Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Het weer

25 Jun 2018 08:59

Wat vinden jullie er van dat het al zo lang zo warm is en blijft?
Ik voel me soms echt een zeurkous, maar ik vind die warmte dus echt vreselijk. Het is al sinds begin mei zo warm. Die paar frisse dagen vond ik echt heerlijk, maar in huis is het nog steeds niet onder de 24 graden geweest. De hitte trekt echt in de muren.
Ik krijg heel snel hoofdpijn van de warmte en ik zweet ook heel snel. Ik baal dus echt van temperaturen boven de 25 graden, dan voel ik me gewoon niet fit. Ik ben ook oververmoeid (baby van 14 wk die amper slaapt), dus dat werkt ook niet echt mee.

Nu zie ik net dat het dit weekend 32 graden wordt. Ik zit me er echt over te verbazen dat "men" dat blijkbaar heeerlijk vindt. Op de radio wordt het elke dag gezegd, hoe heerlijk het is, en het weer krijgt steeds een hoog cijfer.
Zijn er medestanders die ook liever 20-25 graden hebben?

Re: Het weer

25 Jun 2018 09:02

Ja hoor, compleet met je eens. Ik vind het helemaal niks.

Re: Het weer

25 Jun 2018 09:03

Ik ben geboren voor warm weer. Alles voelt beter met de zon en ik vind alles minder moeite. Heeeeeerlijk!!!!

Re: Het weer

25 Jun 2018 09:07

Ik snap je ook wel. Normaal kan ik er best goed tegen maar nu zie ik er immens tegenop. Ik kan met koel weer al zo weinig maar nog wel fatsoenlijk ademen en rustig op de bank zitten. Met die warmte laatst was het echt al zwaar en ik verwacht nu niet anders. Ik raak het gewoon niet kwijt die hitte, heel naar!

Re: Het weer

25 Jun 2018 09:10

I’m with you, ik vind dit ook niks. Woon in een jaren ‘30 huis, 3 en 4 hoog met veel ramen, het is hier direct stikheet en muf en de warmte trekt niet weg. We hebben geen tuin maar een dakterras en daar kun je dus echt niet zijn met dit weer, het ligt pal op het zuiden en er komt geen wind, je fikt er weg. Ik vond de afgelopen dagen heerlijk en de komende week weer overleven.
Qua kleding vind ik die warme dagen ook niet top trouwens, heb niet heel veel kleren die voldoende luchtig maar ook office proof zijn. Schoenen, ook ellende.

Re: Het weer

25 Jun 2018 09:10

Ik vind het lekker als het zo rond de 23-25 graden is. Niet te heet en wel zonnig. Ik vind daarboven te warm jn Nederland. Onze huizen zonder airco zijn er niet op ingericht.

Ik vind het wel een ding dat het al zo lang droog is in Nederland, is slecht voor de natuur zo weinig regen.

Re: Het weer

25 Jun 2018 09:14

Ik vind mensen die over het weer zeuren stiekem altijd irritant (sorry allemaal). Het is zoiets waar je toch geen invloed op hebt, zeuren werkt niet. Maar goed, over het weer kan ik daar altijd wel rationeel in zijn, terwijl ik weer over andere dingen klaag.

Ik vind die warmte zelf niet zo erg trouwens. Het is ‘s nachts niet heel chill (pun intended), maar ik vind het wel wat hebben allemaal.

Re: Het weer

25 Jun 2018 09:15

AM dat valt toch wel mee met die droogte? Vorige week moest ik iig nog door de regen fietsen en vrijdag heb ik ook regen gezien!

Re: Het weer

25 Jun 2018 09:20

Warm? Waar?! Ik vind het hartstikke koud vandaag, 16 graden hier. Ik ben blij dat het van het weekend lekker weer wordt, alleen jammer dat we gaan klussen :palm: Maar voor mij is 20-25 graden ook optimaal, warmer vind ik het ook niet lekker meer. Behalve als ik thuis ben, want in de tuin is het zo lekker koel bij mij dat je daar met 28 graden ook nog heerlijk kunt zitten :)

Re: Het weer

25 Jun 2018 09:22

Ik vond het de afgelopen paar dagen best fris. Zo rond de 20c. Ik heb geen last van de hitte en vind tropische temperaturen, op slapen na, best fijn. Maar ik kan me voorstellen dat je het beu bent, als je er niet van houdt.

Re: Het weer

25 Jun 2018 09:23

Ik vind het helemaal niet warm. Maar ik hou net als jij ook niet van die echte warmte. Doe mij maar heel koud maar zonnig.

Re: Het weer

25 Jun 2018 09:25

Ik kan heel goed tegen de warmte. Op kantoor hebben we airco, dat scheelt ook wel om de werkdagen mee door te komen. En 's nachts zetten we ook de airco aan, dus dan kan ik iig goed slapen. Dus eigenlijk voel ik het nauwelijks. Behalve dat ik het heerlijk vind om thuis in een kort broekje en een shirtje rond te lopen. Ik krijg daar altijd een camping-gevoel bij. Heerlijk.

Re: Het weer

25 Jun 2018 09:27

Elliot schreef:AM dat valt toch wel mee met die droogte? Vorige week moest ik iig nog door de regen fietsen en vrijdag heb ik ook regen gezien!

ik ben op vakantie in Spanje dus heb niet helemaal meegekregen dat het heeft geregend :P.

Re: Het weer

25 Jun 2018 09:28

I feel you! 20-25 graden is voor mij perfect, warmer hoeft echt niet (tenzij ik een dag ga zwemmen ofzo, maar dat doe ik praktisch nooit). In de zwangerschap zweette ik me steeds een ongeluk en zat ik binnen opgesloten, dat was helemaal erg. Ik hield ook zo veel vocht vast! Maar nu hoeft het nog steeds niet zo van mij. Gelukkig zag ik dat het hier rond de 25 graden wordt deze week, dat is nog te overzien.

Re: Het weer

25 Jun 2018 09:32

Het liefst heb ik temperaturen van rond de 23-25 graden. Hier in Nederland is het echter vaak of fris of juist heel warm. Ik denk dat Nederlanders daarom ook zo snel klagen. Maar dan kies ik echt voor warm. Ik heb er 's nachts wel last, met name dat ik minder goed slaap. Maar ik vind het hele zomerse sfeertje zo fijn. 's Morgens vroeg het eerste kopje koffie buiten. Met de kinderen de hele dag buiten zijn. En de avonden vind ik vooral zo heerlijk. Lekker lang buiten zitten met een wijntje. Heerlijk!
Ook ik klaag wel eens als het zo warm is. Zeker met een baby is het soms wel wat lastiger. Maar zoals gisteren is het echt fris en moesten we zelfs de jas aan. Dat vind ik maar niks. Geef mij die echte warmte dan maar.

Re: Het weer

25 Jun 2018 09:33

Huh? Het was de afgelopen paar weken toch niet zo mooi? Telkens rond de 20 graden, of misschien vind ik dat gewoon niet overdreven warm.. En een paar dagen was het maar 15 graden oid.
Snap overigens wel dat het met een baby niet fijn is als het zo warm is! En slapen is ook niet ideaal als het zo warm is inderdaad.

Ben zelf overigens wel blij dat het vanaf woensdag weer warm is, maar dat heeft meer te maken met de plannen die ik had gemaakt en dat daar mooi weer bij past ;)

Re: Het weer

25 Jun 2018 09:35

Ik vond het de afgelopen gemiddeld weer. Ik vind 23/25 graden heerlijk!

Warmer mag ook wel, maar dan als ik vrij ben! ;)

Re: Het weer

25 Jun 2018 09:38

Boven de 25 graden hoeft ook niet echt van mij als ik geen vakantie of weekend heb maar heel erg vind ik het niet. Ik vind het de afgelopen tijd juist heel fijn dat je lekker de deur uit kan lopen zonder jas, de tuindeuren elke dag de hele dag open staan, we al zoveel hebben kunnen barbecueën en de jongens in het zwembadje gezeten hebben.

Vanmorgen had ik een T-shirt en een zomerjas aan maar ik had het echt een beetje koud op de fiets. Wij hebben nu lekker boven de ramen open staan en dan is de warmte ook zo weer uit het huis. Sowieso vond ik het afgelopen weekend prima weer maar niet echt warm.

Ik zie trouwens wel hele verschillende voorspellingen, bij de ene zie ik dat het 29 graden wordt en mijn app geeft maar 21 a 22 graden aan dus eerst maar eens zien wat het daadwerkelijk wordt.

@Teun, bij mijn eerste zwangerschap was ik rond de helft in de zomer en kon ik zo slecht tegen de warmte, ik voelde me echt gevangen in de hitte en voelde me daar zo beroerd door. Ik kan me voorstellen dat het helemaal erg is als je hoogzwanger bent van een tweeling. Ventilator in de buurt en een kan fris water en hopen dat de weken snel voorbij vliegen voor je, sterkte!

Re: Het weer

25 Jun 2018 09:43

Ik vind een graad of 25 meer dan genoeg ja. Al vond ik het de afgelopen dagen echt niet warm trouwens, alleen vorige week woensdag was het warm, daarna soms zelfs fris, wat ik overigens heerlijk vond. Hier in de woonkamer was het bijvoorbeeld gisteren maar 21 graden.
Ik kan normaal trouwens wel goed tegen de hitte, al vind ik er dus niets aan. Maar nu ik zwanger ben vind ik het maar stom, blegh.
Het is overigens wel heel erg droog in het grootste deel van Nederland. Kan best zijn dat hier en daar een buitje is gevallen, maar dat stelde echt weinig voor over het algemeen (de hele maand) genomen. Ik las volgens mij gisteren nog dat als het zo blijft de komende week dit de droogste juni ooit kon worden, behalve in het oosten en noordoosten. Dus het geldt bijvoorbeeld niet voor bijvoorbeeld Zuid Limburg waar steeds die overstromingen waren.

Re: Het weer

25 Jun 2018 09:45

Ik houd best van warm weer, mits ik me kan terugtrekken in een koel huis. Maar dit huis is, net als dat van Caulfield, gewoon niet te doen met warmte. Het trekt er gelijk in en gaat er moeilijk weer uit. En het scheelt ook nog dat het nu midden zomer is, dus het koelt pas laat af. Ik heb het het liefst tussen 18 en 23 graden, dan functioneer ik opperbest.

Re: Het weer

25 Jun 2018 09:46

Ik vind warm weer wel lekker maar het is hier direct zo vochtig. Jurkjes/rokjes kan ik niet aan want dan loopt het zweet gewoon langs m’n benen. Sowieso draag ik naar werk liever een broek. Wij wonen 3 hoog en op dagen zoals vandaag is het al 25 graden in huis.

Teun, sterkte!

Re: Het weer

25 Jun 2018 09:47

Elliot schreef:Ik vind mensen die over het weer zeuren stiekem altijd irritant (sorry allemaal). Het is zoiets waar je toch geen invloed op hebt, zeuren werkt niet. Maar goed, over het weer kan ik daar altijd wel rationeel in zijn, terwijl ik weer over andere dingen klaag.

Ik vind die warmte zelf niet zo erg trouwens. Het is ‘s nachts niet heel chill (pun intended), maar ik vind het wel wat hebben allemaal.

Ik wilde ongeveer dit typen. Ik vind het meestal een beetje irritant als mensen klagen over het weer. Sorry! Je doet er gewoon zo weinig aan.
Ik vond het de laatste week trouwens helemaal niet warm en ik kijk echt uit naar de warmte van deze week. Op mijn werk is het alleen áltijd koud, dus zodra ik naar huis ga vind ik dat echt een feestje.

Ik kan me overigens wel voorstellen dat het vervelend is als je zwanger bent, het zo warm is en je veel vocht vast houdt.

Re: Het weer

25 Jun 2018 09:54

Ik vind het de laatste tijd ronduit koud en heb totaal geen zomer gevoel dus ik kan niet wachten op het mooie weer! Wij hebben een slecht geïsoleerd huis en bij ons is het de laatste dagen nog geen 19 graden binnen. Gewoon koud dus. Ik ben een hoe warmer hoe beter type dus kom maar door!

Re: Het weer

25 Jun 2018 09:55

Normaal vind ik dat klagen trouwens ook irritant. En vooral als mensen erbij gaan zuchten en steunen en constant herhalen. Alsof dat helpt. Je mag het best vervelend vinden uiteraard, maar je kunt je er beter bij neerleggen, want het helpt toch niet.
Alleen nu ik zwanger ben vind ik dat ik wel mag klagen hahahaha. :smile: Al doe ik dat overigens alsnog alleen tegen mijn man, moeder, zus en medezwangeren.

Re: Het weer

25 Jun 2018 10:02

Klagen over het weer is inderdaad zinloos, maar wat ik heel irritant vind is dat er wel massaal geklaagd wordt als het koud is, en dat als het heet is en iemand vindt dat om wat voor reden dan ook niet fijn, er meteen wordt geroepen: 'Het is ook nooit goed, hè?'

Je kan toch zelf wel bedenken dat die persoon van koel weer houdt, denk ik dan.

Ik vind heet weer ook niet lekker. Het is hier nu rond de 20 graden en dat vind ik wel lekker. Echt zomers weer vind ik alleen fijn als we op de camping zijn en lekker de hele dag aan het zwembad kunnen liggen. Dan hebben we ook geen last van hitte in huis, want het huisje daar is altijd koel omdat we in het bos zitten. Hier in de stad hoeft het van mij echt niet. Ik voel me op de een of andere manier ook altijd een beetje ongemakkelijk als het heel heet is.
Plaats een reactie