Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Hoeveel leggen jullie apart?

<<

Anoniem282

Bericht 30 Dec 2016 13:53

Re: Hoeveel leggen jullie apart?

Marilyn: welke verzekeringen heb jij afgesloten? Ik heb via de bank voor het eerste jaar een aansprakelijkheidsverzekering erbij gekregen. Voor ziek worden heb ik me niet verzekerd; naar verhouding te duur. De helft is wel veel, maar ook wel weer logisch als je ook nog opleidingskosten ervan moet betalen. Dat hoef ik niet, maar ik wil het wel gescheiden houden: deel pensioen, deel buffer en deel spaargeld, naast wat ik nodig heb om maandelijks van te leven en daarin ook de vaste lasten berekend. Krijg dus allemaal 'potjes' zometeen, maar vind ik toch fijner dan op een hoop.

ellibre & kerel: oeps, daar had ik idd even niet bij stilgestaan dat de werkgever ook bijlegt in loondienst. :smile: Dan is 10% idd aan de lage kant, zoals kerel zei. Hm, dan misschien toch er 15% van maken. Ik vind het ergens irritant. De opdrachtgevers waar ik nu voor werk mochten niemand in loondienst aannemen, maar wel met de constructie van nu: ik moet me vestigen als zzp'er. In korte tijd zoveel moeten regelen, waar ik eigenlijk weinig verstand van heb/had (zoals nu met pensioen opbouwen).
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9988

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 30 Dec 2016 14:00

Re: Hoeveel leggen jullie apart?

Werkgeversdeel valt weg idd maar er staat wel tegenover dat je een veel groter risico loopt en daardoor ook een hoger salaris vaak hebt.
08-08-2015
<<

Anoniem282

Bericht 30 Dec 2016 14:11

Re: Hoeveel leggen jullie apart?

Minx schreef:Werkgeversdeel valt weg idd maar er staat wel tegenover dat je een veel groter risico loopt en daardoor ook een hoger salaris vaak hebt.


Klopt, salaris is aanzienlijk meer dan in loondienst. Dat compenseert het grote(re) risico. Moet alleen nu bij de eerste declaratie even kijken hoe ik het precies wil gaan doen/inrichten, zodat het overzichtelijk blijft. :)
<<

Anoniem211

Bericht 30 Dec 2016 14:24

Re: Hoeveel leggen jullie apart?

Ik heb een beroepsaansprakelijkheidsverzekering, ik heb me net aangesloten voor de nieuwe zorgwet voor 2017 bij een klachtenregeling, verder een verzekering voor de ruimte die ik huur. Voor ziekte ben ik ook nog niet verzekerd, omdat dat honderden euro's per maand kost dus ik ben aan het kijken bij welk Broodfonds ik aan kan sluiten. Is stukken goedkoper.
<<

Anoniem304

Bericht 30 Dec 2016 15:19

Re: Hoeveel leggen jullie apart?

Guattari schreef:
Cotton: is er bij jouw werkgever niets geregeld qua pensioen? Wel goed dat je voor jezelf spaart. :) Volgens mij doe ik dat precies andersom dan wat ik altijd hoor: ik zette op het einde van de maand een deel weg naar m'n spaarrekening i.p.v. begin van de maand. Had geen vast bedrag, maar wel een ondergrens wat ik sowieso wilde overboeken.


Nee wij hebben ook geen CAO enzo. Maar opzich vind ik dat niet erg. Mijn vriend zit aan een vrij 'dure' pensioenregeling vast en dat is mooi voor later (als er dan tenminste nog wat over is), maar hij heeft ook geen keuze om die regeling te laten vallen en zelf te sparen. Die beperking vindt hij wel jammer. Dus ik ben wel blij dat ik wel keuze heb, alleen moet je het dan even doen he (precies waar dit topic over gaat haha).

Ik wil nog wel eens €5000 op zo`n pensioensparen rekening of iets dergelijks zetten, gewoon om mee te beginnen. Maar dat komt er nooit van. :laughcry:
<<

Anoniem282

Bericht 30 Dec 2016 16:29

Re: Hoeveel leggen jullie apart?

Marilyn: broodfonds is idd wel een aantrekkelijke optie. Toch nog een soort van vangnet. Ik keek net even en ga me daar ook meer in verdiepen. Domme ikke wist niet eens dat dit bestond. :laughcry: Had wel gekeken naar arbeidsongeschiktheidsverzekeringen, maar er zitten zoveel haken en ogen aan (los van de hoogte van de bedragen die je ervoor betaalt).

Cotton: ik reageer later even. Rennen voor de tandarts!
<<

Pomsky

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 472

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:39

Bericht 30 Dec 2016 17:46

Re: Hoeveel leggen jullie apart?

Voor mijn pensioen spaar ik nog niet. Ik weet niet of ik altijd zzp-er blijf dus wellicht bouw ik nog wat op via werk in de toekomst. Mijn man heeft wel pensioen en we hebben een huis afbetaald tegen die tijd dus ik maak me geen zorgen. Eerst maar eens kijken of ik de 70 haal denk ik dan ook altijd.
Ik zit trouwens ook in een broodfonds, vind het een heel fijn concept.
Afbeelding
<<

Anoniem282

Bericht 31 Dec 2016 00:31

Re: Hoeveel leggen jullie apart?

Cotton: het is wat je zegt. Je moet wel de discipline ergens kunnen opbrengen op een dag om geld apart te zetten als er via je werkgever niets is geregeld. Zonder CAO werken lijkt me trouwens niet fijn.


Pomsky: heb jij nooit in loondienst gewerkt? :) Ah, jij zit al in een broodfonds. Het concept ziet er idd aantrekkelijk uit!
<<

Parel

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2430

Geregistreerd: 21 Mrt 2015 12:30

Bericht 31 Dec 2016 12:30

Re: Hoeveel leggen jullie apart?

Mijn man is ook ZZPer zoals je weet, en ik werk niet. Hij is hier 1,5 jaar geleden mee begonnen en heeft gekozen voor geen pensioensopbouw de eerste 3 jaar om eerst een buffer op de zakelijke rekening te krijgen. Wel heeft hij al zeker 10 jaar gespaard voor zijn pensioen via vorige werkgevers.
<<

Anoniem304

Bericht 31 Dec 2016 12:33

Re: Hoeveel leggen jullie apart?

Guattari schreef:Cotton: het is wat je zegt. Je moet wel de discipline ergens kunnen opbrengen op een dag om geld apart te zetten als er via je werkgever niets is geregeld. Zonder CAO werken lijkt me trouwens niet fijn.


Pomsky: heb jij nooit in loondienst gewerkt? :) Ah, jij zit al in een broodfonds. Het concept ziet er idd aantrekkelijk uit!

Ik heb het nooit als vervelend ervaren, maar mijn werkgever is erg relax. Ik kan me in andere situaties goed voorstellen dat het nadelig kan zijn.
<<

Anoniem282

Bericht 31 Dec 2016 14:09

Re: Hoeveel leggen jullie apart?

Parel: ik snap ook hoe jouw man het doet, want hij heeft al jarenlang pensioen opgebouwd. Mijn buffer zal anders zijn dan bij jullie, omdat ik er geen gezin van te onderhouden en mijn vaste lasten laag zijn. Ik kan het dus al snel een tijd uitzingen met een paar duizend euro aan buffer. Anders had ik nu ook niet meteen staan springen om geld opzij te leggen voor pensioen.

Omdat ik zo'n valse start heb gehad met beginnen aan deze opdracht (tweede dag een spoedoperatie), ben ik wat huiverig geworden om niets te regelen in geval van arbeidsongeschiktheid. Grote ongelukken (die vaak toch in een klein hoekje zitten, hoe cliché ook) verwacht ik niet. Maar het is wel gewoon de realiteit: niet werken is geen inkomen en in dat opzicht lijkt een broodfonds me wel een aantrekkelijke optie. Deze operatie was natuurlijk een uitzondering, maar schudde me wel even wakker, want ik denk wel dat er een verschil zit tussen niet gaan werken als je in loondienst bent en niet gaan werken als je zelfstandige bent. In het laatste geval, kan je gewoon niet de rust en herstelperiode nemen die je wellicht wel zou nemen als dat geen invloed had op je inkomen. Dit kan alleen als je hier een voorziening voor hebt getroffen en in dat geval denk ik: better safe than sorry.

Cotton: ja precies, in dit geval valt en staat alles met hoe je werkgever is. Fijn dat jij zo'n relaxte werkgever hebt!
<<

Pomsky

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 472

Geregistreerd: 31 Aug 2013 22:39

Bericht 31 Dec 2016 22:42

Re: Hoeveel leggen jullie apart?

Guattari ik heb wel een paar jaar in loondienst gewerkt bij verschillende werkgevers. Maar daar zo weinig pensioen opgebouwd dat ik dat al heb laten afkopen.
Afbeelding
<<

Anoniem221

Bericht 01 Jan 2017 02:41

Re: Hoeveel leggen jullie apart?

Ik heb veel van mijn kleine pensioenen afgekocht. De reden hiervoor is dat ik niet geloof in het pensioenstelsel op het moment dat ik ervoor in aanmerking kom. Ik geloof dat er op het moment dat ik met pensioen mag, er geen pensioenstelsel meer is. We hebben besloten nog één keer te verhuizen en een x bedrag per jaar te sparen. Wat dat x bedrag gaat zijn, daar ben ik nu nog niet over uit. We willen immers ook nog leven. Maar ik denk dat als we een huis in 30 jaar hebben afgelost, dat we al zeker een mooi spaarpotje hebben opgebouwd. Ik zoek na het fiasco van mijn huidige woning, nog steeds geld in bakstenen.
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10162

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 01 Jan 2017 11:31

Re: Hoeveel leggen jullie apart?

Ik bouw gewoon via mijn werk pensioen op. Maar omdat ik een gat voorzie spaar ik met een bepaald plan 50 euro per maand. Daar ben ik mee begonnen sinds ik ben begonnen met werken 10 jaar geleden. Zoiets zou je ook nog kunnen doen, alleen met een wat hoger bedrag wellicht.
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Anoniem282

Bericht 02 Jan 2017 20:53

Re: Hoeveel leggen jullie apart?

Jip: Vind je het niet 'eng' om je geld in een plan te steken? Of kan je er nog zelf bij?
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 10162

Geregistreerd: 03 Jan 2015 11:04

Bericht 02 Jan 2017 21:06

Re: Hoeveel leggen jullie apart?

Het is gewoon een spaarplan, niks engs aan. Ik kan het afkopen, maar de looptijd is wel lang. 40 jaar. Echt bedoelt dat het dan pas vrij komt.
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Anoniem211

Bericht 02 Jan 2017 22:42

Re: Hoeveel leggen jullie apart?

Ik sprak gisteren met een vriend die ook zzp'er is en die had het over een lijfrenteverzekering. Ik heb me er nog niet in verdiept, maar hij was er wel positief over.
<<

Anoniem282

Bericht 03 Jan 2017 15:21

Re: Hoeveel leggen jullie apart?

Dat bedoelde ik idd, Jip. De looptijd van zo'n plan is voor tientallen jaren vastgelegd. :)

Deze neem ik ook even mee, Marilyn. Ik heb donderdag afspraak staan met m'n adviseur. Kan ik het tot die tijd even laten voor wat het is en dit weekend de opties overdenken. :)
Vorige

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers