Desktop versie van Zeg maar Yes
Gesloten onderwerp

Re: Moeilijk zwanger worden topic

12 Mrt 2014 22:17

Oh Shally, wat een rollercoaster van emoties. Ik hoop dat je HCG vrijdag gestegen is!

Re: Moeilijk zwanger worden topic

13 Mrt 2014 08:07

Wat zijn jullie toch allemaal lief dames! Bedankt!

Ik heb denk ik net besloten me morgen toch niet te laten prikken op hcg. Mocht het niet voldoende gestegen zijn, zal ik onzekerheid zitten. Ik voel me zwanger en heb vertrouwen dat het dit keer goed af gaat lopen. Ik wacht nu gewoon tot ik volgende week donderdag de echo heb.

En nu ga ik dit topic niet meer vervuilen.

Olijfje, hoe gaat het met je? Zijn de follikels gegroeid? En wanneer heb je de IUI?

Re: Moeilijk zwanger worden topic

13 Mrt 2014 08:14

shally: wat spannend zeg! Ik duim met de rest mee voor een goede echo donderdag!

Re: Moeilijk zwanger worden topic

13 Mrt 2014 09:19

Shally, wat mega spannend. Ik hoop heel hard dat het allemaal goed is!

Bij mij is er op de echo deze maand geen activiteit te zien helaas. We hebben contact gehad met dokter S in Düsseldorf en hij geeft het geen kans en adviseert ons te focussen op terugplaatsing van de embryo en eiceldonatie. We wachten volgende maand nog af en als er dan weer geen activiteit is dan gaan we ons focussen op de terugplaatsing.

Re: Moeilijk zwanger worden topic

13 Mrt 2014 09:34

Ohh bisq, wat verdrietig.

Re: Moeilijk zwanger worden topic

13 Mrt 2014 10:34

Bisq wat een rotnieuws meid! Je had zo gehoopt dat je cyclus toch nog wat langer zou doorzetten. Hopelijk kun je toch nog vertrouwen op een goede afloop door de terugplaatsing mocht je cyclus de komende maand niet doorzetten.
Sterkte meid met het verwerken van alweer een tegenslag.

Shally ik had gister de meting en 1 eitje heeft niet doorgezet maar de andere wel. Vanavond pregnyl spuiten en zaterdag de inseminatie. Afwachten maar weer dus.

Fijn dat je vertrouwen hebt in een goede afloop! WE hopen allemaal met je mee hier!

Sofie wanneer heb jij je eerste meting?

Re: Moeilijk zwanger worden topic

14 Mrt 2014 18:13

Shally: Wat een achtbaan zeg. Hoe is het met je? Heb je nog last van bloedverlies?

Bisq: Balen dat er niets te zien was. Ik moet eerlijk zeggen dat ik je verhaal niet zo goed ken. Heb je één embryo of zijn er meerdere? Sterkte in ieder geval.

Olijfje: Succes morgen met de inseminatie!


Ik heb vanmorgen een follikelmeting gehad.
Aan de rechterkant zit er één van 13 mm. Jammer dat het aan de 'verkeerde' kant is, waar ik geen eileider meer heb. Dus ik heb niet veel hoop deze maand. Links zit er eentje van 8 mm, maar dat is nog maar de vraag of die verder groeit.
Maandagmiddag moet ik weer terug voor de volgende meting.

Re: Moeilijk zwanger worden topic

14 Mrt 2014 19:06

@olijfje: succes morgen! Ik ga weer voor je duimen.

@sofie: wat jammer dat de follikel niet aan de goede kant zit. Maar wie weet groeit die andere nog?!
En is het wel zo dat er ook wel eens een dominante aan de goede kant zit of niet?

Met mij gaat het wel goed na alle spanning van begin van de week. Ik laat het allemaal maar op me af komen en over het algemeen heb ik er een goed gevoel over. Natuurlijk heb ik ook genoeg momenten dat ik het ergste denk maar die heb ik niet vaak. Vandaag bijvoorbeeld heb ik op zere borsten na geen kwaaltjes dus vraag men dan weer af of het wel goed zit.

Ik zou vandaag eigenlijk nog een keer op hcg laten prikken maar heb toch besloten het niet te doen. Ik maak me zelf alleen maar gek anders en wacht nu gewoon tot donderdag. Ik heb dan precies weer op 6+3 een echo, net als de vorige keer. En toen ging het met 7 weken fout.
Maar het heeft zo moeten zijn hoor want ik heb in november een miskraam gehad en als dit allemaal goed gaat ben ik in november uitgerekend.

Ik heb nu alleen af en toe nog wat oude bloed verlies en dat wordt ook minder. Vreemd is het allemaal wel.

Re: Moeilijk zwanger worden topic

14 Mrt 2014 20:22

Ik heb gister weer een meting gehad. Maandag zat er eentje van 12mm en nu een heleboel van rond de 10 en die van 12 was niks gegroeid helaas. Nu a.s. maandag weer terug voor de volgende meeting. Ben benieuwd, denk niet dat we deze ronde de juiste dosis vinden.

Re: Moeilijk zwanger worden topic

15 Mrt 2014 12:53

@ ShallY; Ik ben zo ontzettend voor je aan het duimen! Echt heel fijn dat je er zelf een goed gevoel over hebt, dat zegt vaak toch wel iets!! Maar natuurlijk heb je ook regelmatig je twijfels en verdriet om de spanning. Deel dit wel met ons he, dit is absoluut geen 'vervuilen' ! Denk niet dat je er hier niet over kan praten. Ik weet in welke onzekerheid je zit, en dat dit echt slopend is.

@ Sofie; Balen, dat het wrs de verkeerde kant is. Succes weer maandag!

@ Olijfje; Spannend weer, ik ga vast ontzettend voor je duimen!

@ Bisq; Wat een ontzettende tegenvaller.. Hopelijk volgende maand toch nog een kans! Ga je anders de terugplaatsing in Dusseldorf laten doen?

@ Sabje; Hoe is de operatie gisteren gegaan?

Mn eitje staat op springen, dat is duidelijk voelbaar. En gelukkig komt mijn man zo thuis, dus deze maand is nog niet verloren :D

Re: Moeilijk zwanger worden topic

15 Mrt 2014 13:21

Yoehoe weegschaal have fun :thumbup: Wat fijn dat deze ronde toch niet verloren is!!

Ik heb zojuist de inseminatie weer gehad. Zaad was weer maar 1,7 miljoen. Niet geheel kansloos maar zeker niet goed. Begin er nu wel van te balen want blijkbaar was het toch niet een pechgevalletje de vorige keer. Deze ronde even afwachten en anders een evaluatiegesprek voeren zodra ik ongesteld word aangezien we op de helft zitten qua iui pogingen.
Maar goed, wie weet is het toch genoeg deze keer!

Re: Moeilijk zwanger worden topic

15 Mrt 2014 20:26

@weegschaal: dankjewel!! Hopelijk helpt al jullie geduim voor me!
Wat fijn dat je man op tijd thuis is! Succes ermee;)!

@olijfje: jij de inseminatie gehad. Spannend weer! Tot wanneer doen ze IUI (bedoel dan het aantal miljoen zaadcellen?)
Ik ga heel hard voor je duimen dat het deze ronde raak is. Gelijk heb je dat als je ongesteld wordt, een gesprek aan te vragen in het ziekenhuis. Is toch wel fijn om te weten waar jullie aan toe zijn. Ga je nu geen ustrogestan gebruiken of wel?

Re: Moeilijk zwanger worden topic

18 Mrt 2014 15:21

Shally er moeten minimaal een miljoen bewegende zaadcellen overblijven, anders gaat de IUI niet door. Met 1,7 miljoen zaten wij daar dus gelukkig wel boven, maar veel is het niet.
Verwacht er dan ook niks van deze ronde. Hopelijk raak ik dan ook niet al te teleurgesteld als ik ongesteld word.
Hoe voel jij je nu? Donderdag heb je een echo toch? Ik duim zo voor je! Is het bloedverlies helemaal over nu? Geeft toch wel weer hoop dan. Pff wat duurt het wachten op een echo dan lang ofniet!

Sofie, wat balen dat juist aan je rechterkant het grote eitje zit. Je hebt gister weer een meting gehad toch? Is het eitje toch nog doorgegroeid aan de linkerkant?

Marinaa jij had ook een meting toch gisteren? En hoe zag het bij jou eruit?

Weegschaal, jij zit dus ook in de wachtweken nu, spannend!

sabje hoe is het met jou? Je hebt je operatie gehad toch?

bisq hoe is het nu met jou?

Wij zijn momenteel bezig met het plannen van een rondreis door Afrika deze zomer. We wachten nog even af of het misschien toch raak is deze ronde en zo niet, dan gaan we boeken. We hebben al een goede annuleringsverzekering afgesloten, dus mocht ik na het boeken toch nog zwanger raken, dan kunnen we gewoon annuleren.
Het geeft een goed gevoel om dit te plannen en om iets te hebben om zo naar uit te kijken. Het voelt een beetje als een win win situatie, alhoewel de grote voorkeur er natuurlijk naar uitgaat om toch voor de tijd zwanger te raken.
We twijfelen nog een beetje tussen een groepsreis door Zuid-Afrika, Lesotho en Zwaziland of een groepsreis door Kenia, Tanzania en Zanzibar. Beide lijkt ons fantastisch. Iemand hier wel eens naar een van die landen geweest?

Re: Moeilijk zwanger worden topic

18 Mrt 2014 17:46

@ olijfje.
Ja dat klopt had gister inderdaad een fm meting.
Er was niks veranderd helaas. Moet het nu afbreken. Heb een primolut kuur meegekregen om een menstruatie op te wekken en daarna weer beginnen met een andere dosis. Hopelijk is dit de juiste dosis.

Wat leuk dat jullie een reis gaan plannen. Dat is een leuk vooruitzicht. Al zou het natuurlijk mooi zijn als je voor die tijd zwanger raakt!

Re: Moeilijk zwanger worden topic

18 Mrt 2014 18:36

Shally: Hoe gaat het? Is het nog vol te houden tot donderdag?

Weegschaal: Fijn dat je man op tijd terug was. Ga duimen dat het raak is!

Olijfje: Hoop dat het toch raak is! Ik ben ooit in Kenia geweest. Was erg mooi. Al is een rondreis wel heel iets anders als wij gedaan hebben. Wij hebben de zomervakantie ook gewoon geboekt. Toch iets leuks om naar uit te kijken. Ik kan wel zwanger op vakantie gaan met de auto naar Frankrijk, dus kan gewoon doorgaan.

Marinaa: Balen dat het niet aan is geslagen. Hopelijk de volgende ronde wel.

All; Ik ben vrijdag geopereerd. Ze hebben een buisje in mijn urineleider geplaatst omdat die door de cystes van endometriose werd afgekneld. Ik heb toch meer pijn ervan dan ik gedacht had. Ze hebben niet gesneden en het via mijn urinebuis gedaan. Heb toch nog steeds buikpijn en heel erg moe. Dat zal wel van de narcose komen.
Donderdag moet ik weer terug naar de uroloog. Hij zou dan ook met de gyn overleggen hoe nu verder.
Maandag nog wel iets leuks in het vooruitzicht. Ga met een vriendin naar BSB. Gaan van te voren lekker winkelen en uiteten. Lekker een dagje weg.

Re: Moeilijk zwanger worden topic

18 Mrt 2014 19:17

Shally: Ja hoor dat gebeurd ook wel eens en die keren ben ik ook zwanger geraakt. Maar meestal heb ik een eisprong rechts.
Gelukkig heb je bijna je echo. Hoe is het nu met het bloedverlies? Echt slopend die spanning. Ik had het ook toen ik zwanger was van mijn dochter. Maar toen was ik al iets verder.

Weegschaal: Wat fijn dat deze maand niet verloren is gegaan. :)

Olijfje: Wat balen dat het weer weinig zaadcellen waren en het de vorige keer geen pech was. Ik ga heel hard voor je duimen dat het raak mag zijn.
Leuk dat jullie een reis aan het plannen zijn. Ik ben daar nog nooit geweest. Familie is in Zanzibar en Tanzania geweest en dat is erg goed bevallen en mijn broertje is al meerdere keren in Kenia geweest.

Marinaa: Wat balen zeg. Hoop voor je dat de juiste dosis gevonden wordt.
Zijn jullie al lang bezig met zwanger proberen te worden?

Sabje: Dat is een leuk vooruitzicht. Heel veel plezier!
Succes met de pijn en de moeheid.


Ik heb gisteren weer een follikelmeting gehad. De follikel rechts van gegroeid van 13 mm naar 21 mm. Dus die stond al bijna op springen. Links was ook gegroeid, maar die had ze verder niet opgemeten en heeft ze verder niets over gezegd. Ben blij dat ik m'n eisprong geweest is, ik had er deze keer zo'n last van. Met clomid schijnen ze groter te groeien dan normaal. Mijn baarmoederslijmvlies was 13 mm, dat is gunstig voor een eventuele innesteling. Nu maar afwachten...

Re: Moeilijk zwanger worden topic

18 Mrt 2014 20:26

@olijfje: wat gaaf een rondreis! Natuurlijk hoop ik voor je dat deze niet doorgaat omdat je dan zwanger bent. Ik ga weer voor je duimen!

@sabje: jij hebt de laatste tijd ook heel wat voor je kiezen gehad hè. Tsjonge. Beterschap en fijn dat je een leuk vooruitzicht hebt.

@marinaaa: wat balen dat je de cyclus moet afbreken. Hopelijk heb je met de volgende ronde wel direct de goede dosering.

Met mij gaat het wel goed. Nog steeds last van oud bloed verlies en dan vaak als ik druk bezig ben geweest. Zal blij zijn als het donderdag is. Ik denk er gelukkig nog niet veel aan, ik zal morgenavond wel in de spanning schieten. Nog steeds een goed gevoel dus hopelijk heeft m'n gevoel gelijk.

Re: Moeilijk zwanger worden topic

19 Mrt 2014 09:31

Zo daar ben ik ook weer eens.... :)

@marinaa: wat balen dat je de cyclus af hebt moeten breken zeg! Hopelijk volgende ronde wel de goede dosis en wel een kans dus, hoop ik voor je!

@sofie: wat fijn dat je een eisprong hebt gehad. Ik had met clomid ook altijd een paar dagen en de dag van de eisprong pijn. alsof de hele boel op springen stond! Nu duimen op het wacht bankje!!

@shally: jeetje meid, wat een onzekerheid!! Hoop zo voor je dat alles nog goed is! Duimen draaien hier overuren! succes morgen!!

@olijfje: wat gaaf een rondreis door Afrika!! Inderdaad iets om naar uit te kijken.

@weegschaal: wat fijn dat deze ronde niet verloren is!! hopelijk goed nieuws over twee weken!!

@all:

ik heb gister de intake voor IUI gehad in het ziekenhuis. Behoorlijk zenuwachtig haha.... Ik heb voor 10 dagen Menopur mee gekregen (gonal-f werken ze niet meer mee, omdat Menopur toch wat natuurlijker is, en de slagingskansen ietsje groter aldus het ziekenhuis) en een pregnyl.
Volgende week maandag verwacht ik ongesteld te worden, en dan moet ik bellen, en dan op dag 2 of 3 een uitgangsecho en dan zet ik daar in het ziekenhuis mijn eerste spuit, moet het 'zelf' klaarmaken en opzuigen met een naald, naaldje wisselen en prikken. Ben blij dat we volgende week met IUI starten, heb ik hoop met clomid aardig opgegeven... en dit voeld als een goede nieuwe kans. Hopelijk lukt het om zelf te prikken.

Re: Moeilijk zwanger worden topic

19 Mrt 2014 10:46

Aagje! schreef:Zo daar ben ik ook weer eens.... :)

@marinaa: wat balen dat je de cyclus af hebt moeten breken zeg! Hopelijk volgende ronde wel de goede dosis en wel een kans dus, hoop ik voor je!

@sofie: wat fijn dat je een eisprong hebt gehad. Ik had met clomid ook altijd een paar dagen en de dag van de eisprong pijn. alsof de hele boel op springen stond! Nu duimen op het wacht bankje!!

@shally: jeetje meid, wat een onzekerheid!! Hoop zo voor je dat alles nog goed is! Duimen draaien hier overuren! succes morgen!!

@olijfje: wat gaaf een rondreis door Afrika!! Inderdaad iets om naar uit te kijken.

@weegschaal: wat fijn dat deze ronde niet verloren is!! hopelijk goed nieuws over twee weken!!

@all:

ik heb gister de intake voor IUI gehad in het ziekenhuis. Behoorlijk zenuwachtig haha.... Ik heb voor 10 dagen Menopur mee gekregen (gonal-f werken ze niet meer mee, omdat Menopur toch wat natuurlijker is, en de slagingskansen ietsje groter aldus het ziekenhuis) en een pregnyl.
Volgende week maandag verwacht ik ongesteld te worden, en dan moet ik bellen, en dan op dag 2 of 3 een uitgangsecho en dan zet ik daar in het ziekenhuis mijn eerste spuit, moet het 'zelf' klaarmaken en opzuigen met een naald, naaldje wisselen en prikken. Ben blij dat we volgende week met IUI starten, heb ik hoop met clomid aardig opgegeven... en dit voeld als een goede nieuwe kans. Hopelijk lukt het om zelf te prikken.


Ik heb mijn man laten prikken, omdat ik het zelf doodeng vond haha :laughcry:.

Re: Moeilijk zwanger worden topic

19 Mrt 2014 19:56

Shally: Heel veel succes morgen! Ga heel hard voor je duimen.
Het is idd de laatste tijd erg veel. Ik weet dat de cystes in mijn buik nog een keer schoongemaakt moet worden en dit is een grote operatie. Daarom ben ik nu ook even aan de pil even een beetje rust. Morgen hoop ik ook meer te horen hoe nu verder.

Re: Moeilijk zwanger worden topic

20 Mrt 2014 10:15

Shally heel veel succes vandaag!
Hopelijk kun je na vandaag dit topic definitief verlaten!!

Re: Moeilijk zwanger worden topic

20 Mrt 2014 10:20

Succes shally!!

Re: Moeilijk zwanger worden topic

20 Mrt 2014 11:01

Helaas weer mis. :cry: zo niet verwacht.

Re: Moeilijk zwanger worden topic

20 Mrt 2014 11:01

Aagje voor jou dus ook een spannende tijd. Zie je op tegen het spuiten? Het is een beetje tegennatuurlijk om jezelf te spuiten maar ik persoonlijk vind het weinig voorstellen. Het is maar een klein naaldje en als je de spuit gewoon snel zet, voel je er niks van. Ik persoonlijk moet er niet aan denken dat iemand anders de spuit zet, ik heb daar liever zelf de controle over :)
Jullie gaan deze ronde ook met iui beginnen he? Is de kwaliteit van het zaad van je man goed of is dat nog niet getest?

Re: Moeilijk zwanger worden topic

20 Mrt 2014 11:02

Nee Shally verdorie wat oneerlijk!! Ik vind het zo erg voor je! En nu?
Gesloten onderwerp