Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Lievelingsboek

<<

Isabel_

Major Yipyapper

Berichten: 3624

Geregistreerd: 08 Sep 2013 09:40

Bericht 20 Mei 2019 18:58

Lievelingsboek

Wat is jouw lievelingsboek en waarom?
<<

Anoniem300

Bericht 20 Mei 2019 20:34

Re: Lievelingsboek

Een hart van glas van James patterson.
Ik zat echt zo volledig in dat boek, kon die echt niet wegleggen.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 20 Mei 2019 20:40

Re: Lievelingsboek

De Rookspringer / Smoke Jumper van Nicholas Evans. (Heb 'm zowel in het Nederlands als Engels).

Het is het mooiste boek wat ik heb gelezen, het verhaal greep me zo, het was zo beeldend, zowel de verhalen uit Montana als in Afrika (voor wie 't verhaal kent). Zo prachtig omschreven. Door zijn boeken heb ik een fascinatie en directe voorliefde voor de staat Montana. Ik heb het gevoel dat ik die staat ken door zijn boeken en ik wens het nog altijd een keer te bezoeken (gaat deze zomer niet gebeuren).
Mede door dit boek wilde ik een toekomstige dochter Julia noemen (gaat helaas niet meer gebeuren).

Op nummer twee staat de Harry Potter serie, hoe suf ook, het hoort gewoon in mijn persoonlijke canon.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem272

Bericht 21 Mei 2019 16:04

Re: Lievelingsboek

Oh, bijzonder is dat he Marin, dat je door een boek het gevoel kan krijgen dat je een ander land leert kennen. Ik reis weinig, voor mij is lezen een beetje een manier om te reizen :love:

Ik lees graag in het Engels als het boek oorspronkelijk in het Engels is geschreven.

Mijn lievelingsboek is The Thousand Autumns of Jacob de Zoet, van David Mitchell.

Omdat het waanzinnig goed geschreven is en ik er helemaal in werd opgeslokt. Ik heb zo gehuild om het einde. Pff. Het gaat over een jonge man die rond 1800 bij een handelspost van de VOC in Japan werkt, maar het is niet zozeer een historische roman. Vooral een prachtig levensverhaal. David Mitchell heeft hierna o.a. ook een sciencefiction-achtig boek geschreven, The Bone Clocks, heel andere genre dus, maar die vond ik ook briljant. Eigenlijk al zijn boeken. Hij is gewoon een supergoede verhalenverteller.

Met stip op 2: The Art of Fielding van Chad Harbach. Die schrijver heeft één boek geschreven, waar hij jaren aan gewerkt heeft, en sindsdien niets meer. Dat lees je echt terug: alles is zo tot in detail uitgedacht. Elk karakter, elke emotie. Je krijgt het gevoel dat je de personages kent en begrijpt. Je gaat een beetje van ze houden.
<<

Anoniem313

Bericht 21 Mei 2019 20:38

Re: Lievelingsboek

Oeh, die van David Mitchell ga ik opzoeken, lijkt me heel gaaf!

Ik vind het heel moeilijk om 1 boek aan te wijzen.

Nooit Meer Slapen van W.F. Hermans. Over een jonge promovendus die naar Lapland afreist om een bizarre theorie van zijn hoogleraar te toetsen. Hij beschrijft heel sterk dat radeloze gevoel wat je kunt hebben als je niet snapt wat er van je verwacht wordt maar je het wel heel graag goed wil doen.

The Corrections van Jonathan Frantzen. Dysfunctionele families doen het altijd goed bij mij en Frantzen is gewoon een van de beste schrijvers ter wereld. Je gaat zoveel voelen voor zijn personages en zit helemaal in hun leefwereld.

Revolutionary Road van van Richard Yates. Ook alweer zo’n boek over relaties, over wat mensen elkaar en zichzelf aandoen en de onontkoombaarheid daarvan.

Zo zeg, als ik hier een ander moment over nadenk kom ik vast weer met andere ideeen. Maar dit is ‘m dan voor nu.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43575

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 21 Mei 2019 20:49

Re: Lievelingsboek

Door jouw bericht, Caulfield, realiseer ik me dat ik niet zozeer van relaties in boeken houd, maar meer van omschrijvingen van plekken. Ik houd ontzettend van dystopiën bijvoorbeeld. Ik vond A Clockwork Orange toen ik het voor . m'n studie las geweldig (ook door het talige aspect). En Never Let Me Go van Kazuo Ishiguro, Brave New World van Aldous Huxley (maar eigenlijk Island nog meer, ook al is dat een utopie) En omdat jullie nu David Mitchell noemen, moet ik denken aan Cloud Atlas, hoewel ik daar geloof ik niet zo doorheen kwam. Soms vind ik het wel jammer dat ik echt nog maar weinig lees. Ik ga de Handmaid's Tale ook maar eens op m'n e-reader zetten, gezien we nog niet verder met de serie zijn gegaan na twee afleveringen (vond ik wel erg interessant).
Let's discover the world together.
<<

Anoniem272

Bericht 23 Mei 2019 09:46

Re: Lievelingsboek

Die boeken heb ik allemaal op de middelbare school gelezen Marin, we hadden toen een utopie / dystopie thema geloof ik. 1984 van Orwell zul je dan ook wel gelezen hebben. Ze zijn gaaf!

Cloud Atlas kwam ik tot mijn spijt ook niet goed doorheen. Het idee van het boek spreekt me enorm aan. Maar die rare taaltjes... Zowel in het Engels als Nederlands vond ik het niet fijn lezen. Wat een klus zal die vertaling geweest zijn trouwens.
<<

Radler

Yipyapper

Berichten: 1692

Geregistreerd: 31 Dec 2018 17:26

Bericht 23 Mei 2019 16:17

Re: Lievelingsboek

Joy fielding - het eindstation
Omdat dit het laatste boek is wat m’n oma las voor haar overlijden

Dit is het 1e boek wat in mij op komt uit sentimenteel oogpunt
Zal er nog even over na denken welk boek / welke boeken nog meer echt om het verhaal eruit springen
Juli 2019

Terug naar Hobby's, uitgaan & vrije tijd

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers