Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Is dit een beetje raar of..?

<<

Susan

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 11090

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 16 Jul 2018 21:37

Re: Is dit een beetje raar of..?

Liv schreef:Het is inderdaad wel apart. Wij hebben dit ook in de familie. De familie van haar krijgt een hele frikandel en zijn familie krijgt een halve frikandel. Dit is echt al 25 jaar geleden gebeurd en nog staat dat me bij. Inmiddels krijgen we allemaal een hele frikandel. Haar kinderen krijgen 2 stukken taart en wij “maar” 1. Nu heb ik genoeg aan 1 stuk taart, maar vind het meer een principe kwestie. Ik ga daar ok nooit zo graag heen. En als zebij ons op een verjaardag komen, eten ze alles op. Wij nemen het maar voor lief. Ik begrijp je dus wel.


Dat is helemaal gênant, vooral van die halve frikadel.

Ik ken dit ook totaal niet. Wij hebben ruzie met familie van mijn vaders kant en je kunt veel van die mensen zeggen, maar niet dat je er niet te eten kreeg op verjaardagen. En bij mijn andere familie is dat ook echt niet. Bij een andere oom en tante was het vroeger wel zo dat niet iedereen mee at op verjaardagen, maar dat waren dan ook echt super-, super-, superdrukbezochte verjaardagen, dus daar kon ik me dan wel wat bij voorstellen. Dan at ik met mijn ouders mee en nog wat mensen met wie ze heel close waren en dan begon het feest om een uur of acht, en dan waren er meer dan genoeg hapjes en drankjes. Niemand werd weggekeken. En als er per ongeluk iemand eerder kwam mocht die ook wel mee eten.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 11090

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 16 Jul 2018 21:38

Re: Is dit een beetje raar of..?

rapa nui schreef:Waarom ga je eigenlijk? Werd je uitgenodigd of is dit er in geslopen als gewoonte terwijl zij er eigenlijk niet zo veel belang bij hebben? Want zoals ik het lees zijn jullie toch redelijk verre familie (waar wij op die leeftijd niet eens meer naar toegingen) terwijl haar kant een directe oma, tante en oom zijn.


Het is de neef van haar man, ik vind dat helemaal geen verre familie.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Anoniem236

Bericht 16 Jul 2018 21:48

Re: Is dit een beetje raar of..?

Oh chiq dit kan echt niet. Ik zou of niet meer gaan of 5 euro geven en hun reactie bekijken

Op Viva heb je een topic met zulke acties, soms best hilarisch om te lezen. Net als bovenstaande frikandellen verhaal, hoe bedenkt men het.

Wij hadden vroeger wel familie die een volwassenen schaal had met luxe koeken en een kinderschaal met goedkope koeken. Dat werd heel strikt gescheiden gehouden, no way dat je als kind aan de volwassen schaal mocht komen, maar verder was het allemaal prima daar.
<<

MrsMath

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1275

Geregistreerd: 02 Sep 2013 13:28

Bericht 16 Jul 2018 22:05

Re: Is dit een beetje raar of..?

Je was er als eerste en er was geen keus meer in taart voor Julian?
Wat schaamteloos om op deze manier een verjaardag te vieren, gekke mensen heb je toch.
L 7-10-2011
N 23-5-2013
<<

Anoniem246

Bericht 17 Jul 2018 04:17

Re: Is dit een beetje raar of..?

Jouw verhaal doet me denken aan de verjaardagen waar mijn vader en zijn vrouw heengaan. Het is de broer van mijn stiefmoeder en heeft écht geld zat (Dat is geen aanname, dat weten we allemaal). Als wij een verjaardag vieren, dan eten we de hele dag. Gebak, hapjes, soep met brood, later wordt de frituurpan nog aangezet en drinken is er in overvloed en aan iedereen is gedacht. Ze eten zich meestal tonnetje rond. Maar dan de verjaardagen bij hun thuis: Een drankje, een stukje worst en kaas en dat was het. De vader van mijn stiefmoeder is weleens met mijn vader naar de winkel gegaan om wat eten te halen, maar de hint kwam niet binnen. Ze vonden het wel fijn dat ze voor zichzelf zorgden, haha. Kennelijk is niet iedereen zo goed in het vieren van verjaardagen? Of hoe meer je hebt, hoe minder je wilt delen? Ik kan me niet voorstellen dat ik zo een verjaardag ga vieren, maar ik kan me zulke mensen wel voorstellen.

Wel rot om er met een naar gevoel weg te gaan. Ik denk dat je het gewoon moet loslaten? Het is nu eenmaal zo dat ze niet heel veel hapjes hebben? Ik weet niet hoe het precies werkt, maar ik denk wel dat ze niet zullen veranderen. Ik zou mijn verjaardag niet vieren als ik zo weinig te geven heb. Maar goed, ze zijn er. Drie keer per jaar een dure vakantie (ze gaan drie keer per jaar op verre reizen) is natuurlijk leuker en gezelliger dan een verjaardagsfeest. :laughcry:
<<

ChiQ

Yipyapper

Berichten: 2472

Geregistreerd: 24 Jun 2016 15:43

Bericht 17 Jul 2018 06:31

Re: Is dit een beetje raar of..?

X
Laatst gewijzigd door ChiQ op 18 Jul 2018 09:10, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Fred

Yipyapper

Berichten: 1759

Geregistreerd: 11 Sep 2013 15:08

Bericht 17 Jul 2018 06:32

Re: Is dit een beetje raar of..?

Cadeaus zou ik afschaffen. Dat os meestal toch op en neer schuiven van geld.

Een volgende keer zou ik gewoon 2 worstjes of tucs pakken. Dan ga je vast een reactie van haar krijgen en kun je jij tactisch zeggen: "Ik dacht dat ze niet het 1 per persoon is, want bij alle andere verjaardagen kan ik zoveel stukjes worst eten als ik wil". Ik ben nu al benieuwd hoe ze dan zal reageren. Dan moet de hint toch wel duidelijk genoeg zijn.

Zelf haal ik eerder teveel eten en drinken in huis dan te weinig. Bovendien als je slim inkoopt en al weken voor je verjaardag op de reclames let kun je dan al goedkoop aardig wat in slaan. Meestal houd ik wel Een zak chips, taart, worst en komkommer etc over. Totaal niet erg.
<<

ChiQ

Yipyapper

Berichten: 2472

Geregistreerd: 24 Jun 2016 15:43

Bericht 17 Jul 2018 06:39

Re: Is dit een beetje raar of..?

X
Laatst gewijzigd door ChiQ op 18 Jul 2018 09:11, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Prosecco

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1562

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:55

Bericht 17 Jul 2018 08:13

Re: Is dit een beetje raar of..?

Zegt ze er dan ook bij dat iedereen maar 1 tucje mag pakken? Ik zou daar niet over na denken en er rustig nog een pakken. Lekker lullig dan, dat ik het tucje van iemand anders heb opgegeten.
<<

ChiQ

Yipyapper

Berichten: 2472

Geregistreerd: 24 Jun 2016 15:43

Bericht 17 Jul 2018 08:55

Re: Is dit een beetje raar of..?

Prosecco schreef:Zegt ze er dan ook bij dat iedereen maar 1 tucje mag pakken? Ik zou daar niet over na denken en er rustig nog een pakken. Lekker lullig dan, dat ik het tucje van iemand anders heb opgegeten.


Haha nou nee dat zegt ze niet maar ze zet dan 1 schaaltje neer met 10 tucjes. Als iedereen een tucje pakt is er geen tuc meer. Half uur later zet ze dus worst op tafel. Zo gaat dat, er staat niets verder. Geen schaaltje chips niets!
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1297

Geregistreerd: 11 Jan 2018 10:25

Bericht 17 Jul 2018 09:40

Re: Is dit een beetje raar of..?

Wat intens ongezellig wel. Wat vindt dat neefje dat jarig was er van?
Ik vind het al heel wat dat je bent gegaan, aangezien je man er niet was. Ik ga ook wel eens alleen als mijn vriend niet kan, maar goed dan hoef ik me niet druk te maken over of er nog genoeg eten is en word ik met open armen ontvangen.
Laatst gewijzigd door Harrison op 17 Jul 2018 14:40, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Misoe

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 377

Geregistreerd: 22 Jun 2017 12:15

Bericht 17 Jul 2018 10:16

Re: Is dit een beetje raar of..?

Ik heb ook wel dat soort verjaardagen waar ik uit fatsoen heen ga, waar bijna exact hetzelfde gebeurd.
Tegenwoordig ga ik er heen, met een klein cadeautje, ik neem drinken en gebak (als dat er al is) en ben binnen een uur weer weg. Dan heb ik die hele ergenis niet over de karigheid, maar heb wel "mijn plicht" gedaan door even te komen.
<<

Fred

Yipyapper

Berichten: 1759

Geregistreerd: 11 Sep 2013 15:08

Bericht 17 Jul 2018 10:33

Re: Is dit een beetje raar of..?

Ik kan die karigheid op verjaardagen echt niet begrijpen. Een paar zakken chips, fris/drank, wat nootjes, worst, snoeptomaten en komkommer en gebak en je bent klaar. Gebak zou de grootste kostenpost moeten zijn, maar zelfs dat hoeft niet al te duur te zijn (in de supermarkt is het stukken goedkoper dan bij een echte bakker bijv.)... Onbegrijpelijk dat mensen daar op besparen tijdens een feestje. Ergens tussen de 25 of 50 euro ben ik meestal wel klaar met in slaan en dan houd ik meestal nog aardig veel over.
<<

Marie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2290

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:32

Bericht 17 Jul 2018 10:50

Re: Is dit een beetje raar of..?

Wij vieren verjaardagen overigens in etappes. De ene dag komt de familie van mijn man (schoonouders en zwager met gezin), andere dag mijn familie en vrienden. Bij zijn familie zet ik rustig de schaal met hapjes op tafel, bij mijn familie niet. Mijn neefjes zijn in staat die schaal binnen 15 minuten leeg te eten en mijn zus zegt er niks van, die vindt het prima, ze hebben toch een feestje? De laatste keer had ik voor de kinderen bakjes met chips en voor de volwassenen chips op tafel. Mijn neefje had binnen vijf minuten zijn bakje leeg en vulde hem doodleuk bij met chips uit de grote schaal. In plaats van dat mijn zus er wat van zegt, lacht ze erom, omdat ze dat zo slim van hem vond. Kan best zijn dat ze dat stom vind dat ik het zo doe, maar zij heeft het er wel naar gemaakt.
2010: Jij hebt ons papa en mama gemaakt!
* * *
2013: Compleet gelukkig en gelukkig compleet!
<<

NerdChic

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 703

Geregistreerd: 20 Sep 2013 09:49

Bericht 17 Jul 2018 14:15

Re: Is dit een beetje raar of..?

Oh Marie, ik heb er altijd een hekel aan als er kinderen zijn die alles opeten. Dat is altijd zo bij de verjaardagen van schoonzus en familie. Die hebben heel veel buurt kinderen die ook allemaal komen want alle ouders zijn bevriend. Nou echt, die kids blijven eten en dan zeggen de ouders wel "dit is echt de laatste hoor" maar bij de volgende drie stukjes snacks zeggen ze dat ook. En stiefdochter komt altijd netjes vragen of ze iets mag en piest daardoor vaak naast de pot. Zo sneu vind ik dat.

Verder OT, vind ik het raar? Mja, best wel. Ieder z'n goed recht natuurlijk om zijn of haar verjaardag in te delen zoals hij/zij wil, maar ik zou het anders doen.
Ik weet niet of ik het nou goed gelezen heb, maar komen deze mensen ook naar jullie verjaardagen?
Daarnaast vind ik het wel vreemd ook dat je die jongen dat geld dan niet meer wilt geven. Ik zelf vind 50 euro veel te veel, maar als jullie dat willen doen is dat prima natuurlijk. Die jongen kan er niet aan doen dat zijn ouders zo gierig zijn natuurlijk.
Voor de verjaardagen van zijn ouders zou ik inderdaad een cadeaubon van een tientje doen, of gewoon helemaal niet meer gaan.
Don't let the fear of striking out keep you from playing the game!
<<

ChiQ

Yipyapper

Berichten: 2472

Geregistreerd: 24 Jun 2016 15:43

Bericht 17 Jul 2018 14:27

Re: Is dit een beetje raar of..?

Waar lees je dat ik hem dat niet geef? Haha, hij krijgt gewoon zijn geld hoor, ik begrijp wel dat hij er niets aan kan doen hoor.
<<

Niekske

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2020

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:16

Bericht 17 Jul 2018 14:33

Re: Is dit een beetje raar of..?

Wat een rare gang van zaken... als je mensen uitnodigt, moet je ze ook goed verzorgen. Ik vind het erg karig om snacks af te passen op die manier. Als het een financieel issue is, vind ik het anders, maar dat was niet aan de orde geloof ik? Wat zegt je man hiervan?

Ik zou er enorm recalcitrant van worden en er inderdaad quasi-nonchalant een opmerking over maken zoals hier al eerder gezegd is. En als mijn kind de taart niet lust, om iets anders vragen. En als dit allemaal op niks uitloopt, niet meer gaan. Kaartje sturen met een klein geldbedrag (max 10 euro ofzo) en dan laat ze maar.
Afbeelding

Afbeelding
<<

ChiQ

Yipyapper

Berichten: 2472

Geregistreerd: 24 Jun 2016 15:43

Bericht 17 Jul 2018 14:49

Re: Is dit een beetje raar of..?

Mijn man vindt het vreselijk maar die zegt dan gewoon schat volgende keer rij in je langs McDonalds en eten we eerst haha! Maar hij vindt het ook verschrikkelijk. Kijk, niemand wordt armer van een pan groentesoep en wat harde broodjes is ook geen geldkwestie want de moeder van mijn man zei ze hebben 300.000 spaargeld, maar nu weet ik waarom haha!!
<<

Agnes

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 118

Geregistreerd: 11 Jul 2018 17:09

Bericht 17 Jul 2018 15:28

Re: Is dit een beetje raar of..?

Wat een aparte manier van een verjaardagsfeest.. ik hou er ook niet van als het zo karig is. Heb het wel eens meegemaakt bij mijn nichtje die zelf moest zorgen voor de hapjes van haar verjaardag. Je raad het misschien al, er was niet eens taart toen we kwamen. .. Na ongeveer 2 uur daar met één glas drinken te hebben gezeten zijn we maar gegaan.
<<

Raven

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1742

Geregistreerd: 01 Sep 2013 12:39

Bericht 17 Jul 2018 20:06

Re: Is dit een beetje raar of..?

Ik vind het ook raar.

Zelf ben ik niet zo'n goede gastvrouw en zeg dan ook altijd dat het drinken in de koelkast staat, koffie en thee in de la en in de gangkast of koelkast iets lekkers.
Als ze binnen komen krijgen ze taart en drinken. Maar ik vergeet het vaak gewoon, omdat ik dan met iemand sta te kletsen en dan zie ik niet dat iemand geen drinken heeft.
Maar ze mogen dus gewoon alles zelf pakken bij ons. En als ze de reep chocolade op eten die eigenlijk niet voor het feestje bedoeld was vinden wij dat geen probleem.
(alleen van de whiskey verzameling van m'n man moeten ze afblijven)
Ons engeltje *26-11-2012 - 04-12-2012*

Onze grote vent 22-08-2016

Onze kleine meid 27-02-2018
<<

Anoniem250

Bericht 17 Jul 2018 20:12

Re: Is dit een beetje raar of..?

Ik vind het niet gastvrij. En daarom ook stom. Ik ga even een ongevraagde mening geven. Ik vind 50 à 100 euro voor een kado voor een verjaardag van een neefje teveel, ongeacht je het makkelijk kan missen. Als andere gasten kado's geven van 10 à 20 euro en de ouders bijvoorbeeld van 50 à 100 euro dan zou ik als tante niet zo'n groot bedrag geven. Ik zou zelf ook niet willen dat mijn kinderen zulke kado's van tantes en ooms krijgen.
<<

NerdChic

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 703

Geregistreerd: 20 Sep 2013 09:49

Bericht 17 Jul 2018 20:16

Re: Is dit een beetje raar of..?

ChiQ schreef:Waar lees je dat ik hem dat niet geef? Haha, hij krijgt gewoon zijn geld hoor, ik begrijp wel dat hij er niets aan kan doen hoor.

Nee, dat bedoelde ik ook niet haha. Maar je zei eerder dat je volgend jaar niet gaat of een bol.com kaart geeft van 7,50. Je zei het een beetje grappend denk ik maar je zei ook eerder dat ze het cadeau in ontvangst willen nemen en dan je weg kijken. Terwijl het zijn verjaardag was en hij dus niks van doen had met z'n ouders en hun gedrag. Snap je me nog? :P
Don't let the fear of striking out keep you from playing the game!
<<

Anoniem244

Bericht 18 Jul 2018 08:30

Re: Is dit een beetje raar of..?

Vind het ook een rare manier van verjaardag vieren.

HollyGolightly schreef:Ik vind het niet gastvrij. En daarom ook stom. Ik ga even een ongevraagde mening geven. Ik vind 50 à 100 euro voor een kado voor een verjaardag van een neefje teveel, ongeacht je het makkelijk kan missen. Als andere gasten kado's geven van 10 à 20 euro en de ouders bijvoorbeeld van 50 à 100 euro dan zou ik als tante niet zo'n groot bedrag geven. Ik zou zelf ook niet willen dat mijn kinderen zulke kado's van tantes en ooms krijgen.Het is zelfs een achterneefje toch?
<<

ChiQ

Yipyapper

Berichten: 2472

Geregistreerd: 24 Jun 2016 15:43

Bericht 18 Jul 2018 08:38

Re: Is dit een beetje raar of..?

Eh, de discussie is niet: vinden jullie €50,- teveel. De discussie is: is dit gewoon stom en ongastvrij. Met alle respect maar al geef ik hem €1000,- per verjaardag. Dat gaat toch niemand een zak aan?
<<

ChiQ

Yipyapper

Berichten: 2472

Geregistreerd: 24 Jun 2016 15:43

Bericht 18 Jul 2018 08:38

Re: Is dit een beetje raar of..?

Radler schreef:Vind het ook een rare manier van verjaardag vieren.

HollyGolightly schreef:Ik vind het niet gastvrij. En daarom ook stom. Ik ga even een ongevraagde mening geven. Ik vind 50 à 100 euro voor een kado voor een verjaardag van een neefje teveel, ongeacht je het makkelijk kan missen. Als andere gasten kado's geven van 10 à 20 euro en de ouders bijvoorbeeld van 50 à 100 euro dan zou ik als tante niet zo'n groot bedrag geven. Ik zou zelf ook niet willen dat mijn kinderen zulke kado's van tantes en ooms krijgen.Het is zelfs een achterneefje toch?


Nee, Radler het is het volle neefje van mijn man. Dus moeder van mijn man en moeder van neefje zijn broer en zus.
VorigeVolgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers