Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Inleiden met balloncatheter

<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3846

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:10

Bericht 08 Nov 2018 11:23

Inleiden met balloncatheter

Na 2 inleidingen zou je zeggen dat ik toch genoeg ervaring heb, maar helaas, toch een vraag ;)
Waarschijnlijk word ik ingeleid met een ballonnetje, omdat er nog niet genoeg ontsluiting is om de vliezen te kunnen doorprikken. Bij zoon kon dit wel, dus daar alleen een dag inleiding gehad. Bij dochter wel een ballon gehad, maar toen was de situatie heel anders, met ex en nog geen kids thuis.
Als ik de ballon krijg mag ik niet meer naar huis. Extra dagje ziekenhuis dus. Wat verwacht ik van vriend? Dat hij heel de dag in het ziekenhuis blijft? Dat hij avonds ook blijft slapen? Of af en toe komt, en voor de rest er is voor de kinderen? En dan de dag erna, als de echte inleiding is, er wel is voor me.
Voor de kinderen hebben we wel oppas, maar dan zijn ze zeker 3 dagen bij opa en oma, omdat ik iig 24 uur moet blijven na de bevalling ivm de suikers. Vind dat best veel. En met een balloncatheter is het toch alleen maar een dagje wachten toch? Dan hoeft hij er toch niet per se bij te zijn?
En zou ik de kinderen die dag even langs laten komen? Bij dochter heb ik wel terugggelezen dat ik er wel wat flinke voorweeen op kreeg.
Nou ja, was dus beetje tegenvaller (er is nog kans dat balloncatheter toch niet nodig blijkt te zijn als ik dan toch voldoende ontsluiting zou hebben), en nu gaan er verschillende scenario's door mn hoofd
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Olijfje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2996

Geregistreerd: 17 Sep 2013 09:58

Bericht 08 Nov 2018 11:29

Re: Inleiden met balloncatheter

Bij mij werd de ballon 's avonds geplaatst zodat hij 's nachts z'n werk kon doen. Dus ik kreeg hem om 20 uur geplaatst. Rond 22 uur is mijn man naar huis gegaan. En 's morgens om 7 uur was hij er weer voor het eerste onderzoek. Bij mij had de ballon toen al dusdanig veel gedaan dat de inleiding direct kon beginnen. Als dat niet het geval was geweest dan was mijn man in de loop van de ochtend wel weer naar huis gegaan naar onze zoon en dan zouden ze 's middags samen langskomen. Het kan inderdaad heel snel gaan maar ook dagen duren.

Krijg jij de ballon ook niet 's avonds geplaatst?
<<

Pippa

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1868

Geregistreerd: 11 Apr 2017 10:46

Bericht 08 Nov 2018 11:33

Re: Inleiden met balloncatheter

Ik kreeg de ballon om 21 uur geplaatst; volgende ochtend om 8 uur eerste onderzoek, rond half 12 vliezen gebroken. Het was bij ons vrij onverwacht dus vriend was thuis laatste dingen aan het pakken en kwam rond 13.30u denk ik, maar was op 10 minuten afstand. Ik had nergens last van, dat scheelde misschien ook, anders had ik vriend wel erbij willen hebben.
11-2017 ♥
<<

minoessepoes

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3883

Geregistreerd: 02 Sep 2013 05:56

Bericht 08 Nov 2018 11:39

Re: Inleiden met balloncatheter

Mijn ervaring was iets anders Elro, ik zou toch oppas achter de hand houden voor die dag en je man standbye/ in de buurt. Persoonlijk zou ik het ook gewoon fijn vinden om hem in de buurt te hebben, omdat het toch allemaal weer spannend is en ook om de tijd te doden. Maar bij mij ging het allemaal heel erg snel, een dag wachten was niet aan de orde.

Ik kreeg de ballon, werd naar mijn kamer gebracht, mijn man ging zijn werk bellen om te zeggen dat hij niet meer terug zou komen ( ik werd vrij onverwachts opgenomen) en naar huis om de vluchtkoffer en maxicosi te halen. We woonde vijf minuten van het ziekenhuis vandaan, tegen de tijd dat hij thuis aan kwam heb ik hem al gebeld dat de ballon er uit gevallen was.
De verpleegkundige zei toen nog dat het kon dat de ballon verkeerd geplaatst was, maar dat bleek niet zo te zijn, ik had al zoveel ontsluiting dat het plaatsen van een grotere ballon ook al geen optie meer was. Het was dat er geen plek was op een verloskamer waardoor ze gewacht hebben met actief inleiden tot in de avond en begin van de nacht is onze zoon toen al geboren.

Van de ballon heb ik overigens ook geen echte weeën gehad, wel wat harde buiken ( en dus 4.5 cm ontsluiting binnen een kwartier), toen de ballon er uit was zette de bevalling niet uit zichzelf meteen door en heb ik dus een paar uur gewacht tot er een verloskamer vrij was zonder weeën.
Laatst gewijzigd door minoessepoes op 08 Nov 2018 11:48, in totaal 1 keer gewijzigd.
25-11-2014 & 09-06-2017
<<

Highway

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3971

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:37

Bericht 08 Nov 2018 11:44

Re: Inleiden met balloncatheter

Ik heb ook een balloncatheter gehad vorige keer. Ik kreeg hem in de ochtend om 8 u ofzo. Daarna is mijn man gewoon gaan werken en in de middag na zijn werk terug gekomen om samen een hapje te eten in het zkh en hij is daarna naar huis gegaan om te slapen. Ik ben ook vroeg naar bed gegaan. Ik mocht niet naar huis maar wel gewoon rondlopen. Als ik kinderen had gehad hadden die gewoon langs kunnen komen, ik heb geen wee gehad. Maar dit is natuurlijk per persoon verschillend.
Bij mij viel de catheter er niet uit en de volgende ochtend om 9 u werd hij evrwijderd om te kijken hoe het ervoor stond. Toen had ik 3 cm ontsluiting en konden ze verder met weeenopwekkers etc.

Spannend hoor, succes met de inleiding :)
Afbeelding
Afbeelding
<<

Kajaka

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1882

Geregistreerd: 02 Sep 2013 08:15

Bericht 08 Nov 2018 12:13

Re: Inleiden met balloncatheter

Ik denk dat het geheel aan de situatie ligt op het moment dat je de balloncatheter krijgt wat je van je man verwacht. Ik mocht me een middag (16:00u) eerder dan de geplande inleiding in het zkh melden om te kijken of het nog nodig was. Dat was het geval. Na het plaatsen gebeurde er weinig dus man is s’avonds naar huis gegaan. Kon hij tenminste goed slapen nog. Rond middernacht viel de ballon uit maar verder gebeurde er niks. Man zou tegen 7u naar het zkh komen weer. Ze hebben mij tegen 6:30 naar de verloskamers gebracht en mijn vliezen gebroken. Uiteindelijk duurde het nog bijna 12 uur tot zoon er was, maar de rest van de dag is man uiteraard wel gebleven.
Voor oudste hadden we sowieso een logeeradresje geregeld voor die eerste nacht en ook die tweede nacht is hij daar gebleven, degene waar hij logeerde werkt in het zkh waar ik beviel, dus toen heeft ze hem s’ochtends zo meegenomen naar ons.
M:0201’14
J:1104’16
T:1705’19
<<

Suus

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 9232

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:38

Bericht 08 Nov 2018 12:17

Re: Inleiden met balloncatheter

Ik mocht gewoon naar huis met de balloncatheter en moest me de volgende ochtend melden voor de inleiding. Is dit niet overal zo?

Wij hadden toen al wel oppas voor dochter geregeld, ook omdat we de volgende ochtend heel vroeg in het ziekenhuis werden verwacht. Ik zou het in elk geval fijn vinden dat mijn partner er volledig voor mij kan zijn, dus ik zou oppas proberen te regelen.
26 september 2013
30 december 2015

Afbeelding
<<

bosjesvrouw

Major Yipyapper

Berichten: 4423

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:03

Woonplaats: Friesland

Bericht 08 Nov 2018 12:23

Re: Inleiden met balloncatheter

Ik moest ook blijven. Ze gaven aan dat het medisch was en je dan niet naar huis mag. De verpleging heeft apart nog een gynaecoloog hierover opgebeld.
Dus dat verschilt inderdaad per ziekenhuis.

Bij ons was het ook de eerste. Mijn man is blijven slapen dit was mogelijk omdat het die nacht rustig was in het ziekenhuis. (Dus er was plek voor hem) De volgende ochtend moesten wij ons om 7 uur weer melden.
Man is de "eerste" dag ook gebleven. Is alleen even maar huis geweest voor kleding voor hem zelf. Ik heb in de middag en avond nog bezoek gehad. Volgende dag is dochter geboren.
2014 2016
<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 3199

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:12

Bericht 08 Nov 2018 12:29

Re: Inleiden met balloncatheter

Ik heb twee ballonnetjes gehad (eerste had niets gedaan dus volgende dag weer een ballon). Ik mocht toen gewoon naar huis.

Het tweede ballonnetje had ook niets gedaan, dus kreeg ik een hormoonveter. Toen moest ik wel in het ziekenhuis blijven. Vriend is toen hij een van zijn ouders gaan slapen, zodat hij op 5 minuten van het ziekenhuis was ipv een half uur. De veter deed overigens ook niets, dus zijn wij de volgende dag naar huis gegaan. Ze wilden weer een veter inbrengen, maar ik was het zat en heel erg gespannen. Na een dagje thuis relaxen zijn de de dag daarna weer naar het ziekenhuis gegaan en toen konden ze wel in gaan leiden en mijn vliezen breken.
10.04.2017
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3846

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:10

Bericht 08 Nov 2018 12:48

Re: Inleiden met balloncatheter

ik moet me ochtends om 10 uur melden (toen bij dochter was het ook in de ochtend), niet in de avond,
Ze doen er ook een hormoongel bij (is standaard in dit ziekenhuis) waardoor ze je niet naar huis laten gaan.
Mocht die dag blijken dat ik idd toch in de tijd tussen nu en de afspraak voldoende ontsluiting heb dan mag ik weer aar huis, en de dag later terugkomen voor de inleiding die voor dan gepland staat.

@minoessepoes, je kan idd ook reageren op de ballon met echte weeen, dat weet ik. Maar vriend zit hier ook op 10 min afstand, dus mocht het zo zijn dan is hij ook zo hier. Om de tijd te doden heb ik dan de iPad denk ik.. Voel me ook een beetje lullig om hem ook in het ziekenhuis te laten, op een stoeltje, terwijl ik me ook kan vermaken van de iPad, en hij zo ook meer rust heeft of er voor de kinderen kan zijn. Maar idd, je weet het niet, de oppas hebben we sowieso.

Ik zal het helaas over me heen moeten laten komen ;)
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Amandine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2957

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:35

Bericht 08 Nov 2018 13:00

Re: Inleiden met balloncatheter

Bij mij werd zondag tegen de middag een ballon geplaatst en pas maandag viel deze eruit. Rond 14.30 uur zijn mijn vliezen gebroken en om 19.50 uur is dochter geboren.

Man is zondag gewoon naar huis gegaan tussendoor en voor de nacht. Op maandag moest hij nog op en neer racen voor het koopcontract dat die dag getekend moest worden, maar op de juiste momenten was hij er.
Afbeelding
<<

Pure*

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1223

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:18

Bericht 08 Nov 2018 13:12

Re: Inleiden met balloncatheter

Hier werd er 12.30 een ballon geplaatst (zonder gel, want verleden met keizersnede) en de volgende ochtend om half 10 was deze er uit gehaald. Zonder ontsluiting, dus toen weer keizersnede gehad gezien ze geen gel of andere hormonen gebruiken mochten en ik al flink over tijd was.
Wij hebben ervoor gekozen dat man bij oudste bleef, en Ik dus alleen (wel met bezoek van zusje savonds) in het ziekenhuis verbleef. Dit omdat het toch al heftige dagen zou worden voor dochter en we haar niet te lang bij anderen onder wilde brengen gezien dit na de bevalling ook zou moeten voor minimaal 1 nacht.
Ik kreeg wel lichte weeën ervan, maar had eventueel dochter wel op bezoek kunnen hebben.
Juli 2015
Maart 2017
<<

Pure*

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1223

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:18

Bericht 08 Nov 2018 13:14

Re: Inleiden met balloncatheter

Succes natuurlijk trouwens! Hopelijk heb je een fijne bevalling en is je dochter straks gezond ter wereld!
Juli 2015
Maart 2017
<<

Meneer de Uil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4552

Geregistreerd: 01 Sep 2013 17:08

Bericht 08 Nov 2018 14:37

Re: Inleiden met balloncatheter

Bij de eerste ingeleid. In de middag ballon en daarmee naar huis. Volgende ochtend vroeg melden. Ballon had niks gedaan dus kreeg ik tabletjes (vriend was toen in het ziekenhuis), einde van de dag 0 resultaat dus nachtje blijven. Volgende ochtend 3cm ontsluiting, vliezen geprikt, maar gebeurde niks, weer tabletjes en uiteindelijk aan infuus omdat er niks gebeurde..eigenwijze dochter!
Vriend is de nacht dat ik moest blijven naar huis gegaan, maar de rest van de tijd gebleven. We hadden geen idee wanneer het een keer op gang ging komen. Uiteindelijk werd dochter pas 55u na plaatsen ballon geboren.

Ik vind het wel fijn dat mijn vriend erbij was, maar goed tien hadden we er ook nog geen thuis zitten.
Laatst gewijzigd door Meneer de Uil op 09 Nov 2018 08:04, in totaal 2 keer gewijzigd.
The familytree will always grow 2-12-2015 en 10-10-2018
<<

Indigo

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 986

Geregistreerd: 23 Apr 2015 09:55

Bericht 08 Nov 2018 15:02

Re: Inleiden met balloncatheter

Ik ben wel drie keer ingeleid, maar heb geen ervaring met een ballon, wel met langer in het ziekenhuis blijven. Bij dochter moest ik met haar drie nachten in het ziekenhuis blijven. Ik ben toen halverwege de middag bevallen en mijn man is aan het eind van de middag naar huis gegaan naar de oudste toe. De dagen daarna kwam hij één of twee keer per dag even in het ziekenhuis langs met de oudste, maar verder was hij thuis met hem. Hij sliep ook thuis. Ik zou dus geen oppas regelen voor de dagen na de bevalling, maar je vriend dan voor de kinderen laten zorgen.
2011 2012 2017
<<

Niekske

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2029

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:16

Bericht 08 Nov 2018 21:21

Re: Inleiden met balloncatheter

Ik ben ook ingeleid met een ballon, die is vrijdag rond 15u geplaatst en ze konden em pas zondagochtend om 9u eruit halen. Ik moest in het ziekenhuis blijven toen die ballon erin zat. Vriend was er de hele tijd bij. Wij hadden uiteraard nog geen kids thuis, maar alleen was ik echt gek geworden van de spanning. Ik zou oppas regelen dus, je weet niet hoe het loopt en voor je eigen rust.
Afbeelding

Afbeelding
<<

Elroya

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3846

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:10

Bericht 08 Nov 2018 22:37

Re: Inleiden met balloncatheter

Oppas heb ik sowieso achter de rug, mijn moeder heeft heel die week vrijgehouden haha. Het was meer dat ik niet wist in hoeverre ik daar gebruik van wil maken, maar kan dat helaas pas echt op t moment zelf bekijken dus ;)

@indigo, na de bevalling wil ik wel dat vriend de nacht bij ons slaapt. Een evt 2e nacht mag hij thuis slapen (was bij zoon ook)
Afbeelding

Afbeelding

Afbeelding
<<

Indigo

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 986

Geregistreerd: 23 Apr 2015 09:55

Bericht 09 Nov 2018 01:52

Re: Inleiden met balloncatheter

Wat fijn dat je moeder de hele week voor jullie heeft vrijgehouden. Dat slapen is heel persoonlijk inderdaad. Als jullie dat fijn vinden moeten jullie dat vooral doen. Mijn man sliep alle keren liever thuis. Ik vond dat geen probleem verder en ook fijn voor de oudste bij de komst van de tweede.
2011 2012 2017
<<

Cactus

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 478

Geregistreerd: 30 Jul 2017 19:57

Bericht 09 Nov 2018 06:36

Re: Inleiden met balloncatheter

Ik denk dat je het maar over je heen moet laten komen. Ik snap dat je er 'controle' over wilt houden, maar het loopt waarschijnlijk toch anders dan gedacht. Fijn dat je moeder de hele week heeft vrij gehouden. Hoef jij je daar niet druk over te maken.

Bij N heb ik een week in het ziekenhuis gelegen. D heeft toen de hele week bij m'n schoonouders geslapen en overdag ging hij naar de opvang of m'n ouders. M'n vriend sliep niet altijd bij mij, maar zo kon hij wel snel komen als er iets was. Ik maakte me hier in het begin wel druk over maar dat mocht niet. Zij zouden alles regelen.

Bij D kreeg ik overdag een ballonnetje. Zou eerst 's avonds zijn, maar ze wouden graag goed in de gaten houden hoe hij er op reageerde. M'n vriend moest toen op stel en sprong komen. Hij is' s avonds wel naar huis gegaan en de volgende dag om 8 uur stond hij er weer toen m'n vliezen gebroken werden. 3 uur later was D er.
Maart 2015 - stoer ventje
Februari 2018 - kleine vechter *
April 2019 - onze held
<<

Cactus

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 478

Geregistreerd: 30 Jul 2017 19:57

Bericht 09 Nov 2018 06:39

Re: Inleiden met balloncatheter

Iig heel veel succes met de inleiding. Spannend!
Maart 2015 - stoer ventje
Februari 2018 - kleine vechter *
April 2019 - onze held
<<

sophiee

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1027

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:24

Bericht 09 Nov 2018 20:36

Re: Inleiden met balloncatheter

Ik ben drie keer ingeleid met een ballonnetje en drie keer viel hij er 3 uur na het plaatsen al uit. Vriend is er drie keer gewoon bij gebleven. Alle drie de keren is de baby dezelfde dag nog geboren. Bij de tweede en de derde is hij thuis gaan slapen voor de andere kinderen.
Juni 2012
Februari 2015
Augustus 2016
<<

Hoochie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1062

Geregistreerd: 04 Sep 2013 18:29

Bericht 09 Nov 2018 21:52

Re: Inleiden met balloncatheter

Ik heb s avonds een ballonnetje gekregen en moest blijven. Mijn vriend is ook gebleven omdat ik dat wel fijn vond. Om half 9 zijn de vliezen gebroken en aan de weeenopwekkers en 3 uur later was hij er al.
Afbeelding
<<

Wolfinschaapskleren

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1835

Geregistreerd: 22 Apr 2014 09:27

Bericht 09 Nov 2018 22:15

Re: Inleiden met balloncatheter

Elro schreef:Oppas heb ik sowieso achter de rug, mijn moeder heeft heel die week vrijgehouden haha. Het was meer dat ik niet wist in hoeverre ik daar gebruik van wil maken, maar kan dat helaas pas echt op t moment zelf bekijken dus ;)

Dat is fijn! Dat geeft denk ik wel rust, dat je man snel kan komen, mocht het nodig zijn.

Zelf heb ik ook een ballonetje gehad. Ik kreeg hem in de ochtend/eind ochtend en mijn man is rond 14:00 o.i.d., vrij snel na het plaatsen weer naar huis toe gegaan. Anders verveel je je beide en toen alleen ik :). Bij mij zijn de echte weeën echter 's avonds wel begonnen, alleen dacht ik dat het voorwee"en waren en ik mij niet moest aanstellen. 'S morgens vroeg hem toch maar gebeld dat hij alvast moest komen, i.p.v. op het tijdstip dat ze zouden kijken of ik ingeleid kon worden. Maar goed ook want, 40min na de check is de kleine geboren (inleiding was dus niet meer nodig).

Veel succes!
<<

Sneeuwwitje

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1300

Geregistreerd: 05 Sep 2013 18:33

Bericht 10 Nov 2018 07:51

Re: Inleiden met balloncatheter

2x ingeleid dmv een ballon. Bij de derde na 1 uur al verloren en 3 uur later bevallen zonder hormonen toegediend gekregen. Bij de vierde na 7 uur eruit en toen wel aan de opwekkers. Dit vanwege onstabiele ligging van zoon.
Mijn man was trouwens overal bij. Ik had niet anders gewild. Je weet tenslotte nooit hoe het loopt en het kan ineens heel snel gaan.
Zoon 08.2010 Zoon 02.2013
Dochter 03.2016 Zoon 06.2018
<<

Anousch

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1773

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:04

Woonplaats: Vuren

Bericht 12 Nov 2018 08:34

Re: Inleiden met balloncatheter

Ik kreeg de ballon savonds om 19u, mijn vriend is rond 21.30 naar huis gegaan, en volgende ochtend 7u was hij er weer want om 8u werden de vliezen gebroken.

Succes alvast!
Afbeelding

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Google Adsense [Bot], Sublimo

cron