Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Het hardlooptopic

<<

Jules

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 914

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:33

Bericht 10 Sep 2014 15:52

Re: Het hardlooptopic

Ik heb een vraagje! Ik ga zondag meedoen met een wedstrijd van 6 EM (bijna 10 km). Ik loop meestal 2 keer per week 7 km, en 1 keer per week 10 km of meer. Nu heb ik maandag & vandaag gelopen, beide 7 km. Is het verstandig om vrijdag nog een rondje te lopen of kan ik beter mijn rust pakken en pas zondag weer gaan lopen met de wedstrijd?

Ik heb trouwens afgelopen weekend voor het eerst 15 km achter elkaar gelopen in 1.24 uur. Super trots op mezelf :)
<<

Anoniem125

Bericht 10 Sep 2014 15:56

Re: Het hardlooptopic

Je kan best vrijdag nog even gaan lopen, maar dan echt maar een paar km. Het is goed om even kort je beoogde wedstrijdtempo aan te tikken, bijvoorbeeld: 5 minuten heel rustig inlopen, 2x 6 minuten op wedstrijdtempo en dan weer 5 min heel rustig uitlopen. Gewoon om even het gevoel te krijgen, maar absoluut niet teveel doen!
<<

Jip

Bericht 10 Sep 2014 16:39

Re: Het hardlooptopic

2x6 minuten op wedstrijdtempo zou ik niet doen. Ik zou 5x1minuut versnellen en max 30minuten lopen.

Goed gelopen!!
<<

Anoniem125

Bericht 10 Sep 2014 16:44

Re: Het hardlooptopic

Haha, tuurlijk zou jij iets totaal anders doen, Jip. Je bent het nooit eens met mijn adviezen.
<<

Jip

Bericht 10 Sep 2014 16:48

Re: Het hardlooptopic

Gebaseerd op mijn eigen ervaring deel ik dat gewoon. Ik zou het niet doen, er staat toch niet dat Jules het niet kan doen.
<<

Zonnetje

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2452

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:49

Bericht 10 Sep 2014 17:39

Re: Het hardlooptopic

Ik kan je niet zo goed advies geven, Jules, maar ik wil wel even zeggen dat ik het heel knap vind dat je zo'n snelle tijd kunt lopen op de 15km. Goed bezig en veel succes met de wedstrijd!
<<

Anoniem125

Bericht 12 Sep 2014 18:20

Re: Het hardlooptopic

Ik heb vandaag weer een rustige 5 km gelopen (het wordt een beetje saai, steeds hetzelfde), ik loop ze steeds ergens tussen de 32 en 35 minuten. Prima op dit moment. Ik ben nu vooral blij dat ik nog steeds kan hardlopen, dat ik daar nog energie voor heb. Ik ga denk ik gewoon door, totdat het niet meer goed voelt. Ik heb geen idee wanneer dat zal zijn. Ik wilde eerst na mijn eerste trimester stoppen, maar nu denk ik: waarom eigenlijk. Het is afwachten tot wanneer het comfortabel blijft.

Zouden jullie het gek vinden om een hardloper te zien met een dikke buik van zwangerschap?
<<

Anoniem173

Bericht 13 Sep 2014 18:10

Re: Het hardlooptopic

Joehoeeeee vandaag de collorrun gelopen en het was leuk! Gelopen in ongeveer een half uur en helemaal volgehouden. En omdat je natuurlijk nooit gek genoeg kunt doen toen na 2 uurtjes feesten nog een keer het rondje gedaan. Toen wel hele stukken gewandeld maar toch alsnog wel 2.5 kilometer hardgelopen. Dus echt een vet sportieve dag gehad en ontzettend leuk met al die kleuren.
<<

Zonnetje

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2452

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:49

Bericht 13 Sep 2014 21:40

Re: Het hardlooptopic

@Nougat: ik zou het niet gek vinden als je gewoon rustig aan het joggen bent, maar wel als je erbij loopt alsof je geen stap meer kunt zetten. Ik zou dus niet helemaal tot je max gaan.

@AM: goed gedaan! Dat klonkt leuk, zo'n colorrun!
<<

Anoniem275

Bericht 14 Sep 2014 10:43

Re: Het hardlooptopic

Ik hen na de zomer het hardlopen weer opgepakt, ik loop 2x per week zo'n 30 minuten.
Nu heb ik last van blaren aan de binnenkant van mijn voeten en ik denk dat het door de sokken komt, ik draag tijdens het lopen normale sokken en die waren nu ook helemaal doorweekt.. Dus nu mijn vraag: welke sokken dragen jullie tijdens het lopen?
Voorheen heb ik er eigenlijk nooit last van gehad, wel eens dat het gevoelig was, maar niet zoals nu.
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 5138

Geregistreerd: 11 Sep 2013 15:08

Bericht 14 Sep 2014 11:44

Re: Het hardlooptopic

@ AM... Mooi dat je het zo lang vol hebt gehouden on aan een stuk te lopen.

@ bubble... Ik gebruik gewone sportsokken van Adidas.

Nu we toch over sokken hebben. Ik zie dat lopers wwl eens met hele lange sokken lopen die bijna tot de knieën komen. Eigenlijk de hele kuiten bedekken. Helpt dit tegen spierpijn eventueel ook slapende voeten waar ik soms last van krijg? Zo niet, waarom loopt een deel van de mensen daarmee?
<<

Zonnetje

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2452

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:49

Bericht 14 Sep 2014 13:30

Re: Het hardlooptopic

Toen ik net hard liep, heb ik wel eens blaren gehad doordat mijn sok ergens dubbel zat. Ik heb nu lage hardloopsokken van de HEMA zonder naden en deze vind ik heel fijn.
<<

Jip

Bericht 14 Sep 2014 17:49

Re: Het hardlooptopic

Ik heb compressie kousen. Ze helpen bij mij kuitspierpijn voorkomen. Het ondersteund voornamelijk de kuitspier en niet zozeer de voet. Een slapende voet kan komen doordat je voet misschien wat doorzakt. Zoals je hier op de foto kunt zien heb ik tubes aan. Voordeel is voor mij dat ik ermee kan zwemmen en dus zo mijn fietsschoenen aan kan èn ik kan mijn eigen hardloopsokken aan ipv de sok die aan een complete compressiekous zit. Er zijn diverse merken van. herzog is een bekend merk, maar geeft voor mij teveel compressie. Ik ben heel tevreden met CEP.

Afbeelding

Ik draag overigens hardloopsokken van de Lidl...
<<

Fauve

Major Yipyapper

Berichten: 2685

Geregistreerd: 02 Sep 2013 21:40

Bericht 15 Sep 2014 06:01

Re: Het hardlooptopic

Ik wil gaan beginnen met Evi, die.zeer fier zal zijn op mij, maar waar laten jullie je telefoon en huissleutel als jullie lopen? En welke oortjes hebben jullie in? Bij mij valt alles uit m'n oren zodra ik ga rennen.
En hoe zet evi op een samsung? Waar is evi te downloaden?
04-2014
10-2015
<<

Anoniem321

Bericht 15 Sep 2014 08:06

Re: Het hardlooptopic

Milou schreef:Ik wil gaan beginnen met Evi, die.zeer fier zal zijn op mij, maar waar laten jullie je telefoon en huissleutel als jullie lopen? En welke oortjes hebben jullie in? Bij mij valt alles uit m'n oren zodra ik ga rennen.
En hoe zet evi op een samsung? Waar is evi te downloaden?


Haha, dat denk ik ook! Goed dat je weer wilt gaan beginnen.
Huissleutel knoop ik altijd tussen mijn veters en mobiele telefoon doe ik in zakje achter op mijn broek.
Je zou ook zo'n armpocket kunnen gebruiken.
Ik heb platte oordopjes. Zeg maar niet die je in je oor moet proppen, maar die in je oorschelp ligt.
Om te voorkomen dat het koord naar beneden getrokken wordt heb ik een haarspeld aan de bovenkant van mijn shirt waar ik het koord tussen bevestig, dan trekt het niet zo in je oren.
Wat de afleveringen betreft zou ik als ik jou was even googlen of misschien hebben andere forummers ze voor je?
Van de 0-5 km reeks zijn er 2 versies in omloop: die uit 2006 en 2011. Bij de 2011 versie is de opbouw zo dat je steeds 3 x hetzelfde doet en dan ga je weer een stapje omhoog. Bij de 2006 versie is dat geloof ik niet zo.
En de muziek is natuurlijk ouder.
Heel veel succes!
<<

Anoniem125

Bericht 15 Sep 2014 09:50

Re: Het hardlooptopic

Huissleutel knoop ik ook tussen mijn veters, verder loop ik met een hoofdtelefoon en ipod, die doe ik in een klein zakje in mijn broek. Telefoon neem ik de laatste tijd niet meer mee. Ik ga nu toch maar kleine stukjes, eerder toen ik langere afstanden liep, had ik een hoesje waar mijn telefoon inpaste en die deed ik om mijn bovenarm.

Hier nu 9 weken zwanger en nog steeds lekker aan het hardlopen. 3x per week een 5 km, en ik doe het steeds anders om mezelf nog wat te blijven uitdagen. Dus 1x 5 km aan een stuk en de andere keren verdeel ik het in kleinere stukjes die ik iets sneller loop en dan met wandelpauzes tussendoor. Gaat nog steeds goed!
<<

Anoniem111

Bericht 15 Sep 2014 09:59

Re: Het hardlooptopic

Ik ben sinds twee weken ook weer aan het hardlopen na bijna een jaar niet te hebben hardgelopen door zwangerschap! Vorig jaar vlak voordat ik positief testte, liep ik voor het eerst de 10 km. Ik wil nu weer gaan opbouwen naar de 10 km. Ben eerst begonnen met 4 keer 5 minuten joggen met steeds 2 minuten wandelen tussendoor. Dat heb ik drie keer gedaan en nu de laatste keer heb ik 7-8-7 gejogd met 2 minuten wandelen tussendoor. Het valt me enorm mee hoe goed t gaat ondanks een jaar nauwelijks sporten. Ben benieuwd hoe lang het duurt voordat ik de 10 weer ren.

Ik ren altijd met RunKeeper aan op mijn telefoon, die zit in een armpocket. Daar zit ook een vakje voor een sleutel in. Ik gebruik de oordopjes die bij m'n iPhone zaten, maar moet ze regelmatig opnieuw in m'n oor doen, heel irritant. Daar heb ik dus geen goede tip voor.

Nougat, fijn dat je nog kunt hardlopen! Ik was al vrij snel enorm misselijk, waardoor hardlopen geen optie meer was.
<<

Anoniem173

Bericht 15 Sep 2014 20:16

Re: Het hardlooptopic

Wat een goeie sokken heb jij Jip! Ideaal.

Vanavond weer gelopen, wel pittig na de loop van zaterdag. Vanavond 5 kilometer gelopen in 34 minuten. 2 kleine stukjes van een minuut tussendoor gewandeld. Ik ben tevreden.

Ik wil gaan trainen voor de 10 kilometer. Maar wat kan ik het beste doen. Eerst snelheid omhoog brengen dat ik de 5 km in het half uur red? Of rustig opbouwen naar de 10 kilometer?
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 5138

Geregistreerd: 11 Sep 2013 15:08

Bericht 15 Sep 2014 21:55

Re: Het hardlooptopic

@ milou... een broek met een zakje met rits op de kont (bij mij het geval) waar je sleutels in kunt doen is handig. Er zijn speciale loopbroekjes die daar rekening mee houden.

Bij de Kijkshop zijn nu toevallig oordopjes in de aanbieding van Philips die 13 euro kosten waarbij de oordopjes voor in je oor vlak zijn. Echter asn deze oordopjes zitten uitstulpsels die je om je oorschelp kunt leggen. Hierdoor kunnen de oordopjes nooit uitvallen tijdens het sporten. Erg fijn vind ik ze want ik houd niet van die in ear oordopjes.
<<

Anoniem125

Bericht 18 Sep 2014 11:40

Re: Het hardlooptopic

Vandaag weer hardgelopen. 4x 10 minuten en in die tijd 6 km hardgelopen. Het was wel warm en mijn mond voelde droog aan vanaf halverwege de training. Ik was blij toen ik thuis een glas water kon drinken. Ik merk wel dat het zwaarder is hoor, in deze eerste weken van de zwangerschap. Als ik mijn trainingen nu vergelijk met voor mijn zwangerschap ben ik toch een stuk sneller moe. Maar ik ben al heel blij dat ik nog steeds kan rennen! De eerste 12 weken zijn sowieso wel zwaar, dus ik hoop dat ik over een paar weken over het zwaarste punt heen ben en dat het dan misschien weer wat beter gaat.

Ik ben van plan pas te stoppen als het echt niet meer goed voelt en vanaf dat moment lekker baantjes te gaan zwemmen 3x in de week.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15414

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 18 Sep 2014 13:30

Re: Het hardlooptopic

Ik heb ook zo'n armpocketding, daar stop ik m'n telefoon in en er past ook nog een sleutel aan de zijkant in. Sleutel in m'n broekzak maakte een heel irritant geluid tijdens het rennen :) Ik draai runkeeper op m'n telefoon voor het tracken van m'n afstand, en ik heb een offline spotify playlist speciaal voor hardlopen aangemaakt zodat ik ook via m'n telefoon muziek luister. Verder gewone witte apple-oordopjes. Ik pakte laatst per ongeluk de softe oordopjes van m'n man maar dat was echt niet te doen, wat ik ook probeerde ze vielen er elke stap uit.
#teammaple🍁
<<

Anoniem125

Bericht 18 Sep 2014 13:48

Re: Het hardlooptopic

Afbeelding

:idea:
<<

Anoniem199

Bericht 18 Sep 2014 14:16

Re: Het hardlooptopic

Nougat, dit zijn vast niet jouw voeten? Of scheer je je benen niet haha ;) Wel handig zo met de sleutels.

Ben laatst ook weer begonnen met hardlopen. Rustig aan begonnen met de lessen van Renate Wennemars. Merk ook door de zwangerschap dat ik het minder goed kan volhouden. Ga nu één of twee keer in de week hardlopen en één of twee keer in de week RPM. Combineer het zodat ik twee tot drie keer in de week sport. Bekijk per dag of ik er puf voor heb of niet. Hopelijk ben ik over een paar weken wat minder moe.
<<

Anoniem301

Bericht 18 Sep 2014 14:21

Re: Het hardlooptopic

Ik doe meestal de sleutel in mijn bh, werkt ook prima!
<<

Anoniem125

Bericht 18 Sep 2014 14:27

Re: Het hardlooptopic

Nee, zijn niet mijn benen, haha. Plaatje van internet geplukt.

Nens: wat goed dat je ook actief bezig bent! Ik bekijk het ook per dag hoor. Ik heb goede en mindere dagen. Ik ga niet sporten als ik me heel moe of/en misselijk voel, dat lijkt me niet zo gezond. Maar op de goede dagen voelt het wel goed en dat lukt me gelukkig nog 3x in de week.
VorigeVolgende

Terug naar Hobby's, uitgaan & vrije tijd

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers