Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Het hardlooptopic

<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2434

Geregistreerd: 19 Okt 2013 11:39

Bericht 13 Aug 2014 18:56

Re: Het hardlooptopic

Fred, als je je snelheid wilt verhogen schijnt interval te helpen. Zelf gebruik ik lopen op de loopband om aan mijn snelheid te werken. Dan begin ik met een hogere snelheid dan buiten en voer ik die snelheid ook elke zoveel minuten met 1 puntje op. Werkt bij mij als een tierelier. Kennelijk went mij lichaam zo aan hogere snelheden want loop dan buiten automatisch wat sneller.
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 4001

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 14 Aug 2014 18:31

Re: Het hardlooptopic

Gefeliciteerd met je zwangerschap.

@ luisa... Vandaag stond 6x 3 minuten op het programma dus ik kon zo mooi wel tempowisselingen doen. Met name in het begin heb ik dat gedaan. Halverwege ging het minder. Spierpijn in mijn kuiten, maar dat trok bij de laatste 3 min weg. Al kreeg ik toen weer last van een slapende voet terwijl ik mijn schoenen niet strak had gestrikt. Ook heb ik mij ingeschreven voor nog een wedstrijd in de buurt, dus ik doe minimaal aan 2 wedstrijden mee.
<<

Anoniem253

Bericht 14 Aug 2014 18:46

Re: Het hardlooptopic

Ik heb ook mijn rondje weer gemaakt.. 5x 2 min hardlopen en 5x 2 min wandelen. Kan me niet voorstellen langer achter elkaar te kunnen hardlopen.. Is dit herkenbaar bij de beginners?
<<

Anoniem186

Bericht 14 Aug 2014 19:00

Re: Het hardlooptopic

Champagne, ja dat is zeker herkenbaar. Het duurde bij mij ook echt heel lang voordat ik een langer stuk kon lopen. Ik heb dat toen ook hier in dit topic besproken en toen zeiden er ook heel dat je het zelf vaak kan onderschatten, dat je meer kan dan je denkt. En dat ging bij mij ook op. Opeens kon ik een half uit achter elkaar lopen.

Ik moet wel zeggen dat het bij mij wel snel wegzakt. Ik heb ruim 2 maanden niet gelopen en ik heb het gevoel dat ik weer helemaal opnieuw moet beginnen.

Deze week wel 2 keer geweest.
Ik loop nu met een groepje meiden. We lopen op maandag, woensdag en vrijdag. Dat werkt wel motiverend voor mij. En ik vind het een stuk gezelliger.
<<

Isabel_

Major Yipyapper

Berichten: 3612

Geregistreerd: 08 Sep 2013 10:40

Bericht 14 Aug 2014 19:42

Re: Het hardlooptopic

CCC: het ging goed :cheering: Vandaag les 10 gelopen en het ging ook weer lekker! Ik merk echt dat mijn conditie vooruit gaat. Zo fijn. Hoe gaat het bij jou?

Fijn dat je een groepje hebt Jans. Zorgt ook voor meer motivatie denk ik. Ik moet mij er nu soms echt toe zetten om te gaan rennen.
<<

Anoniem253

Bericht 14 Aug 2014 20:08

Re: Het hardlooptopic

Fijn dat jij het herkend Jans! Hoeveel km loop je nu? Hoe lang heeft het bij jou geduurt een stuk te kunnen lopen?
<<

Pancake

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 151

Geregistreerd: 05 Sep 2013 08:17

Bericht 14 Aug 2014 20:19

Re: Het hardlooptopic

Luisa: Die motivatie-problemen zijn zo herkenbaar. Ik heb 2 jaar geleden een marathon gelopen en ik was zo ontzettend gemotiveerd. Die gedrevenheid die ik toen had is nog steeds erg ver te zoeken :nopompom: . Ik heb daarna nog 1 keer een halve gedaan en een aantal keer wat korte afstand wedstrijdjes, maar meer ook niet. Sinds mijn verhuizing is mijn motivatie helemaal tot het nulpunt gedaald. Al denk denk ik dat er nu een soort van knop om is gegaan. Ik heb vorige week 2x gelopen en deze week ook al 2x, woohoo :banaan: . Ik hoop voor je dat de motivatie snel weer terugkomt en dat het niet zo lang duurt als bij mij.

Champagne: Toen ik begon met hardlopen had ik ook nooit gedacht dat ik zulke grote afstanden zou kunnen lopen. Ik ben ook gewoon begonnen met 1,2,3 minuten etc. Je kunt inderdaad meer dan je denkt.

Jans: Met een groepje is inderdaad goed voor je motivatie. Leuk.
<<

CCC

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2715

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:58

Bericht 14 Aug 2014 20:43

Re: Het hardlooptopic

Champagne, ik herken dat heel goed hoor. Ze zeggen dat het echt komt op een gegeven moment en misschien toch iets meer je grens verleggen?

Isabel, wat super zeg! Les 10 is al een heel eind. Ben benieuwd of het bij mij ook zo lekker gaat op langer termijn.

Jans, fijn zo'n groepje. Ik had dinsdag samen met een vriendin gelopen, maar ben vandaag alleen gegaan. Werkte dit x beter voor mij. Kan me dan beter focussen ofzo.

Pancake, je hebt een goede start gemaakt toch? Hoop dat je het lekker kunt volhouden.

Hier vandaag weer les 1 herhaalt. Merkte al wat verschil, dinsdag avond kon ik de minuut niet volmaken, maar vandaag wel. Ook van de 2 min. 1.5 min. kunnen volhouden. Merk dat de laatste rondes iets beter gaan ook, blijkbaar raak ik dan gewend. Ik vind alleen lopen denk ik toch fijner, ik ga zaterdag weer even alleen lopen. Ik doe nog 1x les 1 en dan even kijken of ik naar les 2 ga. Wil het wel goed kunnen volbrengen en rustigaan opbouwen.

Heb trouwens wel enorme spierpijn al en een soort trillende spier in mijn knie. Herkenbaar voor iemand?
<<

Anoniem253

Bericht 14 Aug 2014 20:50

Re: Het hardlooptopic

Heel fijn dat het herkenbaar is.. Zondag moet ik 4x 3 minuten hardlopen en 4x 2 minuten wandelen. Gelukkig zijn het niet steeds hele grote stappen.

CCC doe je na het lopen ook nog rek oefeningen?
<<

CCC

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2715

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:58

Bericht 14 Aug 2014 21:11

Re: Het hardlooptopic

Ja voor en na, misschien is het gewoon even wennen hoor. Heb echt al 3 jaar niks meer aan sport gedaan behalve wat zwemmen na de bevalling.
<<

Anoniem253

Bericht 14 Aug 2014 21:16

Re: Het hardlooptopic

Hmm zou goed kunnen dat je moet wennen. Ik had de eerste keren ook echt last van spierpijn, nu valt het mee gelukkig.
<<

Isabel_

Major Yipyapper

Berichten: 3612

Geregistreerd: 08 Sep 2013 10:40

Bericht 14 Aug 2014 23:02

Re: Het hardlooptopic

CCC: les 2 en 3 zijn hetzelfde als les 1 hè? Ik zou als ik jou was de volgende keer les 2 lopen en de keer erna les 3. En dan daarna kijken of je les 3 nog moet herhalen. Het zou zonde zijn als je straks een uitdaging mist. Je bouwt namelijk best wel snel meer conditie op.

Champagne: welk hardloopschema volg jij?

Pancake: goed dat je weer gestart bent met hardlopen! Welke afstand loop je nu?
<<

Anoniem253

Bericht 15 Aug 2014 06:14

Re: Het hardlooptopic

Het beginnersschema van Runnersworld, erg fijn!
<<

Jip

Bericht 15 Aug 2014 06:52

Re: Het hardlooptopic

Trillende spieren zijn erg vermoeid. Spierpijn kan ook komen doordat je wellicht te hard loopt. Als het heel erg is een dag extra rust.

Ik heb gisteren een uur gelopen met een paar intervallen. Woensdag heb ik een half uur gelopen na het fietsen en zaterdag ga ik weer een lange duurloop doen, ik hoop dat tegen de twee uur lukt.
<<

CCC

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2715

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:58

Bericht 15 Aug 2014 08:46

Re: Het hardlooptopic

Maar als ik les 1 nog niet eens goed kan voldoen, ga ik niet naar de volgende les. Zeker omdat ik met mijn chronische slijmbeursontsteking in mijn heup zit wil ik wel rustig aandoen. Kijk morgen wel even wat ik ga doen of 1 of les 2.

Jip, te hard lopen kan bijna niet. Ik loop echt als een slak :p Succes morgen!
<<

Olifant

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4434

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:56

Bericht 15 Aug 2014 09:34

Re: Het hardlooptopic

CCC, goed dat je bent begonnen en dat je nu al vooruitgang boekt!
Hardlopen is een individuele sport, je moet echt oppassen dat je jezelf niet met andere mensen gaat vergelijken, maar echt alleen naar je eigen vooruitgang kijken. Dat zijn je 'mijlpaaltjes', en daar mag je trots op zijn.

Na een blessure heb ik het start to run schema ook weer opgepakt. Ik heb het nu bijna helemaal doorlopen en heb gisteren les 28 gedaan (28 minuten aan 1 stuk lopen) en het ging best goed, voor het eerst zonder wandelpauze!

Nu kan ik wel gaan kijken naar de snelheid en die vergelijken met hoe ik liep voor mijn blessure, maar dan kan ik alleen maar concluderen dat dit minder goed is. En daar heb ik geen zin in. Ik vier dat ik nu weer op dit punt ben gekomen. Het voelde goed en dat is tegenwoordig mijn hoofddoel!
Never assume that loud is strong and quiet is weak.
<<

Anoniem125

Bericht 15 Aug 2014 10:10

Re: Het hardlooptopic

Heel goed, Ragazza! En inderdaad, soms kan vergelijken met anderen, of jezelf, best ontmoedigend werken. Ik probeer dat nu ook niet te doen. Ik heb me er bij neergelegd dat ik het komende jaar sowieso geen record ga breken (door zwangerschap), mijn doel ligt nu op een ander vlak: blijven genieten van het lopen, fit blijven en het gebruiken als ontspanning/hoofd leeg maken.

Vanochtend 5 km gelopen met steeds stukjes wandelen tussendoor. Het ging best lekker, ondanks de misselijkheid/duizeligheid. Ik liep wel heel langzaam, maar dat boeit me nu niet. Het is fijn om buiten in de natuur te zijn. Ik wil de komende weken proberen om 3x per week 5 km te blijven lopen.
<<

CCC

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2715

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:58

Bericht 16 Aug 2014 23:30

Re: Het hardlooptopic

Wat goed zeg Ragazza! Wat voor blessure had je? Je hebt ook wel een punt hoor, ik ben erg perfectionistisch en wil meteen alles goed kunnen doen en het liefst ook het uiterste.

Wat goed Nougat dat je lekker doorgaat!

Vanavond de laatste keer les 1 gedaan en kon de 3 min op 15 sec. tussendoor wandelen goed volhouden. Dinsdag les 2 en dan ga ik elke keer een les doen ipv herhalen. Voelt zo goed, heb ook geen last van trillende spieren of spierpijn meer!
<<

Isabel_

Major Yipyapper

Berichten: 3612

Geregistreerd: 08 Sep 2013 10:40

Bericht 17 Aug 2014 08:49

Re: Het hardlooptopic

Fijn dat het zo goed gaat CCC! Super dat je door kunt blijven lopen Nougat. Goed dat je het hardlopen weer hebt opgepakt Ragazza!

Ik ga zo les 11 lopen van Evy. Dat is mijn derde keer hardlopen deze week en het voelt goed :cheering:
<<

Anoniem216

Bericht 17 Aug 2014 10:42

Re: Het hardlooptopic

...
Laatst gewijzigd door Anoniem216 op 13 Okt 2017 13:23, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Discodip

Gebruikers-avatar

Noob

Berichten: 217

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:24

Bericht 17 Aug 2014 11:23

Re: Het hardlooptopic

Ik heb net in de regen hard gelopen. Vorige week heb ik een roze puma wind/regen jasje gekocht bij de wehkamp voor maar 30 euro. Hij was 60 euro. Meteen vandaag uitgeprobeerd. Ik ben er blij mee.
<<

Anoniem125

Bericht 17 Aug 2014 17:51

Re: Het hardlooptopic

Ik heb ook weer heerlijk gelopen. Een rustige 5 km. Heerlijk met dit weer, tenminste vanochtend regende het niet en was het 15 graden, dat vond ik wel fijn! Loopt zoveel makkelijker dan wanneer het 25-30 graden is!
<<

Fred

Major Yipyapper

Berichten: 4001

Geregistreerd: 11 Sep 2013 16:08

Bericht 17 Aug 2014 18:42

Re: Het hardlooptopic

Vandaag 5x 5 minuten en dat ging lekker.

Nu het volgende probleem. Bij mijn rechterschoen begint de lijm van de zool met de stof na 1,5 maand al los te laten. Dit lijkt mij wel erg vroeg? Heeft iemand dit probleem al eerder meegemaakt en hoe is het eventueel opgelost? (ik loop op Asics en ik heb daar in het verleden met normale sportschoenen in de zaal nooit problemen mee gehad. Ben juist voor Asics gegaan omdat ik daar dus al ervaring mee heb gehad en het merk hoort bij de goede hardloopschoenen merken). Ik ga er mee terug naar de winkel en hoop dat ik gelijk een nieuw gelijkwaardig paar mee krijg want het brengt als de schoenen ter reparatie verstuurd zouden moeten mijn trainingsschema in de wat.
<<

Jip

Bericht 17 Aug 2014 21:07

Re: Het hardlooptopic

Zes weken is we heel erg kort. Mijn ervaring is dat je dan een nieuw paar krijgt. Hoewel heel soms gebeurt dat ze opgestuurd worden ter beoordeling. Sowieso kan het handig zijn om twee paar te hebben. Voor de afwisseling en voor bijv als je in de regen gelopen hebt en je schoenen zijn nog nat.

Mijn plannen liepen wat anders, door de weersvoorspelling; ik heb zaterdag en zondag veel (8uur totaal) gefietst en vandaag na het fietsen 45minuten gelopen. Morgen dan echt weer een lange duurloop.
<<

Anoniem85

Bericht 18 Aug 2014 21:59

Re: Het hardlooptopic

Ik ben begin mei begonnen met hardlopen en kan nu 5km achter elkaar lopen. Daar ben ik best trots op. Wegens omstandigheden en het weer is het er weleens een week bij ingeschoten, maar desondanks vind ik het goed gaan. In september loop ik mee met de bridge to bridge in Arnhem, dat is nu mijn motivatie. Maar ik zie zo op tegen het hardlopen. Ik moet mezelf echt een schop onder mijn kont geven, of mijn man. Als ik eenmaal loop gaat het prima, alleen ook dan denk ik hoever nog, hoelang nog.

Wanneer wordt het leuk?

Mensen in mijn omgeving zeggen dat er een punt komt dat het leuk wordt en je het gaat missen als je een keer niet kan lopen. Maar wanneer was dat punt bij jullie? (Voor diegene die mijn verhaal herkennen)
VorigeVolgende

Terug naar Hobby's, uitgaan & vrije tijd

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers