Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Mama's op budget!

<<

Anoniem57

Bericht 22 Sep 2013 21:09

Mama's op budget!

En daar zijn we weerrrrrrr.. Een nieuw topic, een nieuw forum en vanaf morgen ook weer een nieuwe maand voor ons.

Ik heb het plan opgevat om de kinderbijslag te pinnen en cash in een spaarpot te doen, daarin zit ook nog geld van mijn schoonouders voor laarzen voor L, en aangezien haar wintercollectie nagenoeg compleet is, zouden we dat wel even moeten redden voorlopig gok ik.

Voor de rest wil ik denk ik gaan werken met weer 100 euro per week pinnen en in envelopjes doen. Ook wil ik weer mijn bonnetjes gaan bewaren en in een kasboek plakken, puur om iets bewuster te worden weer.
<<

Lejow

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 11772

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:55

Bericht 22 Sep 2013 21:16

Re: Mama's op budget!

Ik doe het hetzelfde, maar dan digitaal.
Ik check elke dag even de rabobank app wat er uitgegaan is, en zet dit dan in een excel bestandje.
Hier begint woe de nieuwe maand.
<<

Annie24

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1404

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:22

Bericht 22 Sep 2013 21:19

Re: Mama's op budget!

Hier ook behoorlijk op budget. Niet dat we droog brood eten, maar ik probeer op dit moment wel over elke uitgave 10x na te denken of hij wel noodzakelijk is.

Vanaf januari zitten we waarschijnlijk met 2 huizen en mijn vriend zit vanaf 1 november zonder werk ivm een faillissement. Totaaaaaaaaaaaaaaaal onverwachts, maar helaas wel werkelijkheid. Gelukkig heeft hij al 4 sollicitaties lopen en heeft aankomende week bij alle 4 een 2e gesprek, maar k*t is het wel.
Afbeelding
<<

Anoniem57

Bericht 22 Sep 2013 21:26

Re: Mama's op budget!

Dat is zeker kut Annie!
Hier zit ik vanaf 1 nov op een 0-uren contract, dus de 1000 euro die er elke maand binnen kwam, valt grotendeels weg. Eigen keuze, maar dat wordt toch aanpassen. En eigenlijk wil en moet ik ook wel eens volwassen worden en het struisvogelgedrag aan de kant smijten.

Lejow, ja dat is ook handig! Ik kan alleen dus echt niks met Excel, snap de berekeningsformules niet echt hoe ik die moet maken.
<<

Anoniem186

Bericht 22 Sep 2013 21:30

Re: Mama's op budget!

Poeh, wat vervelend, Annie! Hopelijk wordt hij snel aangenomen.

Parel, had je de envelopjes niet al eens eerder geprobeerd? Waar ging het toen mis?

Hier gaat het al een tijdje behoorlijk goed met ons budget. Af en toe zitten we er een beetje overheen, maar dat valt mee. In ieder geval niet meer zo erg als eerst.

Deze week moeten we even niks geks meer doen. Alleen boodschappen dan, want de rest is op.

Ons budget ziet er nog steeds hetzelfde uit:

350 voor boodschappen
200 voor benzine
350 voor uitjes, kadootjes, kleding en overige uitgaven
<<

Highway

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3976

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:37

Bericht 22 Sep 2013 21:30

Re: Mama's op budget!

Ik doe ook nog steeds mijn best! We hebben net superveel kosten gehad en zitten echt op 0 qua spaarrekening. Voelt slecht. Gelukkig per nov een nieuwe baan waarbij ik ook nog eens meer ga verdienen, dus dat is wel een mooi vooruitzicht. Maar eerst die spaarrekening weer even tot leven brengen!

Ik zit nu te wachten op de kinderbijslag, dan mag ik mooie slofjes kopen voor S (ik wil uggs, maarja misschien iets te prijzig, wil ik nog even over nadenken) en wat warme truien. Verder heb ik voor haar nu niks direct nodig. Tzt wel een vervolgautostoeltje, ze zit namelijk best krap in haar dikke vest in de maxi cosi. Maar dat kan nog wel enkele maanden wachten denk ik. Even aanbiedingen ook in de gaten houden.

Qua verdere uitgaven zitten wij dus ook even op budget, ik ga het nu toch weer proberen met contant geld te pinnen voor boodschappen want ik hou echt geen overzicht met pinnen.
Wel sinds vorige week over naar de lidl luiers, dat scheelt ook een hoop met pampers zeg!

Annie24: wat kl*te zeg,wel goed dat hij meteen aan de slag is voor nieuw werk. Hopelijk heeft hij snel wat te pakken en krijgen jullie het weer wat ruimer. Kan me voorstellen dat je nu wel 10x nadenkt over een uitgave, hopelijk is dat vlug minder.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Anoniem2

Bericht 22 Sep 2013 21:32

Re: Mama's op budget!

Ik schrok van de afgelopen Dubbeltje op zijn kant! En die aan komende week komt ben ik ook erg benieuwd na! :shock:
Doe mij soms ook nog aan het denken zetten om dingen anders aan te pakken.
Laatst gewijzigd door Anoniem2 op 22 Sep 2013 21:37, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Annie24

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1404

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:22

Bericht 22 Sep 2013 21:34

Re: Mama's op budget!

Ow wacht...ik maak het nog wat erger...ik hoor volgende week maandag, de 30e, of ik er uit moet ivm een reorganisatie. Van de 150 personeelsleden moeten er 50 uit. Best behoorlijk dus. Volgens de geruchten is mijn afdeling veilig, maar tot ik dat gesprek heb gehad volgende week vertrouw ik niemand :laughcry:

Zo en nu ga ik héérlijk slapen want het komt vast goed allemaal :yes:

Ik heb trouwens ook een heel overzicht in Excel. Ik log elke avond in bij de ING en werk dan het bestandje bij.
Afbeelding
<<

Anoniem57

Bericht 22 Sep 2013 21:39

Re: Mama's op budget!

Ik heb inderdaad wel de app op mijn telefoon, hou dat ook in de gaten.
Annie; succes vd week! Ga hard duimen voor je!
Highway, tip van mij ; Google eens op aapies, daar heb je zulke schattige gevoerde laarsjes, ik ben er groter fan van dan van uggs (en daar ben ik me toch een fan van!).
Jans (wennen hoor die nieuwe naam!); dat heb ik dus tijden geroepen inderdaad, maar nooit meer gedaan. Ik heb het ooit eens gedaan, maar toen woonden we net samen in ons oude huis. Het is/was echt tijdgebrek en desinteresse toen, denk ik. Wat goed dat het budget goed gaat! Gaat het bij jullie thuis allemaal weer wat beter?
<<

Anoniem144

Bericht 22 Sep 2013 21:54

Re: Mama's op budget!

Hier begint de nieuwe maand morgen weer. Ik ga er ook weer bewuster mee aan de gang. Zeker nu de spaarrekening bijna op 0 staat en we best wat kosten gaan krijgen komende maand; Geboortekaartjes, extra boodschappen i.v.m. kraamviste, 2e verjaardag D. en ik moet een nieuwe winterjas ( maargoed daar wacht ik even mee, tot ik wat afgevallen ben :P )

Ik heb tot nu toe nog altijd mijn lijstje bijgehouden, alleen we pinnen iets vaker dan we eigenlijk willen. Vanaf nu dus weer gewoon per week 120 euro in een envelopje voor boodschappen, toiletartikelen en luiers.

Annie: Dat is nog best spannend zeg ! Succes!
Parel: Ik hoop dat het weer bewust bijhouden, je ook wat meer rust geeft m.b.t. de nieuwe situatie straks.
<<

CCC

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2715

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:58

Bericht 22 Sep 2013 21:56

Re: Mama's op budget!

Hier ook weer even opletten, we willen gaan verbouwen dus de spaarrekening zal nog verder gevuld moeten worden. Moet alleen nog even een plan uitstippelen, morgenochtend maar eens doen en alles bewuster bijhouden.

Jeetje Annie, wat een vervelende situatie. Hopelijk vind je man snel weer werk en mag jij lekker blijven.
<<

Anoniem186

Bericht 23 Sep 2013 05:37

Re: Mama's op budget!

Spannend hoor, Annie! Ik duim hard met je mee.

Ik heb pas te horen gekregen dat m'n contract niet verlengd wordt. Flink balen dus. Gelukkig loopt het tot eind dec. Dus ik heb nog even om te solliciteren.
Ik heb nu 2 sollicitaties in de buurt lopen. Dat zou zo fijn zijn! Amper reistijd. Ik heb nu ruim 7 uur reistijd per week.
Maar de banen liggen helaas niet voor het oprapen. Dus dat is lastig.
Het valt ook duidelijk op dat de lonen erg laag liggen. Lager dan een aantal jaar geleden. Tja, ze hebben natuurlijk keus genoeg en ze kunnen dan nogal wat eisen.

Parel, wij hebben het ook een tijdje zo met de envelopjes gedaan. Dat werkte toen wel. We hebben hier alleen geen pinautomaat in de buurt, dus ik vergat steeds te pinnen.
Nu hou ik alles wat we uitgeven bij in een simpele tekstverwerker op m'n telefoon. Werkt perfect!

Het gaat goed! Gelukkig! We zitten weer in een positieve flow. Dat waren we even een poosje kwijt. Maar we weten wat we beide willen en daar streven we voor. Daarnaast moeten we gewoon niet vergeten dat dit echte tropenjaren zijn.
Het komt dus wel goed! :)
<<

Parisienne

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3785

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:55

Bericht 23 Sep 2013 06:39

Re: Mama's op budget!

Ik meld me ook. Wij moeten het vanaf afgelopen vrijdag doen met een paar honderd euro per maand minder. Ik ga dus ook werken met weekgeld in envelopjes.
<<

Anoniem123

Bericht 23 Sep 2013 06:44

Re: Mama's op budget!

Ik meld mij ook. De komende maand word erg krap ivm een leuke rekening van 260 euro van de zorgverzekering :no: en ik wil het absoluut niet van de spaar halen, dus dat word voor 150 euro boodschappen en overige doen :angel: Redden we. Na deze maand zit mijn man ook weer thuis, Annie ik schud je dus de hand, ook hoor ik deze maand of ik kan blijven of niet. Dus financieel weet ik even niet hoe het er uit gaat zien vanaf november.
Consuminderen is dus hard weer nodig. Ik ben al wat begonnen, zo maak ik dit jaar de mutsen en sjaal voor S zelf. Kost mij nog geen 1,50 voor 2 mutsen en een sjaal. Ipv 15 euro per set minstens.
Winterkleding is voor S compleet alleen moet ik nodig wat nieuws ivm afvallen. Maar daar heb ik nog verjaardagsgeld voor.
Van de kinderbijslag ga ik €100 euro pinnen en daar moet ik dit keer weer 3 pakken pampers en een paar pakken bumblies van halen zodat we de komende 3 maanden weer genoeg hebben. De rest wat overblijft bewaar ik voor als hij naar maat 92 gaat.
<<

Parisienne

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3785

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:55

Bericht 23 Sep 2013 07:19

Re: Mama's op budget!

Ik ga voor N. ook wat kleding maken, scheelt geld :laughcry: Ze heeft meer dan genoeg kleding deze winter, maar wil toch iets nieuws erbij. Rokjes, jurkjes en blousjes ga ik zelf maken. Over twee weken viert ze haar verjaardag, daarvoor wil ik zelf een mooie verjaardagsjurk maken.
<<

Anoniem123

Bericht 23 Sep 2013 07:21

Re: Mama's op budget!

Ja als je zo handig bent, had ik dat ook gedaan. al vind ik stof niet bepaald goedkoop.
Maar je kind heeft dan wel wat unieks aan, vind ik ook altijd wel leuk.
<<

Parisienne

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3785

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:55

Bericht 23 Sep 2013 07:31

Re: Mama's op budget!

Het unieke eraan is zeker leuk. Alleen vind ik het nu wat lastig worden, omdat het over het algemeen wat dikkere kleding moet zijn. En ik heb altijd ruzie met voeringen :laughcry:

Wel handig dat jij kunt haken/breien. Ik ben nu op zoek naar een patroon van stof voor een leuke muts of baret voor N. Er zijn mogelijkheden genoeg om het ook van leuk fleece te kunnen maken, maar ik wil eigenlijk geen stof kopen, heb genoeg liggen.
<<

Anoniem57

Bericht 23 Sep 2013 07:47

Re: Mama's op budget!

Jeetje dat is wel erg krap én knap als je het daarvan moet/kunt redden. Voer jij de muts/sjaal dan ook met fleece ofzo? Ik vind het anders zo jeuken!

Parisienne, waarom valt er zo'n groot bedrag weg? Recht op studiefinanciering dat vervalt? Gaat het jullie wel lukken?

Jans ; wat fijn dat het beter gaat!
<<

Esmee

Noob

Berichten: 67

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:56

Bericht 23 Sep 2013 07:48

Re: Mama's op budget!

Hallo!

Ik lees hier weer lekker mee, zal proberen vaak te reageren maar dat lukt niet al te best vaak haha. Op het oude forum vond ik het leuk om mee te lezen en elkaar tips te geven. Hier gaat het eigenlijk heel goed, maar het is altijd leuk om elkaar wat bezuinigtips te geven. Wat wij vooral belangrijk vinden is gezond eten en ik bezuinig eigenlijk amper op verzorgingsproducten. Nu is de Nivea 2 + 2 gratis bij Kruidvat, dus daar heb ik vorige week flink ingeslagen. Kan weer een tijdje vooriut!

Qua boodschappen pinnen wij €500,- per maand. Per week €100,- en we leggen een €100tje in het laatste 'vakje' voor overige uitgaven (verjaardag, uit eten, luiers in de aanbieding etc). Ik maak nu een lijstje voor de hele week (was even wennen, maar is toch wel erg relax om het gewoon in huis te hebben) en dan haal ik op vrijdag de basis dingen bij de AH en dan ga ik zaterdagochtend met dochter naar de markt voor alle groente en fruit/noten etc. Komt prima uit, de laatste maanden.

SarahKey: doen jullie voor €150,- PER MAAND boodschappen, deze maand? Hoe lukt je dat? Geen aanval hoor, ben ik echt heel benieuwd naar hoe je dat doet met een kind in hui.
<<

Parisienne

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3785

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:55

Bericht 23 Sep 2013 07:53

Re: Mama's op budget!

Parel, inderdaad, ik krijg niks meer van de DUO. Ik heb afgelopen jaren mijn collegegeld geleend, inclusief een klein bedrag per maand. Dit is nu echt afgelopen. We moeten nu rondkomen van enkel vriend zijn salaris. Wordt krap, omdat we deze maand ook de Visa van de vakantie af moeten betalen en deze maand ook een termijn van mijn studie. Vriend zijn studieboeken komen er nog bij. Ik moet dus gewoon zo min mogelijk aan boodschappen doen.

Ik heb overigens a.s. vrijdag een sollicitatiegesprek voor een bijbaantje rond de Sint/Kerst periode. Dus als ik daar een klein beetje kan bijverdienen zou dat al super zijn!
<<

sophiee

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1028

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:24

Bericht 23 Sep 2013 08:16

Re: Mama's op budget!

Goh wat knap dat jullie het kunnen redden met zo weinig geld! Goed hoor dat jullie het doen. Gezien de programma's op tv, zijn er ook heel veel mensen die de boel maar op zijn beloop laten.

Wij gaan ook weer beginnen met consuminderen. We zijn deze zomer verhuisd en hebben een tweede auto moeten kopen. De buffer is aardig geslonken en deze moet nodig aangevuld worden. Ik heb aan de hand van uitgaven in de afgelopen maanden, budgetten vastgesteld per categorie per maand. Ik hou deze bij in een Excel bestand.

We hebben nu:
360 euro boodschappen
50 euro verzorgingsspul (incl. luiers)
350 euro tanken
100 euro kleding
100 euro leuke dingen doen
75 euro overig (cadeautjes, spulletjes voor in huis en onvoorzien)

Vorig jaar heb ik dit ook al eens zo gedaan en dat werkte goed voor ons. Ik ging alleen vaak de fout in als er een rekening kwam die ik niet voorzien had. Lidmaatschap van de Flair bijvoorbeeld of de ANWB. Ik heb die rekeningen nu allemaal ondervangen in de vaste lasten, net als onderhoudskosten voor de ketel en de auto's en budgetten voor de kapper en schoonheidsspecialiste. Zo komen we zo min mogelijk onvoorziene rekeningen tegen die we moeten betalen van ons variabele budget of van de spaarrekening.
Juni 2012
Februari 2015
Augustus 2016
<<

Bloemetjesgordijn

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2241

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:19

Bericht 23 Sep 2013 09:01

Re: Mama's op budget!

Ook ik ga weer opnieuw beginnen. Elke keer loopt het toch mis. Mijn doel is om van 200 euro per maand rond te komen. Hier moeten dan boodschappen en kleding voor F van gekocht worden. Geld van de bijslag houd ik apart voor als hij weer nieuwe schoenen nodig heeft of voor de feestdagen.
Uitjes en benzine e.d zitten er niet bij. Maar uitjes doen we amper en benzine is elke maand €150,-
<<

Anoniem123

Bericht 23 Sep 2013 09:31

Re: Mama's op budget!

Parel schreef:Jeetje dat is wel erg krap én knap als je het daarvan moet/kunt redden. Voer jij de muts/sjaal dan ook met fleece ofzo? Ik vind het anders zo jeuken!

Parisienne, waarom valt er zo'n groot bedrag weg? Recht op studiefinanciering dat vervalt? Gaat het jullie wel lukken?

Jans ; wat fijn dat het beter gaat!


nee ik voer de muts niet met iets, puur omdat het anders veel te warm zou worden. S is best een warmbloedig type en dit is al net warm zat. En het kriebelt niet, naja ik denk van niet want goochem wou gisteren de muts niet meer af doen.

Benzine heb ik niet bij het boodschappengeld gerekend, dit is apart rond de 100 euro per maand.

Je word wel creatiever, zo ook met kado'tjes voor een ander. Voorheen kocht ik dan zo een bon van 10 euro van iets maar dat kan gewoon echt niet meer. Ook met eten koken word je creatiever.
En ik denk ook maar zo: als S maar niets tekort komt. Als hij elke dag maar zijn groente/fruit/brood/zuivel krijgt en dat redden we prima.
<<

Annie24

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1404

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:22

Bericht 23 Sep 2013 11:22

Re: Mama's op budget!

SarahKey; ah, das ook al k*ut dus :( Op het moment dat mijn vriend het hoorde hadden we gelukkig wel al de sint/kerst/verjaardagcadeaus in huis, dus die uitgave heb ik iig niet straks :thumbup:

Hier zijn vandaag de gesprekken begonnen waarin wordt aangegeven of je mag blijven of niet. Er hangt een ontzettende rotsfeer in het gebouw en je voelt de spanning gewoon, bah!

Het vervelende is dat de gesprekken uitgesmeerd zijn over 3 weken. Sommigen weten het dus vandaag al, maar anderen pas over 3 weken.
Afbeelding
<<

Anoniem57

Bericht 23 Sep 2013 12:05

Re: Mama's op budget!

Dat is rot gepland, Annie! Jeetje, succes de komende 3 weken! Wat een bedomde sfeer zal dat zijn én nog worden, ben ik bang.

SK, ik kan zelf al niet zo goed tegen die kriebel, vandaar dat ik het vroeg. Ik denk er inderdaad ook wel aan dat zij niks tekort komt, de laatste tijd lag deze nadruk steeds op het materiële vlak (want, mama voelt zich schuldig dat ze er bijna nooit is) en straks zal dat meer komen te liggen op het emotionele vlak (mama gaat minder werken, dus meer tijd voor L. maar minder geld).

Hier is de maand begonnen! Heb vandaag gelijk 500 euro gepind (100 euro pw, 4 weken deze maand, en dan 100 euro voor overig). Luiers hoeven we niet te hebben, daar hebben we nu 8 pakken van staan.

Ben gelijk boodschappen gaan doen voor de gehele week bij de Nettorama, 75 euro was ik kwijt en dan heb ik echt véél (inclusief 2x 6 blikjes coca cola en 6 flessen coca cola). Kunnen wel even vooruit dus, al verbaas ik me altijd over hoe gauw iets op is. Zal nog wel brood moeten gaan halen denk ik, maar dat is iets voor vh weekend. Bij dit bedrag zat ook een boel voorraad in. Blij mee!
Volgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers