Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

<<

Lexi

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1540

Geregistreerd: 13 Jul 2015 09:12

Bericht 21 Mrt 2017 16:16

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Ik kan meestal wel ruilen als collega's het vragen. Extra werken doe ik niet heel veel omdat ik al vrij veel aanwezig ben op mijn werk maar als het echt nood is kom ik wel een paar uurtjes extra werken. Verder kan ik vaak ook wel wat langer blijven als daar een reden voor is. Maar het lukt niet allemaal altijd omdat ik toch wel rekening moet houden met de kinderen die uit school komen en als er niemand is om op te passen dan moet ik toch wel echt thuis zijn.
2010 2012
<<

Anoniem187

Bericht 21 Mrt 2017 16:24

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Ik zou rete flexibel zijn denk ik, maar ik werk gewoon van maandag t/m vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur. Er valt dus weinig flexibel te zijn haha.
<<

Anoniem280

Bericht 21 Mrt 2017 21:08

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Meneer Nilsson schreef:Ik ben te flexibel. Of ja was, ben nu voortaan meer aan mezelf aan het denken.

Ik werkte altijd voor iedereen, ruilde met iedereen, kwam altijd eerder of bleef langer als ze dat vroegen. Maar als ik dan een keer zelf wil ruilen of een half uurtje eerder weg wil, of nee zeg tegen een extra dienst dan zijn de poppen aan het dansen, dus daar pas ik voortaan voor.


Dit is eigenlijk ook waarom ik zelf niet ruil. Al vaak meegemaakt dat wanneer ik wilde ruilen, dat niemand kon of liever vrij wilde zijn
Daarom ruil ik niet, voor een ander wil ik best ruilen, maar werk dan liever extra dan dat ik Nee hoor.
<<

Anoniem249

Bericht 21 Mrt 2017 21:47

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Ik werk niet onregelmatig, maar het gebeurt weleens dat er in de avond of het weekend gewerkt moet worden. Ik zou daar graag flexibel in willen zijn, maar merk dat ik daar toch echt weerstand tegen bied. Ik zie dat toch wel als vervelend en ongewenst.
<<

Anoniem250

Bericht 21 Mrt 2017 22:04

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Ruilen is niet aan de orde. Ik ben minder flexibel geworden. Ik heb gemerkt dat als je een keer op je vrije dag komt voor een afspraak er veel vaker afspraken op die dag gepland worden. En ik heb op mijn vrije dagen geen opvang, dus dan moet ik mijn ouders extra belasten. Ik vind het verder geen probleem om thuis extra te werken. Maar ik vind het wel vervelend om op vrije dagen oppas te regelen.
<<

Studiebol

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4809

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:19

Bericht 22 Mrt 2017 20:23

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Niet meer flexibel eigenlijk. Voordat er kinderen waren wel toen heb ik ook een aantal jaren onregelmatig gewerkt en wilde ik best ruilen of wat langer blijven enzo.

Maar nu niet, maak een bewuste keuze om 24 uur te werken en niet op de dagen dat mijn kinderen halve dagen naar school gaan (daar kon ik 5,5 jaar geleden nog voor kiezen) Er veranderd wel het een en ander op het werk dus misschien moet ik wel op vrijdag gaan werken maar daar zou ik wel van balen, maar goed dat moeten we maar eens zien.
:heart: :heart: 2011
<<

Pompoen

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6891

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:04

Bericht 22 Mrt 2017 23:41

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Tamelijk flexibel. Ik heb 1 vaste vrije dag maarvals de nood aan de man is wil ik daar wel iets voor regelen. Ik heb vaste dagen en tijden (1 avond, 1 dag en 1 middag) en werk af en toe een dienst extra. Ruilen vind ik prima als het me goed uit komt. Het enige is dat ik niet heel veel meer uren extra wil en kan werken dan ik ingeroosterd sta.
Ik ben eigenlijk minder flexibel dan ik aanvankelijk dacht, maar dat komt ook omdat ik op vaste dagen ingeroosterd ben, want op zich kan ik dinsdag t/m zondag ingepland worden, alleen die maandag moet ik echt vrij zijn,
Blog: http://nog1ding.nl over liefde, luierwasjes, duurzaamheid en nog veel meer!

AfbeeldingAfbeeldingAfbeelding
<<

Ilovethe90s

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3154

Geregistreerd: 03 Sep 2013 22:14

Bericht 22 Mrt 2017 23:46

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Ik werk gewoon graag op vaste dagen. Heb er echt een hekel aan om een heel schema om te gooien, dat is sinds ik kinderen heb gekregen hoor. Daarvoor was ik flexibeler.
Ik mag wel zelf mijn dagen indelen, als ik maar aan mijn uren kom. In de praktijk komt het er op neer dat ik gewoon 2,5 dag werk en dat dit elke week dezelfde tijden zijn.

Ik ruil zelf zelden mijn dagen om, misschien 1 of 2 keer per jaar. Ik heb op het werk niemand die met me zou kunnen ruilen, er heeft niemand dezelfde functie dus dat vind ik erg makkelijk.

Thuis werken probeer ik weleens, maar dat is niet handig als de kinderen thuis zijn. En ik heb na een drukke dag eigenlijk geen zin meer om 's avonds nog aan het werk te gaan. Vandaar mijn vaste dagen.
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 23 Mrt 2017 09:53

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Ik ben geloof ik niet echt een type voor onregelmatig werk, maar ik moet zeggen dat ik nooit avond-, nacht- of weekenddiensten heb gewerkt. Ik voel me prettig bij regelmaat.

Ik ben nu vrijdags vrij en het is nog niet voorgekomen dat ze hebben gevraagd of ik die dag kon komen werken. Ik kan wel, heb een flexibel contract met de opvang. Ik zou het bij uitzondering doen.
L2014 & H2017
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 9619

Geregistreerd: 15 Jan 2014 01:42

Bericht 23 Mrt 2017 12:05

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Op zich ben ik vrij flexibel, als je het maar op tijd aangeeft. Vandaag bellen en verwachten dat ik morgen extra kan werken dat lukt niet. Ik moet het de week ervoor voor woensdag weten. Verder wil ik geen avonden of weekenden meer werken. Ik heb tot een paar jaar terug eigenlijk altijd in de weekenden gewerkt en ook veel 's avonds en ik merk dat ik die belasting heel vervelend vind en het beter volhoud met regelmaat.
08-08-2015
<<

Niekske

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3562

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:16

Bericht 24 Mrt 2017 16:52

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Bij ons is ruilen enzo niet aan de orde en heb je gewoon je vaste dagen, maar er wordt wel van ons verwacht dat we voor bepaalde zaken (rapportvergaderingen, ouderavonden, ontwikkeldagen etc) terugkomen op onze vrije dag. Ik deed dat meestal ook, maar nu is mijn vrije dag mijn mama dag en kan dat dus niet meer. Mijn collega's gaan er verschillend mee om, dus ik ga me ook niet in allerlei bochten wringen om oppas te regelen. Maar ik weet bijvoorbeeld nu al dat de examens examenuitslagen op mijn mama dag komen en dan zal ik dus echt wel moeten werken...
AfbeeldingAfbeelding
<<

Anoniem286

Bericht 24 Mrt 2017 17:59

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Ik ben best flexibel, ruil regelmatig met collega's en vind het ook geen probleem om een extra bereikbare dienst of een laat-vroege dienst te werken. Sowieso is het bij ons in het team allemaal vrij goed te regelen als je een dienst kwijt wilt, als het niet te kort dag is kun je vrijwel altijd wel ruilen.
<<

bosjesvrouw

Major Yipyapper

Berichten: 5015

Geregistreerd: 01 Sep 2013 20:03

Woonplaats: Friesland

Bericht 24 Mrt 2017 19:25

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Ik werk onregelmatig

Voor de kinderen was ik heel flexibel nu minder. Maar ik weet ook precies met wie ik kan ruilen en wie niet.
2014 2016
<<

anoniem203

Bericht 24 Mrt 2017 22:40

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Niet echt en dat is ook altijd weer een dingetje dat steeds terug komt in mijn beoordeling want ik kan er gewoon niks aan veranderen nu. Door mijn kinderen ben ik toch beperkter ivm oppas regelen. Als er iemand ziek is en ze zoeken een invaller dan probeer ik wat te regelen voor een paar uur. Maar op dezelfde dag nog een oppas regelen voor de hele dag dat lukt mij gewoon niet. Ik heb ook een man die tussen de 50 en 60 uur per week werkt. Het komt dus ook allemaal op mij aan wbt de kinderen. Ook ben ik het type dat zich fijn voelt bij regelmaat. Zelf hoef ik nooit te ruilen. Is misschien 2x in 6,5 jaar voor gekomen. Ik plan alles gewoon in op de dagen dat ik niet hoef te werken.
<<

Anoniem221

Bericht 25 Mrt 2017 00:57

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Ik was altijd heel erg flexibel. Omdat ik van uitslapen hield en er in de avond altijd één leidinggevende aanwezig moest zijn, ruilde ik vaak met de twee leidinggevende collega's die de avonden niet zagen zitten. Ik kreeg lekker te eten en hield me rustig bezig met de cijfers die de volgende dag overlegd moesten worden. Het was voor mij een absolute win-win situatie.

Nu denk ik dat ik daar nog steeds van zou kunnen genieten. Ik ben echt een avondmens. Als er mensen zijn met een gezin, dan zou ik ze denk ik nog steeds graag ontlasten door avonddiensten op mij te nemen. Maar ik merk wel dat ik steeds meer een ochtendmens word en het ook heerlijk vind om op te starten. We zullen zien in de toekomst, maar ik geloof niet dat ik een moeilijke ben.
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5541

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:19

Bericht 25 Mrt 2017 05:29

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Ik hou van flexibiliteit in alles in mijn leven en dus ook in werk. Ik heb 3 banen en een voltijd studie die ik elke 10 weken opnieuw indeel. Het feit dat ik zelf bepaal hoeveel en wanneer ik werk, zelfs met contracten, geeft me lucht en vrijheid.
Ik heb nooit echt te maken met collega's maar ook daar zou ik vrij flexibel in zijn. Nu ik boven de 30 weken ben werk ik elke week een beetje minder en ik kan ook na mijn verlof kijken hoeveel ik weer zou willen werken.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Butsmuts

Noob

Berichten: 44

Geregistreerd: 27 Jul 2016 11:09

Bericht 25 Mrt 2017 17:56

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Niet, flexibel. Ik werk 4 dagen, dan kan ik als het onverwacht nodig is, een halve dag extra werken. Bij eventueel ruim van te voren aanvragen kan ik de hele dag extra werken.
Ik werk vaste tijden, dus plan mijn activiteiten daaromheen. Maar ik vind mijn werk wel degelijk belangrijk, ik kan het wel alleen uitvoeren als ik op het werk ben, ik kan niet thuis wat doen voor mijn werk.
<<

Frankie

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1423

Geregistreerd: 13 Jul 2016 17:13

Bericht 27 Mrt 2017 11:15

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Ik vind flexibiliteit in dagen opzicht prima. Als ik de ene week op maandag, woensdag, vrijdag werk en de week erop op dinsdag, donderdag, zaterdag kan ik daar best mee leven. Maar ploegendiensten of later in de avond of 's nachts werken dat is echt niet aan mij besteed.

Mijn voorkeur heeft het trouwens niet hoor. Ik zou het liefste ma t/m vr van 8.30 tot 17.30 werken hahaha. (Of een eigen bedrijf willen hebben en dan boeit het me niet. Maar dan doe ik het echt voor mezelf. Dat gevoel heb ik nog nooit gehad in een baan en daarom denk ik ook dat ik wat star ben als het aankomt op flexibiliteit).
<<

Jeanette

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 955

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:31

Bericht 27 Mrt 2017 15:14

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Ik werk onregelmatig (dag, avond en nachtdiensten) en ben vrij flexibel, maar wel tot een bepaalde hoogte. Ben niet de beroerdste om te ruilen, maar wel als het mij uit komt en ga me daardoor geen slag in de rondte werken. Ook ik heb nog een leven naast mijn werk en dat vind ik persoonlijk belangrijker dan mijn werk. Nu heb ik ook geen vent en kinderen, dus dat scheelt natuurlijk ook veel dat ik flexibel kan zijn.
<<

sophiee

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1108

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:24

Bericht 07 Apr 2017 20:05

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Niet zo flexibel. Ik werk op onregelmatige tijden (24-uurs diensten), maar altijd op vaste dagen. Ons team weet op welke vaste dagen er gewerkt wordt. Ik maak de roosters voor vier maanden vooruit. Iedereen weet dan op tijd waar hij/zij aan toe is. Er wordt bij ons nauwelijks geruild. Wel regelmatig wat eerder/later begonnen.
L juni 2012
R februari 2015
J augustus 2016
<<

Uiltje

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 738

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:01

Bericht 09 Apr 2017 20:46

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Niet meer zo flexibel sinds onze kinderen er zijn maar ik kijk altijd wel wat er mogelijk is mocht een collega willen ruilen.
Ik werk onregelmatig (in de gehandicaptenzorg) en ben niet anders gewend. Wel overleg ik altijd eerst met mijn man en mijn moeder die past namelijk op. Voor dat we kinderen hadden werkte ik rustig extra diensten en zei ik 9 van de 10 keer ja zonder te overleggen. In mijn werkveld word wel enig flexibiliteit verwacht maar ik zeg nu ook wel sneller nee.
<<

Anoniem255

Bericht 10 Apr 2017 20:42

Re: Hoe flexibel ben jij? (onregelmatig werken)

Ik ben heel flexibel. Ik werk 2 vaste dagen en daarnaast kan ik in de ochtend, in de avond of op zaterdag.Ik hoef niet met collega's te ruilen (ben de enige op kantoor) en als ik vrij wil dan kom ik bijvoorbeeld 2 ochtenden werken o.i.d.
Vorige

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers