Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

ING kinderrekening

25 Dec 2016 15:00

Ik zit er aan te denken om zo'n kinderrekening van de ING aan te vragen voor D. Je krijgt er nu zo'n pinautomaat bij.
Maar twijfel vanwege zijn leeftijd, hij is nu 5. Is dat te vroeg om met geld besef te beginnen ?

Re: ING kinderrekening

25 Dec 2016 16:21

Y. heeft m nu sinds een paar maanden. De dag van.binnenkomst was het reuze leuk, maar inmiddels staat de automaat voor oud vuil in de hoek :laughcry:

Hij wordt in januari 6 en krijgt dan zakgeld. Misschien dat hij dan weer uit de hoek komt :)

Re: ING kinderrekening

25 Dec 2016 17:12

Ik vind dat niet te vroeg. Je moet ze al op jonge leeftijd leren dat alles geld kost en dat ze ergens voor moeten sparen. Dus ik zou het gewoon doen!

Re: ING kinderrekening

25 Dec 2016 21:31

Ik vind dat wel te vroeg. Zeker een eigen rekening op die leeftijd, dat is dan helemaal niet tastbaar. Mijn dochter is bijna 8 jaar en krijgt haar zakgeld nog steeds gewoon elke week in haar hand en doet het dan in haar spaarpot. Een bankrekening zou ze nu wel snappen maar toen ze 5 jaar was echt nog niet.

Mijn zoon krijgt zakgeld als hij 6 jaar is, een bankrekening krijgt hij dan ook nog niet. Ik denk zelf dat ze veel eerder besef krijgen van geld als ze gewoon geld krijgen en af en toe te tellen wat er in de spaarpot zit en met geld betalen in een winkel en geld terug krijgen.

Re: ING kinderrekening

26 Dec 2016 04:46

Iw wacht, ik dacht dat de pinautomaat een soort spaarpot was. Hrt geld moet idd wel tastbaar zijn. De bankrekening voor jezelf maar bv iedere week een kwartje in zijn hand.

Re: ING kinderrekening

26 Dec 2016 07:55

De pin automaat is een spaarpot, en ik denk dat je daar prima mee kan beginnen op deze leeftijd, hij zegt dan ook : je stort 1 euro.
Een kinderrekening zit er automatisch bij maar die hoef je toch nog niet gelijk in gebruik te nemen? D heeft er ook een maar gebruikt alleen de pinautomaat.. en haar spaar rekening maar de betaal rekening wachten we nog even mee

Re: ING kinderrekening

26 Dec 2016 20:09

Of topic, Kun je deze rekening ook openen als je als ouder zijnde bij een andere bank zit?
Lijkt mij namelijk een erg leuk ding voor onze zoon.

5 jaar lijkt mij prima te kunnen hoor!
Plaats een reactie