Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Hoe verwoord ik dit netjes?

<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3734

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 28 Mei 2018 15:05

Hoe verwoord ik dit netjes?

Doordat ik volledig ziek thuiszit, is er tijdelijk iemand ingehuurd om wat taken op te pakken die spoed hebben. Ik heb meermaals mijn leidinggevende 'gewaarschuwd' dat als ik zou uitvallen, dat er dan niemand zou zijn met de volledige kennis en dit door mijn gezondheidsklachten toch wel wenselijk zou zijn. Het belang hiervan werd te laat erkend, waardoor er pas iemand is ingehuurd toen ik al 100% thuiszat.

Morgen begint deze nieuwe collega pas echt, maar vanochtend had ik al een lange mail ontvangen waarin ze me om uitleg en hulp vraagt. Op zich heb ik schriftelijk een overdracht voor haar achtergelaten en is het echt geen hogere wiskunde wat ze moet oppakken. Ik heb alles nog voor mijn volledige ziekmelding klaargezet, maar ze moet er alleen nog even doorheen voor een paar uitzonderingen en wat kleine aanpassingen die ik ook duidelijk heb omschreven in de overdracht. Hier heb ik vanochtend wederom aan gerefereerd.

Nu wil ze graag bellen (of evt. meer mailen) en ik begrijp dat ze morgen graag een goede start wil maken, maar als ik beschikbaar was voor werk was ik niet ziekgemeld, lijkt me. Natuurlijk vind ik het wel heel rot voor haar dat ze voor haar gevoel nu zwemt en zich moet zien te redden voor al met al maar 2 weken, maar dan moet deze taak echt allang afgerond zijn. Of daarna ben ik zelf weer terug en kan ze mij om hulp vragen (ik pak deze taak sowieso zelf niet meer op is al afgesproken), of dan neemt iemand anders het vervolg over die hier al wel ervaring mee heeft en nu nog niet ingehuurd kon worden. Voor de duidelijkheid: mijn leidinggevende heeft echt geen idee en wil dat ook graag zou houden, heeft hij al laten weten toen ik nog niet ziek was.

Hoe ga ik netjes aangeven morgen dat ik haar niet verder kan helpen dan wat ik nu heb gedaan? Door m'n klachten kom ik zelf even tot niets wat wel beleefd maar ook duidelijk is.

Dank voor het lezen en bij reactie liever niet quoten. :)
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2494

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 28 Mei 2018 15:22

Re: Hoe verwoord ik dit netjes?

Iets van dat je snapt dat zij met wat vragen blijft zitten, maar dat het je ivm je ziek zijn nu niet lukt om haar hier verder mee te helpen en dat je hoopt dat ze er toch uitkomt met je overdracht.

Lastig hoor. Vanuit haar wel begrijpelijk, maar voor jou heel vervelend. Ik denk dat je nu niet meer al te uitgebreid op in moet gaan maar kort en duidelijk.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2494

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 28 Mei 2018 15:27

Re: Hoe verwoord ik dit netjes?

Ik weet eigenlijk ook niet in hoeverre ik het vanuit haar begrijpelijk vind. Iemand die ziek thuis zit blijven benaderen, vind ik niet netjes. Heeft ze misschien van iemand anders gehoord dat ze jou maar moet mailen met vragen? Dan snap ik wel dat ze denkt dat het kan.
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3734

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 28 Mei 2018 15:35

Re: Hoe verwoord ik dit netjes?

Thanks, Joey. Ik weet zeker dat mijn leidinggevende haar niet heeft aangemoedigd mij te mailen. Waarschijnlijk weet hij het niet eens. Zij was juist o.a. aangenomen om mij te assisteren met mijn eigen werk, ik bij schriftelijk contact veel moeite heb met informatie verwerken en foutloos typen (ik zie het niet helder). Zij zou dan mijn mails moeten nalezen, om te kijken of er niets 'geks' in staat.

Ik kan iig aangeven dat ik begrijp dat het voor haar op deze manier niet ideaal is, maar dat ik vanaf afstand niets meer kan betekenen dan de overdracht die ik voor haar heb achtergelaten. Haar verwijzen naar mijn leidinggevende heeft geen zin, dus ik denk dat ze me daarom heeft benaderd.
<<

Anoniem246

Bericht 28 Mei 2018 15:45

Re: Hoe verwoord ik dit netjes?

Wat moet die vrouw in een stress zitten. Of is het gek dat ik dit opmerk?

Ze wordt aangenomen om assistent te zijn en moet nu jouw werkzaamheden overnemen. Ik zou er horendol van worden. Als werknemer zijnde. Ik zou dan ook zeggen dat je haar graag wilt helpen, maar niet alles voor handen hebt om haar te helpen. Dat je ziek bent en dat je haar het beste wenst. Maar God, ze moet je functie overnemen, terwijl ze assistente zou zijn. :wtf:
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2753

Geregistreerd: 06 Sep 2013 15:20

Bericht 28 Mei 2018 15:57

Re: Hoe verwoord ik dit netjes?

Lastig! Ik sluit me aan bij de zin van Joey. Daar zou ik aan toevoegen met wie ze wel contact kan opnemen. Dan hoef je haar niet te helpen en hoef je haar ook niet te laten hangen.
"ja, maar" betekent nee.
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3734

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 28 Mei 2018 16:04

Re: Hoe verwoord ik dit netjes?

Uiteraard zal ze gestrest zijn, maar ik kan daar eerlijk niets aan doen/niets mee. Dit is het logische gevolg van mensen niet fysiek inwerken; een terugkerend probleem op de afdeling. Dat ik ziek ben, maakt het er daardoor niet makkelijker op voor haar.

Het gaat al met al maar om een periode van 2 weken, voordat een derde persoon begint en al wel ervaring heeft binnen dit takenpakket. Voor die tijd moet er echter opvolging zijn gegeven aan de taak die ik voor de assistent heb achtergelaten en waarvan ik 75% al zelf heb gedaan door alles klaar te zetten en duidelijk in de overdracht te vermelden bij welke mails ze even extra moet opletten i.v.m. kleine aanpassingen die nog moeten worden gedaan. Echt niet zo moeilijk dus, maar wel onprettig dat er fysiek voor haar niemand meer is om hulp aan te vragen.
Laatst gewijzigd door Guattari op 28 Mei 2018 16:22, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3734

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 28 Mei 2018 16:09

Re: Hoe verwoord ik dit netjes?

Girli schreef:Lastig! Ik sluit me aan bij de zin van Joey. Daar zou ik aan toevoegen met wie ze wel contact kan opnemen. Dan hoef je haar niet te helpen en hoef je haar ook niet te laten hangen.


Dat is het juist; er is niemand anders. Logischerwijs zou dit mijn leidinggevende moeten zijn, maar hij heeft zijn medewerkers altijd zelfstandig laten werken door te delegeren en weet dus van heel veel taken niet hoe ze gedaan moeten worden. Deze taak weet hij het allerminst van, omdat er altijd een andere collega was die er veel over wist en diegene is inmiddels uit dienst getreden. Ik heb, toen ik begon, met deze collega veel kunnen overleggen. Dat is nu dus niet meer aan de orde en ben ik nog de enige met de kennis. maar zit ik ziek thuis en dus niet beschikbaar voor werk (op overdracht en mail vanochtend na).
<<

Verde

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 387

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:04

Bericht 28 Mei 2018 16:35

Re: Hoe verwoord ik dit netjes?

Als ik je goed begrijp, stelt zij nu al via de mail vragen aan jou, terwijl ze de door jou achtergelaten uitgebreide schriftelijke overdracht nog niet gelezen heeft? Aangezien ze morgen begint? Dan zou ik duidelijk laten weten dat je haar succes wenst en dat ze de overdracht grondig moet doornemen. Misschien nogmaals benadrukken dat je ziek thuis zit en evt een voorstel doen voor 1 belmoment/1 mail op een door jou gekozen dag voor haar laatste vragen? Zo kom je haar enigszins tegemoet ipv haar laten zwemmen, maar stel je er wel een beperking aan zodat het niet aanmoedigt tot contact blijven zoeken.
Wel lastige situatie, voor allebei de kanten!
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3734

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 28 Mei 2018 16:53

Re: Hoe verwoord ik dit netjes?

De overdracht heb ik haar vorige week al gemaild, dus ik neem aan dat ze deze eerst heeft gelezen alvorens ze mij mailde. Althans, dat leidde ik af ui de vragen die ze stelde in de mail van vanochtend. Hetgeen ze nu moet doen, zou ik haar ook hebben laten doen als ik wel fysiek op m'n werkplek zou zijn. Het is voor mij nu te gedetailleerd, waardoor ik de informatie in zo'n mail of telefonisch ook heel moeilijk kan verwerken. Ik wil zelf vooral van het gevoel af dat ik mijn mail toch moet blijven checken, omdat zij er niet uitkomt.

Het is geen onwil van mijn kant, maar het lukt me gewoon niet om zo geconcentreerd bezig te moeten zijn. Vandaag moest ik nog 1 ding zelf afronden en dat ging ook fout. Het lijkt mij overigens ook best een raar signaal afgeven naar mijn leidinggevende als ik stel niet te kunnen werken, maar wel op de achtergrond nog allerlei dingen blijf doen. Dat ga ik dus niet meer doen.
<<

Caulfield

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5616

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:33

Bericht 28 Mei 2018 17:12

Re: Hoe verwoord ik dit netjes?

Volgens mij zit jouw probleem niet zozeer in het verwoorden, want dat kun je prima.
‘Beste X, vanwege ziekte ben ik niet beschikbaar. Ik verwijs je door naar Y en Z, komt goed, succes!’

Het klinkt alsof je eerder moeite hebt om je werk los te laten. Je bent toch ziek, dan ga je toch niet lopen mailen met je werk en daar ook nog over forummen? Je steekt energie in iets waar je nu geen energie in zou moeten steken.
‘You are a woman with a brain and reasonable ability. Stop whining and find something to do.’
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3734

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 28 Mei 2018 17:22

Re: Hoe verwoord ik dit netjes?

Dit is niet zo, hoor. Heb een out of Office aangezet, alleen ben ik zo plotseling uitgevallen dat ik echt nog 1 ding moest afhandelen per mail, anders staat er straks een groep voor een dichte deur. Kan ik niet maken, vond ik. Toen ik dus inlogde om dit snel te regelen, zag ik haar hulpvraag.

Het probleem is dat ik haar niet kan doorverwijzen. Er is immers niemand die hier iets van weet.

En door mijn klachten vind ik het lastig om iets goed op papier te zetten, vandaar mijn vraag hier. :) Maar zal Joeys reactie aanhouden. Kort en duidelijk.
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 12771

Geregistreerd: 20 Feb 2014 11:58

Bericht 28 Mei 2018 19:12

Re: Hoe verwoord ik dit netjes?

Vervelend dat je bent uitgevallen door ziekte Guatarri! Beterschap daarmee.
Ik zou zelf op dit moment voor jezelf kiezen, en dus de mail niet beantwoorden. Je geeft aan dat je de mail per toeval hebt gelezen, dus de kans was groot dat je deze überhaupt niet had gezien. Ziek is ziek en even bot gezegd; niemand is onmisbaar. Als je morgen dood neervalt moeten ze het ook zonder jou stellen, en dat zal dan ook echt wel lukken. Dit klinkt heel hard, maar ik denk echt dat je op dit moment even tegen jezelf in bescherming genomen moet worden. Jij bent ziek, je kunt niet werken. Doe dat dan ook niet. Je hebt het netjes achtergelaten en dat zij er niet uitkomt is haar eigen probleem en/of dat van jouw werkgever. Focus jij je eerst maar op jezelf en jouw herstel.
2016 ♥
2019 ♥♥
Afbeelding
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3734

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 28 Mei 2018 19:58

Re: Hoe verwoord ik dit netjes?

Rationeel weet ik dat je helemaal gelijk hebt, Elliot. Ik merk ook dat het me ergens verbaasde dat ze me mailde, met de insteek dat ze wist dat ik ziek ben en me niet wilde storen, maar blablablabla. Ergens heb ik dan ook wel met haar te doen, omdat ze nu om niemand kan terugvallen en dat vind ik lullig voor haar. Uiteraard is het mijn leidinggevende die daar eindverantwoordelijk voor is en ik zou een ander precies hetzelfde adviseren, alleen is het toch net even anders als je zelf in zo'n situatie zit. Maar ik zal aangeven dat ik verder niet kan helpen, mocht ze me morgen weer benaderen (wat ik wel verwacht).
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5553

Geregistreerd: 15 Jan 2014 00:42

Bericht 28 Mei 2018 20:21

Re: Hoe verwoord ik dit netjes?

Dit mag je gewoon negeren, telefoon uit. Mail uit en klaar. Je bent ziek thuis als je dit nu doet en het gaat fout krijg jij het gezeik over je heen want dan is het ja guat heeft gezegd dat.... als je niet reageert dan ligt het probleem in ieder geval niet bij jou. Jij hebt het op tijd aangegeven dat als je uit zou vallen er geen back-up was.
08-08-2015

Afbeelding
<<

Jorja

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2030

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:55

Bericht 28 Mei 2018 21:08

Re: Hoe verwoord ik dit netjes?

Ik zou het inderdaad negeren en zeker niet op je werkmail nog inloggen. Ik heb ook weleens meegemaakt dat collega's plots uitvallen en geloof me, men komt er altijd wel uit, ookal lijkt het in het begin niet zo. Mocht het echt modig zijn vind ik dat het uiteindelijk aan de leidinggevende is om te bepalen of iets echt niet lukt en ze (leidinggevende dus) telefonisch contact met je zoekt.
Ik heb ooit samen met een collega (beide tijdelijke krachten) een afdeling 2 maanden gerund omdat van de een op de andere dag de rest van het team (vaste krachten) waren ontslagen (reorganisatie). Er was wel een leidinggevende van een ander team, maar die wist inhoudelijk niet veel van onze afdeling. En hoewel we het vooraf niet dachten is het toch gelukt zonder contact met de weggevallen collega's.
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 6841

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 29 Mei 2018 08:35

Re: Hoe verwoord ik dit netjes?

Eens, werkmail uit. Je hoeft niet eens te reageren, probleem is namelijk dat je altijd weer een reactie terugkrijgt. En daar reageer je ook weer op.

Dus, als je dat ene ding hebt opgelost: uitzetten je laptop en het is uiteindelijk ook maar werk. Zij redt zich wel,misschien niet op jouw manier maar er zal een manier worden gevonden.

De twee weken rust heb je nodig, neem die dan ook :-).
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3734

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 29 Mei 2018 10:06

Re: Hoe verwoord ik dit netjes?

Thanks allemaal voor de reacties! Haha, jullie zijn vrij unaniem en ik ben het zeker met jullie eens. Ik vond vooral inzicht geven dat ik verantwoordelijk kan worden gehouden, zolang ik nog dingen op de achtergrond blijf doen. Dat kan idd niet de bedoeling zijn.

Ik houd het even kort, want moet nu naar het ziekenhuis. Jullie reacties waren heel fijn, nogmaals dank!
<<

Girli

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2753

Geregistreerd: 06 Sep 2013 15:20

Bericht 29 Mei 2018 11:05

Re: Hoe verwoord ik dit netjes?

Omdat je de mail wel hebt gelezen, zou ik wel antwoorden. Dan weet zij ook waar ze aan toe is. Met reageren bedoel ik melden dat je haar niet kunt helpen.

Ik zou het moeilijk vinden om haar te laten hangen op deze manier, ook al ben ik ziek thuis.
"ja, maar" betekent nee.
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3734

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 29 Mei 2018 19:19

Re: Hoe verwoord ik dit netjes?

Thanks, Girl. Ik begrijp precies wat je bedoelt. :)
<<

ChiQ

Major Yipyapper

Berichten: 2503

Geregistreerd: 24 Jun 2016 15:43

Bericht 29 Mei 2018 19:50

Re: Hoe verwoord ik dit netjes?

Plus, hoe gaar als je straks terugkomt en ze heeft er (omdat ze het niet weet) een puinzooi van heeft gemaakt. Ik zou gewoon 1x even met haar bellen. En dan zo goed mogelijk uitleggen.
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3734

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 30 Mei 2018 07:56

Re: Hoe verwoord ik dit netjes?

Dan ben ik er iig niet verantwoordelijk voor en wel als ik haar van advies heb voorzien telefonisch, terwijl ik zelf echt niet helder kan nadenken momenteel. In dat opzicht vond ik dat Minx een heel goed punt had, waar ik zelf nog niet bij had stilgestaan. Mocht ik nou een gebroken been hebben en gewoon helder zijn in m'n hoofd, dan was bellen voor mij geen probleem geweest. Nu zou het een hele opgave worden en de kans dat het dan alsnog in de soep loopt, durf ik niet uit te sluiten en dan is het dus wel mijn verantwoordelijkheid. Dat vermijd ik liever.
<<

ChiQ

Major Yipyapper

Berichten: 2503

Geregistreerd: 24 Jun 2016 15:43

Bericht 30 Mei 2018 08:30

Re: Hoe verwoord ik dit netjes?

Bedoelde meer een puinzooi achterlaat voor jou waardoor je weer dat moet oplossen. Maar goed, wat jij zegt is natuurlijk ook gewoon zo.
Laatst gewijzigd door ChiQ op 30 Mei 2018 09:33, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Guattari

Major Yipyapper

Berichten: 3734

Geregistreerd: 23 Jul 2015 21:23

Bericht 30 Mei 2018 09:31

Re: Hoe verwoord ik dit netjes?

Ah zo, oh my god. Dat zou helemaal geen fijne manier zijn van re-integreren. Ik hoop maar dat het meevalt. :)

Beetje suffe vraag, maar zou je de quote willen verwijderen? Ik wil namelijk over een paar dagen dit topic leegmaken.
<<

ChiQ

Major Yipyapper

Berichten: 2503

Geregistreerd: 24 Jun 2016 15:43

Bericht 30 Mei 2018 09:34

Re: Hoe verwoord ik dit netjes?

Ja tuurlijk!

Ik zou t lekker loslaten allemaal.
Volgende

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers