Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Koken voor 'moeilijke' eter

<<

Anoniem108

Bericht 18 Dec 2013 17:30

Koken voor 'moeilijke' eter

Dit weekend komt er een vriendin eten, waarbij ik echt even inspiratieloos ben over wat ik kan koken voor ons. Ze is een vrij lastige en kritische(?) eter. Pittig eten houdt ze absoluut niet van. Uien, champignons, paprika en alle gerechten met groente die te grof is gesneden lust ze niet en ik kan er niet zo goed tegen als ze eerst het gehele gerecht uit elkaar zou plukken, om te kijken wat ze in d'r mond stopt.

Vers koken, dus zonder pakjes en rommel, is ze bang voor dat ze de smaken niet weet te waarderen, omdat het te puur zou zijn. Ze staat niet geheel afwijzend tegenover een vers gemaakt gerecht, maar ik vind het moeilijk iets te bedenken, als ik dus met bovenstaande dingen rekening moet houden en hou echt niet van pakjes en zakjes.

Thuis eet ze snijbonen en sperzieboontjes, spruitjes, broccoli, worteltjes en rode kool als groente. Dat lust ik zelf ook wel, maar ik kook veel met kruiden en dat kan dus amper. Ik zat te denken aan een ovenschotel met rode kool, maar ik zou dat zelf o.a. kruiden met veel peper en laurierbladeren. Heeft iemand nog tips? En ja, ik weet het; een patatje halen is makkelijker, maar dat wil ik niet omdat ik 's avonds nog een borrel heb en liever een bodempje 'leg'.:-) De smaken mogen dus niet overheersen en het moet zich ervoor lenen dat ik het voor mezelf nog kan kruiden op m'n bord.;)
<<

Anoniem173

Bericht 18 Dec 2013 18:12

Re: Koken voor 'moeilijke' eter

Ik heb laatst deze ovenschotel gemaakt: http://www.brendakookt.nl/2012/07/09/bl ... t-de-oven/ was heerlijk!

Sowieso een leuke website met recepten :)
<<

Anoniem108

Bericht 18 Dec 2013 18:24

Re: Koken voor 'moeilijke' eter

Oeh, lekker! Ze lust alleen geen paprika, dus ik kan het niet maken voor d'r. Dank je wel voor de link; kan altijd even verder kijken.:-)
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:29

Bericht 18 Dec 2013 18:27

Re: Koken voor 'moeilijke' eter

Vraag wat ze graag eet en maak dat. Ik heb een nichtje dat vroeger ook erg weinig lustte (tegenwoordig wel veel meer) en als zij kwam maakte ik standaard een van haar lievelingsgerechten, dan wist ik gewoon zeker dat ze het lekker vond.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem108

Bericht 18 Dec 2013 18:32

Re: Koken voor 'moeilijke' eter

Thanks, Susan. Misschien is dat inderdaad handiger. :-)
<<

Anoniem313

Bericht 18 Dec 2013 22:11

Re: Koken voor 'moeilijke' eter

Zo zeg, dat is inderdaad een lastige eter. Ik vind de tip van Susan wel goed. Als je toch zelf iets wilt verzinnen, zou je kunnen denken aan een ovenschotel met gehakt, rodekool en puree. Gehakt rullen, kruiden zo gek als je het wilt/kunt maken, scheutje bouillon erbij en laten pruttelen. Puree en rodekool maken, en dan in laagjes in een ovenschaal. Eventueel geraspte kaas erover. Dat is erg toegankelijk en misschien toch weer net anders dan wat ze normaal eet.
Anders: soep! Brocollisoep, courgettesoep, auberginesoep; eventueel met wat spekjes of chorizo, en brood met kruidenboter.
<<

Anoniem103

Bericht 19 Dec 2013 00:10

Re: Koken voor 'moeilijke' eter

Ik zou ook gewoon vragen wat ze graag wil eten. Ik was zelf tot een paar jaar geleden ook zo'n moeilijke eter en ik voelde me altijd zo opgelaten als ik ergens kwam en ik lustte het niet. Nu ik bijna alles eet merk ik dat ik ook veel relaxter ergens ga eten, vroeger zag ik daar altijd tegen op.
<<

Anoniem27

Bericht 19 Dec 2013 00:11

Re: Koken voor 'moeilijke' eter

Ben benieuwd, wat ga je maken?
<<

Anoniem186

Bericht 19 Dec 2013 09:30

Re: Koken voor 'moeilijke' eter

Ik vind die tip van Susan ook wel erg goed. Dat zou ik dan doen.

Hoewel ik het eigenlijk best sneu vind als iemand zo weinig lust en het ook echt niet eet bij iemand op visite. Je maaltijd bij een ander aan tafel uit zitten pluizen vind ik niet echt netjes. Ik zou me echt opgelaten voelen dan.
<<

Anoniem108

Bericht 19 Dec 2013 11:34

Re: Koken voor 'moeilijke' eter

Applegreen: heb d'r nog niet gesproken, maar ga denk ik in overleg met haar, ovenschotel maken met rode kool. Heb daar een recept van die lekker is en niets doorheen gaat wat zij niet lust.

Jans: ze eet bijna nooit bij me, dus vind het daarom ook niet erg er rekening mee te houden als ze dan wel een keer komt eten. :-)
<<

Tabbie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9786

Geregistreerd: 04 Sep 2013 12:33

Bericht 19 Dec 2013 14:16

Re: Koken voor 'moeilijke' eter

Zou ik dat recept misschien ook eens mogen?

Ik ben namelijk ook een erg moeilijke eter (misschien nog wel moeilijker), maar rode kool lust ik toevallig wel en wil eens wat meer experimenteren met gerechten.

En even on-topic: ik vind het zelf trouwens heel lastig om bij iemand te gaan eten (vooral omdat ik dan meestal gewoon friet krijg, want is zo makkelijk voor een moeilijke eter), en daardoor eet ik bijna nooit bij een ander. Ik vind het altijd heel fijn als ik dan toch die stap maak dat ze even checken of ik het lust, voordat ik daar kom en een kaasfondue aantref (ik eet dus geen kaas). Ik waardeer dat zeer, dus dat is zeker een goede tip.
<<

Anoniem108

Bericht 19 Dec 2013 17:59

Re: Koken voor 'moeilijke' eter

Ik maak zelf het zelf als volgt:

Gehakt rullen met een uitje en veel peper. Aardappelpuree maken, maar kan natuurlijk ook uit een pakje als je daarvan houdt. Onderste laag het gehakt, daarboven de rode kool met gewenste hoeveelheid laurierbladeren (of kan eventueel ook in poeder), daar weer een laag appelmoes overheen en bovenste laag de aardappelpuree. Ik doe er dus zelf geen kaas o.i.d. bij, want vind de 'zoete' smaak lekkerder. Heel simpel dus eigenlijk.:-)
<<

Anoniem187

Bericht 19 Dec 2013 22:09

Re: Koken voor 'moeilijke' eter

Hier meld zich een moeilijke eter! Ik ga ook alleen maar uiteten wanneer ik van te voren op internet de menu kaart kan inspecteren zodat ik zeker wat lust..
Ik eet om deze reden ook nooit bij anderen. En het is echt niet zo dat ik niets lust, maar ik lust wel vrij veel niet.
Wanneer ik toch bij iemand ga eten probeer ik het altijd zo te regelen dat we samen bepalen wat we eten of dat we samen boodschappen doen en koken (wat ook meteen heel gezellig is). Succes!!
<<

Anoniem29

Bericht 23 Dec 2013 22:24

Re: Koken voor 'moeilijke' eter

Ik lustte tot 2 jaar toe ook echt vrij weinig maar voelde mezelf zo onvolwassen. Toen ben ik gewoon dingen gaan eten die ik echt niet lekker vond en nu lust ik bijna alles :P

Ik heb wel eens ergens gelezen dat een volwassenen tot 14x een product moet eten voordat hij/zij volledig gewend is aan de substantie en structuur (bij een kind zou dit 7x proeven zijn).

Ik denk ook echt dat het 'niet lusten' bij volwassenen een kwestie van gewenning is.

(Edit: Tuurlijk zijn er nog steeds een aantal dingen die ik echt niet eet. Kaas en champignons :P ) Maar verder heb ik mezelf aangeleerd om alles tenminste 8 a 10x te proeven.

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers