Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Mosselen.

02 Sep 2013 13:23

Ik wil vanavond mosselen eten alleen Mas eet ze ook, dus de rest krijgt soep met brood en salade.
Maar wil eens wat anders dan koken met viskruiden. Hoe maak jij ze klaar?

Re: Mosselen.

02 Sep 2013 13:28

Ik weet niet of Mas dit lekker zal vinden maar ik maak wel eens dompelmossel. Dan gebruik ik gekookt mosselvlees (vers uit een bakje of gewoon uit de diepvries), doe daar bloem bij, gesneden rode peper en kerrie, Eventueel nog geraspte aardappel erdoor maar ik eet er vaak al zelfgemaakte frietjes bij dus laat dit dan weg. Dit goed roeren, dan blijft alles mooi aan de mossel zitten en 3 minuten frituren op 180 graden, per hoopje zeg maar. Niet teveel tegelijk. Echt heerlijk!!
Ik dip dit dan in mayonaise met chilisaus erdoor :) Heb er nu al zin in...

Re: Mosselen.

02 Sep 2013 13:32

Ik kook ze vaak met mosselgroenten en afhankelijk van mijn zin met witte wijn of bier. Als ik ze in bier kook worden ze net wat zoeter. 1 flesje bier en de rest aanvullen met water. Aangezien je het kook verdampt de alcohol voor een deel. Dus of zit nu handig is met Mas lijkt mij niet. Misschien dat je voor hem een klein pannetje apart kan koken dan.

Re: Mosselen.

02 Sep 2013 13:34

Oeh lekker!! Ik heb alleen geen frituurpan meer :( maar ga het zeker een keer maken!

Ik wil ze wel gewoon koken alleen dan ergens anders in dan mijn standaard.

Re: Mosselen.

02 Sep 2013 13:35

Silly-One schreef:Ik kook ze vaak met mosselgroenten en afhankelijk van mijn zin met witte wijn of bier. Als ik ze in bier kook worden ze net wat zoeter. 1 flesje bier en de rest aanvullen met water. Aangezien je het kook verdampt de alcohol voor een deel. Dus of zit nu handig is met Mas lijkt mij niet. Misschien dat je voor hem een klein pannetje apart kan koken dan.


Ja dat is wel een optie, gebruik je dan gewoon pils of een donker biertje?

Re: Mosselen.

02 Sep 2013 13:39

Silly-One schreef:Ik kook ze vaak met mosselgroenten en afhankelijk van mijn zin met witte wijn of bier. Als ik ze in bier kook worden ze net wat zoeter. 1 flesje bier en de rest aanvullen met water. Aangezien je het kook verdampt de alcohol voor een deel. Dus of zit nu handig is met Mas lijkt mij niet. Misschien dat je voor hem een klein pannetje apart kan koken dan.


Hier doen we het precies zo. Heerlijk. Eet smakelijk alvast!

Re: Mosselen.

02 Sep 2013 13:46

Weetjewel schreef:Oeh lekker!! Ik heb alleen geen frituurpan meer :( maar ga het zeker een keer maken!

Ik wil ze wel gewoon koken alleen dan ergens anders in dan mijn standaard.


Kan ook in een pan met hete zonnebloemolie maar ik ben altijd bang dat ik geen goede temperatuur heb ;)

Re: Mosselen.

02 Sep 2013 13:49

Aziraphale schreef:
Weetjewel schreef:Oeh lekker!! Ik heb alleen geen frituurpan meer :( maar ga het zeker een keer maken!

Ik wil ze wel gewoon koken alleen dan ergens anders in dan mijn standaard.


Kan ook in een pan met hete zonnebloemolie maar ik ben altijd bang dat ik geen goede temperatuur heb ;)


En dat niet alleen, mijn hele keuken ook onder de vetspetters.

Re: Mosselen.

02 Sep 2013 14:12

Weetjewel schreef:
Silly-One schreef:Ik kook ze vaak met mosselgroenten en afhankelijk van mijn zin met witte wijn of bier. Als ik ze in bier kook worden ze net wat zoeter. 1 flesje bier en de rest aanvullen met water. Aangezien je het kook verdampt de alcohol voor een deel. Dus of zit nu handig is met Mas lijkt mij niet. Misschien dat je voor hem een klein pannetje apart kan koken dan.


Ja dat is wel een optie, gebruik je dan gewoon pils of een donker biertje?


Het kan beide, zelf pak ik vaak bier wat ik in huis heb.

Re: Mosselen.

02 Sep 2013 14:23

Ik gooi er meestal wijn en soepgroente in. En verse knoflook.

Re: Mosselen.

02 Sep 2013 15:52

Is ook heel lekker met een bruinbiertje en soepgroenten ja!
Plaats een reactie