Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Koken in een rolstoel

<<

Kira

Bericht 01 Feb 2020 02:10

Koken in een rolstoel

Ik zoek makkelijke, lekkere, maar toch een beetje gezonde gerechten die ik kan maken vanuit de rolstoel. In principe kan ik wel alles maken, maar het is wel vermoeiend om lang aan het aanrecht bezig te zijn. Ook snijden van groenten lijkt me onhandig in een rolstoel
Dingen afgieten kan mijn zoon, dus Pasta kan ik denk ik wel maken.

Iemand tips voor leuke simpele gerechtjes?
Mijn ouders brengen in principe iedere dag eten of we eten daar, of halen wat maar ik voel me een gigantisch nutteloze moeder op t moment en ik vind het ook wel fijn om iets te kunnen doen. Dus tips zijn welkom!
<<

Anoniem332

Bericht 01 Feb 2020 07:52

Re: Koken in een rolstoel

Je kan (voorgesneden) groeten en aardappels op een oven plaat of ovenschaal leggen, olijfolie eroverheen en klaar. Eventueel nog iets van vlees erbij?

Als je op Ah kijkt, simpel, oven, makkelijk moet je ook vast het een en ander tegen komen.

Soep is ook makkelijk.
<<

ChiQ

Bericht 01 Feb 2020 08:01

Re: Koken in een rolstoel

Ik heb paar dagen terug wraps gemaakt, toevallig heeft juul komkommertjes en tomaatjes en een bosuitje gesneden voor de salade. De kip voor de wraps heb ik in de oven gegooid. Ik had kipfilet haasjes en daar alleen de 'troep' afgesneden en gedoopt in de kruiden en olie. Is dat wat? Je zoon kan dan even de salade snijden?
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43704

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 01 Feb 2020 08:21

Re: Koken in een rolstoel

Je kunt ook een keer (gezonde) pizza maken. Zo'n kant en klare bodem, pizzasaus uit een blikje (die van Mutti is lekker) en een zak voorgesneden Italiaanse groenten en een zakje geraspte kaas.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem279

Bericht 01 Feb 2020 08:35

Re: Koken in een rolstoel

En als je de groenten etc gewoon aan tafel snijdt? Dat je al het snijwerk van tevoren gewoon even aan tafel doet en alles klaar zet, ipv dat je de paprika snijdt terwijl de kip al in de pan zit (bijvoorbeeld)?
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43704

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 01 Feb 2020 08:37

Re: Koken in een rolstoel

Zat ik ook eerst te denken Flo maar toen bedacht ik me dat haar been misschien plat ligt en dus uitsteekt en niet zo handig onder tafel kan? Zoiets?
Want anders kan je natuurlijk alles aan tafel snijden. Minder lekker voor je rug alleen.

Maar die paar weken (?) zou ik me ook niet zo druk maken om veel voorgesneden groenten te gebruiken. Zijn mensen die dat altijd doen.
Let's discover the world together.
<<

Anoniem332

Bericht 01 Feb 2020 08:43

Re: Koken in een rolstoel

Zit er een groenteboer bij je in de buurt? Mijn groenteboer maakt zelf stamppotten vóór 3 euro p p heb je dan een maaltijd.
<<

Thunder

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6365

Geregistreerd: 02 Sep 2013 00:24

Bericht 01 Feb 2020 09:13

Re: Koken in een rolstoel

Koken vond ik toen ook echt een uitdaging. Ik had er zowat een dagtaak aan, maar moest en zou het doen, omdat ik me zo nutteloos voelde. Snijden en schillen deed ik zittend aan tafel inderdaad. Later ook wel weer staand, maar dan tussendoor steeds even zitten/uitrusten. Ik nam de rolstoel mee de keuken in. Die stond dan vlak achter me. Het koken zelf deed ik dan ook op die manier. Even staan en steeds weer even gaan zitten. Je krijgt er vanzelf meer handigheid in. Qua recepten kan ik niet helpen. Ik kookte niet anders dan wat ik anders deed, alleen in meer etappes.
Liefde is niet krampachtig vasthouden, maar vertrouwend loslaten.
<<

Anoniem309

Bericht 01 Feb 2020 09:55

Re: Koken in een rolstoel

Mij lijkt het ook erg vervelend om lang te moeten staan en alle onhandige pannen daarna ook weer weg te werken. Heb je toevallig een bakplaat? Die kan je ook op een lagere tafel zetten zodat je er goed bij kan en is heel makkelijk schoon te maken. Ik gebruik zo’n plaat regelmatig. Makkelijk om aardappels, vlees, ei, groenten, pannenkoeken e.d. op te bakken en ook makkelijk schoon te maken. Eerst met een keukenpapier al het vet weg halen en dan met een spons erover.
<<

Kira

Bericht 01 Feb 2020 10:09

Re: Koken in een rolstoel

Bedankt allemaal, ik kan er wel wat mee.
Ik ga van de week eens experimenteren.
Marin, ik kan allebei mijn benen buigen dus dat is wel fijn. Alleen houdt ik dat nog niet zo lang vol maar dat gaat wel steeds beter.

Thunder, vervelend gevoel is dat he, dat je je zo nutteloos voelt.. Het enige klusje dat ik ju kan doen is afwassen, en ik heb gisteren soep warm gemaakt. Dus vandaar dat ik dacht ik ga ook koken. Mag ik je eens een pm sturen trouwens?
<<

Anoniem332

Bericht 01 Feb 2020 10:53

Re: Koken in een rolstoel

Nog een heel makkelijk recept, uit het gelijknamige kookboek ‘het allermakkelijkste kookboek ter wereld’ wat wij regelmatig maken. Het recept hebben we aangepast.

Ovenschaal, pompoen in blokjes snijden van +/- 2 cm, aardappels met schil in stukjes, olijfolie erover. blauw schimmelkaas verkruimeld erover heen. 45 min op 170 graden in de oven.
Aardappel en pompoen kan je voorgebeden kopen.
<<

Thunder

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6365

Geregistreerd: 02 Sep 2013 00:24

Bericht 01 Feb 2020 12:34

Re: Koken in een rolstoel

Ja, tuurlijk mag dat!
Liefde is niet krampachtig vasthouden, maar vertrouwend loslaten.
<<

Feline

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4503

Geregistreerd: 11 Sep 2013 18:02

Bericht 01 Feb 2020 13:21

Re: Koken in een rolstoel

Ik kan niet lang staan en gebruik alleen maar voorgesneden groenten. Zo’n zak kost 3 euro bij de Lidl en dan gooi ik er een vegaburger bij in de oven. Weinig afwas, gezond en kost je 1 minuut.
Je kunt ook aan de tafel gaan zitten en heel veel groente snijden en invriezen. Dat is iets goedkoper denk ik.
En inderdaad pizza maken van wraps met tomatensaus en voorgesneden groente.
Zou vooral veel ovengerechten maken want mijn probleem is dus het staan bij de pannen.
Succes!
<<

bosjesvrouw

Major Yipyapper

Berichten: 5016

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:03

Woonplaats: Friesland

Bericht 01 Feb 2020 16:16

Re: Koken in een rolstoel

Ik weet niet of het lukt maar een snijplank op schoot en daarop snijden? Of een lange plank en die over de leuningen van de rolstoel past en daar een snijplank op?
2014 2016

Terug naar Eten & drinken

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers