Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Londen! Wat te doen?

<<

Sayhtia

Gebruikers-avatar

Ozosnel

Berichten: 3591

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:43

Bericht 07 Jan 2018 18:35

Re: Londen! Wat te doen?

Marin schreef:Wat een leuke Vlaamse uitdrukking die laatste zin, Saythia haha. Edit, oh intussen eennalaatste alinea, dat moesten jullie.. .


Grappig, dat had ik zelf niet door! :smile:

Ik zou dan Notting Hill overslaan met je man, zo heel veel tijd hebben jullie niet en dat kan in de toekomst anders later toch nog. M&M World zou ik ook niet doen, had er persoonlijk ook wat meer van verwacht.

St. Pauls zou ik dan zeker doen, heel leuk dat je de man kent die de inscripties heeft gemaakt!
En ook de namen!

Zou echt heel tof zijn als je de instapkaart pas op Schiphol zou geven, ben benieuwd of je het tot dan geheim kan houden.
Goed dat je het meteen zag dat het in jullie Google agenda stond en grappig je reactie tegen de bank meneer, zou me ook zo voelen hoor haha :lol:
If you cannot do great things, do small things in a great way.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

HulpSinterklaas

Berichten: 24572

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 23 Jan 2018 16:15

Re: Londen! Wat te doen?

Even advies vragen:

Ik wil nog steeds graag naar een musical in Londen. We hadden het toevallig gisteren over musicals en m'n man zei dat hij wel weer eens naar een musical wil. In Nederland bedoelde hij en ik ging even peilen wat wie graag zou willen zien. The Lion King (die dus in NL speelt, maar sowieso ook in Londen) lijkt hem toch wel weer heel leuk (allebei al jaren geleden gezien). Ik had heeeeeel graag kaartjes voor Hamilton willen scoren, maar dat is niet gelukt. Zal ik dan The Lion King doen? Als ik ze van te voren koop via Ticketmaster zijn ze echter wel erg prijzig. Les Miserables wil hij ook nog wel eens zien. Als ik van te voren koop, kunnen we niet meer wisselen natuurlijk. We kunnen ook op Leicester Square nog even kijken wat er last minute te krijgen is, maar dan heb je natuurlijk geen garantie wat er beschikbaar is. Wicked, Chicago etc lijken mij ook wel leuk (Chicago al wel drie keer gezien maar toch).
Wat zouden jullie doen? Nu toch al dure kaartjes kopen of toch op Leicester Square samen kijken en samen beslissen met als risico dat misschien net de leukste musicals niet meer beschikbaar zijn?
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Ozosnel

Berichten: 3202

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 23 Jan 2018 16:16

Re: Londen! Wat te doen?

Weet je zeker dat de kaartjes last minute veel goedkoper zijn?
<<

Marin

Gebruikers-avatar

HulpSinterklaas

Berichten: 24572

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 23 Jan 2018 16:24

Re: Londen! Wat te doen?

Ik heb ze wel eens voor 14 pond gekocht op Leicester Square. Toen zat ik wel echt heel erg hoog bovenaan. Over het algemeen zijn ze wel iets goedkoper ja.
Maar het is ook dat we dan samen kunnen overleggen, vind het ook wel tricky om voor 90 pond per kaartje the Lion King te kopen als blijkt dat hij net zo lief naar Les Mis was gegaan of gewoon had gewacht tot we samen konden beslissen. Snap je. Dat vind ik een lastige afweging.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Caulfield

Gebruikers-avatar

Pietje Paniek

Berichten: 6344

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:33

Bericht 23 Jan 2018 16:29

Re: Londen! Wat te doen?

Lastig om voor een ander in te schatten, maar als ik jou zo hoor (‘Lion King wel weer leuk, maar Les Mis ook wel leuk’) zou ik voor lastminute gaan. Veel geld uitgeven zou ik alleen doen voor iets wat je (of hij) Heel Graag wilt zien.
En aangezien ik doe aan waarheidsbevinding, ik weet dat wat ik zeg klopt.
<<

Quizzle

Gebruikers-avatar

Pakjespiet

Berichten: 2653

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:35

Bericht 23 Jan 2018 16:29

Re: Londen! Wat te doen?

Ik zou wachten, het kan echt wel veel schelen, plus je man heeft al genoeg verrassingen dat weekend. Stel dat hij liever iets heel anders gaat doen, dan zit je met die tickets. En anders kan hij meebeslissen.
After the flood, all the colors came in
<<

Marin

Gebruikers-avatar

HulpSinterklaas

Berichten: 24572

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 23 Jan 2018 16:53

Re: Londen! Wat te doen?

Ja denk dat ik dat toch maar ga doen. Als ik kaartjes voor Hamilton van te voren had kunnen krijgen had ik dat gedaan maar nu maakt het toch niet zoveel uit en lijkt het me leuker om dan samen te kijken wat er beschikbaar is. Ik hoef ook niet alles strak te plannen. Als het niet lukt kunnen we altijd nog goed Indiaas gaan eten, nietwaar Caulfield. :angel:
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Caulfield

Gebruikers-avatar

Pietje Paniek

Berichten: 6344

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:33

Bericht 23 Jan 2018 17:17

Re: Londen! Wat te doen?

Haha, precies!
En aangezien ik doe aan waarheidsbevinding, ik weet dat wat ik zeg klopt.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

HulpSinterklaas

Berichten: 24572

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 06 Mrt 2018 20:46

Re: Londen! Wat te doen?

Nog even een verslagje en wat tips van ons tripje naar Londen.
M'n man wist natuurlijk van niets. Toen hij op donderdag thuis kwam, stond ik met een fles prosecco klaar en zei hij dat het nog niet vrijdag was (dan drinken we altijd bubbels) en zei ik 'nee, maar het is wel weekend voor jou!' HIj had toch wel iets verwacht, toen ie 's ochtends alles bij elkaar op ging tellen dat m'n moeder kwam logeren, hij een rare lange meeting op vrijdag had en we echt niets geplanned hadden dat weekend (onze weekenden zitten altijd vol), dus hij had een mailtje naar zichzelf gestuurd met daarin wat steekwoorden, zodat ik hem zou geloven wanneer hij zou zeggen dat ie al iets vermoedde. Nou dat klopte dus. Ik had hem nog niet verteld waar we dan naar toe gingen. Door het noodweer in Londen was het wel echt lastig inpakken. Toch maar sneeuwlaarzen en thermo ondergoed mee. En ik was constant in de zenuwen dat de vlucht geannuleerd zou worden. Het verbaast me eigenlijk nogal dat de vlucht uberhaupt door ging.
Ik had ons via m'n mobiel al ingecheckt en pas op Schiphol appte ik hem zijn boarding pass. Pas toen wist hij dus waar we heen gingen! Dat was dus echt een geslaagde verrassing! Eenmaal op Schiphol vertelde ik wel de rest van de plannen, omdat het toch ook wel leuk is om iets van voorpret te hebben en eerlijk is eerlijk, ik miste m'n klankbord toch best wel.

Ik had een behoorlijk goede, uitgebreide planning gemaakt, maar ook bewust een aantal dingen open gelaten om dat nog samen te bedenken. Zo kwam m'n man direct op Schiphol al met het idee om te kijken of we niet ergens in een sterrenrestaurant konden eten. Hij ging kijken en we konden voor die middag nog een tafel krijgen bij het tweesterrenrestaurant Dinner by Heston van Heston Blumenthal (zijn naam en visie, wel andere chef). Doen? Ja!
Echt zo vet. Zal nog wel even daar wat meer over schrijven in het foodies topic.

Verder vanwege het slechte weer met name Ubers en gewone London Cabs genomen. Ik had van te voren Oyster cards gekocht maar die zijn niet eens op gegaan qua tegoed. Uber was wel echt heel erg relaxed, maar schijnt dat dat in Londen verboden gaat worden binnenkort.

Ijzige kou in Londen:

Afbeelding

Afbeelding

Diner in The Shard was ook wel echt heel tof, al zat ik nog vol van het driegangenmenu bij de lunch :palm: Het eten was redelijk tot goed, wel lekker eigenlijk, en de salade was zelfs echt heerlijk. Je kon van te voren geen tafeltje boeken aan het raam en we werden eerst meer in het midden geplaatst. Tip: Je kunt wel aangeven dat je aan het raam wilt zitten als je eenmaal zit, dan kom je op een wachtlijst. Zo kwamen wij voor het voorgerecht toch nog aan het raam. Toch wel leuker! Helaas was het wel mistig, dus echt heel ver kon je niet kijken, maar de St Paul konden we net wel zien (rechtsboven in de foto).
Afbeelding
Afbeelding

De St Paul's hebben we zelf verder niet meer gezien. Dat was dus een van de dingen die ik had geplanned maar waar we toch van af zijn geweken mede vanwege het weer. Idem dito voor Buckingham Palace en Westminster Abbey, maar met de Uber kwamen we er toch meerdere keren langs. Ach ook niet erg, juist ook leuk om wat nieuwe dingen te doen. We hebben eigenlijk het meest genoten van het lekkere eten (goh) en gewoon wandelen door wijkjes zoals Marylebone, Mayfair, Kensington en Notting Hill.
Afbeelding

De Borough Market vonden we echt heel tof. Right up our alley.
Afbeelding
Afbeelding

We zijn ook nog naar een musical geweest, The Book of Mormon. Echt een aanrader. Wat een grappige musical, door de makers van South Park, dus mooie satire. Ook nog een paar leuke aankopen gedaan op Regent Street. En op zaterdagavond zijn we voor de musical nog Indiaas gaan eten bij Masala Zone. Weliswaar een keten, maar wel erg lekker. En na de musical zijn we ook nog naar de City of London Distillery (dank je Caulfield!) geweest. We waren er wel heel laat dus ze waren al aan het afsluiten, maar we konden nog net een Gin Tonic aan de bar drinken, wat juist erg gezellig was met de barmannen. En nog een fles Christopher Wren Gin mee naar huis. Uiteindelijk nog een soort kroegentochtje gedaan naar meerdere cocktailbars, waaronder Dandelyan in het mega hippe Mondrian Hotel (aanrader voor wie naar een hippe cocktailbar wil). Zulke mooie cocktails (wel duur)!
Afbeelding

Al met al dus wel erg geslaagd tripje!
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Sayhtia

Gebruikers-avatar

Ozosnel

Berichten: 3591

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:43

Bericht 07 Mrt 2018 18:45

Re: Londen! Wat te doen?

Wat een leuk verslag! En wat tof dat het gelukt is om pas op de luchthaven te verklappen waar jullie heen gingen.
Mooie foto's en toffe dingen hebben jullie gedaan! Ik ga wat tips onthouden voor een volgend bezoekje aan Londen :heart:
If you cannot do great things, do small things in a great way.
<<

Caulfield

Gebruikers-avatar

Pietje Paniek

Berichten: 6344

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:33

Bericht 07 Mrt 2018 21:49

Re: Londen! Wat te doen?

Leuke trip Marin! Tof ook dat je naar The Book of Mormon bent geweest, die lijkt me ook altijd nog eens leuk -heb een crush op Andrew Rannells die in de originele US versie speelt. En was de gin lekker?
En aangezien ik doe aan waarheidsbevinding, ik weet dat wat ik zeg klopt.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

HulpSinterklaas

Berichten: 24572

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 08 Mrt 2018 11:16

Re: Londen! Wat te doen?

Jazeker, de gin was heel lekker. Fles wordt aan de collectie thuis toegevoegd.
Leuke jongen, die Andrew. Onze London boy was ook niet verkeerd.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Anoniem248

Bericht 02 Apr 2018 15:10

Re: Londen! Wat te doen?

Een hotel in de buurt van het Wembley stadion als uitvalsbasis voor een citytrip naar Londen, zou dat te doen zijn? Of zit je dan meer in het OV dan dat je daadwerkelijk ergens aan toe komt?
<<

Marin

Gebruikers-avatar

HulpSinterklaas

Berichten: 24572

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 02 Apr 2018 16:09

Re: Londen! Wat te doen?

Even op de website van 't OV in Londen gekeken en naar hartje Londen is dat 37 min met de metro. Is beetje een afweging natuurlijk. Je gaat vast niet elke dag naar exact dezelfde plek dus de ene dag zal 't wat dichterbij, andere Verder weg zijn. Wij hadden een prima hotel voor 107 eur per nacht, weet niet of dat al veel hoger is dan 't hotel wat jij had gezien?
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Carra

Gebruikers-avatar

Pakjespiet

Berichten: 1941

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:50

Bericht 02 Apr 2018 16:17

Re: Londen! Wat te doen?

Tenzij je ook een evenement bij Wembley stadium bezoekt zou ik dat niet doen Maple. Je zit toch altijd zeker een half uurtje in de metro voordat je bij een andere hotspot bent. Wembley is wel echt een uithoek. Ik zou dan eerder kiezen voor Kensington of een andere wijk dichterbij.
<<

Carra

Gebruikers-avatar

Pakjespiet

Berichten: 1941

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:50

Bericht 02 Apr 2018 16:19

Re: Londen! Wat te doen?

Oh en die wijk bij het stadion vind ik ook echt niet zo leuk. Weinig sfeer en geen leuke pubs en restaurants.
<<

Anoniem248

Bericht 02 Apr 2018 17:03

Re: Londen! Wat te doen?

Bedankt voor de reacties! Op zich vind ik een halfuurtje met de metro/bus niet erg, we zijn nu ook het OV gewend dus dat overleven we wel. We willen waarschijnlijk ook 6-7 dagen gaan dus die tijd hebben we wel. Maar ik weet niet of ik het nog zo fijn vind als het elke dag minimaal 45-60 minuten heen en 45-60 minuten weer terug zou zijn.
De exacte prijs per nacht weet ik niet, dat moet ik even uitzoeken/uitrekenen. Ik kwam er oo via de site van British Airways, was een pakket met vlucht en hotel. Het hotel (Hilton London Wembley) vind ik er wel heel erg fijn uit zien. Ben wat dat betreft wel behoorlijk kieskeurig, ik zit liever wat verder weg in een goed en schoon hotel dan dichterbij in een hotel wat evenveel kost maar waarvan de reviews niet om over naar huis te schrijven zijn. Vind vooral comfortabele en schone bedden en een schone, in goede staat verkerende badkamer erg belangrijk. Zeikerd, I know.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

HulpSinterklaas

Berichten: 24572

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 03 Apr 2018 10:33

Re: Londen! Wat te doen?

Ja dan is het denk ik beetje prioriteiten stellen. Ik heb het zelf denk ik Andersom. Ik vind een leuk buurtje altijd wel leuk, dan kan je lekker ontbijten buiten 't hotel ipv in zo'n zaal en zou juist een langere reistijd vervelender vinden. Maar als jij dat juist wel prima vindt, moet je 't gewoon doen joh. Gewoon lekker een Oyster card kopen (kan zelfs van te voren al) en dan is een metro ritje ook wel prima.
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Caulfield

Gebruikers-avatar

Pietje Paniek

Berichten: 6344

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:33

Bericht 03 Apr 2018 10:44

Re: Londen! Wat te doen?

Ik kies zelf ook liever voor een buurt die ik leuk vind (was de vorige keer in Bermondsey, echt heel gaaf), maar tegelijkertijd, London is gewoon supergroot, dus je gaat sowieso heel veel in de tube zitten. En hotels zijn in London gewoon stervensduur, dus dan snap ik je keuze ook wel.
En aangezien ik doe aan waarheidsbevinding, ik weet dat wat ik zeg klopt.
<<

Anoniem245

Bericht 03 Apr 2018 13:36

Re: Londen! Wat te doen?

Ik zat in Luton en was een uur onderweg naar het centrum van Londen, ik vond het zelf niet echt een probleem. Met de treinen en metro's ben je overal zo en je hoeft ook niets te zoeken, alles wijst zch vanzelf.
<<

Emma

Pakjespiet

Berichten: 2134

Geregistreerd: 24 Okt 2015 10:53

Bericht 21 Mei 2018 12:23

Re: Londen! Wat te doen?

Heeft iemand nog een leuk adresje voor een betaalbare high tea? :)
<<

Anoniem248

Bericht 21 Mei 2018 16:31

Re: Londen! Wat te doen?

Oh ik zat er toevallig ook an te denken dit topic te uppen! Wie heeft er nog tips wat betreft een leuk en betaalbaar hotel? Ik ben echt superkritisch en heb wel wat hotels gevonden maar ze zijn het allemaal steeds nét niet. Heb geen voorkeur qua wijk maar ik vind het toch wel fijn als er in de buurt wat restaurantjes en bij voorkeur ook een supermarktje zijn.
<<

MissEnergy

Gebruikers-avatar

Pakjespiet

Berichten: 2277

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:46

Woonplaats: Friesland

Bericht 22 Mei 2018 06:22

Re: Londen! Wat te doen?

Wat versta je onder betaalbaar? Wij zaten afgelopen kerst in het Mowbray Court Hotel in Kensington. Wel wat vooruit geboekt en betaalden 375 euro voor 4 nachten (2 personen, inclusief ontbijt); oftewel 94 euro per nacht. De kamer was niet heel groot (want Kensington is duur), maar wel van alles voorzien en netjes schoon. Gedurende de dag kon je gratis koffie, thee en water pakken in het hotel en er was gratis WiFi.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

HulpSinterklaas

Berichten: 24572

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 22 Mei 2018 06:39

Re: Londen! Wat te doen?

Ja dat wilde ik ook vragen, wat vind je nog betaalbaar en wat zijn dingen waar je blij van wordt in een hotel? Dat is zo persoonlijk.

Idem dito aan Emma, wat vind je betaalbaar voor een high tea?
Lieve kleine man. 01-04-2017

Afbeelding
<<

Anoniem248

Bericht 22 Mei 2018 13:23

Re: Londen! Wat te doen?

Betaalbaar vind ik denk ik max 100-110 euro per nacht. Ik vind het belangrijk dat de recensies vooral goed zijn (ik kijk ook altijd even op TripAdvisor). Het liefst heb ik gewoon goede bedden en geen oude badkamer en niet te klein. Verder vind ik het fijn als het een leuke wijk is en wat eettentjes in de buurt zitten, en een supermarktje.
VorigeVolgende

Terug naar Reizen & vakanties

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers