Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Hoe zouden jullie dit aanpakken?

<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5458

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 10 Okt 2020 09:07

Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Lang verhaal en wellicht deels bekend haha! Hier en daar hebben jullie de afgelopen jaren wellicht wat meegekregen, maar ik heb dus een bijzonder lastige benedenbuurvrouw. Ik woon in Amsterdam, in een appartement, en voor Amsterdamse-oude-huizen-begrippen in een bijzonder goed gerenoveerd en geisoleerd huis. Maar je hoort de buren nu eenmaal wel. Ik hoor boven mij mensen lopen, stoelen schuiven, stofzuigen, wasmachine, als er erg hard gehoest of gelachen wordt, dat soort dingetjes. Voor mij valt dat onder normale leefgeluiden.

Nu zijn zowel mijn boven- als onderburen echt enorm vervelend in de zin van dat ze geen overlast creeeren, maar continu over 'normale leefgeluiden' klagen. Van de bovenbuurvrouw heb ik gelukkig niet veel last (eigenlijk alleen in de zomer als ze meermaals per week door de binnentuin schreeuwt dat mensen zachter moeten praten als ze buiten eten of dat er mensen slapen als er om 10 uur 's avonds nog mensen in de tuin zitten). Maar ik ben inmiddels echt wel heel erg klaar met de benedenbuurvrouw.

Ik ben hier zo'n 5 jaar geleden komen wonen en de eerste 1 a 2 jaar was het verschrikkelijk. Je bent ergens net komen wonen, dus als de buren klagen dat ze last van je hebben is mijn eerste reactie 'oh sorry, dat is niet de bedoeling, ik zal de muziek uit/zachtjes zetten' of 'oh sorry ik zal mijn ramen dichtdoen'. Maar hoe meer ik rekening met haar hield, hoe laagdrempeliger ze ging klagen. De eerste keren waren als mijn vorige huisgenootje met schoonmaken ook echt wel even een half uurtje wat harder muziek op zette en meezong bijvoorbeeld, maar op een gegeven moment klaagde ze over de tv (die echt niet heel hard staat en geen boxen oid) of als ik akoestisch john mayer op had staan onder het koken. Het bereikte een punt dat mijn huisgenootje en ik als deurbel ging al super gespannen opvlogen van de bank 'oh nee wat doen we nu weer fout'.

Toen ben ik op een gegeven moment gaan begrenzen, dus bijv. bij zo'n John Mayer muziekje gaan zeggen 'oh, naja, ik heb muziek op staan ja maar dat is heel zachtjes dus daar kun je echt geen last van hebben'. En dat is iets beter gegaan. Maar ondanks dat, merk ik dat ik heel veel dingen in mijn eigen huis niet doe, omdat ik weet dat er dan urenlang op de muur/plafond gebonkt gaat worden. Een paar voorbeelden:

- toen ik even aan het verhuizen was en dus een middagje (op het vloerkleed) kastjes in elkaar aan het zetten en hier en daar even aan het timmeren was > urenlang direct gebonk als we weer even 1 minuutje paar spijkers aan het slaan waren
- toen ik een keer mijn ouders en mijn oom en tante op visite had (zowel vader als tante zijn hardhorend) op een zondagmiddag en er toen wat harder gepraat werd > deurbel en geklaag
- ik heb jarenlang maandelijks spelletjesavonden gehad op vrijdag of zaterdagavond van zeg 8 tot 23 met een groepje van 6-8 mensen > dit hebben we 1x bij mij gedaan en daarna nooit meer, ook vanwege gebonk en daarna meermaals gebel dat het overlast gaf (denk, spelletjes, praten, lachen met een groepje, maar wel nerd-spelletjes, geen hardcore feestje ofzo)
- ik dans salsa, bachata etc. en tijdens covid mocht dat natuurlijk niet > ik heb toen 4 weken een online zoom les bachata gevolgd, dinsdagavond van 19-20. Dat heb ik de eerste 2x bewust niet thuis gedaan, omdat ik de bui al zag hangen, toen ik het de 3e x deed begon ze na 5 minuten al te bonken en is daar een uur lang mee doorgegaan. Toen ik de volgende dag het gesprek aan ging werd het een heel vervelend gesprek. Zeg maar: 'hey was jij zo aan het bonken gisteravond' >> ja het was echt belachelijk ik weet niet wat jullie deden maar mijn hele plafond kwam naar beneden' >> ja sorry, ik dans normaal gesproken 3-4x per week buiten de deur en dat mis ik heel erg dus ik doe 1x per week een uurtje een online les en ik snap dat je dat hoort maar ik doe echt zo rustig mogelijk, dus misschien als je dat weet en dat het dus maar een uurtje is dat het wat beter te behappen is >> ELKE week? Een HEEL uur? Nou dat was echt belachelijk en onacceptabel. Ik heb toen mijn poot stijfgehouden en 1 les nog zelf thuis gedaan, maar daarna toch maar de vervolgcursus niet gedaan.

En gisteravond vierde ik mijn verjaardag. Het liefst had ik een klein feestje gegeven, maar dat mocht niet met covid natuurlijk, maar zelfs binnen richtlijnen had ik nog heel graag 1 extra vriend uitgenodigd en dan hadden we met zijn 4tjes wel kunnen dansen. Maar goed, ik nodig niet meer dan 2 mensen uit.. En een dansje durf ik al helemaal niet te doen. Mijn hele vriendengroep weet dat je bij mij thuis goed kans hebt dat ze gaat klagen en men vindt het echt objectief abnormaal. Dus ik heb met twee vriendinnetjes van dansen gekaasfondued, met een zacht (buena vista social club) achtergrond muziekje en na het eten toen we de tafel aan het afruimen waren begonnen 2 van ons een paar minuutjes op onze plek kleine danspasjes te maken terwijl we de borden naar de vaatwasser brachten. Resultaat: binnen 10 minuten hard gebonk. Het was toen half11 's avonds. Oh en overigens hebben al mijn gasten altijd al hun schoenen uit... ;)

Ik ben geen overlast gevend persoon, ik woon met een huisgenoot en normaal gesproken zijn we beiden hele dagen van huis en wordt er eigenlijk alleen gegeten en geslapen hier. Maar we hebben geen kinderen, geen huisdieren, spelen geen instrumenten, geen harde muziek of tv, geen feestjes. Maar ik voel me gewoon serieus beperkt in mijn levensvrijheid. Maar er valt totaal niet met haar te praten.

Ik zit te denken om eens een brief te sturen en aan te geven dat ik het vervelend vind als ze last van me heeft, maar dat ik me al 5 jaar sterk beperkt voel in mijn levensvrijheid en dat ik ook het recht heb om in mijn eigen huis normaal te leven en dat ze al geluk heeft dat ik geen huisdieren, kinderen, instrumenten of feestjes heb en dat ik haar graag vriendelijk wil verzoeken niet meer te bonken op muren/plafond, maar als een normale volwassene dan gewoon de volgende dag even aan te bellen of het gesprek aan te gaan en dat met dit gedrag en dat door haar gedrag en complete inflexibiliteit mijn compassie voor haar en bereidwilligheid om zo weinig mogelijk 'overlast' te veroorzaken wel op raakt. Maar ik wil ook niet in een strijd belanden waarbij ik steeds meer herrie ga maken en zij steeds meer gaat bonken. Ze heeft met 2 voorgaande buren ook al conflict en mediation gehad, waarna extra isolatie in de vloer is aangebracht etc.

(maar natuurlijk niet in die woorden haha :smile: )

Heeft er iemand tips? Hoe zouden jullie dit aanpakken? Of verwoorden? HELP!
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 5138

Geregistreerd: 11 Sep 2013 15:08

Bericht 10 Okt 2020 10:36

Re: Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Je kunt inderdaad een brief maken, maar ik had er zelf al lang schijt aan gehad en als ze zou bonken de muziek juist harder zetten. Lijkt mij stug dat zij het urenlang vol kan houden om te bonken. Wellicht gaat ze dan fatsoenlijk in gesprek als ze merkt dat bonken alleen maar averechts werkt.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 10 Okt 2020 11:33

Re: Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Mijn nichtje had vroeger ook zo'n buurvrouw. Die belde de politie als ze om 15.00 ging stofzuigen. Echt bizar.

Ik zou het bonken zoveel mogelijk proberen te negeren. Als je alles laat, is het einde zoek.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5458

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 10 Okt 2020 11:51

Re: Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Susan schreef:Mijn nichtje had vroeger ook zo'n buurvrouw. Die belde de politie als ze om 15.00 ging stofzuigen. Echt bizar.

Ik zou het bonken zoveel mogelijk proberen te negeren. Als je alles laat, is het einde zoek.


En dan dus wel zoveel mogelijk de normale dingen doen die je als je haar niet had wel zou doen?

Ik wil bijvoorbeeld heel graag tussendoor een keertje thuis een uurtje bachata oefenen met mijn danspartner uit de les. Maar dat doe ik dus ook niet. Of zelf een online lesje en dan pasjes of draaien oefenen. Of dus zo'n spelletjesavond bij mij thuis.
<<

Anoniem295

Bericht 10 Okt 2020 11:53

Re: Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Ik vind dat je het al die tijd allang netjes hebt aangepakt, ik denk dat voor mij de maat al veel eerder vol was geweest. Hoezo zij heeft overlast, zij veróórzaakt overlast met d’r gebeuk. Zoiets. Ik had het zelf denk ik wel bij haar terug neer gelegd. ‘Het spijt me maar ik probeer met alles wat ik doe rekening te houden met mijn buren, maar ik wil hier ook gewoon kunnen leven. En deze geluiden horen daarbij en ik ga hier geen concessies in doen.’ Nouja van mij misschien geen waardevolle en bruikbare tips dus :laughcry:
<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2813

Geregistreerd: 19 Okt 2013 10:39

Bericht 10 Okt 2020 12:04

Re: Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Ik sluit mij in principe aan bij Maple, maar vraag mij wel af wat voor vloer je hebt liggen. Zit er wel een isolerende ondervloer onder?
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11501

Geregistreerd: 15 Jan 2014 00:42

Bericht 10 Okt 2020 12:05

Re: Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Je moet toch kunnen leven en als ze een rustige spelletjesavond al niet trekt moet ze lekker in een hutje op de hei gaan wonen of oordoppen kopen. Ik zou me in mijn eigen huis echt niet op deze manier laten beperken.
2015 💙
<<

Anoniem313

Bericht 10 Okt 2020 12:08

Re: Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Oh Whatever ik herken je beschrijving en gevoel helemaal, zo zaten wij er ook bij in ons vorige huis. We hielden zó veel rekening met onze onderburen en nog was het niet goed. Gebonk tegen onze vloer en vaak zetten ze de radio keihard uit protest (kerkgezang). Soms ook nog helemaal over de zeik aanbellen enzo, verschrikkelijk. Ik heb daarvan geleerd dat overlast ervaren erg is maar dat het veroorzaken voor een ander zeker zo vervelend kan zijn.

Volgens mij doe je het goed. De kunst is denk ik om haar protestgeluiden ook als normale leefgeluiden te gaan zien. Uiteindelijk heeft ze zichzelf ermee en kost het haar energie.
Als je dan eens een keer een oefensessie oid bij je thuis wilt doen zou ik een briefje bij haar door de deur doen. Dat laatste hielp bij onze buren nog redelijk.
<<

Anoniem313

Bericht 10 Okt 2020 12:12

Re: Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Overigens hadden de vorige bewoners er wel iets over gezegd toen wij in dat huis trokken. Maar toen zagen we dat zij geen dempende ondervloer hadden, ze hadden laminaat op tegels gelegd. Geen probleem dus, redeneerden wij, we kopen een goeie ondervloer en de buren zullen blij zijn met ons.
Dat was dus bepaald niet zo. Toen onze oudste werd geboren en we kraamvisite hadden stond ze in het portiek te schreeuwen dat die mensen op moesten donderen en dat we maar met ze naar het park moesten (in de regen). Op ons geboortekaartje hadden ze niet eens gereageerd. Op dat moment besloot ik dat ik er klaar mee was. Sommige mensen kun je niet tevreden stellen.
<<

Fantine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3718

Geregistreerd: 01 Jan 2015 12:05

Bericht 10 Okt 2020 12:22

Re: Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Ik zou die brief sturen en gewoon je leven leiden zoals jij dit wilt. Kom op zeg! Leefgeluiden horen erbij, dan gaat ze maar in een hutje op de hei wonen. Echt niet je levensvrijheid en geluk laten begrenzen en beperken door een klagende buurvrouw. Zo te horen doe je namelijk niks geks en houd je enorm rekening al met haar. Heeft ze zelf geen leven ofzo?
<<

Lady

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15894

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:23

Bericht 10 Okt 2020 15:57

Re: Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Ik geloof dat ik nu op het punt zou zijn aanbeland waarbij ik baan haar voordeur zou staan en haar zou vertellen dat ik haar gezeik na vijf jaar helemaal spuugzat ben. Dat ik al vijf jaar (letterlijk) op mijn tenen loop om haar te ontzien en dat het nu gewoon klaar is. Take it or leave it, ik ga vanaf nu een normaal leven leiden met normale geluiden en als het je niet aanstaat dan ga je maar verhuizen.

Dit is mijn (niet heel constructief maar waarschijnlijk wel heel bevredigend) advies ?.
28 april 2015 - Lieve D, your first breath took ours away..

12 mei 2018 - Lieve J, little hero!
<<

Kees

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8146

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:36

Bericht 10 Okt 2020 16:26

Re: Hoe zouden jullie dit aanpakken?

En misschien kun je afspraken maken met haar? Over dat je bijvoorbeeld best een uurtje mag dansen in je eigen huis maar dat niet na 21u (ofzo) doet.
30-04-2017
<<

Kees

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8146

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:36

Bericht 10 Okt 2020 16:36

Re: Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Overigens vind ik echt dat je je al die jaren echt super netjes hebt opgesteld. Ik was al lang weer begonnen met leven in m'n eigen huis, kom nou toch.
30-04-2017
<<

Emma

Major Yipyapper

Berichten: 3114

Geregistreerd: 24 Okt 2015 10:53

Bericht 10 Okt 2020 16:38

Re: Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Wat vervelend zeg!
Misschien met haar in gesprek met de wijkagent erbij en dan aangeven dat dit voor jou ook geen leefbare situatie is? Ik vind dat je al heel veel rekening met haar gehouden hebt, je moet wel kunnen leven in je eigen huis.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 10 Okt 2020 17:22

Re: Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Hebben jullie al eens over en weer bij elkaar geluisterd? Om een idee te hebben van hoe de geluiden nou precies klinken?

Ben ook wel benieuwd wát die irritatie bij je buurvrouw veroorzaakt: het onvoorspelbare tijdstip, of de angst dat het heel lang gaat duren, of dat ze misschien gewoon een zeikerd is :)

Sowieso zou ik voortaan vooraf aangeven dat ik gasten ontvang.
#teammaple🍁
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5458

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 10 Okt 2020 17:25

Re: Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Kees schreef:En misschien kun je afspraken maken met haar? Over dat je bijvoorbeeld best een uurtje mag dansen in je eigen huis maar dat niet na 21u (ofzo) doet.


Haha ja dat heb ik dus begin dit jaar toen we in lockdown gingen geprobeerd toen ik online lessen kon doen. Een uurtje per week op dinsdagavond van 19-20 was al totaal niet bespreekbaar. We zijn geeindigd met dat zij het echt belachelijk vond en dat het onverdraagbaar was en dat ik zei dat ik dat jammer vond dat het zo lastig zou zijn voor haar maar dat ik vond dat ik dat wel moest kunnen doen. Ik heb toen nog 1x gedanst en de vervolgcursus toch maar niet gedaan omdat ik zelf gewoon niet eens lekker meer durfde.

Maar thanks meiden! Hier kon ik wel wat mee, eigenlijk varieert het dus een beetje van 'ik zou gewoon weer normaal gan leven' tot inderdaad het uitspreken. Dus ik heb besloten dat ook te doen. Ik heb net een briefje geschreven en in een envelopje in haar brievenbus gedaan. En vanaf nu ga ik gewoon normale dingen doen die ik wil doen. En mocht ik een keer een paar vrienden uit willen nodigen waarvan ik denk oeh dat is misschien wel een beetje vervelend, dan zal ik dat van tevoren bij haar aangeven.

Stel ik zou dat uurtje samen oefenen willen vragen aan mijn danspartner, doordeweeks, niet laat. Zouden jullie dat dan aankondigen?
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 13549

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 10 Okt 2020 17:27

Re: Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Whatever schreef:
Susan schreef:Mijn nichtje had vroeger ook zo'n buurvrouw. Die belde de politie als ze om 15.00 ging stofzuigen. Echt bizar.

Ik zou het bonken zoveel mogelijk proberen te negeren. Als je alles laat, is het einde zoek.


En dan dus wel zoveel mogelijk de normale dingen doen die je als je haar niet had wel zou doen?

Ik wil bijvoorbeeld heel graag tussendoor een keertje thuis een uurtje bachata oefenen met mijn danspartner uit de les. Maar dat doe ik dus ook niet. Of zelf een online lesje en dan pasjes of draaien oefenen. Of dus zo'n spelletjesavond bij mij thuis.


Ja, precies, ik denk dat je zelf wel een heel goed inschattingsvermogen hebt van wat wel en niet kan.

Dat mens terroriseert nu de hele boel met haar gebonk.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5453

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:34

Bericht 10 Okt 2020 17:55

Re: Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Wauw wat ontzettend vervelend, ze klinkt wel echt als een zeikerd. Ik ben nogal confrontatie vermijdend maar ik vind het knap hoe jij er mee om gaat. En zou het heeeel erg beklemmend vinden op deze manier. Wat UN zegt vind ik ook nog wel een goede. Woont zij ook alleen? Lastig dat jullie alleen elkaar hebben om mee te praten omdat de spanning al zo is opgebouwd. Succes! Wilde gewoon even zeggen dat ik het rot voor je vind en hoop dat het iets verbeterd.
<<

Amandine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4567

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:35

Bericht 10 Okt 2020 18:44

Re: Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Ik denk in zulke situaties aan mediation, maat je schrijft dat dat ook al met vorige bewoners heeft plaatsgevonden en heeft dus blijkbaar niks opgeleverd. Een dikke bevestiging dat het aan haar ligt.

Is de wijkagent er al eens bij geweest? Al dan niet bij de vorige bewoners?

Denk dat die brief wel een idee is, dan ben je je ei kwijt en heb je het netjes aangegeven. Escaleert het dan, dan kom je waarschijnlijk toch uit bij mediation of de wijkagent.
A 06-11-2017
M 23-03-2020
<<

Jorja

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2778

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:55

Bericht 10 Okt 2020 18:58

Re: Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Zou je nog iets kunnen doen om bij elkaar te ervaren welke geluiden worden gemaakt en hoe deze overkomen? Dus dat ze in keer bij jou kijkt hoe hard de muziek staat en hoe je je danst, maar dat je ook in haar huis een keer luistert (terwijl een huisgenoot/vriendin in jouw huis geluid maakt) om te zelf te horen hoe dat overkomt? Wellicht krijg je hierdoor wederzijds begrip en kan je samen tot een oplossing komenn?
Doet me denken aan een aflevering van Friends waar de onderbuurman overlijd en ze er achterkomen dat het heel gehorig is bij hem.
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5458

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 10 Okt 2020 19:10

Re: Hoe zouden jullie dit aanpakken?

@UN: Nee, ik weet ook niet zo goed of dat zin heeft omdat we zo van mening verschillen. Ik weet wel dat ze met de twee buren voor mij ook heel veel ruzie en gedoe en mediation heeft gehad via de makelaar en met de makelaar en dat zelfs na de renovatie nog weer opnieuw de vloer is vervangen en geisoleerd enzo. En ik hoor de bovenburen ook niet heel erg.

Ik heb zelf een beetje het idee dat ze zelf gewoon een beetje raar en controlezuchtig is eigenlijk. Ik probeerde inderdaad te kijken of het meeviel als ze het van tevoren zou weten en ik erover praatte. En met dat dansen toen dus ook te bespreken van naja ik doe zo zacht mogelijk, het is op dinsdag, een uurtje, ik laat je weten als ik iets anders ga doen. Het was al een vrij rustige vorm van dansen ook trouwens. Maar dat je weet nog de komende 2 weken, op dinsdag, van 19 tot 20, ik laat je daarna weten of ik door ga en welk tijdstip. Dan kun je er rekening mee houden. Maar ze kan dat gewoon niet. Ik zou zeggen 'oh joh, ok dan ga ik dan een uur wandelen/aan de andere kant van het appartement in bad liggen/watdanook'. Zij ziet ECHT alleen maar de negatieve kanten: oh, echt, een HEEL uur? ELKE week? Nog DRIE keer? Het is ook precies boven mijn woonkamer. Het is precies in de avond als ik na mijn werk wil ontspannen. Ik had toen ook gevraagd of er een andere avond beter uitkwam, maar dat was ook niet zo.

Naja, dat soort dingen.. Een half uur zou waarschijnlijk ook te lang zijn en een ander moment ook weer om een andere reden totaal niet te doen. Ze is gewoon zo iemand die alleen maar negatief kan kijken en denken.

Maar zou jij dan echt elke keer dat je gasten hebt aankondigen dat je gasten hebt? Ook als er gewoon een vriendin komt eten? Ik vind het eigenlijk vrij zot dat ik dan 'moet' aankondigen dat ik op een vrijdagavond twee vriendinnetjes te eten heb tot een uur of tien. En ik ben een beetje bang dat ze dan OF juist extra gaat luisteren OF het als verantwoording gaat gebruiken als ze een keertje iets hoort dat niet aangekondigd is.....
<<

Char

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2075

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:04

Bericht 10 Okt 2020 19:35

Re: Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Ik zou zeker niet elke keer aankondigen wanneer je gasten hebt, dan werk je haar controledrang m.i. alleen maar in de hand. Maar ik zou het bijv wel even aangeven als je met twee dansparen gaat dansen, dat geeft mogelijk wat meer overlast.
Maar ik heb hier (gelukkig) totaal geen ervaring mee verder...
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5458

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 11 Okt 2020 17:34

Re: Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Ok.. Ik had dat briefje dus geschreven en klaargelegd om in de brievenbus te doen, maar was dat nog vergeten.. En vanmiddag waren mijn twee beste vriendinnen + zoontje van 1.5 op visite. Hij heeft het grootste gedeelte van de dag heel lief bij ons aan tafel gezeten, of zelf op de bank gespeeld met speelgoed, en zelf blokjes lopen bouwen op het kleed... En op gegeven moment liep hij 5 minuutjes een beetje heen en weer, met die snelle stampende peuterpasjes... Want hij ging wat dingen opruimen (eerder natuurlijk wel zijn bekertje naar de keuken brengen, maar nu voor het eerste een paar minuten achter elkaar heen en weer lopen/rennen zeg maar). Na nog geen 5 minuten begon ze te bonken. Het grappige was, dat David dacht dat er iemand klopte. Dus die ging alleen maar meer heen en weer rennen (en wij hebben hem lekker eventjes laten gaan). Dus drie minuten later (echt totaal nog geen 5-7 minuten) belt ze heel boos aan. Wat er allemaal gebeurde en dat haar plafond naar beneden kwam en god ik weet niet wat. Hetzelfde gedoe als toen met mijn dansen. Basically is denk ik elk geluid wat zij hoort genoeg om haar plafond naar beneden te doen komen...

Dus ik zei oh ja ik heb mijn beste vriendin en haar zoontje op bezoek.
- Of ik kon vragen of het zoontje ophield met rennen. Naja, dat kan ik wel zeggen, maar hij is 1.5. Trouwens, ik was je net een briefje aan het schrijven gisteren over dit gebonk want dat deed jij vrijdag ook al.
- Ik heb helemaal niks gehad!
Nee dat klopt, hij lag hier nog klaar, maar ik vind dat gebonk echt heel erg vervelend..

Naja, er kwam basically totaal geen zinnig gesprek uit, want zo vaak bonkt ze niet. Het is maar een paar x per jaar en het is echt geen doen wat zij dan doormaakt en daarom mag ze dus bonken.

Ik ga dus maar een uitgebreidere versie van mijn briefje schrijven en ook even uittypen en printen en cc naar de makelaar.... Echt, ik ben er helemaal klaar mee.
Laatst gewijzigd door Whatever op 11 Okt 2020 17:37, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Anoniem304

Bericht 11 Okt 2020 17:37

Re: Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Ik zou haar uitroken denk ik ofzo. Wat een naar mens.
<<

Whatever

Major Yipyapper

Berichten: 5458

Geregistreerd: 22 Feb 2016 12:09

Bericht 11 Okt 2020 17:39

Re: Hoe zouden jullie dit aanpakken?

Kijk ik geloof ECHT wel dat ze wat hoort en ook echt dat het irritant is (al vind ik het wel fijn om te horen dat een peuter die heen en weer rent op zijn slofjes dus even compleet dramatisch is als mijn gedans), maar dit soort dingen zijn wel ook echt een geval van 'oh ik zet zelf even de radio aan en deal ermee en als het echt vaak of hard of laat is moet ik dat een keer bespreken'.

Haar norm is gewoon 0 geworden en dus vindt ze zichzelf in haar recht staan dat ze die paar x dat ze wat hoort mag bonken.
Volgende

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers