Bericht 25 Sep 2017 19:26

KMA zonder klachten?

Wij zijn een tijdje geleden doorverwezen naar de kinderarts met ons zoontje van 18 maanden omdat zijn groei achterblijft. Hij zat bij de geboorte op de -1-lijn en is inmiddels gezakt tot ruim onder de -2-lijn, ondanks dat hij prima eet. Nu is er bloed geprikt en daaruit bleek volgens de kinderarts dat hij koemelkallergie heeft (al zou dat volgens hem waarschijnlijk niet de oorzaak zijn van de groeiachterstand). We moeten nu een maand een koemelkvrij dieet aanhouden en dan weer terug naar de kinderarts.

Maar wat ik zo gek vind aan het hele verhaal: op internet lees ik overal dat je met alleen een bloedonderzoek geen kma kunt aantonen en dat mijn zoontje verder helemaal geen symptomen heeft van kma. Hij huilt niet veel, heeft geen diarree, geen buikpijn... hij heeft als baby wel meer krampjes gehad dan zijn zus volgens mij, maar dat is giswerk. Hij heeft ook heel lang kleine beetjes melk teruggegeven na de fles, maar leek daar geen last van te hebben.

Nou ja, ik weet niet goed wat ik met dit topic wil, maar ik vind het gewoon zo'n raar verhaal en weet niet goed wat ik met de situatie aan moet. Voor nu krijgt hij dus geen koemelk meer, maar ik merk 0,0 verschil.