Arwyn schreef:Hoe ik het heb begrepen, is het idd 'gewoon' keuzes maken. Als je bv een broodje shoarma wil, dat je dan een volkoren pita gebruikt, als vlees gekruide kip ipv varken en geen knoflooksaus maar dit zelf maken obv yoghurt.
Ik heb de boeken net gedownload, ga ze binnenkort even lezen.
Bliss schreef:Aha, thanks! Klinkt me nog wel wat vaag in de oren, maar ik lees hier positieve verhalen. Voorlopig houd ik het bij WW, maar misschien dat ik me daarna hier nog weleens in ga verdiepen.
Rixt schreef:Ik vind deze methode vooral veel fijner omdat, als je eenmaal die eetswitches hebt doorgevoerd, er veel dieper wordt ingegaan op de psychische kant en de valkuilen waar je tegenaan loopt. En hoe je die valkuilen kunt herkennen en daarmee ook voorkomen/omdraaien. Dat maakt dat dit voor mijn gevoel echt een heel compleet traject is (en gratis!!), waardoor dit iets is waar je uiteindelijk je hele leven profijt van hebt. En het sluit nog eens naadloos aan bij het leefstijlinterventietraject wat ik al volg (maar wat ik in de praktijk toch bizar tegen vind vallen qua begeleiding wat ik daar vanuit krijg, met Lazyfitgirl kan ik tenminste direct aan de slag).
En voor wat betreft de eetswitches: Je leert vooral, zoals ze zelf zegt, je lichaam te voeden, en niet te vullen. Dus vooral die dingen te eten waar je lichaam echt wat aan heeft, en fitter van wordt. Geen calorieën tellen en ook geen vooraf bepaalde vaste portiegroottes, maar je puur bewust zijn van de ingrediënten en voedingswaarden. Zodat er uiteindelijk ook genoeg ruimte is om wél eens een keer bewust te genieten van die ongezonde afhaalmaaltijd, patat met dikke klodder mayo, reep Tony of zak chips.
Meg schreef:Ik heb de boeken ook besteld. Ik ben niet van de diëten, want je ziet bijna altijd een jojo-effect, maar ik geloof wel in lifestyleverandering. En aangezien ik nu gewoon te veel eet/snoep wil ik daar graag verandering in brengen
MrsMath schreef:Dat wilde ik inderdaad aan je vragen Joey, of jij nog tips hebt voor glutenvrij volkoren.
Rijst is natuurlijk geen probleem, maar voor een glutenvrije volkoren pasta betaal je de dubbele hoofdprijs.
Terug naar Lichaam & gezondheid
Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers