Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Hoe ga je om met feedback

11 Okt 2018 14:11

Ik merk dat ik het best lastig vind om te krijgen.
En weet eerlijk gezegd niet zo goed hoe ik dat makkelijker kan maken voor mezelf.

Zo laatst een voorval op het werk, niks groot kan het in mijn hoofd prima relativeren en mijn leerpunt eruit halen. Toch voel ik me er rot om.

Re: Hoe ga je om met feedback

11 Okt 2018 18:37

Probeer het om te zetten in een actiepunt. Dan doe je er actief wat aan. Verder denk ik altijd maar dat het gewoon "maar werk" is en niks met je persoonlijk te maken heeft.

Re: Hoe ga je om met feedback

11 Okt 2018 20:27

Ik herken dat wel en ben er momenteel voor in therapie (niet alleen voor dat hoor, maar als ik dat ga uitleggen wordt het wel een heel lang verhaal). Wat ik kort gezegd daar nu leer is relativeren, en dat gedachtes maar gedachtes zijn en niet persé De Waarheid. Feedback levert natuurlijk een bepaald gevoel op, bij mij is dat dan vaak een negatief gevoel over mezelf (al moet ik zeggen dat mijn baas feedback ook niet altijd even tactvol brengt, wat het wat lastiger maakt). Ik probeer dat door die therapie nu dus om te buigen naar iets positievers. Best lastig, maar ik merk wel dat ik er nu al íets makkelijker mee om ga (maar het blijft soms moeilijk hoor).

Re: Hoe ga je om met feedback

11 Okt 2018 21:14

Het ligt er heel erg aan hoe het gebracht wordt.
Als het defensief gebracht wordt is de reactie ook vaak defensief.
In mijn vorige werk had ik er ook moeite mee, maar dat kwam door de manier waarop. Was alleen maar negatief en ook werd er geschreeuwd, emails monitoren enz. Wat ik zag uit reacties van collegas dat het heel erg averechts juist werkte en iedereen heel bang werd voor die leidinggevende.
Veel mensen zijn ook weggegaan uiteindelijk.
Bij huidige werkgever krijg ik ook feedback, misschien zelfs nog wel meer, maar de hele manier en insteek is anders en merk je ook dat het heel ander effect heeft op team. Om te beginnen is iedereen bijvoorbeeld al stuk gemotiveerder, omdat ook veel positieve dingen gezegd worden en feedback gezien wordt als leermomenten ipv keiharde fouten.

Re: Hoe ga je om met feedback

12 Okt 2018 10:18

Negatieve feedback is natuurlijk nooit echt leuk. Meestal voel ik me dan eerst even rot maar ik reflecteer dan de situatie en de feedback, bespreek het eventueel met anderen (bijv. mijn manager) en haal er dan een leerpunt uit. Meestal kan ik zelf wel beoordelen of de feedback "terecht" is of niet en als ik twijfel bespreek ik het dus even. Maar of feedback nou terecht is of niet, iemand ervaart het dus als "negatief" dus dan bedenk ik wel altijd een manier om het anders te doen zodat het beter/anders over komt oid.
Plaats een reactie