Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Keelamandelen laten verwijderen :S

<<

Quizzle

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2647

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:35

Bericht 01 Nov 2017 13:13

Re: Keelamandelen laten verwijderen :S

Ik denk, Ava, dat je je vooral niet gek moet laten maken door verhalen van anderen. Je krijgt vast nog een gesprek met de anesthesist, geef daar duidelijk aan dat je erg angstig bent en dat je van jezelf het idee hebt dat je niet goed met pijn kunt omgaan. Dan houden ze daar rekening mee.
Zorg dat er genoeg back up is voor je zoontjes (ook lang genoeg) en een boel waterijsjes in de vriezer liggen en blijf tegen jezelf zeggen dat je dit doet zodat je op de lange termijn steeds gezonder kunt worden. Ik lees hier zo vaak dat jij niet lekker bent of ziek of gezwollen klieren etc. Positieve mindset.
After the flood, all the colors came in
<<

Blue

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 251

Geregistreerd: 18 Apr 2014 09:04

Woonplaats: Noord-Holland

Bericht 01 Nov 2017 13:52

Re: Keelamandelen laten verwijderen :S

sarah1985 schreef:ja klinkt eng. Maar echt daarna heb ik nooit meer last gehad. Ik had ook constant ontstekingen ene kuur naar de andere. Ik heb nooit meer een kuur gehad daarna. Het is even pijnlijk maar niet erger dan een fikse keelontsteking


Precies dit. Ik hield mij vast aan het feit dat ik nog 1x deze pijn zou hebben en daarna niet meer. Die korstjes zijn even vervelend maar daarna ben je er echt vanaf.
<<

Anoniem247

Bericht 01 Nov 2017 20:15

Re: Keelamandelen laten verwijderen :S

Quizzle schreef:Ik denk, Ava, dat je je vooral niet gek moet laten maken door verhalen van anderen. Je krijgt vast nog een gesprek met de anesthesist, geef daar duidelijk aan dat je erg angstig bent en dat je van jezelf het idee hebt dat je niet goed met pijn kunt omgaan. Dan houden ze daar rekening mee.
Zorg dat er genoeg back up is voor je zoontjes (ook lang genoeg) en een boel waterijsjes in de vriezer liggen en blijf tegen jezelf zeggen dat je dit doet zodat je op de lange termijn steeds gezonder kunt worden. Ik lees hier zo vaak dat jij niet lekker bent of ziek of gezwollen klieren etc. Positieve mindset.


Wat een lieve reactie Quizzle. Ik geloof dat ik dit net even nodig had dankje! Ik weet dat het pijn gaat doen en vind ervaringen van een ander opzich ook toch wel fijn om te lezen. Dan weet ik wat me te wachten staat en stel ik mij gewoon in op het ergste en dan kan het alleen maar mee vallen. Ik heb ook twee keizersnedes overleefd dus dan kan ik dit ook gewoon. En ik ga het gewoon bespreken met de chirurg. Ik heb toevallig net een brief uit de bus gehaald met de datum van de preoperatieve screening. Dan kan ik mijn angst bespreekbaar maken. Ik ben ook gewoon een gruwelijke zielenpiet als ik maar een beetje pijn heb. :laughcry: Ik heb echt een lage pijngrens en voor nu moet het gewoon nog even landen.

Ik ben er idd best vaak ziek van. Niet alleen maar keelontsteking maar ik krijg er ook koorts en griepverschijnselen van. Zo erg dat ik niet eens voor mijn kinderen kan zorgen want ik heb dan steeds het gevoel dat ik knock out ga en mijn hoofd knapt dan bijna uit elkaar van de hoofdpijn. Ik ben mij er van bewust dat het gewoon echt moet, dat ik even moet doorbijten en dat het daarna klaar is. Opvang voor de kinderen heb ik. Mijn man is sowieso de eerste week vrij en daarna zijn mijn moeder er schoonmoeder er tot het nodig is.
<<

Anoniem247

Bericht 16 Nov 2017 22:11

Re: Keelamandelen laten verwijderen :S

De angst is gelukkig weer wat geland. Het moet toch gebeuren en hebben ze mij al voor 4 weken uit het rooster gehaald op het werk. Mocht het herstel langer zijn is het ook geen probleem. Dat geeft ook wel rust. Deze week heb ik ook de brief ontvangen met de datum. Veel eerder dan ik dacht. 9 Januari ben ik aan de beurt en de dag ervoor wordt ik gebeld met de precieze tijd.

Ik stond vandaag nog voor een geneesmiddelenschap om vast te kijken naar paracetamols wat ik na de ingreep kan gebruiken. Welke vorm vonden jullie het minst pijnlijk? Smelttablet, een ovaal tablet, liquid caps of toch gewoon een normaal tabletje? Of maakt het geen bal uit? Het liefst wil ik zo min mogelijk zetpillen gebruiken omdat die minder sterk zijn dan orale tabletten en ik vind zetpillen gewoon echt niet prettig.
<<

sarah1985

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 8542

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:34

Woonplaats: Friesland

Bericht 17 Nov 2017 07:15

Re: Keelamandelen laten verwijderen :S

9 januari al dat is al snel. En fijn dat je in ieder geval 4 weken vrij bent.
Ik heb naar de operatie de 1000mg zetpillen gebruikt 3 per dag. Ik kan normaal al moeilijk pillen slikken en toen helemaal en in het ziekenhuis kreeg ik ook zetpillen.
<<

Anoniem247

Bericht 03 Jan 2018 20:48

Re: Keelamandelen laten verwijderen :S

Nou over 6 dagen is het zo ver. En oh man wat ben ik zenuwachtig! Ik vreet me de afgelopen dagen echt vol met alles en kan slecht in slaap komen. En dan nog niet te spreken over mijn humeur.. De pre operatieve screening heb ik al achter de rug en daar werd nog over een neusspray gesproken die pijnlijk kan zijn die je vooraf krijgt ivm slang in neus en dat de kans groot is na de ingreep dat je een paar keer moet overgeven. Was dit bij jullie zo?

De ijsjes en babyvoeding liggen iig al klaar :(
<<

Hippie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1669

Geregistreerd: 19 Jan 2015 12:10

Bericht 03 Jan 2018 22:39

Re: Keelamandelen laten verwijderen :S

Ik heb toen volgens mij helemaal geen neusspray gehad en kan me ook niks herinneren van een pijnlijke slang in mijn neus. Volgens mij ging ik eerst onder narcose en daarna die slang er pas in en daarna gaat dat andersom. Iig was ik vast al te ver heen, want ik heb niks gemerkt van een slang. Maar dat van die spray kan wellicht per ziekenhuis verschillen?

En over overgeven heb ik ze hier toen ook niet specifiek gehoord. Maar dat is wel iets dat vaker voorkomt na narcoses. En aangezien ik panisch ben voor overgeven, en overgeven na een keeloperatie me helemaal horror leek, heb ik gevraagd of ik preventief iets tegen misselijkheid kon krijgen. Heb ik bij de KNO al gevraagd en tijdens de screening nogmaals aangegeven toen en dat kon en heb ik ook echt gekregen. En niet overgegeven na de operatie! Zelfs niet misselijk geweest! Misschien kun je nog even bellen en hier naar vragen, mocht je dat willen.

En veel sterkte en succes met de operatie en de tijd daarna! Ik ben bijna twee jaar terug geholpen en het was geen pretje uiteraard, maar ik had me voorbereid op het ergste en het viel me uiteindelijk nog best mee. Hopelijk is dat bij jou ook zo! Ik zou iig zeker de eerste dagen netjes op tijd je pijnstillers nemen. En eten en drinken is een beetje uitproberen waarschijnlijk. Wat ik ook handig vond is flesjes water in de vriezer leggen en dan 's avonds eentje mee naar boven (en eentje uit de koelkast ofzo). Als ik dan wakker werd de eerste nachten dan kon ik meteen koud water drinken zonder m'n bed uit te hoeven.
<<

sarah1985

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 8542

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:34

Woonplaats: Friesland

Bericht 03 Jan 2018 22:48

Re: Keelamandelen laten verwijderen :S

Ik heb gen neus spray gehad van te voren

Overgeven heb ik heel veel gedaan. Ik had dat na de operatie in juli ook dus denk dat het bij mij komt door de narcose. Ik moest ook altijd overgeven toen ik keelontsteking had en dat deed al zeer en naar de operatie deed het ook zeer.

Ik wil je veel succes wensen. En ik zou niet teveel ijsjes in huis halen. Misschien van die diepvries staafjes. Het komt helemaal goed en daarna heb je stukken minder pijn.
<<

Anoniem247

Bericht 03 Jan 2018 23:42

Re: Keelamandelen laten verwijderen :S

Ik moet die neusspray voor de ingreep gebruiken en dan gaat alles goed open staan zodat die slang er goed doorheen kan gaan. Omdat het wijder wordt door die neusspray kan dat dus pijn gaan doen had ze het over. Als ik onder narcose ben wordt die slang erin gepropt en voordat ik wakker word is die slang er ook weer uit. Misschien dat dit iets nieuws is ofzo?

Dat is wel een goede tip Hippie dat flesje water. Ga ik ook doen! En dat overgeven met een open keelwond lijkt mij dus ook echt de horror.

Ik heb nu 2 pakken van die mini ijslolly’s in de vriezer liggen. Mocht ik ze niet nodig hebben of niet willen heb ik altijd de kids nog die ze wel lusten ;)

Ik ga ook vanuit het ergste (daarom ben ik ook zo ontzettend zenuwachtig) en dan hoop ik dat het allemaal gewoon mee valt. Ik hoorde van een vriendin dat haar collega na 2 weken weer aan het werk is dus er zijn ook nog ‘succes’ verhalen. Al heb ik wel wat langer herstel nodig voordat ik weer aan het werk mag want ik moet de hele dag praten op het werk en ben druk lichamelijk in de weer. Is iets anders natuurlijk dan een kantoorbaan waar je niet veel hoeft te praten en stil kan zitten. Ik moet wel zeker weten dat het allemaal in orde is. Maar gelukkig doen ze op het werk niet moeilijk en mijn uren worden gelukkig opgevangen door iemand die het niet erg vind om 16 uur extra te werken voor een paar weken.

Bedankt voor de succeswensen! Ik hoop heel erg dat ik over 2-3 weken kan zeggen dat het allemaal meeviel. Al ben ik een hele kleinzerige zieligerd :laughcry: Maar aan de andere kant heb ik ook gewoon twee keizersnede’s overleefd dus ik kan dit gewoon aan!
<<

Emma

Yipyapper

Berichten: 1819

Geregistreerd: 24 Okt 2015 10:53

Bericht 05 Jan 2018 08:55

Re: Keelamandelen laten verwijderen :S

Succes Ava, natuurlijk kan je het aan! Het is alleen vervelend dat je niet weet wat je precies te wachten staat.
<<

Anoniem247

Bericht 08 Jan 2018 18:48

Re: Keelamandelen laten verwijderen :S

Nou morgen moet ik mij om 12.15 melden. Aan de ene kant wel fijn zo laat maar aan de andere ook weer niet. Moet ik nog langer in de stress zitten :laughcry:

Bedankt voor de succes wensen Emma!
<<

Quizzle

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2647

Geregistreerd: 01 Sep 2013 18:35

Bericht 08 Jan 2018 19:31

Re: Keelamandelen laten verwijderen :S

Succes lieve Ava. Het komt goed. Je moet dit nu doorstaan, maar dan ben je wel van die continue klachten af in het vervolg!
After the flood, all the colors came in
<<

sarah1985

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 8542

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:34

Woonplaats: Friesland

Bericht 08 Jan 2018 20:24

Re: Keelamandelen laten verwijderen :S

Succes ava moet je ook ene nacht blijven ?
<<

Sam

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 8341

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:55

Bericht 08 Jan 2018 20:27

Re: Keelamandelen laten verwijderen :S

Succes Ava :hug:
♡ P 09.2015
♡ S 02.2017
♡ I LOVE YOU
<<

Anoniem247

Bericht 08 Jan 2018 20:57

Re: Keelamandelen laten verwijderen :S

Jullie zijn lief!

Sarah ja 1 nachtje. Mocht alles goed gaan in ieder geval want anders moet ik 2 nachten blijven.
<<

Fanta

Noob

Berichten: 88

Geregistreerd: 05 Nov 2016 02:22

Bericht 08 Jan 2018 21:33

Re: Keelamandelen laten verwijderen :S

Veel succes morgen!!
*2009*2011*2013*
<<

Maddie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5230

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:18

Woonplaats: Noord Holland

Bericht 08 Jan 2018 21:55

Re: Keelamandelen laten verwijderen :S

Succes met de operatie en sterkte alvast met het herstel.
Augustus 2012
Augustus 2014
Mei 2016
<<

Jada

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1034

Geregistreerd: 19 Apr 2015 15:48

Bericht 09 Jan 2018 17:46

Re: Keelamandelen laten verwijderen :S

Ik hoop dat alles goed is gegaan Ava!
<<

Anoniem247

Bericht 09 Jan 2018 19:04

Re: Keelamandelen laten verwijderen :S

Nou het zit er weer op. ik ben om 13.30 geopereerd en om 15.50 lag ik op mijn kamer. De wonden zijn flink want ze zaten diep zei de chirurg. Heb tot nu toe twee keer moeten spugen en ben mijn misselijkheid nog niet kwijt. Maar qua pijn valt het nu nog mee. Wel ben ik echt ontzettend moe dus dadelijk als bezoek uur voorbij is ga ik mijn ogen dicht doen. Nu maar hopen dat de rest hier op de kamer ook kan slapen want ik zal wel flink snurken :smile:
<<

sarah1985

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 8542

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:34

Woonplaats: Friesland

Bericht 09 Jan 2018 19:17

Re: Keelamandelen laten verwijderen :S

jeej het is achter de rug. Dat spugen is echt naar. Lig je op een kamer met mensen die ook aan de keelamandelen zijn geopereerd? Hopelijk kan je wat slapen vannacht. En goed drinken he. Heb je je infuus er al uit ? succes met het herstel
<<

Pandora

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2909

Geregistreerd: 02 Sep 2013 14:45

Bericht 09 Jan 2018 19:18

Re: Keelamandelen laten verwijderen :S

Beterschap ava! Hoop dat je je gauw beter zult voelen.
Remind yourself that it's okay not to be perfect....
<<

Emma

Yipyapper

Berichten: 1819

Geregistreerd: 24 Okt 2015 10:53

Bericht 09 Jan 2018 19:26

Re: Keelamandelen laten verwijderen :S

Fijn dat het achter de rug is, ik hoop dat je snel zal herstellen!
<<

Thunder

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4803

Geregistreerd: 01 Sep 2013 23:24

Bericht 09 Jan 2018 19:32

Re: Keelamandelen laten verwijderen :S

Beterschap Ava! Hopelijk valt de pijn morgen ook mee.
25062006 & 20092009
Liefde is niet krampachtig vasthouden, maar vertrouwend loslaten.
<<

Maddie

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5230

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:18

Woonplaats: Noord Holland

Bericht 09 Jan 2018 21:01

Re: Keelamandelen laten verwijderen :S

Fijn dat je dit achter de rug hebt. Sterkte met je herstel.
Augustus 2012
Augustus 2014
Mei 2016
<<

Anoniem247

Bericht 10 Jan 2018 04:14

Re: Keelamandelen laten verwijderen :S

Thanks allemaal!

Sarah nee ik ben de enige. Infuus zit er nog in. Ik had gehoopt nog wat te slapen maar ik doe geen oog dicht met die nachtelijke bezoekjes, piepjes en mijn eigen gesnurk. Ben ook al 3 keer naar de wc geweest en heb me net een keer goed verslikt in m'n ijswater :pale:
VorigeVolgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers