat ze nu begint te staan!

Hier verder alles goed. Sinds vanochtend heeft N ineens door hoe ze zelf kan gaan zitten, trots dat ze keek toen het lukte! Nu dus nog meer opletten, want als ze zit kan ze soms wel ineens weer omkukelen. Als ze dan vlakbij de tafel etc zit heb ik liever niet dat ze daar tegenaan valt ;).
Kruipen doet ze ook steeds pogingen tot, maar dat is nu nog vooral in de achteruit :smile:
Verder erg rustig in huis met de oudste 3,5e week bij zijn vader. Maar gelukkig daarna ook 3 weken weer bij ons.

Re: najaar 2013 mama's!

18 Jul 2014 10:51

Hoe gaat het met iedereen?

Dolphinne, ze is er snel bij met haar zitten zeg! Knap!

Suus, wat goed dat ze kan staan!! Weer een nieuwe fase.

Ego: Hoera! N. heeft na een paar erg huilerige dagen ineens 2 tanden! Oh ja, ze weeg nu 7,5 kilo ( dat woog ik toen ik een jaar was!) en is zo'n 67 cm lang. Ik heb haar al wel gedeeltelijk in kleertjes maat 74 en luiers maat 4.

* Waar zitten jullie kinderen nu in qua luiers en kleding?

* Geven jullie je baby ook ijs? Ik at gister een raketje en hield hem N. voor... Nou, dat ging er wel in! Ze smulde er echt van en leek geen last van de kou te hebben.

Re: najaar 2013 mama's!

18 Jul 2014 11:26

N heeft nu nog maat 68 aan meestal. Maar sommige dingen beginnen wel krap te worden. Vandaag heeft ze ook toevallig een jurk-romper in 74-80 aan.
Luiers nog maat 3
Ik heb geen idee hoe lang en zwaar ze nu is.

Ze krijgt hier soms wel een likje ijs of toetje mee.
En ik wil als ik ruimte in de vriezer kan maken zelf ijsjes van yoghurt en banaan maken. Daar mag ze dan ook wel een likje van :)

Wat goed al 2 tandjes! Dat gaat snel ineens.

Re: najaar 2013 mama's!

18 Jul 2014 13:12

Hier zit hij van shirts in maat 68/74,rompers in 62/68 en broeken past hij nog 56 maar ook al maat 68. Van luiers zit hij in maat 4. Hoeveel die weegt weten we maandag maar schat tussen de 7 en 7,5 kilo.

Zo ben ik ook weer eens.
Hier een hectische 1,5 maand gehad. Niet kwa kinderen gelukkig maar mijn schoonvader is 3 juni plotseling overleden aan een hartaanval. Mijn man is nog steeds veel aan het regelen met zijn broers voor dingen voor zijn moeder.
De oudste 2 kinderen kunnen er redelijk goed mee omgaan. Tja en M. zal nooit zijn opa's kennen(mijn vader is 8 jaar geleden overleden) Ik vind het zo erg voor mijn kinderen dat ze nu geen opa meer hebben.

Met M. gaat het goed. Maandag weer naar het CB. het is nog steeds een lachebekkie en een vreetzak :smile: Geef nog steeds borstvoeding en tusen zijn broer en zus is er nu steeds meer interactie wat heel leuk is om te zien.

Dolphinne: Lekker snel meisje heb je!!

Exo al 2 tanden.....

Myloon jullie ook al zo'n moeilijke periode.

Re: najaar 2013 mama's!

21 Jul 2014 09:49

Nou, Emma schuift en kruipt nu ook het hele huis door, niets is meer veilig :smile: Ze kruipt ook echt al op handen en knieën en soms zelfs op handen en voeten, het gaat ineens zo snel. In de box gaat ze ook steeds staan en 'dansen', dat ziet er zo schattig uit.
Fietsen vindt ze geweldig en wat een vrijheid hebben we nu opeens, we fietsen overal heen. Ze heeft wel wat last van de warmte, wat dat betreft lijkt ze op haar vader. Het was hier in huis ook vrij warm geworden, maar heb nu alles open gezet en het koelt nu heerlijk af.

Exo, fijn dat het huilen niet voor niks was en er nu twee tandjes door zijn. Dat maakt het eten ook weer een stuk makkelijker :thumbup:
E. zit nu in maat 74/80 en als ze pampers draagt is het maat 4. Ik geloof dat ze nu tegen de 9 kilo loopt, lengte weet ik zo niet, denk iets van 75 cm inmiddels?
E. heeft ook wel likjes van mijn perenijsje gehad, vond ze lekker! Wil eigenlijk ook nog wel 'verantwoorde' ijsjes voor haar maken :wink:

BB, heftig. Jammer dat M.zijn opa's nooit zal kennen. Sterkte! Wel fijn dat het zo goed met hem gaat.

Re: najaar 2013 mama's!

21 Jul 2014 11:17

BB, wat een heftige periode hebben jullie gehad.. Een 'jonge' man denk ik nog? Raar idee dat jouw kinderen geen opa's meer hebben en leren kennen. Gecondoleerd en sterkte..

Suus, haha, een lekker beweeglijk kind dus! Als ze het eenmaal door hebben...
Hier ook last van de warmte. Vooral het hoofd zweet enorm! Zielig :( Ik heb liever een graad of 24.

Die tandjes zijn inderdaad erg handig! Ze kan nu ook bijvoorbeeld meloen en kiwi eten, want ze schraapt het af met haar tanden (alsof ze nooit anders gedaan heeft).
Afgelopen zaterdag heeft N. weer ijs gehad: zelfgemaakt yoghurt-bavarois ijs met vruchten. Ze is er echt gek op! Dat het koud is, deert haar totaal niet.

Ik vraag me af hoe het met Valerie gaat. Slaapt jullie meid al wat beter door en hoe gaat het met haar overgeven/reflux?

Re: najaar 2013 mama's!

21 Jul 2014 11:24

E. heeft ook vooral last van een zwetend rood hoofd. Gelukkig is het vandaag een stuk koeler, wel jammer dat het tot nu toe alleen regent...

Ja, dat schrapen met de tandjes deed ze hier ook meteen. En tegenwoordig bijt ze hel stukken af, gaat supersnel, zo eten :smile:
Dat ijs klinkt trouwens heerlijk! Hoe maak je dat?

Ik ben ook benieuwd naar Valerie!

Re: najaar 2013 mama's!

21 Jul 2014 11:34

Ja, heerlijk de ramen tegen elkaar open. Het waait hier nu ook echt voelbaar door het huis heen :thumbup:

Mijn schoonzus had het gemaakt. Maar ik zie dat ik het verkeerd had: het was met monchou! Dat was overigens niet overheersend van smaak. Ik heb het recept helaas niet.

Re: najaar 2013 mama's!

21 Jul 2014 12:56

Suus, wat gaat E ineens snel nu! Wel leuk dat jullie nu kunnen fietsen enzo, ik kan niet wachten!

Exo, leuk, ook al 2 tanden! Ik vind het er echt zo lekker eigenwijs uitzien 2 van die tandjes. M draagt nu maat 68 en heeft luier maat 3. Geen idee hoe lang en zwaar, maar ik gok rond de 9 kilo.

M gaat nu ook ineens hard! Vorige week maandag ging hij ineens zelf zitten (om vervolgens daarna wel weer heel hard om te vallen op zijn hoofd :palm: ) donderdag ging hij ineens soort van kruipen, en zaterdag was hij bij mijn moeder en trok hij zich ineens op aan de box! Het gaat wel ineens heel hard nu hoor.
Verder hebben wij hier niet zo'n grote smulpaap. Zijn fruit eet hij graag, maar brood of avondeten is nog steeds hopeloos. Met geluk een paar hapjes, en verder smeert hij het liefst het overal over uit. Behalve als het rijst of pasta met tomaat (en evt courgette of spinazie) is, dan eet hij het met smaak op. Maar ja, kan moeilijk overal tomaat doorheen doen. Ook rapley of prakken maakt geen verschil. Af en toe best frustrerend, want een voeding laten vallen zou ik niet erg vinden. (Geef er nu meestal nog 4, soms 5) hoe drinken jullie kinderen water? Hier spuugt hij dat gelijk weer uit, helaas.
2 weken geleden kreeg ik bericht dat ik een fietstoeltje had gewonnen, super leuk. Niks meer van gehoord, maar hopelijk komt hij snel binnen. Als M dan een beetje stevig blijft zitten, kunnen wij ook eindelijk gaan fietsen.

Ben ook wel benieuwd naar Valerie, en Pien ook (die is toch terug onder een andere naam) ben benieuwd hoe het nu met haar gaat. Fijne dag allemaal, ik ga nog even verder kolven :razz: :wink:

Re: najaar 2013 mama's!

21 Jul 2014 22:23

Exo mijn schoonvader is 62 jaar geworden.

Stich: wow dat is fijn een fietsstoel winnen. Die krengen zijn best duur. Hopelijk hoor je er gauw wat van.

Hoe houden jullie kindjes het met de warmte?
Hier gaat M er wel goed mee om. Hij slaapt wel veel minder ondanks dat hij alleen zijn luier om heeft. En drinken doet hij maar 3/4x op een dag. Probeer hem wel extra aan te leggen maar hij is zo eigenwijs dat hij dan z'n koppie wegdraait :eyes:
Vanmorgen ook naar het CB geweest. Meneertje weegt nu bijn 7,1 kg en is 70cm. Echt een lang ventje. Hij is ook de zwaarste en langste van de 3 kinderen.
Wel is hij vandaag een beetje ziekjes. Hij heeft koorts en is wat huilerig(wat hij nooit is behalve als het niet snel genoeg gaat met eten) en hangerig. Denk dat zijn tandjes doorkomen. We zullen het zien!!

Re: najaar 2013 mama's!

24 Jul 2014 21:02

Heel toevallig heb ik een avondje alleen (baby wel op bed) en kom ik eindelijk weer eens op het forum. Lief dat jullie naar mij vragen.

Hier gaat alles goed. V.a. een maand of 5 is de reflux helemaal voorbij. Geef nog steeds bv, en gelukkig laat ze daar, sinds het bijvoeden, wat meer tijd tussen zitten.

Verder heeft ze nog geen tandjes. Zit ze in maat 68/74, iets boven de 7 kilo en pampers maat 3.

Qua ontwikkeling gaat ze hard. Ze loopt zelf langs meubels, loopt aan de hand, kruipt razendsnel, gebruikt een doos als "rollator", kan zelf recht zitten, (trekt zich op tot staan aan gladde oppervlakten zoals een raam) en heel kort los staan (1 sec).
Daarentegen heeft ze nog nooit doorgeslapen. Ze wordt elke 3 uur wel wakker en wil vaak nog 2 voedingen tussen 23:00-06.00. Dat ben ik nu zo gewend dat dat niet vermoeiend is, maar ik vind toch wel dat het tijd is dat ze 's nachts zonder drinken kan. Dus ga nu hard proberen om de nachtvoedingen uit te stellen en er zo vanaf te komen.

Momenteel zit ze in een sprongetje en mss dat de eerste tandjes eraan komen? Gister heeft ze haar eerste driftbui gehad en vandaag ook een paar keer. Daaromheen is ze gelukkig wel een lekker vrolijk meisje. Maar nu wordt het wel pittiger :). Hard aan het ontdekken dat ze een eigen willetje heeft. Die van jullie ook al? Ik had gehoopt/gedacht dat dit pas met 1,5-2 zou komen.

Re: najaar 2013 mama's!

04 Aug 2014 09:26

Wij zijn vanochtend weer voor controle van de heupjes in het ziekenhuis geweest en het zag er allemaal helemaal goed uit! :thumbup: Wel grappig om te zien hoeveel bewuster ze nu is van alles om zich heen in vergelijking met de eerdere controles. Waar ze de vorige keer (3 maanden geleden) alles nog gewoon over zich heen liet komen, begon ze nu te huilen toen ik haar op de onderzoekstafel legde en de arts haar in de goede houding legde. Het ging gelukkig snel en zodra het röntgenapparaat boven haar geluid begon te maken was ze stil, dat vond ze wel interessant!
Daarna bij de orthopeed begon ze weer even te huilen toen hij haar kwam onderzoeken op de onderzoekstafel. Gelukkig was ook dat snel goed toen ze merkte dat het niet erg was (en ik hield haar vast natuurlijk).
Ze is nu echt een beetje eenkennig. Als een 'vreemde' wat tegen haar zegt, gaat ze eerst een beetje huilen. Als we langer ergens zijn is het wel goed. En ze is ook snel getroost gelukkig. Vooral bij mannen heeft ze deze reactie :wink: Maar ook bij onze buurvrouw als we die tegenkomen in de lift, haha.

We hebben E. afgelopen weekend weer gewogen en gemeten. Ze is nu 76 cm en 8,9 kilo. Ze kan nog nét in de maxicosi, de vervolgstoel is al onderweg.

Stitch, is het fietsstoeltje al binnen? Leuk dat je dat gewonnen hebt!

Valerie, wat gaat jouw meisje snel! E. trekt zich nu wel overal aan op, maar zet nog geen stapjes.

Gisteren heeft E. voor het eerst geschommeld, dat was een groot succes, ze schaterde het uit! Dit was bij mijn moeder in de tuin, zo jammer dat we zelf geen tuin hebben... Maar misschien bevestigt mijn man nog wel haken in onze woonkamer, ruimte zat hier, dan kan ze af en toe binnen schommelen.

Afbeelding

Re: najaar 2013 mama's!

04 Aug 2014 19:04

Ah Suus wat een lieve foto! En wat een lange dochter heb je. I. weegt ongeveer hetzelfde en is 74cm, ik dacht dat dat al lang was!

En herkenbaar allemaal wat je schrijft. I. is ook eenkennig aan het worden. Als ik haar bij een vriendin op schoot wil zetten begint ze al te huilen als ze in de buurt van die vriendin komt. En ze is plotseling bang voor de douche, ook zoiets.

Oja en I. wil ALLES zelf eten. Gevoerd worden weigert ze gewoon. Dus zowel brood als fruit als avondeten moet allemaal in grote stukken gesneden. En als je dan een stuk voor haar neerlegt lacht ze zo triomfantelijk en trots... :love:

Re: najaar 2013 mama's!

06 Aug 2014 12:23

Even een berichtje van ons.

Met de mannen gaat het goed, al is T. Nu ziek. Gisteren en vandaag al 39 graden koorts, hangerig, huilerig. 3 maal raden... door komende tandjes... enne wel 5!

Wat betreft mijn schoonvader, afgelopen maandag belde mijn man mij op dat ik moet spoed naar het UMC moest komen. Ik snel het een en ander geregeld voor de kids en vervoer daarheen.
Daar aan gekomen bleek het nu echt niet goed te zijn, zo slecht dat hij is slaap gebracht zou worden om het laatste stukje van zijn leven zo comfortabel mogelijk te maken.
Tijd van afscheid nemen was dus gekomen.
Hoe lang het duurt voordat hij sterft weet niemand helaas! Wel weten we, het einde is in zicht :(

Re: najaar 2013 mama's!

06 Aug 2014 15:30

Heel veel sterkte de komende tijd Myloon. Als je een keer oppas voor de kinderen nodig hebt, laat maar weten. Ik ben in de buurt :)

Re: najaar 2013 mama's!

07 Aug 2014 09:19

Sterkte Myloon...

Suus, wat fijn dat de heupjes nu goed staan! :thumbup:

Valerie, wauw, wat gaat ze hard! Wel jammer dat ze niet doorslaapt. Ook al wen je er aan, het is toch gemakkelijker dat ze lekker de nachten doorhaalt.

Eenkennigheid begint hier ook wat te komen. N. reageert soms ineens heel verlegen bij andere mensen en kinderen. Dan kijkt ze naar mij (om bevestiging?) en als het té eng is, begint ze te huilen. Mensen met brillen en mannen met zware stemmen zijn ook erg eng. En als een ander kind gaat huilen, dan barst N. ook in huilen uit :palm:

Re: najaar 2013 mama's!

07 Aug 2014 09:52

Myloon sterkte de komende tijd! En wat veel, 5 tandjes ineens! Niet zo gek dat T van slag is.

Exo eenkennigheid hier ook hoor. En als ik hem naar opa en oma breng voor een dagje oppassen als wij werken dan huilt hij hartverscheurend als ik weg ga. Best moeilijk om dan weg te gaan. het is namelijk als ik weg ben vaak zo weer over (zeggen de opa's en oma's in elk geval) Hij heeft een tijdje last van verlatingsangst gehad bij het naar bed brengen. Dat was helemaal lastig.

Filoria wat gaat ze goed qua eten zeg. Wij hebben nu ook steeds meer de stukken voedsel voor meneer. Alleen zijn avondeten snijden we nog in stukjes die op een lepel passen. Anders wordt dat een drama. maar brood en fruit doet hij zelf.

Suus wat fijn dat met de heupjes alles in orde is nu! Wat een lange dame zeg! Welk stoeltje hebben jullie gekocht? En wat een heerlijke blije foto!

Valerie herkenbaar die buien. L heeft er ook last van. Vooral als hij iets doet wat niet mag en wij dat weghalen of hem weghalen. Dan zet hij het op een brullen en mopperen. Wow... Wel pittig nog steeds 2 nachtvoedingen al wen je er idd aan. maar als ze nu ineens wel gaat doorslapen en dan na een week of twee ineens weer komt blijk je ook snel weer aan nachten doorslapen te wennen. Maar ze gaat in een razend tempo nu dingen ontdekken.

BB, ook zo'n lange man. Gelukkig nu weer even wat koeler weer. L zweette zich suf in de nacht en lag alleen in luier in zijn slaapzak. Zijn er inmiddels tandjes gekomen?

Stitch, onze zoon eet ook erg graag tomaat. Dat hebben we in het begin wel door veel dingen gedaan. Bloemkool was anders echt niet zijn favoriet. En een tomaatje is ook zo klaar, ideaal. Hebben nu altijd wel snacktomaatjes thuis. Inmiddels is het niet meer nodig en eet hij best veel verschillende dingen al. Van de week couscous geprobeerd, nou dat ging er smakelijk in. Is de stoel inmiddels binnen?

Hier gaat het allemaal prima. L wordt komende dinsdag al weer een jaar! Wat is dat jaar omgevlogen! En wat gaat het hard nu ook allemaal. Elke dag doet hij wel iets nieuws nu. Hij kan zo enorm schatting met zijn handjes om elkaar draaien en klappen, zegt mama (al betwijfel ik of hij wet wat hij doet dan) loopt langs alles door het huis, staat regelmatig los, kletst de oren van je hoofd en kruipt zo snel dat je echt moet opletten. We hebben geoefend op hieperdepiep hoera en bij hoera doet hij zijn armen in de lucht. :love: Zucht het gaat zo snel allemaal en is zo veel leuker dan ik dacht op voorhand.
En nog steeds aan de borstvoeding, ook niet gedacht op voorhand. Ik wil nu de middagvoeding bij de lunch eruit sleutelen zodat ik na onze vakantie (begin sept) niet meer hoef te kolven op kantoor. Daar ben ik wel echt klaar mee nu.
Maar verder 's avonds voor het slapen gaan en in de nacht en morgen vind ik prima nog. Niet verwacht bij de start.
Meneer is nu 78 cm lang en weegt net geen 10 kg. Helemaal gemiddeld op de curve met alles.

Re: najaar 2013 mama's!

10 Aug 2014 13:02

Myloon, heel veel sterkte voor de komende tijd!

Suus, wat leuk dat dansen in de box! Lieve foto op de schommel! Wat fijn dat het goed gaat met haar heupen. Hoeft ze het broekje nu ook helemaal niet meer aan of alleen nog in de nacht?

Stitch, dat gaat ook ineens hard bij jullie idd! Zo leuk om te zien hoe trots ze dan zijn als ze ineens iets nieuws kunnen!

Valerie, fijn dat het een stuk beter gaat nu en de reflux weg is! Hier word mevrouw soms ook erg driftig als ze iets niet mag of kan. Ze huilt eigenlijk nooit, maar dan laat ze flink van zich horen en loopt ze helemaal rood aan met dikke tranen erbij haha.

Filoria, lekker eigenwijs dat ze alles zelf wil eten. Hier laat ze zich nog wel voeren, maar ze krijgt ook het meeste nog gepureerd. Dat eet ook niet zo handig zelf.

Pomodori. Pfff 1 jaar alweer! Dat gaat echt supersnel! Wat lief dat hieperdepiep! Alvast een fijne verjaardag!


Wij zijn weer thuis na bijna 2 weken weg. We zijn eerst een midweekje met z'n viertjes naar een vakantiepark in België geweest. Daarna 2 nachtjes thuis en daarna ben ik nog een week met de kinderen naar mijn ouders op de camping (hun eigen stacaravan) geweest. Mijn vriend moest die week alweer werken.

N. heeft zich razendsnel ontwikkeld de afgelopen weken. Voor we weggingen kon ze zitten en tijgeren. Nu kruipt ze supersnel het hele huis door, trekt zich op tot staan en heeft ze 2 tanden erbij.
Ze heeft afgelopen week ook de vierde fles laten vallen en de bv is nu echt gedaan. Soms sabbelt ze nog wat als ze naast ons in bed mijn borst ziet, maar echt drinken niet meer.
Ons ritme is nu bij wakker worden een fles. In de loop vd ochtend fruit. Dan slapen. Als ze wakker is brood en een fles. Avondeten tegelijk met ons en soms een toetje en rond 21.00 uur de laatste fles.

D. heeft zich ook goed vermaakt de afgelopen weken. Nu nog 1 week vakantie en dan begint school alweer. Hij gaat dan nog een jaar groep 2 doen.

Re: najaar 2013 mama's!

11 Aug 2014 19:12

Mijn schoonvader is inmiddels overleden :(

Re: najaar 2013 mama's!

11 Aug 2014 19:18

Ah myloon toch nog snel gegaan, heel veel sterkte ! Dikke knuffel.

Re: najaar 2013 mama's!

11 Aug 2014 19:39

Gecondoleerd Myloon. Veel sterkte en rust gewenst.

Re: najaar 2013 mama's!

11 Aug 2014 19:59

Gecondoleerd myloon! Sterkte deze moeilijke tijd.

Re: najaar 2013 mama's!

11 Aug 2014 22:17

Gecondoleerd Myloon! Heel veel sterkte voor jou en de rest van de familie!

Re: najaar 2013 mama's!

12 Aug 2014 04:21

Myloon, gecondoleerd, en heel veel sterkte gewenst, ook voor je vriend.
Plaats een reactie