Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Re: Katten Topic <3

17 Dec 2015 21:20

Hahahahah die onderste is prachtig!

Re: Katten Topic <3

17 Dec 2015 21:22

Ik heb er nog veel meer ;-)

Re: Katten Topic <3

17 Dec 2015 21:26

Ahw Bob en Jip! :love:

Ik droomde vannacht dat mijn kat overleden was.. Was zo blij toen ze vanmorgen bij me lag toen ik wakker werd.

Re: Katten Topic <3

17 Dec 2015 21:32

Ah dat is zo zielig Prim!

Ik verwacht eigenlijk dat mijn oudje ieder moment kan gaan. Ze woont op zolder, dus iedere keer als ik 's avonds boven kom vrees ik dat ze dood in haar mandje ligt. Ze is ook al zo oud en kwetsbaar...

Re: Katten Topic <3

17 Dec 2015 21:41

Wat een nare droom zeg Prim. Vreselijk zoiets :(!

Bob, dat lijkt me ook naar. Elke keer die angst dat ze dood is..

Moet zeggen, ik wist natuurlijk toen ik Kacey de kat adopteerde dat ze al bijna 17 is. En wie weet hoe lang ze nog bij ons mag zijn. Maar nu ben ik elke keer bang dat als ze een gekke bui heeft, ze het toch aan haar schildklier blijkt te hebben of iets dergelijks. Maar ze was gezond verklaard bij de dierenarts toen we haar meenamen.

Re: Katten Topic <3

17 Dec 2015 21:51

Siep heeft ook schildklierproblemen maar daar is goed mee te leven. Ze gebruikte medicatie maar laatste maanden is dat al niet meer nodig geweest!

Re: Katten Topic <3

17 Dec 2015 21:58

Soms springt ze plots van de bank en rent ze als een gek naar de deurmat en gaat daar dan zitten krabben. :confused:

Ze houdt er niet van als we achter de pc zitten, dan krijgt ze te weinig aandacht en gaat ze heel overdreven zielig mauwen in de deuropening. En als je je dan omdraait rent ze snel weg :razz:

Ze is bang voor haar speeltjes, maar als je met een nep spin of een cadeaulintje aankomt wordt ze helemaal gek. Haha gekke kat :)

Net was ik spareribs aan het eten, toen de smiecht plots op tafel stond. :no:

Afbeelding

Re: Katten Topic <3

18 Dec 2015 11:24

Even een vraagje, laten jullie je kat( jaarlijks) enten? ik had afgelopen week de afspraak hiervoor staan bij de dierenarts.
Ik heb toch voor ze de prik gaf even gevraagd of het geen kwaad kon, las zulke nare verhalen op internet. Ze( dierenarts) zei dat het inderdaad in hele extreme gevallen bepaalde allergische reacties of zelfs kankerverwekkend zou kunnen zijn ,maar dat de kans dat dat daadwerkelijk zou gebeuren echt vele malen kleiner is, als dat hij echt heel ziek zou worden van een van de ziektes waar hij dus voor werd ingeend. Vind het toch even lastig...

Re: Katten Topic <3

18 Dec 2015 11:28

Ja, ik laat ze alle vier enten. Ze komen veel buiten en de kleinste is al heel gevoelig voor verkouden zijn, dat ik bang ben voor de kattennietsziekte. Sommige mensen vinden 't overbodig, maar ik heb 't er wel voor over. Bovendien worden ze dan elk jaar even gecheckt en kom ik ook niet voor verrassingen te staan, hoewel ik zelf ook uitvoerig controleer elke week; of alle gewrichten nog vloeiend bewegen, of er geen bultjes op de huid zitten, geen onderhuidse bulten of zo. Ik kijk elke avond de neusjes, oogjes en oortjes na enz.

Re: Katten Topic <3

21 Dec 2015 20:17

IK heb ook even een vraag. Mijn kat eet sinds een paar dagen slechter (haar natvoer), ook haar snoepjes laat ze liggen. Ze is verder wel gewoon normaal, ze speelt, stoeit, knuffelt, poept, drinkt gewoon net als normaal. Ook eet ze wel gewoon geregeld brokjes. Is dit iets om me druk om te maken of kan het geen kwaad als ze verder wel gewoon haar normale zelf blijft?

Re: Katten Topic <3

21 Dec 2015 22:55

Wat een schatjes allemaal :love: Zou ze allemaal willen knuffelen maar dan worden de twee hier jaloers denk ik :D

We laten onze katten elk jaar enten. Ze worden dan ook gewogen en onderzocht en we kopen dan ook meteen pipetjes tegen ontworming/ontvlooiing.

Prim, ik heb eigenlijk geen idee. Onze kater heeft ook periodes dat hij zijn snoepjes laat liggen maar verder eten ze hier wel meestal alles. Nat voer eten ze nooit meteen helemaal op maar meestal zijn de bakjes aan het einde van de dag wel leeg. Ze krijgen dat trouwens twee keer per week dus dan is het ook echt feest hier. Brokjes hebben ze hier altijd staan.
Als het zo blijft en je twijfelt zou ik gewoon naar de dierenarts bellen maar het lijkt me zo niks om je druk over te maken.

Re: Katten Topic <3

05 Mrt 2016 08:54

Ik maak me een beetje zorgen om mijn jongste kat (nu bijna 4). Ik heb er twee, zij dus, en nog een andere kat van bijna 11, beiden komen ze niet buiten. De oudste gedijt naar prima onder maar bij de jongste begin ik steeds meer twijfels te krijgen of we haar niets tekort doen. Het is altijd al een ontzettend grappig en leuk, maar ook vreselijk onrustig en hyperactief en soms ook gemeen (richting de andere kat) beestje geweest. We hebben haar vanaf kitten zijnde en dachten nog wel dat het so slijten naarmate ze ouder wordt. Helaas niet. Ze is wel iets rustiger, maar trekt nog steeds alles uit de kast om haar energie kwijt te kunnen. Ze weet precies wat ze wel en niet mag en probeert dan vooral de dingen uit die niet mogen, speelt verstoppertje en gaat luid mopperen als ze gecorrigeerd wordt :laughcry: Dat klinkt allemaal echt uitermate grappig en tot op zekere hoogte kunnen we er ook echt hartelijk om lachen, gekke kat. Maar er zijn dagen dat ze wat dat betreft niet te stoppen is. Daarnaast valt ze ook regelmatig onze andere kant aan. In haar spel, maargoed, de andere kat is daar niet van gediend. Levert dus regelmatig gevechten, geblaas en een hoop kattengejank in huis op.

Nu had ze in november ineens een wond in haar hals zitten. Hij trok niet weg, werd eerder groter. Naar de dierenarts geweest, kon mogelijk een voedselallergie zijn, of stress. Spuit erin en antibiotica gekregen, na twee weken was de wond weg. Toen zijn we het goed in de gaten gaan houden. Opgelet qua voeding (nog geen hypoallergeen voer, maar gewoon goed opletten hoe ze op het huidige voer reageert en merkvast blijven). Een paar maanden ging het goed, maar nu zit de wond er weer. Omdat het een paar maanden goed is gegaan, denk ik eigenlijk dat we een allergie wel uit kunnen sluiten. Dan dus waarschijnlijk stress. En nu begin ik te twijfelen, is het qua karakter en levendigheid niet gewoon een katje die veel meer uitdaging nodig heeft en lekker naar buiten moet? Kunnen we haar hier wel bieden wat ze nodig heeft? We wonen vier hoog in een flat en ik wil haar daarom echt niet buiten hebben, niet hier. Ze ziet geen gevaar en valt volgens mij zo van het balkon af. Doen we haar niet tekort, doen we m'n andere kat niet tekort? Maar, wat dan? We zorgen juist al voor heel veel uitdaging. We hebben een krabpaal, veel speelgoed, 'putten' haar regelmatig uit met de laserpen, hebben regelmatig dozen staan waar ze altijd in zit te ravotten. Maar misschien komen de muren gewoon echt op haar af. Misschien is het wel het beste dat we op zoek gaan naar een ander onderkomen voor haar. Maar dat gaat echt zo vreselijk tegen m'n gevoel in, ik ben gek op dat beestje en ze hoort er gewoon bij. Ik moet er niet aan dneken dat ze naar een vreemde gaat, waar ze dan uiteindelijk misschien wel heerlijk naar buiten kan, maar waar ze eerst helemaal moet wennen. Het voelt voor mij alsof ik haar dan keihard in de steek laat, ookal hou ik me maar voor dat katten niet zo denken. Ook m'n vriend wil er eigenlijk niets van weten dat ze ergens anders heen gaat.
Uiteindelijk is dot een lang verhaal geworden, maar ik ben benieuwd hoe jullie hier tegenover staan. Wat zouden jullie doen?

Re: Katten Topic <3

05 Mrt 2016 09:07

Toevallig is bij ons afgelopen week een kattengedragskundige geweest: aanrader!

Laat je haar na de laserpen ook uiteindelijk een 'prooi' vangen? Tip bij ons om daar mee te eindigen, anders een hoop frustratie omdat er niks gevangen wordt. En dat kan weer stress geven en afgereageerd worden op de andere kat door te bespringen.

Soort van sjoelen met brokjes om het prooigedredrag te stimuleren op de goede manier (dus niet bovenop de andere kat springen). Hier zijn ook speeltjes voor te koop, bijv een bromvlieg die in de woonkamer heen en weer rijdt bijv.

Speeltjes tien minuten laten liggen en dan opbergen in een bak met catnip. Zo blijven speeltjes 'nieuw'.

Mentaal uitdagen door een activity board.

Een voedingssupplement Zeykal, dat geeft rust bij stress.

En in een nieuw huis de regie geven dat de kat zelf bepaald wanneer hij naar buiten kan.

Re: Katten Topic <3

05 Mrt 2016 09:40

Ik heb even gegoogled Jip, duur! Maar het overwegen waard.

Heeft iemand ervaring met Prins Sensitive hypoallergeen kattenvoer? Ik wil toch gaan overstappen op hypoallergeen voer om echt álles uit te sluiten. De pech is alleen dat m'n andere kat dan ook mee zal moeten eten, zal dus ook geen goedkoop grapje worden :laughcry:

Re: Katten Topic <3

05 Mrt 2016 09:48

Wat vervelend Maple. Mijn kat kreeg ook ineens een grote wond in de nek. We zijn nu over op Hills ZD. Dat was bij Zooplus de goedkoopste hypoalergeen. Kun je niet een proefzakje ergens aanvragen? Wij moesten van de dierenarts 6-8 weken proberen. Daarna kunnen we evt weer goedkoper gaan zitten. Maar omdat wij ook nog een kat hebben zitten we wel aan €67,50 voer kosten voor die weken helaas. Daarna wil ik denk ik eerst op sensitive skin over gaan.

Re: Katten Topic <3

05 Mrt 2016 10:36

Je zegt dat je een allergie wel uit kunt sluiten en dan ga je toch hypoallergeen voeding kopen?
Heb je wat aan mijn tips? En laat je haar wel eindigen met een 'prooi' bij het laseren?

Re: Katten Topic <3

05 Mrt 2016 11:18

Na het laseren krijgt ze van mij een snoepje. En daarbij dénk ik dat ik een allergie wel uit kan sluiten, maar als het stress is en in het ergste geval haar weg doen vind ik ook nogal wat. Dan probeer ik liever alle opties. Ik heb het gevoel dat je me nu een beetje aanvalt op m'n keuze hypoallergeen voer te gaan gebruiken, terwijl dat m.i. sowieso geen kwaad kan om te proberen.

Je advies over een kattengedragsdeskundige inschakelen neem ik zeker mee. Heb al wat zoekwerk gedaan maar ook daar wordt aangegeven dat eerst een medische oorzaak moet worden uitgesloten. Dus dat doe ik bij deze.

Re: Katten Topic <3

05 Mrt 2016 13:13

Ik heb heel veel geluk gehad met de gedragsdeskundige. Ik wist nl ook niet waar te beginnen met zoeken en heb toen de dierenarts gebeld. Bleek daar iemand te werken die in ruil voor foto's kwam kijken. Zij geeft les bij de opleiding voor gedragsdeskundigen. Dus zoiets zou misschien ook nog kunnen

Re: Katten Topic <3

05 Mrt 2016 14:09

Ik val je helemaal niet aan. Je reageerde alleen nauwelijks op al mijn uitgetikte tips. En je schreef al dat je dacht dat het geen allergie kon zijn. Dus ik snapte dat niet zo goed.

Re: Katten Topic <3

05 Mrt 2016 15:29

Dat ik er niet uitgebreid op gereageerd heb, betekent niet dat ik er niets mee doe :) Voor een activity board ben ik na jouw reactie direct gaan googelen, die gaan we aanschaffen. Speeltjes opbergen in een bak met catnip zou kunnen, maar eigenlijk wil ik dingen als speelgoedmuisjes enzo laten liggen zodat ze daar mee kan spelen wanneer ze wil, en daarin biet afhankelijk van ons is (we werken beiden fulltime). Iets rustgevends wil ik vooralsnog ook niet aan beginnen omdat ik denk dat er andere manieren zijn om eventuele stress te verhelpen.
En ik dénk inderdaad dat het geen allergie is, maar baat het biet, dan schaadt het ook niet natuurlijk.

Re: Katten Topic <3

06 Mrt 2016 22:17

Gezien jullie allemaal een kat hebben en ik denk dat je er dan vast was over weet of ieder geval mij kan adviseren...

Wij willen graag een katje. Een jonkie... Maar is dat handig met 3 kids (5,3 en 1)
Ik wil niet dat hij aan de bank gaat krabben, hoe voorkom je dat?
Kun je een kat dingen "leren" zoals niet o het aanrecht en op de tafel komen. Onze eerste kat hebben we dat kunnen leren bijv.

Re: Katten Topic <3

06 Mrt 2016 22:32

Je kunt een kat dingen leren, maar dat betekent niet dat ze zich er ook aan houden als jij van huis/niet in de buurt bent :wink:
Ik denk dat het afhankelijkmvan van de kitten zelf of ze aan de bank krabben, of niet. Misschien dat je het met allerlei middeltjes zoals Feliway redelijk in kunt perken, maar ik zou ee gewoon rekening mee houden dat een kitten energie voor tien heeft en waarschijnlijk ook wel eens over de bank heen zal vliegen.

Re: Katten Topic <3

06 Mrt 2016 22:40

Als we niet thuis zijn of in de avond dan gaat de kat in de bijkeuken.
Dat word ook z'n plekje met voer, kattenbak en mandje.

Re: Katten Topic <3

06 Mrt 2016 23:23

Oma's kater Rooie, man wat een joekel van een kat!

Afbeelding
Afbeelding

Re: Katten Topic <3

06 Mrt 2016 23:48

Kwak schreef:Gezien jullie allemaal een kat hebben en ik denk dat je er dan vast was over weet of ieder geval mij kan adviseren...

Wij willen graag een katje. Een jonkie... Maar is dat handig met 3 kids (5,3 en 1)
Ik wil niet dat hij aan de bank gaat krabben, hoe voorkom je dat?
Kun je een kat dingen "leren" zoals niet o het aanrecht en op de tafel komen. Onze eerste kat hebben we dat kunnen leren bijv.


Mijn eerste kat was een jaar of twee toen ik haar uit het asiel haalde. Mijn andere kat was nog een kitten, nooit meer! Mijn oudere kat heeft nog nooit iets gesloopt en springt ook nooit op tafel of het aanrecht. Die kleine daarintegen... mijn bank, mijn gordijnen, planten, kabels en zelfs schoennen en slippers heeft hij al eens gesloopt.

Je kan katten dingen aanleren of afleren maar bij die van mij is het nooit gelukt.
Plaats een reactie