Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Klim naar de Hemel in Alkmaar

<<

rapa nui

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3107

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:35

Bericht 02 Mei 2018 12:30

Klim naar de Hemel in Alkmaar

Ik vind dit zo'n bijzonder en uniek iets dat ik er maar een topic over open om dit onder de aandacht te brengen: De Klim naar de Hemel in Alkmaar. Omdat de Grote Kerk 500 jaar bestaat.

Gekopieerd van een site:
Grote Kerk Alkmaar bestaat 500 jaar en dat wordt gevierd met een feestjaar vol optredens, tentoonstellingen en andere mooie evenementen in én rond de Grote Kerk. Een letterlijk hoogtepunt is de unieke ‘Klim naar de Hemel’. Van 1 mei tot 1 augustus is iedereen welkom om een kijkje te nemen op het balkon dat tegen de Grote Kerk aan gebouwd wordt. Ontdek wat de Grote Kerk al 500 jaar ziet!

‘Het Laatste Oordeel’ van dichtbij
Via een steigertrap kun je de kerk vanaf het Kerkplein beklimmen. In eerste instantie naar een bordes op zo’n twintig meter hoogte, waarbij het vervolgens mogelijk is om dóór een raam in de Grote Kerk te stappen. Vanaf een loopbrug kun je nu van dichtbij het befaamde ‘Het Laatste Oordeel’, een gewelfschildering van Jacob van Oostsanen, bewonderen. Een unieke gelegenheid om dit meesterwerk van Van Oostsanen, met alle fraaie en bizarre ‘Jeroen Bosch-achtige’ details, van dichtbij te zien!

Naar de hemel
Daarna kun je je weg vervolgen naar het dak van de kerk. Vanaf het bordes leidt een trap naar boven en wandel je via de dakloop naar de vieringtoren, op bijna 40 meter hoogte. Dichterbij de hemel kun je in Alkmaar niet komen. Om de vieringtoren is ook een bordes geïnstalleerd, zodat je rond de vieringtoren kunt wandelen. Vanaf deze hoogte wordt beter inzichtelijk wat een indrukwekkende constructie deze laat-Gotische kerk is. En natuurlijk is het genieten van het overweldigende uitzicht!

https://klimnaardehemel.nl/
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn’t do than by the ones you did do. So throw off the bowlines, sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover. – Mark Twain
<<

Kees

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8070

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:36

Bericht 02 Mei 2018 17:00

Re: Klim naar de Hemel in Alkmaar

Klinkt heel cool!
Ik heb een paar jaar terug de revaile geblazen vanaf de gemeente toren bij ons in het dorp. Via llemaal stijle, nog stijlere en nog stijlere trappetjes de toren in geklommen en door een inieminie raampje naar buiten klauteren en daar in elke windrichting een keer de revaile blazen. Heel gaaf!!
Verer was er weinig te zien hoor, alleen het idee om op een plekje te staan waar nooit iemand mag komen en dat uitzicht!
30-04-2017

Terug naar Hobby's, uitgaan & vrije tijd

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers