Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Mijn (hypnobirthing) bevallingsverhaal

<<

Teddyaapje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 509

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:50

Bericht 02 Sep 2013 17:37

Mijn (hypnobirthing) bevallingsverhaal

Eindelijk…mijn bevallingsverhaal:

19-7 om 3u werd ik wakker omdat T. wakker werd. Hij kwam bij ons in bed en ik voelde af en toe wat kramp in mn buik, niet pijnlijk maar t viel me opeens op dat t kwam en weer ging. Ik besloot te gaan timen. Na 1x timen met de app op mn telefoon dacht ik dat ik iets voelde lopen tussen mn benen. Ik ben naar de wc gegaan en blies op mn handpalm om te checken of het mn vliezen waren. Er kwam geen vocht dus dacht dat t vals alarm was. Wel zat er een beetje bloed aan t wc papier. Ik besloot voor de zekerheid een maandverbandje in te doen voordat ik weer terug naar bed ging, maar toen ik me bukte stroomde t eruit..toch mn vliezen die gebroken waren! Ik heb snel een handdoek gepakt, mn vriend wakker gemaakt en ben beneden op de bank gaan liggen om de vk te bellen. Dit moest omdat J. nog niet was ingedaald. 20 min. later om 4.20u was ze er en J. bleek idd niet te zijn ingedaald en moest ik naar t zh.

Om 5.15u waren we op dezelfde verloskamer als waar T. was geboren. Hopelijk ging t dit keer beter! Mijn eigen vk is tot 7u gebleven om mn uigebreide bevalplan door te spreken met de vk die die dag dienst had. Om 9u kwam de gyn langs om zich voor te stellen en nog een aantal dingen van mn bevalplan te bespreken. Zo had ik erin staan dat ik geen pijnmedicatie aangeboden wilde krijgen, dat ik er zelf wel naar zou vragen als ik het nodig vond. Hierop kreeg ik te horen dat ik bevallen niet moest onderschatten, dat het echt wel hard werken was en hij somde nog even allerlei complicaties (die totaal niet aan de orde waren, zoals bijv. een totaal ruptuur) op. Ik vertelde hem dat t mn 2e kindje was en ik echt wel wist waar ik aan begon. Wat dat betreft had ik meer ervaring als hem…hij had tenslotte nog nooit zelf een kind gebaard. Het positief benaderen waar ik om had gevraagd in mn bevalplan bleken ze dus niet helemaal te snappen. Wel werd de baarkruk bovenwater gehaald, die werd eigenlijk nooit gebruikt, maar ik mocht erop bevallen als ik dat wilde. Na zijn bezoek en zijn verhaal over de complicaties had mijn lichaam er geen zin meer in en vielen de weeën die ik tot die tijd regelmatig in lichte vorm had helemaal weg. Om 11.30u kwam de vk, zij had t ook op het ctg gezien en ze zei dat als ik na de lunch nog geen nieuwe tekenen had van weeën dat ik dan naar de kraamafdeling zou gaan en de volgende morgen zou worden ingeleid als t dan nog niet vanzelf opgang was gekomen. Hier had ik dus écht geen zin in.

Met de Hypnobirthing cursus had ik geleerd hoe je je lichaam n handje kan helpen met t opgang brengen van de bevalling en ik besloot 1 van de methoden (tepelstimulatie) te proberen…en t hielp!! De weeën kwamen weer goed opgang! Het lukte me heel goed te ontspannen met de HBtechnieken en ik vond t heel fijn me te kunnen afsluiten voor de omgeving door de mp3speler met muziek. Ik heb maar 4 pijnlijke ontsluitingsweeen gehad en toen wist ik dat t bijna zover was. Ik reeg t idee dat t niet lang meer zou duren voordat ik persdrang kreeg en besloot te bellen. Ik werd getoucheerd en er stond nog een dun randje. Ik moest op mn rechter zij gaan liggen om dit weg te krijgen. Na een paar minuten kreeg ik idd de reflectoire persdrang die ik bij T. ook had. De gyn werd erbij geroepen omdat hij de enige was met ervaring met baarkrukbevallingen. Terwijl ze deze aant klaarzetten waren ging t bij mij erg snel en ik heb de baarkruk ook niet meer gehaald, t lukte nog net om terug op mn rug te draaien (de bevalhouding die ik absoluut niet wilde vooraf) en na 1x meepersen was J. er al om 16.17u. Ik wilde geen oxytocine injectie uit voorzorg en deze heb ik ook niet gehad. De placenta kwam vanzelf na 7 min. en ik had maar 250ml bloedverlies.
De gyn leek zeer verbaasd over hoe snel de bevalling was gegaan en over t feit dat ik geen enkele (pijn)medicatie had gehad. Hopelijk heeft ie er wat van geleerd :D

Ik ben dus niet thuis in bad bevallen, maar dankzij de Hypnobirthing cursus (die ik echt iedereen wil aanraden!!) en mn uitgebreide bevalplan heb ik echt een super bevalling gehad!

En het grappige is dat we tijdens de cursus voor ons zelf moesten bepalen hoelang we wilden dat de bevalling zou duren, ik had hiervoor 5u in gedachte. Dit klopt achteraf ook nog redelijk, vanaf t moment dat de weeën goed opgang kwamen tot de geboorte heeft t 4u en 47min geduurd!
Afbeelding Afbeelding

*20-7-2012*
<<

Ooh La La!

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6530

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:34

Bericht 02 Sep 2013 18:06

Re: Mijn (hypnobirthing) bevallingsverhaal

Wat gaaf om te lezen dat je een redelijk makkelijke bevalling hebt gehad!
Vind het heel mooi om te lezen dat Hypnobirthing zo geholpen heeft. Ik ga dit namelijk zelf ook volgen.

Waar ik nog over twijfel is wanneer in de zwangerschap ik dit wil doen. Beginnen met 24 weken of met 32?
Kun jij daar advies over geven? Ik twijfel omdat ik bang ben dat 24 wk te vroeg is en 32 vrij laat...
21.02.2014
20.06.2016

Volg me op Instagram: huisjeopdehei
<<

Anoniem2

Bericht 02 Sep 2013 18:27

Re: Mijn (hypnobirthing) bevallingsverhaal

Wat een gaaf bevallingsverhaal ! :)
<<

Anoniem6

Bericht 02 Sep 2013 18:32

Re: Mijn (hypnobirthing) bevallingsverhaal

Ooh La La! schreef:Wat gaaf om te lezen dat je een redelijk makkelijke bevalling hebt gehad!
Vind het heel mooi om te lezen dat Hypnobirthing zo geholpen heeft. Ik ga dit namelijk zelf ook volgen.

Waar ik nog over twijfel is wanneer in de zwangerschap ik dit wil doen. Beginnen met 24 weken of met 32?
Kun jij daar advies over geven? Ik twijfel omdat ik bang ben dat 24 wk te vroeg is en 32 vrij laat...



Ik heb afgelopen vrijdag de 1e les gehad met 24 weken. Wij hebben deze maand alle lessen ik ben dus klaar met 28 weken vond het aan een kant wel vroeg. Maar toch adviseer ik om het eerder met 24 weken te doen dan 32 omdat de laatste ook aandacht wordt besteed aan het bevalplan. Deze wordt met 32/34 weken bij de verloskundige besproken dus dat zou voor jou dan niet handig zijn! Daarbij heb je dan ook meer tijd om de oefeningen onder de knie te krijgen ik persoonlijk heb daar wel met moeite mee..
<<

Anoniem6

Bericht 02 Sep 2013 18:35

Re: Mijn (hypnobirthing) bevallingsverhaal

Mooi bevallingsverhaal! Fijn om te lezen dat aan veel dingen gehouden is naar aanleiding van je geboorteplan omdat je ook al je ideale bevalling hebt moeten laten varen.
Ik hoop net zo'n ontspannende bevalling te ervaren als jij. Had jij moeite met de ontspanningsoefeningen onder de knie te krijgen? Ik volg de zelfde methode als jij hebt gedaan dat vroeg je in een ander topic ;)
<<

Teddyaapje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 509

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:50

Bericht 02 Sep 2013 18:45

Re: Mijn (hypnobirthing) bevallingsverhaal

De eerste les had ik met 30w en de laatste met 35w. Mijn bevalplan had ik al klaar voordat ik aan de cursus begon (had 'bevallen op eigen kracht' en 'de vrije geboorte' gelezen, ook aanraders) heb hier na de cursus nog een paar dingen aan veranderd. We waren met nog 1 ander stel, zij was 20w met de eerste les.
Als ik jou was zou ik met 24w beginnen, 32 is denk ik wel vrij laat want dat betekent waarschijnlijk dat je laatste les met 37w zal zijn.

Ik heb zelf eigenlijk te weinig tijd genomen om de ontspanningsoefeningen te oefenen thuis, kwam er gewoon niet aan toe (al moet je tijd hiervoor natuurlijk zelf maken). Hier was ik voor de bevalling wel bang voor, dat het niet zou lukken. Maar misschien was ik een natuurlijk talent want t ging me best wel goed af haha. Alleen de geboorteademhaling heb ik niet toegepast, door de reflectoire persdrang kon ik met geen mogelijkheid de baby 'rustig naar beneden ademen', mijn lichaam perste vanzelf en ik kon niks anders dan mee doen. Maar dit valt ook onder HB...je lichaam volgen :D
Afbeelding Afbeelding

*20-7-2012*
<<

Anoniem186

Bericht 02 Sep 2013 19:00

Re: Mijn (hypnobirthing) bevallingsverhaal

Wat fijn dat je zo'n goede bevalling heb gehad! Jammer dat het in bad niet lukte, maar zo te lezen was dit ook een prettige ervaring!
<<

MrsMath

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2499

Geregistreerd: 02 Sep 2013 14:28

Bericht 02 Sep 2013 20:37

Re: Mijn (hypnobirthing) bevallingsverhaal

Wat een mooi verhaal Teddyaapje, fijn dat je veel aan je hypnobirthing cursus hebt gehad.
Voor de laaste loodjes van de zwangerschap van Niels had ik daar niet aan moeten denken, veel te 'geite wollen sokken' voor mijn gevoel, maar mochten we toch nog ooit voor een derde gaan weet ik zeker dat ik het wel wil.
L 7-10-2011
N 23-5-2013
<<

Anoniem162

Bericht 02 Sep 2013 21:14

Re: Mijn (hypnobirthing) bevallingsverhaal

Wat een mooi bevallingsverhaal. Jammer dat de badbevalling niet is gelukt maar mooi om te lezen dat je zoveel hebt gehad aan de cursus en dat je zo vol vertrouwen bent bevallen.
<<

Teddyaapje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 509

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:50

Bericht 02 Sep 2013 21:33

Re: Mijn (hypnobirthing) bevallingsverhaal

MrsMath schreef:Wat een mooi verhaal Teddyaapje, fijn dat je veel aan je hypnobirthing cursus hebt gehad.
Voor de laaste loodjes van de zwangerschap van Niels had ik daar niet aan moeten denken, veel te 'geite wollen sokken' voor mijn gevoel, maar mochten we toch nog ooit voor een derde gaan weet ik zeker dat ik het wel wil.


Ik was ook een beetje bang voor een hoog geitenwollensokkengehalte, dat t te zweverig zou zijn ofzo, maar dat was t juist helemaal niet!
Afbeelding Afbeelding

*20-7-2012*
<<

Appel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1210

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:42

Bericht 02 Sep 2013 21:56

Re: Mijn (hypnobirthing) bevallingsverhaal

Mooi bevallingsverhaal. En ook al kon je niet in bevallen het klinkt toch als een mooie bevalling.
1 april 2014
31 juli 2017
<<

Anoniem 77

Bericht 02 Sep 2013 22:07

Re: Mijn (hypnobirthing) bevallingsverhaal

Mooi verhaal!
<<

Anoniem180

Bericht 02 Sep 2013 22:18

Re: Mijn (hypnobirthing) bevallingsverhaal

.
Laatst gewijzigd door Anoniem180 op 05 Sep 2013 21:39, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Slakje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2867

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:38

Bericht 02 Sep 2013 22:32

Re: Mijn (hypnobirthing) bevallingsverhaal

Wat een fijn, positief verhaal!
AfbeeldingAfbeelding
<<

maia

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 918

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:01

Bericht 02 Sep 2013 23:14

Re: Mijn (hypnobirthing) bevallingsverhaal

Wat klinkt dat relaxed TA! Ik had ook de cursus gedaan maar bij mij ging het zo razendsnel dat ik de tijd niet kreeg me te ontspannen. Bij jou is dat wel goed gelukt dus!
Mother of 3 adorable children
<<

miss22

Noob

Berichten: 112

Geregistreerd: 02 Sep 2013 00:08

Bericht 02 Sep 2013 23:23

Re: Mijn (hypnobirthing) bevallingsverhaal

Mooi verhaal om te lezen
Afbeelding

Afbeelding
<<

snoezel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1129

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:18

Bericht 03 Sep 2013 08:51

Re: Mijn (hypnobirthing) bevallingsverhaal

Ow, Teddy, super fijn! Ik was al de hele tijd zooo benieuwd naar jouw verhaal, ik dacht al dat ik m gemist had. Wat ontzettend fijn en bijzonder dat deze bevalling zo anders gegaan is dan de eerste keer. Ik heb het boek van HB hier op mijn nachtkastje staan. Hopelijk ga ik er ook wat aan hebben. Bedankt voor het delen!
Afbeelding

Afbeelding
<<

Ella

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3276

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:44

Bericht 03 Sep 2013 09:01

Re: Mijn (hypnobirthing) bevallingsverhaal

Mooi verhaal zeg!

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: High Heels, Suus