Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Hongerige baby

19 Dec 2016 19:21

Een jaar geleden had je voeding voor hongerige baby's maar dat zie ik nu niet meer. Rijstebloem is pas vanaf 4 mnd en ze krijgt al 2 schepjes jbpm. Een schep erbij lukt niet want dan drinkt ze amper.
Iemamd de goude tip?

Re: Hongerige baby

19 Dec 2016 19:33

Bestaat Nutrilon Forte niet meer?

Re: Hongerige baby

19 Dec 2016 19:38

Kleinere speen zodat hij/zij langer over de fles doet?
Laten sabbelen op je vinger? Speentje geven?

Als de baby niet zwaar is, zou ik gewoon meer voeding geven. Dus op verzoek. Deed ik ook met borstvoeding.
Maar als je al een behoorlijk zware baby heb, dan wil je die niet overvoeden en nog zwaarder maken en het maagje onnodig oprekken.
Las hier eens dat er flessen van 240+8 of 210+7 aan een baby werden gegeven, 4x per dag.
Dat is niet goed voor de bloedsuikerspiegel. Zelf drink je ook niet 4x per dag.
Beter geef je vaker wat kleinere flessen... dan blijf je langer verzadigd.
Succes!

Re: Hongerige baby

19 Dec 2016 19:41

Dat over dikke baby's bedoel ik niet per se naar jou toe, maar als je baby al zwaar is zou ik daar wel voor waken.
Ze zeggen wel dat het babyspek eraf gaat als ze gaan kruipen/lopen, maar de hele dikke baby's die ik als baby al kende, zijn nu hele dikke peuters geworden van rond de 17-20 kilo met 2,5 jaar.
Vreters worden gemaakt en niet geboren zei mijn oma altijd.

Re: Hongerige baby

19 Dec 2016 19:46

Ja hoor nutrilon forte bestaat gewoon nog. Gaven wij hier ook tot een week geleden.

Re: Hongerige baby

19 Dec 2016 23:44

Hoeveel oud is je dochter nu en hoeveel flessen krijgt ze nu?
Nutrilon forte bestaat inderdaad gewoon nog.

Re: Hongerige baby

20 Dec 2016 03:01

Ik zie dat het er idd nog is. Ik had toen hero en dat ging er toen uit dus dacht dat alles eruit was.
Ik heb dus wel een dikke baby daarom wil ik iets gaan proberen. Maar zoon was ook een dikke baby (+2 lijn) en nu zit hij net onder het gemiddelde sinds hij kan lopen, rennen en klimmen. Dus alles komt uiteindelijk wel goed maar dochter groeit nu te hard.

Re: Hongerige baby

20 Dec 2016 07:56

Wij hadden ook flinke baby's en die hebben nou eenmaal wat sneller meer voeding nodig dan kleinere baby's. Nu zijn ze 2 en 4 en het zijn echt geen dikke kinderen hoor. Beetje onzin wat je zegt Fauve. Ik zou gewoon kijken of je iets kan ophogen maar ik weet niet hoe oud/zwaar je baby is en hoeveel hij/zij al krijgt?

Re: Hongerige baby

20 Dec 2016 08:07

Fauve, die grote flessen heb ik gegeven aan mijn zoon, maar zowel de kinderarts in het ziekenhuis, als de kinderarts en de verpleegkundige bij het CB vonden dit geen probleem. Ik heb ook niks gehoord over de bloedsuikerspiegel of over langer verzadigd zijn bij meerdere kleine flesjes.

DDL, mijn zoon is vanaf het begin al een flinke eter, maar ook een grote vent. Hij is zwaar (zou dus door Fauve dik worden genoemd :nerd: ) maar is ook 76,5 cm lang bij 8 maanden. Ik heb dus geen dikke baby, maar een grote baby. We hebben hem vrij snel Forte voeding aangeboden en idd een tijdje heel grote flessen (240 + 8) Ik denk dat-ie die grote flessen een kleine 2 maanden bijna allemaal schoon leeg dronk en na een tijdje liet-ie er steeds wat van staan. Sinds we met de bijvoeding zijn gestart, is-ie vrij snel naar 3 (grote) flessen gegaan en sinds kort krijgt-ie 3 flessen van 210+7 en een boterham, 250 gram fruit en 200 gram groenten. Mijn zoon is niet dik, hij heeft bijv. geen spekpootjes of zo, maar hij is gewoon groot. Hij zit bovenaan in de curve, maar voor zijn lengte klopt alles.

Niet elk kindje is gelijk, dus overleg met je CB en probeer wat werkt voor jullie en trek je niet al teveel aan van opmerkingen van anderen. Ik heb er genoeg gehoord (in de lijn van Fauves mening zeg maar) maar werd juist aangemoedigd door de kinderarts in het ziekenhuis en heb besloten daar naar te luisteren.

Re: Hongerige baby

20 Dec 2016 20:44

Zoals Bazinga ook zegt eigenlijk : ze krijgen vanaf 6 maanden vanzelf minder behoefte aan melk. Dus ik zou me ook niet druk maken om wat extra voeding.

Re: Hongerige baby

20 Dec 2016 20:55

Ik vind het lastig. Mijn zoon was ook erg hongerig (vermoedelijk ook door veel huilen) en wat ik hem ook aanbood, hij dronk het altijd op. Cb gaf echter aan dat meer dan 30 schepjes per dag slecht is voor de nieren. Of je baby nou groot is of klein, de nieren van baby'tjes kunnen meer voeding niet goed verwerken. Het gaat dus niet om dat ze dan dik worden. Ik heb toen ook forte gegeven en als het echt niet lukte eens een half/heel flesje meer. Nu krijgt hij bijvoeding(fruit/groente) maar zitten we nog steeds vaak op 5x180.
Plaats een reactie