Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Hoe(veel) eet een kitten?

<<

Olivia

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3220

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:20

Bericht 23 Sep 2018 12:27

Hoe(veel) eet een kitten?

Sinds 1,5 week hebben wij een nieuwe huisgenoot: Jip. Jip is een hele actieve, speelse, lieve kater van 12 weken jong. Hij rent, springt en klimt de hele dag door, tot hij uiteindelijk uitgeput (op schoot) in slaap valt. Tussendoor komt hij graag even een aai halen. Ook spelen met de meiden vindt hij geweldig.

Al met al, lijkt het erop dat hij goed in zijn vel zit :)

Hij krijgt Smølke kittenvoer. Dit kreeg hij al mee vanuit het nestje en zijn wij blijven geven. Hij heeft goede ontlasting en zijn vacht glanst, dus dat lijkt me opzich prima.

Maarrr hij is 1,5 kilogram en mag volgens de verpakking 50 gram per dag. dit lijkt me echt heel weinig. ik geef hem nu 2x per dag brokjes. Hij eet het niet allemaal in 1x op, maar heeft rond de middag zijn ontbijt wel op. Als ik dan tegen de avond zijn bakje weer neer zet, valt hij uitgehongerd aan. Kan ik hem meer geven? Of wordt hij dan echt te dik? Ik heb ook gehoord dat je katten gewoon de hele dag brokjes kan aanbieden en dat ze dan zelf regelen hoeveel ze eten. Werkt dit echt zo? (bij baby's wel :palm: )

En omdat ik geen recente foto van Jip online heb staan. een van zijn eerste dagen bij ons thuis:

Afbeelding
19 april 2013 en 18 april 2015

AfbeeldingAfbeelding
<<

Dragonfly

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1790

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:20

Bericht 23 Sep 2018 14:09

Re: Hoe(veel) eet een kitten?

Wat een leukerdje! Volgens mij is dat wel genoeg hoor, mijn katten (volwassen) eten zo'n 60 gram per kat per dag. Ik had eerst ook de hele tijd brokjes staan, maar volgens mijn dierenarts gaan ze dan toch te veel eten en daarmee zwaarder worden dan de bedoeling is. Niet uit hongergevoel, maar gewoon omdat het er staat. Net zoals wij waarschijnlijk niet zouden kunnen afblijven van een schaal koekjes of chips die er de hele dag staat. Dus ik geef ze 's ochtends en 's avonds wat.
<<

Skyler

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1251

Geregistreerd: 06 Dec 2014 13:58

Bericht 23 Sep 2018 15:36

Re: Hoe(veel) eet een kitten?

Geef je ook natvoer? Mijn kitten kreeg op die leeftijd circa 50 gram brokjes, aangevuld met 20 gram natvoer. Zo heb je dus drie eetmomenten over de dag heen. Kijk vooral naar hoe de kitten reageert. Dan merk je gauw genoeg of de voeding voldoet. Als ze echt trek hebben dan beginnen ze wel te piepen en te drentelen bij de plek waar ze eten krijgen.

Wat een lieverd hebben jullie geadopteerd. Veel geluk samen!
<<

JustMeDaan

Yipyapper

Berichten: 2139

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:39

Bericht 23 Sep 2018 19:07

Re: Hoe(veel) eet een kitten?

Ik heb van thuis uit(altijd katten gehad) en nu bij onszelf vanaf het begin altijd brokjes en water staan. Ze doen zeker 24 uur over een bakje leeg eten. Ze krijgen beide 1x per dag een half tot heel zakje natvoer. Ze rennen de helemaal achter elkaar aan en spelen. En ze zijn niet te dik. Ze overeten zich inderdaad niet. Maar er zijn katten die het wel naar binnen schrokken. Dat is even aanzien denk ik.
Afbeelding
<<

Jada

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1267

Geregistreerd: 19 Apr 2015 15:48

Bericht 23 Sep 2018 20:14

Re: Hoe(veel) eet een kitten?

Ik heb twee katten van 5 en 6 kilo en die krijgen 60-65 gram brokjes per dag. Dit verdeel ik over 3 eetmomenten per dag. Vooral de zwaarste heeft absoluut geen rem en eet gewoon door dus vandaar het eten op vaste tijden.
<<

Carra

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1941

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:50

Bericht 23 Sep 2018 21:18

Re: Hoe(veel) eet een kitten?

Ik heb niet zoveel verstand van katten maar bij het asiel hebben ze mij destijds verteld dat je een kitten onbeperkt brokjes kunt geven. Als je de kat laat castreren dan moet je daarna wel oppassen omdat ze dan de neiging kunnen hebben om dikker te worden.
Ik heb bij mijn kat altijd brokjes staan en dat gaat vooralsnog prima.
<<

Skyler

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1251

Geregistreerd: 06 Dec 2014 13:58

Bericht 25 Sep 2018 09:41

Re: Hoe(veel) eet een kitten?

Hoe gaat het intussen met jullie kitten, Olivia? Kom je er een beetje uit met de voeding?
<<

Olivia

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3220

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:20

Bericht 25 Sep 2018 18:20

Re: Hoe(veel) eet een kitten?

Bedankt voor alle reacties! Sorry voor de late reactie. Ik krijg via mijn telefoon steeds een error als ik een bericht wil plaatsen, dus moest even een moment achter de computer vinden.

Ik heb besloten om toch de 50 gram per dag aan te houden. Hij groeit heel goed verder. Soms, als hij wat zeurt bij zijn bakje krijgt hij wat extra.

De verhalen over wel/niet de hele dag brokken neerzetten zijn heel wisselend, dus bij zijn vaccinatie wil ik ook nog even navraag doen bij de dierenarts.

Natvoer geef ik verder niet. Ik had gelezen dat dat niet perse een zinvolle aanvulling is? Of heeft iemand hier een andere visie over? Dan moet ik dat ook nog eens uitzoeken..

edit: geven jullie trouwens altijd hetzelfde voer?

Wij hebben een hond die gewoon één soort, goede brok krijgt (zijn gestopt met barf)
19 april 2013 en 18 april 2015

AfbeeldingAfbeelding
<<

Bazinga

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5443

Geregistreerd: 20 Jul 2015 16:55

Bericht 25 Sep 2018 19:24

Re: Hoe(veel) eet een kitten?

Oh wat leuk!

Onze katten hebben continue toegang tot hun brokken en geen van de vier eet teveel. Er staan 4 bakjes op de trap en ze eten allemaal wanneer ze willen, uit welk bakje er maar het meest dichtbij is. We vullen ze eens per 24 uur en 't komt maar zelden voor dat ze helemaal leeg zijn. Zachtvoer krijgen ze als traktatie eens, hooguit twee keer per week.

Wij hebben kerngezonde katten, zonder overgewicht, maar of het ook direct dé gezonde manier is voor katten, durf ik ook niet te zeggen.
Our love goes without saying.
<<

June

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1406

Geregistreerd: 04 Okt 2017 08:46

Bericht 26 Sep 2018 07:05

Re: Hoe(veel) eet een kitten?

Misschien is het per kat ook wel verschillend? Ik heb ook vrienden die vijf chipjes kunnen eten en dan stoppen, maar wel de zak voor hun neus kunnen laten liggen. Daar ben ik niet goed in.

Qua error kan het zijn dat je een emoticon vanaf je telefoon gebruikt. Dat werkt niet en dan krijg je een error.
<<

Huppekee

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 792

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:26

Bericht 26 Sep 2018 09:51

Re: Hoe(veel) eet een kitten?

Onze kat heeft 2 soorten brokjes staan (zelfde merk, 2 smaken) en die vullen we 1x per dag met een maatschepje bij (geen idee hoe veel gram eigenlijk, is zo'n schepje uit een pot proteïne).

Natvoer krijgt ze 1-2 keer per week al traktatie.
Be yourself, no matter what they say...

Just strong ambassador: Instagram: strongwithsteef

Afbeelding
<<

Derpy

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 890

Geregistreerd: 01 Sep 2013 08:58

Bericht 02 Okt 2018 15:54

Re: Hoe(veel) eet een kitten?

Er zijn katten die je gerust een volle bak brokjes kunt geven en die zelf goed maat kunnen houden en er zijn katten die dat niet kunnen en dus binnen no time te dik worden. Je merkt snel genoeg in welke categorie jouw kat valt. Onze kat krijgt 50 gram royal canin (diabetic) per dag, dat is precies genoeg voor hem om op gewicht te blijven, ook al is het minder dan wat er wordt aangeraden op de verpakking. Als we hem z’n gang laten gaan, eet ie zich tonnetje rond.

Wij raden aan om kittens t/m 16 weken nog natvoer te geven, dat is wat beter voor de darmen, maar als de ontlasting prima is, is dat niet per se nodig. Uiteindelijk zijn droge brokken het beste.
We geven kittens 3 keer per dag natvoer en daarnaast ‘s ochtends en ‘s avonds een bak brokjes, die gaat meestal niet meteen op.

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers