Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Hoe alle ballen hoog houden...

<<

Femm

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1495

Geregistreerd: 17 Jan 2016 10:10

Bericht 07 Jun 2018 14:07

Re: Hoe alle ballen hoog houden...

Ik denk dat het helpt als veel routine is. Zoals in het huishouden vaste momenten waarop je iets doet. De was word hier bijvoorbeeld nooit een berg omdat ik het zodra het droog is direct vouw/strijk en opruim. En zo heb ik dat met veel dingen, als ik het aanrecht na koken schoonmaak dan poets ik de buitenkant van de keukenkasten en de koelkast, als ik naar boven loop gaat er een doekje over de trapleuning, als ik naar beneden ga een doekje over de trap.

De meiden douchen om de dag dus dat scheelt ook iets. Heel vies zijn ze maar zelden. S ochtends maak ik alles voor het avondeten alvast zover klaar dat ik tijdens koken niets meer hoef schoon te maken of te snijden.

Vrienden/familie zie ik vaak met mijn kinderen erbij en als ik ze zonder kinderen zie is dat op een door de weeks avond. Mijn man en ik doen niet veel meer met zijn 2, Een enkele keer passen mijn ouders even op zodat we samen wat kunnen eten. Donderdagavond is nu wel een beetje onze avond ivm zwemles van de oudste rond etenstijd plannen we die avond verder niets dus hebben tijd samen.

Ik zie geen verschil met toen ik nog zo'n 40uur per week werkte met 1 kind of dr afgelopen 3 jaar die ik thuis was met 3 kinderen. Ja volledig thuis zijn vind ik drukker. Speelafspraken vinden vaak hier thuis plaats, dochters hebben hobby's, school, peuterspeelzaal, huis word veel vlugger vies dus daar ben ik meer tijd mee kwijt dan toen ik werkte.
Januari 2012
Augustus 2014
Juli 2016
<<

Anoniem250

Bericht 07 Jun 2018 20:45

Re: Hoe alle ballen hoog houden...

Ik vraag me ook af hoe ik het straks allemaal ga doen met clubjes. Ik vind zaterdag nu een heerlijke dag. Ik moet er niet aan denken dat ik drie kinderen naar drie verschillende sporten moet brengen op mijn vrije dag. Mijn vader heeft aangeboden voetbalwedstrijden te doen. Zal je zien dat ze gaan hockeyen. Of niet. Als ze een beetje op mij lijken hebben ze nul balgevoel. Ik ga ze zelf aanmoedigen om te gaan paardrijden. Dat is in het weiland naast het huis van mijn ouders. Kan ik daar koffie drinken en de krant lezen. Zoals het hoort op zaterdag. Maar dan heb je dus de zaterdag geregeld, hoe gaat het dan doordeweeks. Hoeveel middagen ben je daarmee bezig? Het lijkt me inderdaad veel meer planning en organisatie dan met kleine kinderen. Vanaf wanneer kunnen ze eigenlijk zelfstandig naar het sportveld?
<<

Femm

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1495

Geregistreerd: 17 Jan 2016 10:10

Bericht 07 Jun 2018 20:51

Re: Hoe alle ballen hoog houden...

Nou ik vind daar veel tijd in gaan zitten ja Holly.
T. ging op maandag naar gym, donderdag (voorheen zaterdag) zwemmen.
N. op woensdagochtend naar ballet.

Zwemmen en ballet ook beiden in een ander dorp. Als T. klaar id met zwemles wil ze paardrijden, dat kan hier niet dus daar moeten we dan ook voor weg.

En dan nog de speelafspraken na school...

Ik vind daar veel meer tijd in gaan zitten, nu al. En dat terwijl ze nog niet alledrie hobby's hebben.
Januari 2012
Augustus 2014
Juli 2016
<<

Elja

Lady-post-a-lot

Berichten: 1149

Geregistreerd: 11 Mei 2016 15:48

Bericht 07 Jun 2018 21:17

Re: Hoe alle ballen hoog houden...

Middelste heeft deze week 3 uitnodigingen gekregen voor kinderfeestjes, 3 verschillende zaterdagen in juni/begin juli.
De oudste viert zelf op een andere zaterdag in juni zijn feestje, en ook hij verwacht nog zeker 2 uitnodigingen voor de zomervakantie. Leuk, maar je kunt dan gewoon niet ver van huis. Want, 14u wegbrengen en 18u worden ze vaak weer thuis gebracht.

Sinds vorige week zit het voetbalseizoen erop, maar het is wel pittig vind ik.
Woe gaat middelste trainen, donderdag oudste, zaterdag beide wedstrijd. En het eerste seizoen gaan we als ouder altijd wel mee, in ieder geval 1 van ons. Een vijf- / zesjarige vind ik nog te jong om met iemand mee te laten rijden. En ze vinden het gewoon fijn wanneer 1 van ons komt kijken, en dat doen we met plezier. Alleen....de zaterdagochtend is dan wel helemaal volgepland.

Oja, en maandags na schooltijd meteen door naar het zwembad. Ik hang de vlag uit als de middste het B diploma heeft :smile:
<<

Filoria

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2144

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:43

Bericht 07 Jun 2018 22:22

Re: Hoe alle ballen hoog houden...

Caulfield schreef:
Knillis schreef:Wat ik wel trouwens vind is dat het niet perse makkelijker wordt als ze ouder zijn. Ik ben nu taxi chauffeur van de kinderen geworden, ze sporten allemaal een aantal keer per week, spreken af met vriendjes, hebben kinderfeestjes etc. Dat vergt véél planning en geeft weer andere "stress". Wel wordt het makkelijker omdat ze zelfstandiger worden en ook meehelpen met klusjes in huis. Dat scheelt weer voor mij :)


Ik vraag me echt af hoe wij dat over een aantal jaren gaan ervaren. Ik kan me er zo weinig bij voorstellen! Ik kan toch niet de hele week m'n kinderen rond gaan rijden - ik rij sowieso geen auto, maar al deed ik dat wel, ik ben gewoon aan het werk en rond 18h thuis. Paal en perk stellen aan clubjes maar denk ik, en ze zoveel mogelijk zelf laten doen. Sportshirts wassen wil ik wel :smile:

Wij rijden ook geen auto, dus ik ben een soort fietstaxi :cheering:

Ik heb wel bewust een sport uitgekozen met T. waarbij je 1x per week training hebt en een paar keer per jaar een wedstrijd. Een sport als voetbal of hockey waarbij je soms 2x per week traint én dan nog elk weekend wedstrijden overal in de regio, vind ik te belastend. Hij fietst veel, dus komt wel aan zijn beweging.
Met bijvoorbeeld breakdance, judo, klimmen of tennis heb je maar 1x per week training, op zaterdag vaak.

Voor zowel sport, als zwemles als muziekles: veel BSO's bieden dat tegenwoordig aan tijdens de NSO-uren. Handig voor fulltime werkende ouders. Wij maken er zelf geen gebruik van, maar ik vind het goed dat het kan.

Muziekles kan aan huis eventueel. Is wel duurder.

Als I. straks ook op zwemles en muziekles gaat, laten we T. vaker zelf fietsen naar zijn clubjes, denk ik. Anders wordt het voor mij te druk. Ik ben vaak alleen met de twee kinderen omdat mijn man 's middags, 's avonds en in het weekend werkt.

Aan de andere kant, is de muziekles van T. best wel een relaxmomentje voor mij. In zijn muziekschool (Muziekcentrum van de Omroep) is een leuk café en daar zit ik dan heerlijk een cappuccino te drinken. I. zit er dan bij met een appelsap je en wat Playmobil.

Speelafspraakjes met vriendjes fietst T. al een tijdje zelf naartoe (en weer naar huis).

Al met al ben ik heeel blij dat ik niet meer continu op hoef te letten op de kinderen. Of ze steentjes in hun mond doen, waarom ze nu weer huilen, of ze een vieze luier hebben, of ze niet van de trap vallen. Heerlijk dat dat achter de rug is. Het voelt voor mij echt minder stressvol nu.
Afbeelding Afbeelding
<<

Anoniem245

Bericht 08 Jun 2018 05:53

Re: Hoe alle ballen hoog houden...

Ik ga op dinsdag met zoon naar de muziekles, en op donderdag naar Freerun. Na de vakantie laat ik hem alleen naar de muziekschool gaan zodat ik dan kan gaan koken. Hij is dan 12 en het is maar een klein stukje fietsen.
Verder hebben we elke dag wat, op maandag en vrijdag moet ik om 18u de deur uit om te repeteren. Voor die tijd moet er gekookt, gegeten, afgewassen worden. Ik wil mijn huis aan kant hebben, de dieren moeten verzorgd.
Nu met de zomerperiode in aantocht zijn er veel concerten waar ik mee speel, zo heb ik volgende week dinsdag/woensdag/donderdag in de avond repetities staan. Zondagavond concert. De week erop hetzelfde liedje.
Misschien hadden huisvrouwen het vroeger waarder met het huishouden maar dat was ook het enige wat zij deden. Als ik naar mijn oma kijk met 5 kinderen, mijn opa werkte en zij zorgde voor thuis. Wij (en ik als alleenstaande ouder) moeten overal voor zorgen en ik ervaar dat toch wel als druk en soms heel zwaar.
<<

Thunder

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4847

Geregistreerd: 01 Sep 2013 23:24

Bericht 08 Jun 2018 07:24

Re: Hoe alle ballen hoog houden...

Mijn jongens voetballen. Ze trainen twee keer per week en hebben op zaterdag een wedstrijd. De jongste traint van 18.00-19.00 en de oudste van 18.45-20.00. De oudste gaat sinds zijn tiende zelfstandig naar de training, de jongste breng/haal ik nog. De wedstrijden op zaterdag overlappen elkaar soms waardoor de oudste dan vaak met iemand meerijdt of bij een thuiswedstrijd hij op de fiets gaat en ik later kom. Meestal begint de eerste om 9.00 met de wedstrijd en eindigt de laatste net na de middag. Mijn man werkt elk weekend dus ik doe praktisch alle voetbaldingen alleen.
25062006 & 20092009
Liefde is niet krampachtig vasthouden, maar vertrouwend loslaten.
<<

Carrie

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 11520

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:39

Bericht 08 Jun 2018 08:03

Re: Hoe alle ballen hoog houden...

Saga schreef:
Carrie schreef:
Saga schreef:Ik vind het ook allemaal maar knap lastig.
Sinds ruim een maand werk ik nu gelukkig 4 dagen ipv 5, dat geeft al veel rust voor mij.
Mijn moeder past iedere woensdag hier thuis op en doet dan veel in het huishouden, dat is ook ontzettend fijn.

Echt tijd voor mezelf heb ik eigenlijk nooit en dat mis ik best heel erg.

Hoe komt dat, dat je geen tijd voor jezelf hebt? Als Bo op bed ligt ‘s avonds zie en ervaar ik dat als tijd voor mezelf. Of ben je daar nog te weinig ontspannen voor? Ik sport 1 avond in de week buiten de deur, vind ik ook echt fijn. Is dat voor jou een optie? Of iets anders wat je leuk vindt?


Ik ben kok en dus de avonden aan het werk.
Doordat ik ook geregeld de weekend werk, zie ik mijn vriend niet vaak en zijn die vrije avonden daar wel een soort heilig voor. En vaak komt er ook bezoek dan.
Maar nu ik dus een avond extra vrij ben is het natuurlijk wel makkelijker, ik moet alleen leren dan echt tijd voor mezelf te nemen en niet iets in het huishouden te gaan doen.


Oh dat klinkt best pittig en zwaar eigenlijk! Ik snap heel goed dat je dan echt minder vrije tijd en avonden voor jezelf hebt. Ik hoop dat je op de momenten dat je echt vrij hebt kunt leren ontspannen, ook dat is heel belangrijk. Wel knap van je dat je dit zo doet!
dit is mijn Instagram, ik maak graag stories.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 11120

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 08 Jun 2018 08:24

Re: Hoe alle ballen hoog houden...

HollyGolightly schreef:Ik vraag me ook af hoe ik het straks allemaal ga doen met clubjes. Ik vind zaterdag nu een heerlijke dag. Ik moet er niet aan denken dat ik drie kinderen naar drie verschillende sporten moet brengen op mijn vrije dag. Mijn vader heeft aangeboden voetbalwedstrijden te doen. Zal je zien dat ze gaan hockeyen. Of niet. Als ze een beetje op mij lijken hebben ze nul balgevoel. Ik ga ze zelf aanmoedigen om te gaan paardrijden. Dat is in het weiland naast het huis van mijn ouders. Kan ik daar koffie drinken en de krant lezen. Zoals het hoort op zaterdag. Maar dan heb je dus de zaterdag geregeld, hoe gaat het dan doordeweeks. Hoeveel middagen ben je daarmee bezig? Het lijkt me inderdaad veel meer planning en organisatie dan met kleine kinderen. Vanaf wanneer kunnen ze eigenlijk zelfstandig naar het sportveld?


Lang niet alle clubjes zijn op zaterdag, dat is volgens mij vooral als je op een teamsport gaat. Y zit op dansles op dinsdag en muziektheater op woensdag, op zaterdag heeft ze niks.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Charles

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 280

Geregistreerd: 17 Okt 2016 10:32

Bericht 08 Jun 2018 08:39

Re: Hoe alle ballen hoog houden...

Oh god die clubjes ja. Dat is momenteel de reden hier waarom de ballen niet hoog blijven maar op de grond vallen.

De tweeling zit op zwemles en zoon op judo dochter op dansen en dat moet ook nog eens allemaal op 'mijn' dagen omdat mijn ex-man en zijn ouders (die de tweeling van school haalt soms) geen zin hebben om met de tweeling naar die clubjes te gaan. Omdat ik volgens hun niet mag bepalen wat zij in hun tijd met de tweeling doen :face: . Dus dan valt de zaterdag al af, de dinsdag en de donderdag. Oftewel het is teveel gevraagd om de week (ze zien ze niet eens elke week) met de tweeling een uur naar zwemles te gaan. Dus ik race op maandag, woensdag en vrijdag lekker in mn eentje en het andere kind moet ook nog met alles mee en wachten.
<<

Joey

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2494

Geregistreerd: 31 Aug 2017 14:18

Bericht 08 Jun 2018 08:58

Re: Hoe alle ballen hoog houden...

Charles schreef:Oh god die clubjes ja. Dat is momenteel de reden hier waarom de ballen niet hoog blijven maar op de grond vallen.

De tweeling zit op zwemles en zoon op judo dochter op dansen en dat moet ook nog eens allemaal op 'mijn' dagen omdat mijn ex-man en zijn ouders (die de tweeling van school haalt soms) geen zin hebben om met de tweeling naar die clubjes te gaan. Omdat ik volgens hun niet mag bepalen wat zij in hun tijd met de tweeling doen :face: . Dus dan valt de zaterdag al af, de dinsdag en de donderdag. Oftewel het is teveel gevraagd om de week (ze zien ze niet eens elke week) met de tweeling een uur naar zwemles te gaan. Dus ik race op maandag, woensdag en vrijdag lekker in mn eentje en het andere kind moet ook nog met alles mee en wachten.


Alsof je ze op zwemles doet voor je eigen lol. Dat is in het belang van de kinderen, ook zijn kinderen. Oh man, lijkt me heel moeilijk voor je om met iemand te moeten dealen die er zulke redenaties op na houdt.
<<

Travel

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 694

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:28

Bericht 08 Jun 2018 09:01

Re: Hoe alle ballen hoog houden...

Ja het is druk en ja er moet zoveel tegenwoordig.
3 kids, man die regelmatig weg is en straks bijna 5 maanden weg is, 3 dagen werken, boodschappen ,administratie, sociaal etc.

Voor school heb ik tegenwoordig ook een aparte agenda, uitjes, schoolreisje, kleutervrije dagen, estafette, sportdagen, kinderfeestjes ets.
Straks komt er zwemles bij voor de oudste pffffff.

En straks als mijn man weg is alles alleen doen. En dan koken pfffff. Zal soms een gebakken ei worden of een blokje knakworstjes hahaha.

Vrije tijd neem ik in de avonden en weekenden als mijn man gewoon thuis is en de 2 a 3 kids hun middagslaapje doen. Naar de paarden, naaien, sporten of langs een vriendin.

Kwestie van automatische piloot en als de kids op bed liggen weer even op adem komen met een kop thee.
Plannen en alles opschrijven!
Verder hebben we een schoonmaakster en dat is zo fijn en elke euro waard.

Saga: als je savonds wertk lijkt het me kapot vermoeiend ja. Dan heb je geen oplaadtijd voor jezelf. pittig.
https://www.instagram.com/handmade_by_linn/?hl=nl

20 januari 2013 Knuffelkont
14 april 2015 Draakje
24 april 2017 Deugniet
<<

Charles

Gebruikers-avatar

Kwebbel

Berichten: 280

Geregistreerd: 17 Okt 2016 10:32

Bericht 08 Jun 2018 09:06

Re: Hoe alle ballen hoog houden...

Joey schreef:
Charles schreef:Oh god die clubjes ja. Dat is momenteel de reden hier waarom de ballen niet hoog blijven maar op de grond vallen.

De tweeling zit op zwemles en zoon op judo dochter op dansen en dat moet ook nog eens allemaal op 'mijn' dagen omdat mijn ex-man en zijn ouders (die de tweeling van school haalt soms) geen zin hebben om met de tweeling naar die clubjes te gaan. Omdat ik volgens hun niet mag bepalen wat zij in hun tijd met de tweeling doen :face: . Dus dan valt de zaterdag al af, de dinsdag en de donderdag. Oftewel het is teveel gevraagd om de week (ze zien ze niet eens elke week) met de tweeling een uur naar zwemles te gaan. Dus ik race op maandag, woensdag en vrijdag lekker in mn eentje en het andere kind moet ook nog met alles mee en wachten.


Alsof je ze op zwemles doet voor je eigen lol. Dat is in het belang van de kinderen, ook zijn kinderen. Oh man, lijkt me heel moeilijk voor je om met iemand te moeten dealen die er zulke redenaties op na houdt.


Ja dat zegt iedereen...zwemles is gewoon noodzakelijk voor hun veiligheid...mijn ouders hebben een zwembad en dat is doodeng. Ik zit daar ook niet voor de lol. En judo eigenlijk ook niet, dat heeft voor mijn zoon ook andere redenen. Zelfs dansen is voor dochter therapeutisch omdat haar motoriek slecht is omdat ze zo dysmatuur was. Maargoed.
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5553

Geregistreerd: 15 Jan 2014 00:42

Bericht 08 Jun 2018 09:22

Re: Hoe alle ballen hoog houden...

Hier donderen de ballen ook regelmatig naar beneden. Alleen is bijna niet te doen. Ik moet nog steeds wennen aan het feit dat ik niet meer zo veel kan doen als voor Mn burn-out. En dat is iets wat ik moet accepteren want een B-O krijg je niet voor niets.

Werk, bewust naar 3 dagen en ik werk de ene week ma di do en de andere week di wo vrij. Dat werkt voor mij heel goed.
Verder heb ik het zo geregeld dat mijn moeder J de eerste 2 dagen van de week ophaalt. Dan eten wr daar mee en ligt hij toch om 7 uur op bed.

Do/vrij haal ik hem zelf op. Mijn vriend is vaak al eerder vrij en die kookt dan en heeft vaak ook het huis al voor een deel schoon. Dat is dus echt superlief. De was gaat vaak tussendoor.

Studie staat nu even op een laag pitje. Er moet eerst weer meer rust komen.

Sporten bewust gekozen voor alleen wedstrijden en geen trainingen en verder probeer ik iig 1x in de week hard te lopen maar dat kan alleen als mijn vriend er is.
08-08-2015

Afbeelding
<<

Anoniem250

Bericht 08 Jun 2018 09:49

Re: Hoe alle ballen hoog houden...

Wat super fijn Minx dat je zo'n lieve vriend hebt. Dat vind ik heel fijn om te lezen. Ik ben blij voor je.

Wat bedoelen jullie met ballen die naar beneden kletteren? Wat gebeurt er dan? Wat lukt er dan niet?
<<

Studiebol

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3871

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:19

Bericht 08 Jun 2018 11:30

Re: Hoe alle ballen hoog houden...

Tja die clubjes.. heel eerlijk ik ben blij dat ik geen kinderen heb die willen voetballen.. elke zaterdagochtend en in het begin ook vroeg langs de lijn... :palm:

Hier zitten ze op gym, dat is op vrijdagmiddag om half 5 een uurtje en ze zitten op ponyles daar ben ik ook anderhalf uur mee kwijt dat is op woensdagmiddag. Ze willen ook graag dansen maar dat is alleen op dagen dat ik werk, dat vind ik wel lastig omdat het dan niet kan omdat ik werk.
Afbeelding
<<

Knillis

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2237

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:50

Bericht 08 Jun 2018 19:47

Re: Hoe alle ballen hoog houden...

Die clubjes ja :palm:

De oudste voetbalt en zit op judo. De middelste zit op paardrijden, judo, is gelukkig net klaar met zwemmen maar wil nu turnen.

De jongste zit op judo.

Ons schema is als volgt:

Dinsdag 17.15 uur turnen.
Woensdag 16.00 uur voetbal training.
Zaterdag 8.15 uur judo (de jongste)
Zaterdag 10.00 - 12.00 uur paardrijden
Zaterdag ergens in de ochtend een voetbalwedstrijd
Zaterdag 13.00 uur judo (de oudste en middelste)

Daar komt dus over een jaar de zwemles van de jongste bij en de oudste gaat dus 2x per week trainen nu voor de voetbal.

We doen het zelf natuurlijk, maar ik vind sporten erg belangrijk en wil ze daar zo min mogelijk in beperken.

Deze week 3 kinderfeestjes, 6 speelafspraakje gehad, feestje dus :laughcry:
2009 ~ 2011 ~ 2014

Morgen is vandaag...
<<

Gijs.

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2816

Geregistreerd: 13 Apr 2014 09:04

Bericht 08 Jun 2018 19:52

Re: Hoe alle ballen hoog houden...

Volgens mij ben ik best een strenge moeder want van mij mogen ze dus niet op een heleboel clubjes. Nu zit Luuk op zwemmen en als hij straks z'n B diploma heeft mag hij 1 sport kiezen. Ik werk 32uur per week en ze zijn 1 dag bij hun vader, ik zou niet weten hoe ik daar nog 3 sporten bij moet passen. Daarnaast willen ze ook nog afspreken met vriendjes van school en gaan we regelmatig een weekendje naar mijn ouders.

Verder is mijn huis regelmatig een puinhoop, liggen er twee wasmanden schone was om te vouwen en heb ik 0 tijd voor mezelf. Maar dit zijn vast de tropenjaren, het kan alleen maar makkelijker worden!
I made a wish and you came true
L. 22-01-2012 M. 16-05-2014
<<

Lavendel

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1103

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:58

Bericht 09 Jun 2018 11:15

Re: Hoe alle ballen hoog houden...

Wij mochten op 1 ding en het moest in het dorp zijn zodat we zelf konden fietsen. Heel flauw vonden we dat als we weer iets hadden bedacht maar ik snap het nu wel. Zeker als ik dit lees zeg, wat een ellende haha
Smile, it's free!
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3058

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:19

Bericht 09 Jun 2018 11:37

Re: Hoe alle ballen hoog houden...

Hier vormen de ouders vaak groepjes en haalt/brengt ene keer ene moeder/vader de kinderen en andere keer de andere. Zo hoop ik het ooit ook te combineren, al wil ik ook voorkomen dat hij teveel doet want hij 'moet' al naar Nederlandse school en Arabische school 2 x 2 uur per week. Ik hoop dat hij gewoon van ballet houdt, net als zijn moeder ;) En geen sporten waar je moet trainen en wedstrijden speelt.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 11262

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 09 Jun 2018 11:40

Re: Hoe alle ballen hoog houden...

Mijn oudste van 6 zit op gitaarles en we hebben een gitaarjuf die aan huis komt. Echt chill, op de donderdagmiddag komt ze 45 minuten met hem lessen en dan zit ik met m’n peuter op m’n slaapkamer (hij op de iPad, ik chillend met een glas wijn).
Dundas schreef:Van plakken wortels kun je niet op reis.

https://www.instagram.com/ooph_baby/
<<

Wolfinschaapskleren

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1835

Geregistreerd: 22 Apr 2014 09:27

Bericht 09 Jun 2018 19:38

Re: Hoe alle ballen hoog houden...

UN dat klinkt zalig!

Alle ballen hoog houden is lastig, zelf heb ik altijd het gevoel dat ik wel op een vlak te kort kom, andere te weinig geef, etc. Dit ligt aan mijn eigen standaard en ga die leren te veranderen.
<<

YEX

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 963

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:54

Bericht 11 Jun 2018 12:39

Re: Hoe alle ballen hoog houden...

Plannen plannen plannen, ook je me time etc. En ja, daar gaat wel even overheen. Met 1 redde ik het prima, met 2 ging het helemaal de verkeerde kant op (postnatale depressie) en met 3, ook omdat 1 en 2 al naar school en moeten, kan ik dit makkelijker hendelen zo met het schema wat ze hebben. Daar tussen werk ik vaste dagen tijd, wel verdeeld over 5dagen en heeft mijn man een 2 wekelijks rooster, maar tis te doen zo. En mede door plannen plannen plannen :P oja, dat had ik al gezegd :smile:
Y. #23112010 ♥
E. #16102012 ♥
X. #24022017 ♥
<<

Missmaiorana

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 87

Geregistreerd: 09 Nov 2017 07:49

Bericht 11 Jun 2018 19:46

Re: Hoe alle ballen hoog houden...

Pippa schreef:Oh ik accepteer het wel; maar vraag me gewoon oprecht af hoe andere mensen het doen!

Na werkdag, opvang, koken, eten, vriend thuis, badderen is het 20/20.30 soms nog later, dan heb ik echt geen puf voor huishouden meer.. vrije dagen dus altijd bezig in huis, afspraken voor zoon, fysio voor mezelf dat ik eigenlijk moe ben en geen energie meer heb om af te spreken, sowieso werken vrienden & familie doordeweeks :). In weekend werk ik sowieso 1 dag, dus andere dag wil ik ook graag met gezin zijn, anders nooit met zijn drieën; dus sowieso 1 zondag vrij voor ons... dus de tijd is er gewoon niet, en ik zit toch in bubbel met baby nog, maar ooit is met vrienden of familie weg wel leuk haha; al woont iedereen enorm ver erg helaas! Boodschappen laat ik bezorgen iig haha!Hoe anderen het doen? Net zoals jij. Bikkelen.

Ik heb er 4 thuis en heb zo min mogelijk als financieel haalbaar is gewerkt tot nu toe. En vooral niet van mezelf verwacht dat ik het huishouden heel strak op orde had. Nu de jongste 4 is en op school zit komt er weer meer ruimte.

Ik verwachtte altijd heel veel van mezelf tot ik mezelf gigantisch tegenkwam in een burn-out vorig jaar. Sindsdien anders gaan leven en niet zoveel verwachtingen hebben. Voor jezelf en je kind zorgen komt op 1. Dat huishouden komt wel weer hoor. En als je veel werkt en het huishouden toch belangrijk vindt, huur iemand in. Aanrader.
Laatst gewijzigd door Missmaiorana op 11 Jun 2018 19:52, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Missmaiorana

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 87

Geregistreerd: 09 Nov 2017 07:49

Bericht 11 Jun 2018 19:51

Re: Hoe alle ballen hoog houden...

Oh jemig die clubjes! Hier zitten er 2 op zwemles en 1 op muziek (en stiefdochter op muziek en hockey maar dat regelt haar moeder) en voor de rest vind ik het wel goed hoor! Pas als ze hun diploma hebben mogen ze ergens op. En verder gewoon lekker spelen in de buurt en op woensdagmiddag wil ik nog wel voor taxi spelen voor vriendjes en vriendinnetjes.
VorigeVolgende

Terug naar Persoonlijk

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers