Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Laatste kind 'te klein' houden

<<

anoniem203

Bericht 30 Mrt 2017 08:24

Laatste kind 'te klein' houden

Ik kreeg net in een gesprek iets naar mijn hoofd geslingerd. De leidster van de psz sprak mij aan en naast dat ze vond dat T. het goed deed had ze toch wel wat zorgen. Hij gedroeg zich nog 'te klein' en dat konden ze zien aan hoe hoe hij bijvoorbeeld iets oplost met een ander kindje. Ook moet hij nog steeds huilen als ik weg ga. Dat is wel na 2 minuten over maar in het begin ging hij dan zijn eigen ding doen en wilde dat liefst alleen doen. Nu mengt hij zich in de groep. Ze leidster vind ook dat ik (of mijn man) bij binnenkomst altijd teveel blijf hangen. Ik moest hem maar huilend op een stoel zetten en gelijk weglopen. Ik snap dat ik hem niet teveel moet troosten en te lang moet blijven hangen maar dat doe ik ook helemaal niet. Net als alle andere ouders zet ik hem aan een tafeltje, ik probeer hem af te leiden en vertel tegen hem dat hij lekker mag gaan spelen, dat ik hem straks weer kom halen en geef hem een kus, ik zwaai als ik buiten sta en weg ben ik. Ik heb hem 1x de afgelopen maand naar binnen gedragen. Kind had slecht geslapen en was niet helemaal fit. Nou daar viel ze echt helemaal over. Hij was een grote stoere kerel en daar moest hij zich maar naar gaan gedragen :confused: En ook dat mijn oudste hem iedere keer een knuffel wil geven als hij hem ziet was ook niet goed. Hun buitenspeelplek grenst aan die van mijn oudste. En als ze een keer tegelijk buiten zijn gaat mijn oudste idd even kijken hoe het met zijn broertje gaat, geven ze elkaar een knuffel en ze doen hun eigen ding. Ik vind dat totaal niks verkeerds aan eigenlijk. Ik geef toe dat ik hem thuis misschien wat kleiner houd. Dmv knuffelen, ik snij zijn brood nog in kleine stukjes en nog meer kleine (in mijn ogen) onschuldigen dingen en in mijn ogen is het een normaal driejarig kind net als de rest. Ik zijn klasje zijn wel meer kindjes die ook ouder zijn die moeten huilen als mama weg gaat. Maar dat gesprek.. wat moet ik nu daar mee? Meer afstand gaan creëren tegen mijn gevoel in? Thuis dan ook? En wat moet ik nu met dat gesprek van de leidster denken? T. zit ook pas sinds een half jaar op de psz. De meeste kinderen daar al vanaf 2 jaar. Maar dat vond ik zelf persoonlijk te vroeg. Hij gaat 2 ochtenden per week 2,5 uur.

En houden jullie je jongste kind ook een beetje klein? Ik heb namelijk het idee dat ik echt niet de enige ben maar zo voelt het nu wel.
Laatst gewijzigd door anoniem203 op 30 Mrt 2017 09:10, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Pitty

Bericht 30 Mrt 2017 08:29

Re: Laatste kind 'te klein' houden

Ik ken je niet IRL, maar wat je nu schetst vind ik normaal gedrag. Ook vierjarigen op de basisschool huilen wel eens met afscheid nemen.

Eerlijk: ik zou een andere peuterspeelzaal zoeken.
<<

Anoniem245

Bericht 30 Mrt 2017 08:35

Re: Laatste kind 'te klein' houden

Wat een onzin, ik vind dat ook hartstikke normaal gedrag. 3 jarige klein houden? Een driejarige is nog gewoon klein!
Andere psz is misschien niet meteen de eerste optie waar ik aan denk maar ik zou me gewoon niks van die leidster aantrekken. Raar mens zeg.
<<

MrsMath

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2522

Geregistreerd: 02 Sep 2013 13:28

Bericht 30 Mrt 2017 08:42

Re: Laatste kind 'te klein' houden

Ik hou N ook klein, draag hem regelmatig, kleed hem bijna altijd nog aan en uit ipv hem dat zelf te laten doen, til hem in de auto. Hij gaat over 1,5 maand naar de basisschool en dan komt het vast vanzelf wel goed.

Wat stom van het gesprek van de leidster, waar bemoeit ze zich mee denk ik als ik je verhaal zo lees.
Ik zou niks veranderen aan hoe jij dingen doet, en blij zijn dat de broers het zo goed met elkaar kunnen vinden.
Kun je met de leidster verder wel goed overweg? Misschien is het prettig om in gesprek te gaan, maar dan wel rustig en niet bij een haal of brengmoment.
L 7-10-2011
N 23-5-2013
<<

Anoniem198

Bericht 30 Mrt 2017 09:08

Re: Laatste kind 'te klein' houden

Ik vind het een raar gesprek.
Mijn zoon is even oud en gaat al vanaf baby naar het kdv en heeft ook nog steeds moeite met afscheid nemen.
Eet z'n brood ook in kleine stukjes.
Dat hij met z'n broer knuffelt is toch ook alleen maar fijn?

Zou zelf het gesprek aan gaan met de leidster en zeggen dat de opmerkingen je niet lekker zitten.
<<

anoniem203

Bericht 30 Mrt 2017 09:09

Re: Laatste kind 'te klein' houden

Ik ben er ook echt een beetje van slag door merk ik. En het rare is dat ik 2 weken geleden ook een gesprek had met een andere leidster en die vertelde juist dat hij goed op schema lag en het gewoon goed deed. Zij zit nu sinds een maand of 4 in de groep en is zelf een jonge moeder. Die leidster die ik vandaag sprak heeft hij vanaf het begin en is er een op leeftijd. Zij zitten natuurlijk in een andere levensfase en denken zo te zien ook anders. Toch vind ik dat ze op een lijn moeten zitten en het bij 1 gesprek hadden moeten laten. Nu vertellen ze beide iets anders en dat gaf ik ook aan net. De leidster van vandaag zei dat de andere leidster het puur volgens het schema had overgenomen. En deze leidster vertelde dit over wat ze gewoon van hem zag van de afgelopen maanden. Dus schijnbaar klopt daar dan ook niks van. Ik vind zelf van mijn kind dat hij leergierig is, lief met andere kinderen om gaat en vergeleken met zijn broer gewoon op hetzelfde niveau zit. Ik maak mij echt nergens zorgen over en ik denk dat ik mijn gevoel ook gewoon vast moet houden. De leidster waar ik vandaag mee sprak vind ik ook de minste. Het is er echt een die echt toe is aan haar pensioen. Ik gok dat ze ook net over de 60 jaar is.
<<

Anoniem184

Bericht 30 Mrt 2017 09:18

Re: Laatste kind 'te klein' houden

Ik zou lekker doen wat je altijd al doet en die leidster in d'r sop laten gaarkoken. Ik ken inderdaad wel verhalen van ouders die hun kinderen kleinhouden (of andersom, als mini-volwassene benaderen), en dat kan inderdaad problemen opleveren, maar van wat ik lees valt dat bij jou op de momenten dat je hem wegbrengt sowieso reuze mee en moet die leidster gewoon d'r neus niet in jouw opvoeding steken, want haar aanname is nergens op gebaseerd.
<<

Lonely Goatherd

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2850

Geregistreerd: 01 Sep 2013 07:44

Bericht 30 Mrt 2017 09:25

Re: Laatste kind 'te klein' houden

Niks van aantrekken! Ik lees echt geen rare dingen hoor, hij is een peuter, géén 'grote stoere kerel'. En dan nog, zelfs een volwassen man mag emoties hebben en lekker knuffelen met z'n moeder en broer, toe nou. Nogal archaïsche denkbeelden van die leidster.
<<

Fiwen

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2341

Geregistreerd: 24 Apr 2014 12:38

Bericht 30 Mrt 2017 09:26

Re: Laatste kind 'te klein' houden

Pfffff wat een onzin, laat ze nog lekker klein zijn op die leeftijd. Als je nou tegen zijn zin in die dingen zou doen maar dat blijkt uit jouw verhaal totaal niet. Het ene kind heeft gewoon wat meer tijd nodig voor die dingen dan het andere kind.
Onze oudste is 6,5 maar die vind het soms ook nog fijn als ik haar help met aankleden en eten etc. En ze heeft tot ze 6 was nog bijna dagelijks moeite gehad met afscheid nemen op school. Lijkt me juist goed als je tegemoed komt aan zijn behoeften hierin, er komt vanzelf een moment dat hij het ineens 'zelf' kan.
Grote meid: 25-08-2010
Kleine meid: 15-09-2016

http://www.juulsoof.nl
Instagram & Facebook: @juulensoof
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15413

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 30 Mrt 2017 09:31

Re: Laatste kind 'te klein' houden

Pitty schreef:

Eerlijk: ik zou een andere peuterspeelzaal zoeken.
Wat een gek advies. Haar kind zit daar toch gewoon goed op z'n plek, zou je dan echt zo'n bekende omgeving bij je kind wegnemen alleen omdat je een meningsverschil hebt met z'n juf? Vind ik zielig voor dat kind.

Ontopic: jij noemt het 'naar je hoofd geslingerd', ik was er niet bij en weet niet hoe het ging. Maar ik stel me zo voor dat de juf met je wilde praten over deze situatie. Zij kan natuurlijk niet bepalen hoe jij met je kind omgaat dus het lijkt me niet dat jij tegen je gevoel in moet gaan. Als jij tevreden bent en geen advies nodig hebt dan doe je er toch lekker niks mee?
#teammaple🍁
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13545

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 30 Mrt 2017 09:36

Re: Laatste kind 'te klein' houden

Ik lees niks abnormaals. Ik vind die peuterleidster overkomen als een bemoeizuchtig kreng.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13545

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 30 Mrt 2017 09:38

Re: Laatste kind 'te klein' houden

O, en er zullen ongetwijfeld mensen zijn die vinden dat ik mijn dochter klein houd. En er zullen ook ongetwijfeld mensen zijn die vinden dat ik mijn zoon klein houd. Maar dat moeten die mensen weten. Ik vind ook wel eens wat.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Pineco

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2343

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:09

Bericht 30 Mrt 2017 09:45

Re: Laatste kind 'te klein' houden

Klinkt als een vervelend en vooral ook onnodig gesprek. Ik lees ook niets abnormaals, mijn jongste 2 hebben ook nog vaak moeite met afscheid nemen. Ik zou het heel vervelend vinden als hun juf zo zou reageren. Probeer het naast je neer te leggen, als jij vindt dat alles lekker loopt en goed gaat, zou ik niet weten waarom je dingen ineens anders moet gaan aanpakken :hug:
Drie meiden maken ons geluk compleet! 04-01-2009 / 16-05-2012 / 19-02-2014
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13545

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 30 Mrt 2017 09:49

Re: Laatste kind 'te klein' houden

Zat kinderen in groep 1/2 huilden nog als hun moeder of vader wegging, en de ouders mochten dan ook gewoon blijven plakken tot 8.45. Echt niet dat de juf daar iets van ging zeggen. Ja, als het tijd was moest je wel weg, maar dat had gewoon met de dagindeling te maken en niks met klein houden.

Mijn dochter zit inmiddels in groep 3 en daar komt het ook nog wel eens voor dat er een kind verdrietig is bij het brengen om wat voor reden dan ook. Ook dan blijft de vader of moeder nog even troosten. Echt no way dat de juf dan vindt dat het kind huilend op een stoel moet worden gezet en dat de ouder direct weg moet. Ik vind het heel bizar dat een peuterleidster dat bij een kind van drie aanraadt, of oplegt bijna.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8821

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:17

Bericht 30 Mrt 2017 09:54

Re: Laatste kind 'te klein' houden

Nou zeg, wat raar dat de leidster dat zo tegen jou gezegd heeft.
Ik vind het klinken als heel normaal gedrag voor een kind van 3.
En ook dat zijn broer hem en knuffel komt geven, dat is toch alleen maar lief!
Gewoon lekker doen waar jij en hij je goed bij voelt.
29 augustus 2012
27 februari 2016
18 juni 2020

Mijn blog
Mamajezzblog
Instagram
<<

Lilou

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1459

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:29

Bericht 30 Mrt 2017 10:03

Re: Laatste kind 'te klein' houden

Ik lees alleen maar heel normaal gedrag en zou de opmerkingen van de leidster dan ook absoluut niet kunnen waarderen! Een 3-jarige die niet even zou mogen huilen bij het weggaan, vooral maar heel groot, stoer en zelfstandig zou moeten zijn en niet met broer mag knuffelen als ze elkaar zien, echt wat een rare gedachtengang! Maar als dit de norm is zal ik mijn oudste dochter ook wel klein houden dan. Het duurde 4 hele maanden voor zij recent stopte met huilen als ik wegga bij de psz, maar ik kan (en wil) haar echt niet hoppa zomaar op een stoel zetten bij binnenkomst en weggaan. Dat dat bij een ander kind wel gaat, prima, bij mijn dochter niet en dus lees ik áltijd 1 kort verhaaltje voor aan haar en de andere kindjes die er inmiddels vaak bij komen zitten. Ik ben nu wel benieuwd of daar dan ook een opmerking over komt als ik volgende week een oudergesprekje op de psz heb...

Ik zou hier nog wel op terug komen trouwens. Ik vind het prima wanneer een leidster bepaalde dingen aanstipt, doorvraagt, opmerkt enz. Maar ik vind het wel belangrijk dat ze dan een open en positieve houding naar mij en mijn kind heeft en zou negatieve oordelen op deze manier echt niet prettig vinden. Bovendien vind ik het heel belangrijk dat mijn kind vooral zichzelf mag zijn en een leidster in staat is om niet alleen naar de groep als geheel maar ook naar het individuele kind met diens eigen behoeften te kijken.
♥️ N. juli 2014
♥️ L. maart 2016
<<

Pitty

Bericht 30 Mrt 2017 12:16

Re: Laatste kind 'te klein' houden

@UN: in een latere reactie van Ava las ik dat het een oudere leidster is en dat die andere leidster dus totaal tegenovergesteld is. Dat maakt het natuurlijk wel wat anders, en kun je er het gesprek over aan gaan.

Ik heb iets soortgelijks meegemaakt, ook een oudere leidster die de kinderen echt voor de hele groep voor schut kon zetten. Ik ben daarop naar de locatiemanager gegaan. De LM heeft de leidster er wel op aan gesproken maar de LM zei ook tegen mij: 'Zo is ze nu eenmaal.' Ik heb er toen wel bewust voor gekozen om mijn kinderen naar andere dagdelen te sturen op dezelfde psz/kdv als de betreffende leidster er niet werkte. Ik was blij dat het kon, anders had ik echt gekeken naar een ander kdv.
<<

anoniem203

Bericht 30 Mrt 2017 12:55

Re: Laatste kind 'te klein' houden

Ik heb het er net nog met mijn moeder over gehad en die staat er gelukkig net zo in als jullie. Dat geeft mij toch weer wat vertrouwen. Ik ging heel even twijfelen aan mezelf maar gelukkig is het nu alweer weg geebt. Thanks voor jullie reacties en volgende week ga ik er nog nog eens over beginnen!
<<

Femm

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1553

Geregistreerd: 17 Jan 2016 10:10

Bericht 30 Mrt 2017 13:05

Re: Laatste kind 'te klein' houden

Jezzie schreef:Nou zeg, wat raar dat de leidster dat zo tegen jou gezegd heeft.
Ik vind het klinken als heel normaal gedrag voor een kind van 3.
En ook dat zijn broer hem en knuffel komt geven, dat is toch alleen maar lief!
Gewoon lekker doen waar jij en hij je goed bij voelt.


Precies dit.

Mijn oudste is trouwens 5 en heeft ook echt wel eens een dag dat ik haar wegbreng en ze huilt. Het afscheid nemen moet ook iedere ochtend in de klas met een knuffel en een kus en dan nog eens 10 kusjes en dan moet ik nog voor het raam zwaaien, ondanks dat ze echt wel een stoere grote meid is :ja:.
Januari 2012
Augustus 2014
Juli 2016
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15348

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 30 Mrt 2017 15:38

Re: Laatste kind 'te klein' houden

En zelfs al zou je hem wel echt te klein houden, dan nog is dat jouw keuze toch. Ik zou het gewoon negeren.

♥♥


Don’t feed the troll 🧌
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 30 Mrt 2017 15:49

Re: Laatste kind 'te klein' houden

Ik zou er dus niet veel mee doen. Je moet niet tegen je eigen gevoel ingaan omdat toevallig één leidster die mening heeft.
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5374

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 30 Mrt 2017 15:56

Re: Laatste kind 'te klein' houden

Ik denk dat het heel ongezond is om zomaar altijd alle kritiek naast je neer te leggen (vooral omdat mensen en vooral juffen/zorgverleners/etc het meestal echt wel goed bedoelen en het ergens vandaan komt), maar ik denk dat het nog veel ongezonder is om altijd alle kritiek maar voor waarheid aan te nemen. Volgens mij heb je heel rationeel haar woorden laten bezinken, afgewogen tegen je eigen mening en (semi-)objectieve waarnemingen en andere meningen (die andere leidster) en dan mag je prima besluiten dat je het niet eens bent met haar kritiek.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15413

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 30 Mrt 2017 18:00

Re: Laatste kind 'te klein' houden

Pitty schreef:@UN: in een latere reactie van Ava las ik dat het een oudere leidster is en dat die andere leidster dus totaal tegenovergesteld is. Dat maakt het natuurlijk wel wat anders, en kun je er het gesprek over aan gaan.

Ik heb iets soortgelijks meegemaakt, ook een oudere leidster die de kinderen echt voor de hele groep voor schut kon zetten. Ik ben daarop naar de locatiemanager gegaan. De LM heeft de leidster er wel op aan gesproken maar de LM zei ook tegen mij: 'Zo is ze nu eenmaal.' Ik heb er toen wel bewust voor gekozen om mijn kinderen naar andere dagdelen te sturen op dezelfde psz/kdv als de betreffende leidster er niet werkte. Ik was blij dat het kon, anders had ik echt gekeken naar een ander kdv.

Dat vind ik iets totaal anders. Als ik zou vermoeden dat mijn kind niet ok behandeld wordt zou ik direct in gesprek gaan en bij een 'zo is ze nu eenmaal' een andere opvang zoeken. Dan gaat het om hoe ze omgaan met je kind.
Maar zolang de leidsters daar helemaal naar mijn zin met de kinderen om gaan hoor je mij niet klagen, en om een persoonlijk akkefietje met een leidster zou ik dus nooit een andere opvang zoeken. Ik zie die leidster 4x5 minuutjes per week hooguit.
#teammaple🍁
<<

Olíve

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3265

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:20

Bericht 30 Mrt 2017 18:08

Re: Laatste kind 'te klein' houden

Wat een raar verhaal. Ik vind vooral de 'grote stoere kerel' opmerking heel vervelend. Als jouw zoon een meisje was geweest was het wel goed geweest? Maar ja, of je het er nou mee eens bent of niet, je moet je zoontje nog wel naar de psz brengen. Zie je dat bij deze leidster na dit gesprek nog zitten? Het is denk ik belangrijk om het er eens onder vier ogen over te hebben. Misschien bedoelt ze het wel veel subtieler of meent ze het juist wel heel serieus. Dat lijkt me goed om te achterhalen.
Heel vervelend zo en het heeft in mijn ogen helemaal niks met kleinhouden te maken. Wel met kijken naar de behoeften van je kind.
Afbeelding

Afbeelding
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 16650

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 31 Mrt 2017 06:15

Re: Laatste kind 'te klein' houden

Ik ben benieuwd of iedereen die hier zegt dat ze het zouden negeren, of dat ze er niks van zouden aantrekken, dat zelf ook echt zouden kunnen doen. Ik zelf zou me dit ook erg aantrekken. Ik zou denk ik wel weten dat het waarschijnlijk niet zo is, maar ik zou wel echt een vervelend gevoel hebben bij die leidster én met een vervelend gevoel dus mijn kind bij haar achterlaten. Ik zou het zelf dus niet kunnen laten, of het kunnen negeren, en zou denk ik een gesprekje aangaan met haar. Ik zou mijn best doen dat geen groot ding te laten worden, maar gewoon kort en bondig proberen uit te leggen wat jouw gevoel en insteek is. En het daar dan bij laten. Geen discussie.

Stom zeg!
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers