Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Moeilijk zwanger worden topic

<<

Isla

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 46

Geregistreerd: 17 Sep 2013 20:33

Bericht 03 Apr 2014 21:21

Re: Moeilijk zwanger worden topic

hallo dames,

Ik kom me hier aanmelden, ik verhuis na meegeschreven te hebben in het zwanger worden in 2013 en 2014 topic hier naartoe omdat is gebleken dat de kans klein is dat we op een natuurlijke manier zwanger gaan worden. Uit de laatste test kwam dat slechts 3% van de spermacellen van goede kwaliteit was en dat is te weinig.

Volgende maand gaan we het traject in om te kijken of IUI geschikt is voor ons. Hier zijn meer dames daarmee bezig toch? ik hoop hier af en toe wat op te kunnen pikken want het is nu allemaal nog een groot vraagteken hoe het daadwerkelijk in praktijk zal zijn.

Wel gelijk een vraag, weet jullie omgeving het? en werk? wij wonen zover van het ziekenhuis waar we moeten zijn dat we er regelmatig dagen voor vrij zullen moeten nemen. Maar ik heb er ook geen zin in dat ze het al weten op werk. Hoe hebben jullie dat gedaan?
<<

Linnie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1945

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:52

Woonplaats: Goeree Overflakkee

Bericht 03 Apr 2014 21:27

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Jammer weegschaal!

Ik heb IUI gehad. 3e keer was het raak. Ons werk wist ervan, dus was het geen probleem als we naar het ziekenhuis moesten. Je kan het toch ook alleen aan je baas vertellen?
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Isla

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 46

Geregistreerd: 17 Sep 2013 20:33

Bericht 03 Apr 2014 21:37

Re: Moeilijk zwanger worden topic

wat fijn dat het gelukt is bij jullie! (geeft de burger toch moed ;) )

Ik heb nog geen vast contract, en vind het daarom wat spannend om mn werk op de hoogte te stellen dat we er zo bewust mee bezig zijn. Ook is mijn werk nogal roddel gevoelig en... tsja ik zal eraan moeten geloven denk ik...
<<

Anoniem219

Bericht 03 Apr 2014 21:45

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Balen isla dat de kans klein is dat het op een natturlijke manier gaat lukken.
Wij zijn nu voor de eerste IUI . Eigenlijk weten best veel mensen het. Op het werk ook, wel handig ivm de echo's enzo
<<

Anoniem328

Bericht 03 Apr 2014 21:56

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Hoi Isla,

'welkom' hier! Vervelend dat jullie ook alweer zo lang bezig zijn. Wanneer zijn jullie begonnen? En zitten jullie pas in de medische molen of al langer? 3% is erg weinig zeg. Nou moet ik zeggen dat percentages mij niet heel veel zeggen. Hoeveel bewegende zaadcellen zijn dat ongeveer?
Wij zitten ook in het iui traject. Hebben inmiddels 3 rondes achter de rug en nog geen succes helaas.
Wij zitten inmiddels al bijna 2 jaar in de medische molen en nu dus sinds 3 maanden iui in combinatie met het spuiten van gonal f. De laatste twee rondes is het zaad van m'n vriend helaas ook niet al te goed gebleken. Maar niet zo slecht gelukkig dat we helemaal geen kans hebben. Dus onze hoop is gevestigd op de 3 pogingen die nog komen.

Ik werk fulltime en dan is het gewoonweg niet mogelijk om de situatie te verzwijgen. Dus ik heb het op m'n werk nog eerder verteld dat aan onze familie. Elke ronde heb ik minimaal 3 of 4 echo's waardoor ik elke keer toch wel een uur weg ben op m'n werk. Je hebt de tijdstippen vaak ook niet voor het kiezen dus ik moet vaak midden op de dag weg. En dan heb je nog de inseminatie zelf. Dan ben ik vaak nog wel wat langer weg. Ik zou er gewoon eerlijk over zijn op je werk. Ik ben er heel open voor en dat wordt wel gewaardeerd. Ze zullen bij jou op je werk vast begrijpen dat jullie een kinderwens hebben.

Famillie hebben wij het verteld toen wij zo'n jaar bezig waren. Eerst hadden we er niet zo'n behoefte aan, maar na verloop van tijd vond ik het toch wel fijn om er met mensen over te kunnen praten. Maar volgende maand gaan jullie dus beginnen met iui?

Weegschaal wat balen dat het niet raak is deze ronde!
Hoe gaat het met jullie pup?

Shally fijn dat je er wel vertrouwen in hebt en zo positief bent. Goed bezig meid! Wanneer zouden jullie weer mogen beginnen?

Sofie ik ben heel benieuwd hoe het nu met jou gaat? Hou ons niet zo lang in spanning!! :razz:
<<

Anoniem219

Bericht 04 Apr 2014 10:10

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Net de tweede FM gehad. Rechts nog steeds allemaal kleintjes van ong 8mm. Niets gebeurt dus. Maar links zaten er 3 wat grotere, ze leken even groot, maar zaten tegen elkaar aangeplakt dus ze kon alleen de voorste meten en die was 12mm! Ze zat te twijfelen of zondag of maandag weer voor echo, maar omdat het nu snel kon gaan toch zondag komen. Zo spannend allemaal!!
<<

Anoniem328

Bericht 04 Apr 2014 10:19

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Spannend Aagje.
Een eitje kan zo'n 2 mm per dag groeien dus dan zou er zondag misschien wel een eitje van 16 mm kunnen zitten. Hopelijk zijn het er zelf een paar meer,dan heb je ook een wat grotere kans!! Hoe gaat het spuiten?
Ik had gister de meting, was nog niks te zien, maar was ook pas dag 8 dus had ook niet anders verwacht. Ik moet maandag weer voor een tweede echo.
<<

Anoniem219

Bericht 04 Apr 2014 12:34

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Ja klopt, op mijn formulier staat zelfs 2-4mm per dag. We gaan het zien zondag!
Maar ze zijn voor nu gelukkig wel doorgegroeid .
Spuiten gaat wel goed eigenlijk!

Was er dan helemaal niets nog of waren ze nog klein bij jou?
<<

Snoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6939

Geregistreerd: 11 Dec 2013 12:19

Bericht 04 Apr 2014 12:53

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Aah Weegschaal, wat jammer :(
2012 & 2016
<<

Anoniem328

Bericht 04 Apr 2014 13:26

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Aagje gezien m'n duidelijke pco beeld zitten er bij mij altijd genoeg kleine eitjes maar er sprong niet echt iets bovenuit. Rechts was de grootste een kleine 8 mm en links was alles even klein. Maar ik heb altijd een wat langere cyclus dus voor dag 10 a 12 valt er bij mij nog niets te zien. Ik snapte dan ook niet waarom ik al zo vroeg een echo moest maar dat wou ze voor de zekerheid gezien de hogere dosis gonal f.

Nou ben benieuwd bij jou hoor! Bij mij groeien de eitjes meestal zo'n 1,5 mm per dag, maar dat is wat aan de trage kant dus hopelijk bij jou zondag een mooi beeld!
<<

Sofie

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 157

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:46

Bericht 05 Apr 2014 19:03

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Olijfje schreef:Sofie ik ben heel benieuwd hoe het nu met jou gaat? Hou ons niet zo lang in spanning!! :razz:


Mijn laptop heeft kuren gehad de afgelopen dagen. Heb nu windows 8 en ik had steeds problemen met de internet verbinding.
Ik had donderdag negatief getest en gisteren ben ik ongesteld geworden. Maandagochtend heb ik een afspraak in bij de gynaecoloog. En als het goed is mag ik dan weer met clomid beginnen.
Ik kom snel weer reageren.
AfbeeldingAfbeelding
<<

Marinaa_

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 344

Geregistreerd: 03 Sep 2013 13:14

Bericht 05 Apr 2014 22:05

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Aagje, succes morgen. Hopelijk zit er een mooi groot eitje.

Ik ben inmiddels alweer een paar dagen Gonal F aan het spuiten. Woensdag de eerste meting. Wel weer heel spannend.

Onze directe omgeving weet dat we hiermee bezig zijn. Wij vinden het beide fijn om er gewoon over te kunnen praten met onze vrienden.
Op mijn werk zijn mijn leidinggevende en baas ervan op de hoogte. Die vinden het prima als ik wat uurtjes wegben. Ik werk gelukkig wel dicht bij het ziekenhuis dus het kost bij mij niet heel veel tijd.
<<

ShallY

Yipyapper

Berichten: 2376

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:36

Bericht 06 Apr 2014 09:22

Re: Moeilijk zwanger worden topic

@isla, 'welkom' hier. Vervelend dat jullie ook al een tijd bezig zijn zonder resultaat. Gelukkig gaat er nu wat gebeuren en hopelijk komen jullie in aanmerking voor IUI.

Bij mij weten de familie en het werk van ons mmm traject af. Vind het erg prettig want moet een enkele keer wel eens tijdens een werkdag naar het ziekenhuis.

@olijfje: hoe gaat het met jou? Weer begonnen met spuiten? Jullie hebben toch ook een evaluatie gesprek (gehad)?

@aagje: spannend zeg. Hoelang moet je vandaag voor een fm?

@sofie: balen meid.

Marinaa: hopelijk heb je nu wel de juiste dosis. Succes met spuiten!


Met mij gaat het eindelijk weer de goede kant op. Ik heb veel gebloed de afgelopen dagen en was er ook echt niet lekker door. Maar volgens mij begint het nu wel minder te worden.

Volgende week een gesprek in het ziekenhuis en als het er dan allemaal goed uitziet wil ik eind van de maand wel weer starten.
Ik heb zeker verdriet van deze miskraam maar de eerste keer vond ik heftiger en daar heb ik nog het moeilijkst mee. Achteraf gezien kon deze zwangerschap niet goed gaan. De start was al niet goed, en dan dat heftige bloed verlies.

Hopelijk was dit gewoon weer dikke pech, wat ik wel vermoed.
We hopen gewoon dat 3 keer scheepsrecht is. We willen er zeker weer voor gaan want de wens is nog sterker dan dat het al was. Ik weet dat ik zwanger kan worden, nu proberen zwanger te blijven.
<<

Anoniem219

Bericht 07 Apr 2014 10:20

Re: Moeilijk zwanger worden topic

even een kort bericht van mij, zit met mijn 'goede' hand in het verband.

gister FM gehad, links zitten twee eitjes van 14mm. niet heel hard gegroeid, maar wel gegroeid. dinsdag weer een echo
<<

ShallY

Yipyapper

Berichten: 2376

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:36

Bericht 07 Apr 2014 10:21

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Wat heb je gedaan Aagje, omdat je met je hand in het verband zit?
Hopelijk groeien ze goed door.
<<

Anoniem328

Bericht 07 Apr 2014 12:10

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Aagje, je eitjes zijn niet heel hard gegroeid inderdaad, maar eitjes van 14 mm kun je wel vanuit gaan dat die doorgroeien dus dat wordt een dubbele kans! Hopelijk in de loop van deze week de inseminatie.

Ik ben net ook weer geweest voor een meting op dag 12 maar slechts een eitje van 10 mm en eentje van 9 mm. Niet echt noemenswaardig dus. Maar goed, als ik een vorige ronde een eitje had van 10 mm dan groeide die wel altijd door, dus ik ga ervan uit dat het wel goedkomt. Donderdag weer een meting.

Ook meteen evaluatie gehad vandaag. Valt nog niet zoveel te zeggen. We hebben nog 3 pogingen te gaan en we gaan gewoon op de oude voet door, meer kan ook niet. Het enige wat nog kan is dat ik weer Utrogestan ga gebruiken voor een betere innesteling. Verder is het zaad inderdaad niet top, maar wel goed genoeg om middels iui zwanger te kunnen raken.
Ivf is iets waar ik nu nog niet over na wil denken dus een gesprek daarover hebben we nog even uitgesteld totdat we twee rondes verder zijn.
Afwachten maar weer!
<<

Anoniem219

Bericht 07 Apr 2014 12:42

Re: Moeilijk zwanger worden topic

@shally: ik heb mijn vier vingers deels tweedegraads verbrand toen er een steekvlam ontstond, zelf warmt puntjes van mijn haar verbrand, dus mazzel gehad dat ik mijn hoofd optijd weg trok. Nu met verkoelende zalf ingepakt.


@ olijfje: nee niet snel inderdaad, maar goed elke mm is er weer een :). En dubbele kans zou ik wel leuk vinden!

Jammer dat er nog niet zoveel gebeurde bij jou, hopelijk groeit die van 1 goed door :)
<<

Anoniem219

Bericht 08 Apr 2014 09:43

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Waaaaaaah eentje van 19mm en eentje van 20mm!!! Vanavond pregnyl en donderdag om 12.00 inseminatie! :smile:
<<

Anoniem328

Bericht 08 Apr 2014 11:58

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Aagje jeetje die hebben een groeispurt doorgemaakt zeg! Top!
Succes met de pregnyl vanavond en op naar donderdag!!
<<

Muppetje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2714

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:32

Bericht 08 Apr 2014 13:06

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Aagje!!! Wat spannend :)
Lars 11-09-2012 & Thomas 17-10-2014
www.facebook.com/MyPolarMonkey
<<

Maddie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5466

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:18

Woonplaats: Noord Holland

Bericht 08 Apr 2014 13:31

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Aagje wat goed! Duimen voor een geslaagde poging dan maar!
Augustus 2012
Augustus 2014
Mei 2016
<<

vlinder-2011

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 488

Geregistreerd: 09 Sep 2013 13:32

Bericht 08 Apr 2014 18:44

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Aagje: spannend! Heel veel succes!!

Ik dacht ik laat ook maar weer eens van mijn kant weten, helaas hier nog weinig verandering. Vandaag mijn ovulatie weer gehad dus weinig nieuws te melden. Ga proberen toch weer wat meer met jullie mee te schrijven.
❤️ 2016
❤️ 2018
❤️ 2019
❤️ 2021
<<

Anoniem328

Bericht 10 Apr 2014 09:52

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Vlindertje dus voor jou zijn de wachtweken weer begonnen. Spannend altijd. Zaten jullie eigenlijk in de medische molen of nog niet?

Ik heb net weer een meting gehad. 1 eitje van 14,5 mm. Dus die gaat wel doorgroeien. Zaterdag pregnyl en maandag inseminatie. Spannend weer! 4 keer is scheepsrecht zeggen ze toch? :P
<<

Marie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2587

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:32

Bericht 10 Apr 2014 10:37

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Hier was 4 keer wel scheepsrecht Olijfje ;) (Al was het bij mij in een iets andere vorm). Hoop dat dat bij jou ook het geval is.
2010: Jij hebt ons papa en mama gemaakt!
* * *
2013: Compleet gelukkig en gelukkig compleet!
<<

Anoniem219

Bericht 10 Apr 2014 10:47

Re: Moeilijk zwanger worden topic

Spannend weer olijfje !


Ik heb straks de inseminatie, ben een tikkeltje nerveus.... Zit steeds nu in mijn hoofd dat de eisprong misschien al geweest is omdat ze zo snel in een keer gegroeid waren. Niet aan denken :)
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers