Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Investeren in jezelf

<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4410

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:34

Bericht 08 Mrt 2017 00:36

Investeren in jezelf

Ik had vanavond een workshop en daar zei iemand dat je altijd in jezelf moet blijven investeren, jezelf moet blijven ontwikkelen.

Dus nu was ik benieuwd:
Op welke manier investeer jij in jezelf?
<<

Anoniem221

Bericht 08 Mrt 2017 00:51

Re: Investeren in jezelf

Ik ben het eens met de uitspraak, maar ik doe het veel te weinig. Op dit moment investeer ik in mijn gezondheid. En ik wil ooit weer terug naar school, dus dan investeer ik in kennis. Maar verder weet ik het echt niet.
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9619

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 08 Mrt 2017 01:05

Re: Investeren in jezelf

Op de een of andere manier krijg ik het altijd voor elkaar om iets ergens over te leren. Dat doe ik al van kleins af aan dat ik dingen heel erg uitzoek.

Daarnaast heb ik de afgelopen 2 jaar de nodige psycholoog bezoekjes gehad die mij heel
Veel geleerd hebben over wat mijn valkuilen zijn en waar ik op moet letten.

Morgen heb ik een gesprek bij de gemeente om te kijken of zij mij kunnen helpen bij het re-integreren. Er is genoeg te doen dus.

Het is keihard werken maar ik ben er van overtuigd dat ik hier de rest van mijn leven profijt van heb.
08-08-2015
<<

Jada

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1739

Geregistreerd: 19 Apr 2015 16:48

Bericht 08 Mrt 2017 10:37

Re: Investeren in jezelf

Op dit moment door hulp te zoeken en in therapie te gaan.
<<

Studiebol

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4809

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:19

Bericht 08 Mrt 2017 10:55

Re: Investeren in jezelf

Ik probeer tijd voor mezelf te maken en even te relaxen. Wat soms best moeilijk is want voor sommige dingen moet ik dan weer oppas regelen en dat wil ik niet altijd. Maar goed op die manier probeer ik wat te investeren in mezelf.

Maar ook probeer ik nieuwe dingen te leren, mijn kennis te verbreden / te vergroten en dan vooral op werkgebied.
:heart: :heart: 2011
<<

Anoniem186

Bericht 08 Mrt 2017 11:07

Re: Investeren in jezelf

Investeer op best wel veel manieren in mezelf. Ik volg al jaren psychotherapie. Ik blijf mezelf ontwikkelen op het gebied van werk. Ik investeer in m'n lichaam door regelmatig te sporten. Normaal gesproken investeer ik in mezelf door gezond te eten, dat gaat de laatste tijd iets minder. Daarnaast probeer ik m'n algemene kennis op pijl te houden door veel te lezen of filmpjes te kijken en met mensen in m'n omgeving daarover te discussiëren. En ik probeer op verschillende manieren m'n geest te verruimen.
<<

Anoniem284

Bericht 08 Mrt 2017 12:52

Re: Investeren in jezelf

Interessant, ik houd me daar de laatste wat meer mee bezig. Ik heb wat lichamelijke klachten die, denk ik, te wijten zijn aan stress. Ik ben daarmee aan de slag gegaan. Ik ben bijvoorbeeld naar een diëtist gegaan voor mijn buikklachten als gevolg van spanning (hoe kan ik dit met voeding nog enigszins handelen). Ik ga naar de manueel therapeut in verband met vastzittende nek, schouders en rug. Verder voor binnenkort ook een massage ingepland om die vastzittende spieren aan te pakken. Ik probeer ook altijd te investeren in kennis opdoen en leren. Maar dat is ook omdat ik daar behoefte aan heb en dat leuk vind. Dat doe ik met cursussen, studies, lezen, documentaires kijken, etc. Verder zie ik de dingen die ik mijn vrije tijd doe ook als investering in mezelf. Bijvoorbeeld reizen, festivals, bioscoop, uit eten, etc.
<<

Anoniem321

Bericht 08 Mrt 2017 13:39

Re: Investeren in jezelf

Ik investeer momenteel in mijn lichamelijke gezondheid door te sporten en op mijn eten te letten. Dit was wel even nodig omdat ik in de voorgaande maanden juist het tegenovergestelde heb gedaan. En dat kon niet goed blijven gaan.
<<

Lara

Kletskop

Berichten: 560

Geregistreerd: 29 Dec 2013 13:45

Bericht 08 Mrt 2017 17:44

Re: Investeren in jezelf

Ik houd me hier de laatste tijd ook veel mee bezig. Ik investeer vooral in het tot rust komen. Ik neem een gezichtsbehandeling, ga naar de kapper, yoga of uit eten in mijn eentje. Ook vind ik het fijn om kaarsjes aan te doen in huis en een hele avond series te kijken met een kop thee of wijntje. Een fijn contrast met mijn drukke baan.
<<

Anoniem315

Bericht 08 Mrt 2017 18:00

Re: Investeren in jezelf

Ik investeer al jaren in mijn professionele ontwikkeling. Er is geen jaar voorbijgegaan dat ik geen cursus of opleiding heb gevolgd. Nu zegt m'n leidinggevende dat ik komend cursusjaar maar even niks moet doen, maar ik heb m'n zinnen al weer op iets nieuws gezet. Ik ben in april klaar met een verplichte cursus en dan vind ik het weer mij-tijd!

Verder investeer ik in ook enigszins in m'n toekomst door twee kinderen op de wereld te hebben gezet en op te voeden.

Ik zou wel wat meer mogen investeren in m'n gezondheid. Vooral qua voeding. Ik beweeg wel genoeg, dus ben niet zwaar, maar ik heb weinig vorm en doe er niks aan om die te krijgen. Betere voeding en wat gerichtere oefeningen zouden misschien wel kunnen bijdragen aan een bollere bips (die ik vroeger altijd wel had) en gespierdere benen.
<<

Infragilis

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 259

Geregistreerd: 14 Dec 2016 17:34

Bericht 08 Mrt 2017 18:03

Re: Investeren in jezelf

Ik investeer momenteel in mezelf doordat ik ontslag heb genomen op mijn werk en deze periode gebruik om uit te zoeken wat ik wil, waar mijn hart ligt en hoe ik daar dan kan komen. Is financieel zeker een investering, maar het is het denk ik wel waard!

Qua gezondheid investeer ik ook zeker wel in mezelf. Ik zorg dat ik vaak gezond eet (en soms mezelf juist verwen met troep) en ik sport veel.
<<

Wolfinschaapskleren

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2134

Geregistreerd: 22 Apr 2014 10:27

Bericht 08 Mrt 2017 21:29

Re: Investeren in jezelf

Ik investeer in mijn professionele ontwikkeling en daarnaast ook mijn leerhonger door vandaag aan een opleiding begonnen te zijn!

Daarnaast blijft balans tussen inspanning en ontspanning een hele belangrijke voor mij.

Qua gezindheid is dit ook erg belangrijk met daarnaast sporten.

Investeren in mijzelf en relatie: heerlijk lang weekendje weg dit weekend. Hard aan toe :).
<<

Anoniem197

Bericht 09 Mrt 2017 06:45

Re: Investeren in jezelf

Ik heb eigenlijk ieder jaar een cursus gevolgd of een workshop behalve vorig jaar. Ik vind dat wel belangrijk. Om mijzelf te ontplooien.
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6828

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:04

Bericht 09 Mrt 2017 10:34

Re: Investeren in jezelf

Ik vind 'in jezelf investeren' altijd zo'n vaag begrip. Ik doe gewoon wat ik doe, wat ik leuk vind en waar ik blij van word. Is dat ook in jezelf investeren? Ik houd me er in elk geval niet bewust mee bezig. Heel veel dingen die ik in andere posts lees doe ik ook wel, maar zie ik als gewoon normaal/vanzelfsprekend.
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4410

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:34

Bericht 09 Mrt 2017 12:02

Re: Investeren in jezelf

Fedora: dat is al iets toch?
Minx: heel goed bezig. Erg nuttig allemaal. Ik hoop voor je dat je over een tijdje ook kan investeren in een hobby/iets wat je leuk vindt/waar je blij van wordt. Zodat het niet voelt als keihard werken maar jezelf gewoon iets gunnen.
Jada: wat goed van je!
Studiebol: ook heel belangrijk!
Jans: zo te lezen ben jij je er in ieder geval wel bewust van, investeren in jezelf. Mag ik vragen waarom je psychotherapie volgt en wat dat inhoudt? Ook omdat je het hebt over jaren, is dat geen behandeling met een begin en eindpunt zeg maar? Gewoon interesse.
Gympie: alle dingen die je opnoemt vind ik ook in jezelf investeren hoor, heel goed en leuk.
Olifant: dat is ook heel belangrijk, vaak ben je geneigd om je lichaam maar voor lief te nemen maar eigenlijk moet je er gewoon ook heel lief voor zijn.
Lara: fijn zeg, en helpt het? Houd je zo de balans?
Exo: wat goed zeg, al wordt het dan misschien ook wel een beetje vanzelfsprekend zo van: 'welke cursus zal ik dit jaar eens volgen?'. I.p.v. 'deze cursus lijkt me echt heel interessant en wil ik heel graag volgen'. Ook goed om af en toe rust te houden denk ik, zo'n cursus vraagt ook best wel wat van je naast je gewone werkzaamheden. Of voel jij dat niet zo? Hoe bedoel je dat je investeert in de toekomst door kinderen op de wereld te hebben gezet, dat zij jou later kunnen verzorgen? :)
Infragiles: wauw dat is een gewaagde stap, ik hoop dat je brengt waar je naar opzoek bent! Knap dat je jezelf die ruimte geeft.
Wolfinschaapskleren: jij bent ook bewust bezig op verschillende fronten, lijkt me heel gezond.
DdL: vind ik ook hoor, alleen vind ik niet dat het een moetje moet worden, dan verliest het zijn doel denk ik. Als je het prima kunt combineren is er natuurlijk niks aan de hand!
Miss_S: jazeker, ik denk dat de term 'tijd in jezelf investeren' er ook is voor mensen die zich daar meer bewust van mogen worden. Er zijn veel pleasers op de wereld en die zetten zichzelf vaak op de tweede plek. Als je dit als normaal/vanzelfsprekend ziet lijkt me alleen maar heel fijn en gezond.
<<

Teun

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7734

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:59

Bericht 09 Mrt 2017 12:16

Re: Investeren in jezelf

Wat stoer Infragiles! Ik heb daar ook weleens over nagedacht maar de financiële consequenties hielden me toch tegen.

Ik investeer op dit moment te weinig in mezelf. Ja, ik heb met rust nemen zodra het kon mezelf op de been geprobeerd te houden de afgelopen tijd, maar dat is ten koste gegaan van een deel van mijn sociale leven, sport en andere zaken. Ik ga daar nu weer meer ruimte voor maken. De komende maanden heb ik een aantal weekendjes weg gepland met mijn man, familie en vrienden en dat is een goed begin denk ik!
♥ feb 2016
♥ ♥ juli 2018
<<

Anoniem186

Bericht 09 Mrt 2017 23:08

Re: Investeren in jezelf

Lot, je hebt heel veel verschillende vormen psychotherapie. Ik volg een cliëntgerichte therapie. Even gekopieerd van internet, maar dat houdt dit in:
Cliëntgerichte therapie is een langdurige inzichtgevende psychotherapie die streeft naar onder andere naar persoonlijke ontwikkeling, zelfkennis en zelfaanvaarding. Cliëntgerichte therapie is een persoonsgerichte psychotherapie waarbij de cliënt zelf de richting van het therapieproces bepaald.

Ik ben ermee begonnen na een postnatale depressie. Daarna gebeurden er weer wat dingen waardoor het wat langer duurde. Ik spoor niet helemaal, dus ik heb het gewoon nodig, haha.
<<

SuperGrover

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 710

Geregistreerd: 10 Sep 2013 23:33

Bericht 10 Mrt 2017 21:23

Re: Investeren in jezelf

Ik volg een masterprogramma waar ik dubbel collegegeld betaal en véél meer dan fulltime aan het studeren ben, dus ik investeer volgens mij wel voldoende in mijzelf.
<<

Anoniem221

Bericht 10 Mrt 2017 22:18

Re: Investeren in jezelf

Waarom heb je heel erg veel gekopieerd? Persoonlijk ga ik niet in op persoonlijk gewin. Ik vind het belangrijker dat je gelukkig bent. En als je dat echt niet bent dan vind ik dat o.a, Caro/Quizle heel goed zijn om je te ondersteunen. Alles wat mij wordt aangeraden neem ik mee voor het vervolg. Echt alles. Maar dat is dan wel weer persoonlijk op mij gericht. En zo niet, dan raakt het mij voldoende om het mee te nemen. Edit: Maar dat ben ik.
<<

Nina

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 653

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:13

Bericht 10 Mrt 2017 22:34

Re: Investeren in jezelf

Ik investeer in mezelf door een opleiding "intuïtief begeleiden" te volgen. Hier leer ik ontzettend veel van en misschien wil ik er 'later' mijn werk wel van maken.
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4410

Geregistreerd: 02 Sep 2013 10:34

Bericht 11 Mrt 2017 10:34

Re: Investeren in jezelf

Jans: klinkt interessant, wordt dat wel vergoed dan? Ik ben een tijdje bij een psycholoog geweest voor een bepaald doel, maar na een tijdje vinden ze dat doel behaald en stopt het. Vond ik ook fijn hoor, ik vind werken aan jezelf ook wel 'zwaar' naast je werk etc. Toch lijkt het me ook fijn om een keer in de paar weken even mijn hart te luchten bij een professional. Net als dokter Rossi of zo :).

Supergrover: zeker een investering qua kennis en groei maar zie je het ook als ontspanning? Of krijg je er stress van?

Fedora: ik begrijp je bericht niet.

Nina: leuk! Wie wil je daarin gaan begeleiden?
<<

Anoniem186

Bericht 11 Mrt 2017 19:28

Re: Investeren in jezelf

Ja, dat wordt vergoed. Veel therapievormen zijn idd kortdurend, zoals bijv cognitieve gedragstherapie. Maar psychotherapie is vaak langdurig. Het enige wat het me kost is m'n eigen risico.
Maar het is niet dat zomaar iedereen dat kan doen hoor, dat zou een duur grapje worden. Er moet wel een diagnose zijn.
Ik moet eens in de zoveel tijd een test doen om de stand van zaken te meten, moet van de zorgverzekeraar. En op basis daarvan wordt bepaald of het verlengd kan worden.
<<

Anoniem315

Bericht 11 Mrt 2017 20:17

Re: Investeren in jezelf

Lot, met investeren in de kinderen, bedoel ik niet perse dat ik hoop dat ze me later willen verzorgen, maar ook dat ze mijn nalatenschap zijn, dat ze overnemen wat ik heb geleerd over het leven en waarmee zij weer verder kunnen.
Wat betreft die cursussen: ja, daar heb je gelijk in. Het vraagt veel tijd en inzet naast het werk. Maar het levert ook veel inzicht en kennis op, die ik direct weer kan toepassen.
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9619

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 12 Mrt 2017 14:31

Re: Investeren in jezelf

Lot schreef:Minx: heel goed bezig. Erg nuttig allemaal. Ik hoop voor je dat je over een tijdje ook kan investeren in een hobby/iets wat je leuk vindt/waar je blij van wordt. Zodat het niet voelt als keihard werken maar jezelf gewoon iets gunnen.


Ik sport ook regelmatig en bak ook weer steeds meer taarten. Alleen voelt dat niet als investeren ofzo.
08-08-2015
<<

Nina

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 653

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:13

Bericht 12 Mrt 2017 15:09

Re: Investeren in jezelf

Lot schreef:Nina: leuk! Wie wil je daarin gaan begeleiden?

Ja, het lijkt misschien vreemd maar ik kan het (nog) niet zo goed uitleggen.
Het is meer dat je mensen (cliënten) gaat begeleiden. Vaak gaat het om fijngevoelige (of hoogsensitieve) mensen die niet zo goed met hun krachten/begaafdheden/talenten weten om te gaan.
Het lijkt me eigenlijk wel leuk om zelf een "bedrijfje" te starten en dit te combineren met mijn huidige werk.
Volgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers