Desktop versie van Zeg maar Yes
Gesloten onderwerp

Re: Moeilijk zwanger worden topic

15 Okt 2014 21:44

Vlinder, gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik hoop en duim voor je dat alles nu goed blijft gaan, fijn dat je nu in ieder geval een goede echo hebt gehad.

Tegen ons is gezegd dat de uitslag van de onderzoeken niet zaligmakend is, dat we uiteindelijk toch zullen moeten blijven proberen tot er een kindje komt dat levensvatbaar (en dus hopelijk gezond) is. We hopen ook dat er niks uit de onderzoeken komt, over een paar weken weten we meer.

Re: Moeilijk zwanger worden topic

15 Okt 2014 21:51

Bay, dat is ook zo tegen ons gezegd. De kans dat er iets uit het onderzoek naar voren komt is erg klein. Hoe gaat het met je? :hug:

Re: Moeilijk zwanger worden topic

15 Okt 2014 22:13

Ik denk dat ik hier ook mee kom schrijven. Ik heb net mijn tweede miskraam gehad. Het bloeden is nu zo goed als over. Helaas wil de gynaecoloog geen onderzoek doen omdat er nooit een kloppend hartje gezien is bij de eerste miskraam en de tweede miskraam was op de echo al niets meer te zien. Volgens haar is een positieve test niet per definitie een zwangerschap. Ik was te verdrietig om boos te zijn omdat ik gewoon zeker weet dat ik zwanger was. Ik ga denk ik nog wel naar de huisarts ofzo om dit te bespreken. Ik kon wel direct naar de gynaecoloog omdat bij toeval bij een kijkoperatie endometriose is vastgesteld. I

Het zwanger worden is dus ook bij mij niet het probleem maar zwanger blijven.

Re: Moeilijk zwanger worden topic

16 Okt 2014 09:07

Vlinder, wat in! Hopelijk blijft het goed gaan!

Lien, wat jammer dat je hier mee komt schrijven. Hopelijk kun je hier je verhaal kwijt en vind je wat steun :hug:

Gisteren heb ik dus een kijkoperatie gehad. Er was niks te zien aan mijn eileiders, bij het HSG onderzoek waarschijnlijk een verkramping gehad. De operatie viel mee. Nu nog lekker thuis op de bank, ik heb nog wat hoofdpijn en mijn buik voelt beurs. Bewegen is nog wel pijnlijk met de sneetjes op mijn buik. In november hebben we een afspraak om te bespreken wat we nu gaan doen.

Re: Moeilijk zwanger worden topic

16 Okt 2014 09:23

Lies, wat verdrietig. Hoe ver was je ongeveer? Fijn dat je wel direct nu naar de gynaecoloog mag. Wanneer heb je een afspraak? Ik heb ook zojuist mijn 2e miskraam gehad. Trek je het een beetje? Ik vind het zo moeilijk om onder de mensen te komen. Het liefste verstop ik mijzelf en ga ik ver weg, ver weg van iedereen. Heel veel sterkte :hug:

Taeda, fijn dat het onderzoek meeviel. Is er nu een "duidelijke" oorzaak gevonden waarom het niet wil lukken? Ik hoop dat je in november duidelijkheid krijgt en een stappenplan van hoe nu verder. Doe rustig aan vandaag! :hug:

Re: Moeilijk zwanger worden topic

16 Okt 2014 09:53

Oh nee Laced en Lien, wat ontzettend verdrietig. Heel veel sterkte! :hug:

Vlinder, wat een goed nieuws! Ik duim voor je dat het allemaal goed mag gaan!

Olijfje, ook voor jou duim ik!

Taeda, fijn dat het jou is meegevallen. En natuurlijk fijn dat er niks met je eileiders aan de hand is! Ik hoop ook dat je in november een duidelijk plan krijgt.

Re: Moeilijk zwanger worden topic

16 Okt 2014 17:32

Bedankt meiden.

Laced ik was 7+3 dagen toen ik het eerste bloed begon te verliezen. Denk dat het toen ook echt mis is gegaan. Hoever was jij? Ik ben wel gewoon gaan werken. Wilde me niet ziekmelden. Vond het wel lastig maar ook wel fijn om wat afleiding te hebben (sta voor de klas dus dan ben je lekker bezig!) Ik heb volgende week vakantie dus weet nog niet zo goed wat ik dan ga doen. Ben bang dat het er dan pas echt uitkomt. Ook voor jou :hug: Had je bij je eerste kindje ook "problemen" met zwanger worden?

Ik heb nu geen afspraak bij de gynaecoloog. Mocht ik zwanger raken dan mag ik wel naar de gynaecoloog, maar naar degene die ik nu had wil ik niet meer. Ze was zo onvriendelijk. Gewoon zeggen oow maar een positieve test is geen zwangerschap. Ik moet van haar nog zeker een half jaar proberen. Ik ben nu aan het twijfelen of ik naar een andere gynaecoloog wil om toch een onderzoek te laten doen. De kans dat er wat uitkomt is klein maar stel dat...

Taeda, wat fijn dat het meeviel.Ik heb vorig jaar ook 2x een kijkoperatie gehad aan mijn buik (voor iets anders) en heb nog best een tijdje last gehad ervan, doe maar rustig aan!

Re: Moeilijk zwanger worden topic

16 Okt 2014 17:36

Lien, wat vervelend dat de gyn vervelend deed! Welk ziekenhuis zit je? Wij wonen bij elkaar in de buurt toch? Vandaag heb ik thuisgewerkt, morgen ga ik een dagje weg met mijn moeder (als het gaat) en voor het weekend geen plannen. Dus ik heb nog een paar dagen die ik zelf kan plannen :)

Emmeve, ben benieuwd hoe het met jou is gegaan!

Laced, er is nu geen oorzaak voor het niet zwanger worden. Dus een behandeling wordt een kwestie van proberen, we kunnen niet gericht iets aanpakken, helaas.

Re: Moeilijk zwanger worden topic

16 Okt 2014 17:42

Dit was in G. in het B. ziekenhuis. Ik ben inmiddels wel verhuisd naar een andere plaats maar werk nog wel in G.

Gelukkig dat je nog even bij kan komen! Bij mij had het er ook mee te maken dat ze het goede niet gedaan hadden, daardoor bleef ik koorts houden en kon ik niet aansterken!

Re: Moeilijk zwanger worden topic

16 Okt 2014 17:46

Daar zitten wij nu ook, wij hebben een mannelijke gyn. Volgens mij veel ervaring, maar wel van de oude stempel (hij is dé arts). Eerst zaten we in D. , daar hadden wij een onvriendelijke gyn.
Maar dan heb ik wel de goede forummer voor me, ik begon te twijfelen ;-)

Re: Moeilijk zwanger worden topic

16 Okt 2014 17:51

Ik had de enige vrouwelijke gynaecoloog daar. Vond ik in eerste instantie heel fijn. Maar wat een kreng zeg bah! Ja je hebt de goede voor je!

Re: Moeilijk zwanger worden topic

16 Okt 2014 20:39

*breekt even in*

Laced wat naar om te lezen dat het niet goed is gegaan :-( sterkte!

En voor de andere dames natuurlijk ook!

Re: Moeilijk zwanger worden topic

18 Okt 2014 16:33

Laced en Lien wat ontzettend rot dat het bij jullie (alweer) is misgegaan. Zo heftig lijkt me dat. Lien wat een ontzetten naar mens zeg die gyn. Zo reageer je toch niet! Erg onprofessioneel ook vind ik. Ik zou inderdaad in het vervolg om een ander vragen.

Vlindertje wat fijn dat jullie een goede echo hebben gehad. Wat ontzettend spannend zeg. Ben je nu verder dan je vorige zwangerschappen?

Ik zit inmiddels een week na de punctie en begin nu al spanning te voelen. En het duurt nog 10 dagen voordat ik mag testen :cry: Hoe ga ik dat volhouden. Ik voel me niks anders dan anders en heb een beetje een zeurbuik zoals ik altijd had vanaf een paar dagen na de eisprong. Ga ik dus meteen alweer denken dat het niet gelukt is. Ja, ik maak mezelf duidelijk nu al gek.. En ik echt maar denken dat ik deze twee weken wel aardig relaxed zou doorkomen :laughcry:

Re: Moeilijk zwanger worden topic

18 Okt 2014 18:39

Olijfje spannend meis! Ik voelde juist niks bijzonders toen ik zwanger was. Zegt allemaal verder niets! Ga heel hard voor je duimen!

Re: Moeilijk zwanger worden topic

18 Okt 2014 19:09

Wat spannend Olijfje! Ik dacht ook allerlei dingen te voelen, dan weer niets, dan weer wel. Uiteindelijk is het bij iedereen anders! Ik duim voor je dat de dagen snel voorbij zijn en je positief mag testen!

Re: Moeilijk zwanger worden topic

19 Okt 2014 08:44

Breekt nog even in. Ik blijf hier wel meelezen hoor meiden. Dikke knuffel aan allemaal!

Olijfje, pfff wat spannend he. Maar het hoeft allemaal niks te zeggen hoor meis.
Je kent mijn verhaal wel redelijk. Ik wist een week na de terugplaatsing "zeker" dat het mislukt was, voelde me precies hetzelfde als voor ik ongesteld moest worden. En een paar dagen later zelfs bloedverlies gehad. Zelfs op de testdag (18 dagen na de punctie) had ik t sterk het gevoel dat de test negatief zou gaan worden. En hij was knaller dan knal!
Blijkbaar hoef je dus niks raars / anders te voelen als anders. Zelfs nu ik achteraf terugkijk kan ik niks bedenken wat anders was. Dus houd de moed erin! ik blijf heel hard voor je duimen in ieder geval!! :hug:

Re: Moeilijk zwanger worden topic

19 Okt 2014 15:18

Spannend Olijfje! Ik ga voor je duimen dat je gevoel niet klopt!

Hier verlies ik na 2 dagen niets toch ineens weer wat bloed. Mijn lichaam zal wel in de war zijn....

Re: Moeilijk zwanger worden topic

19 Okt 2014 15:25

Spannend Olijfje! Hopelijk mag je je aansluiten bij het goede nieuws van Guus en SophieZMY :)

Re: Moeilijk zwanger worden topic

20 Okt 2014 17:23

Spannend olijfje!

Laced, hoe gaat het met jou? Ben je nog op vakantie kunnen gaan?

Ik heb mijn operatie inmiddels gehad. De fysieke pijn erna vind ik erg meevallen. Met de uitslag heb ik veel meer moeite. De endometriose is uitgebreid, het zit overal in mijn buik. Er is niks weggehaald omdat dit niet de moeite waard was voor de tijd die het zou kosten (het zijn heel veel kleine plekjes). De rechter eierstok en eileider zijn niet meer bruikbaar. Maar de linkerkant is nog helemaal goed! We gaan binnenkort de voor- en nadelen van IVF bespreken. Heel dubbel dus, we hebben duidelijkheid en goede hoop, maar aan de rest moet ik op zijn zachtst gezegd nog erg wennen. De afgelopen dagen doe ik voornamelijk aan struisvogelpolitiek.

Sabje, lijkt op jouw situatie als ik het goed begrijp.

Re: Moeilijk zwanger worden topic

20 Okt 2014 18:11

Fijn om hier ook te lezen over zwangerschappen. Voor de mensen die nu zwanger zijn, gefeliciteerd :^^: :thumbup:

Hier schiet het aardig op. Ben inmiddels ook begonnen met de gonal f. Moet zeggen dat de makkelijk te zetten is en geen pijn doet in vergelijking tot de decapeptyl. Wel heb ik veel last van jeuk, exceem.

Woensdag moeten we naar nijmegen voor de eerste echo. Vind het erg spannend, want ik ben erg bang voor de echo's. Moest de vorige keer zelfs janken toen ze zei dat ze een echo moest doen. Gelukkig had ik toen beide keren een lieve gynaecoloog die stap voor stap vertelde wat ze deed. Helaas weet ik niet wie ik woensdag heb en ook dat vind ik spannend. En bellen durf ik dan weer niet..
Verder heb ik geen idee hoe het na woensdag verder gaat. Weet dat er meer echo's volgen. En dan de punctie, maar dat ik niet met zekerheid kan zeggen wanneer wat is vind ik ook lastig. Ben nogal van de structuur en duidelijkheid :D :lol: en ik werk in de zorg dus het is een beetje lastig dat ik nog niet kan zeggen wanneer ik vrij moet hebben..

Re: Moeilijk zwanger worden topic

20 Okt 2014 19:38

Wat een spannende tijden voor veel meiden! Ik ben nog niet helemaal thuis in die wereld maar wil iedereen veel sterkte wensen!

Waarom vind je het zo spannend Yessy de echo? De echo opzich of meer wat eruit komt? Dat kan ik me namelijk heel goed voorstellen.

Emmeve, wat heftig van die endometriose! Ik heb het ook maar nog in veel lichtere mate. In welke tijd is dat zoveel meer geworden bij jou? Ik heb daar ook wel angst voor nu ik geen pil meer slik dat het steeds erger zal worden met alle gevolgen van dien! Wel heel fijn dat je linkerkant nog helemaal goed is, dat moet goede hoop geven!

Ik verlies nog steeds bloed. Wie van de meiden die een miskraam hebben gehad herkennen dit. Hoelang is het "normaal"?

Re: Moeilijk zwanger worden topic

20 Okt 2014 20:10

@ Lien

Nee niet zozeer voor de uitslag. Maar echt voor de echo ben ik bang. Stukje verleden waardoor ik het niet zo goed durf. Maar weet ook dat het toch zal moeten en als ik het doel maar voor ogen houd..

Re: Moeilijk zwanger worden topic

20 Okt 2014 20:31

Emmeve: Ja lijkt precies op mijn situatie. Alleen bij mij zijn het net de andere eileiders. Bij mij zat het ook op mijn urineleider, hiervoor heb ik een buisje tussen mijn nieren en blaas moeten laten plaatsen.
Bij mij was het hierdoor de vraag om eerst te operen (endometriose weg laten halen en misschien 1 eierstok) of eerst ivf.
Onze voorkeur was eerst ivf en dat vond de gyn ook een goed plan, want ander zou het alsnog ivf worden. Dus ik zal als ik zwanger mag worden alsnog geopereerd worden. Is ook wel nodig, want heb bijna iedere dag buikpijn.
Als je nog vragen hebt, laat het maar weten.

All: Ik zit te wachten op mijn ongesteldheid. Al best wat buikpijn. Zal het morgen of woensdag worden. Dan kunnen we beginnen met ronde 2 (1e ingevroren embryo). Pillen zijn allemaal in huis.

Re: Moeilijk zwanger worden topic

20 Okt 2014 22:47

Lien, bij mijn vorige miskraam heb ik ook ruim 2 weken bloed verloren. Bij deze miskraam begon ik dinsdag te bloeden en vrijdag was het alweer klaar, maar dat kan ook komen door de medicatie. Vervelend dat het maar blijft voortduren.

Re: Moeilijk zwanger worden topic

21 Okt 2014 21:09

Yessy wat vervelend dat je er zo tegenop ziet. Ik hoop dat je weer een gynaecoloog hebt die je op je gemak kan stellen!

Ben je al ongesteld Sabje?

Bij mij lijkt het bloedverlies nu wel klaar. Nu maar op naar een nieuwe ronde.
Gesloten onderwerp