Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Het hardlooptopic

<<

Anoniem62

Bericht 16 Mei 2014 10:10

Re: Het hardlooptopic

Snirp: Op hardloopkalender had ik inderdaad al gekeken. Maar misschien nog een idee om bij de hardloopvereniging op de site te kijken, want die had de loop van afgelopen week ook georganiseerd.
Ja, daar ben ik ook bang voor dat 7.5/8 km een lastige afstand is. Waarschijnlijk is het nog een wonder dat ik afgelopen week 6,6 km kon doen en volgende maand is hier in de buurt een loop van 4 engelse mijl (+/-6.4 km) is. Het meeste is of 5 km of meteen 10 km. Misschien moet ik anders toch maar die 4 engelse mijl doen. Ik had gehoopt dat er nog een stapje tussen zou zitten, maar waarschijnlijk gaat het hem dat niet worden.
<<

Anoniem62

Bericht 17 Mei 2014 11:31

Re: Het hardlooptopic

Vandaag voor mezelf een nieuw hardloop-setje gekocht. Dat had ik wel verdiend, al zeg ik het zelf, na mijn prestatie van afgelopen week :cheering: Helaas ben ik nu behoorlijk verkouden, dus weet niet of hardlopen er dit weekend in zit (wil het misschien wel gaan proberen).

Ook heb ik voor de komende maanden nog wel een aantal lopen gevonden van 7, 8 en 9 km hier in de omgeving. Zo kan ik mooi toewerken naar de 10 km die ik in december wil gaan proberen te lopen!
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15413

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 17 Mei 2014 12:28

Re: Het hardlooptopic

Kater: foto van je nieuwe outfit!

Ik heb vanmorgen weer eens gelopen. De afgelopen twee weken kon het steeds niet ondat m'n man erg veel werkte en ik met m'n zoontje zat. Dat vind ik dan wel echt balen. Nu zijn m'n schoonouders er dus ik kon weer. Wat heerlijk, rennen in short en hemdje! Geen goede tijd voor mijn doen (48 min over 7 km ipv de 40 min die ik daar over wil doen) maar het was wel erg lekker in de zon.
#teammaple🍁
<<

Snirp

Major Yipyapper

Berichten: 4758

Geregistreerd: 22 Nov 2013 07:57

Bericht 17 Mei 2014 12:36

Re: Het hardlooptopic

Lekker gelopen UN! :) Heerlijk he, dit weer!

Ik heb vanmorgen samen met mijn vriend een rondje gelopen, hij paste zich heel fijn aan aan mijn tempo!
Uiteindelijk 5km in 27:33, ben erg tevreden :).

Morgen is er een loop hier in de buurt. Ik had me niet ingeschreven, omdat ik niet wist of ik vandaag mijn vrijgezellenfeest zou hebben. Tot nu toe heb ik nog niks ;). Als dat zo blijft, ga ik me morgen alsnog voor-inschrijven en loop ik met een vriendinnetje mee. Haar trainingen gingen moeizaam de afgelopen weken, dus ik zal vooral als motivator meelopen :). Heb er zin in!
Afbeelding

Afbeelding
<<

Lenthe

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1277

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:10

Bericht 17 Mei 2014 14:25

Re: Het hardlooptopic

Qua snelheid vind ik het inderdaad wel meevallen, maar ik loop meestal maar 2 km. Ik denk dat ik nooit 4 of 5 km met die snelheid volhoud.
Ik durf eerlijk gezegd (nog) niet buiten te lopen :laughcry: Ik heb kleding en schoenen al wel, maar in de sportschool gaat die band wel door, dus weet ik precies welke snelheid ik heb en hoe lang ik nog moet met diezelfde snelheid. Ik denk dat als ik buiten ga lopen, ik de helft van mijn snelheid ga rennen.
Daarbij weet ik nooit echt een rondje hier in de buurt en wil ik niet echt in het dorp lopen, omdat ik denk dat iedereen me uitlacht (wat natuurlijk onzin is, maar toch) Dus eerst maar eens dit vol zien te houden en langere afstanden voor elkaar krijgen.
<<

Urban Naked

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15413

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:56

Bericht 17 Mei 2014 15:30

Re: Het hardlooptopic

Lenthe, wat zonde dat je niet buiten durft te rennen! Mensen hebben over het algemeen wel meer te doen dan op jou letten dus wat de mening van anderen betreft.. just go! Misschien eerst een keer met een vriend of vriendin op de fiets naast jou?
#teammaple🍁
<<

Anoniem44

Bericht 17 Mei 2014 15:34

Re: Het hardlooptopic

Dus je loopt op de hardloopband? Zelf vind ik dat zwaarder, omdat ik snel duizelig wordt en het onnatuurlijk voelt en ik het snel benauwd krijg. Niks voor mij dus! Probeer gewoon eens lekker buiten te lopen, doe je lekker oordoppen in, petje op, natuurgebied in en je hebt van niets of niemand last.
<<

Anoniem44

Bericht 17 Mei 2014 15:36

Re: Het hardlooptopic

Vergeet ik helemaal over mijn eigen avonturen te vertellen. Gisteren een lange duurloop gedaan van 16 km. Het was vreselijk zwaar, denk door de warmte. Ik liep namelijk midden op de dag, niet zo slim! Halverwege een flesje water gekocht bij een stalletje, naar de wc geweest, ik was knalrood aangelopen. Uiteindelijk ging de laatste helft beter dan de eerste helft met een paar wandel/rek/drinkpauzes toch weer 16 km gelopen.
<<

Jip

Bericht 17 Mei 2014 16:07

Re: Het hardlooptopic

Ik vind het altijd grappig dat mensen het meteen over 'de hitte/warmte' hebben als het nog niet echt heel warm is. Ten minste..het was hier gisteren maar 17graden en vandaag 19. Zo overdreven warm vind ik dat niet. Juist lekker. En ik kan ook best goed tegen in warm weer sporten.

Ik snap wel dat men er aan moet wennen hoor. Dat moet ik ook. Alleen zo ontzettend warm vind ik het nu nog niet.

Mazzel dat je een winkeltje tegen kwam om water te kopen. Lekker over je hoofd gieten :-) zou je ook niet met langere lopen al vanaf huis drinken mee kunnen nemen?

Hier geen boeiende hardloopverhalen te vertellen. Heb de afgelopen week minder getraind. Elke keer kortere trainingen op een lage hartslag met een paar versnellingen. Dit om te taperen. Morgen eerste wedstrijd!
<<

Lenthe

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1277

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:10

Bericht 17 Mei 2014 16:09

Re: Het hardlooptopic

Zo erg is het niet dat ik me er echt door tegen zou laten houden. Het is voornamelijk dat ik niet weet waar ik moet rennen en dat ik niet "gedwongen" wordt een bepaald tempo te lopen. Ik denk dat ik dan snel afhaak.
Mijn hemel, 16km ED, ik ben al blij dat ik er misschien 3 of 4 loop. (nu nog 2 haha)
<<

Anoniem44

Bericht 17 Mei 2014 16:14

Re: Het hardlooptopic

Jip: maar de ene kan beter tegen de warmte dan de ander. Hier was het gisteren tegen de 20 graden en ik liep ook nog eens om 12 uur 's middags en op een plek waar weinig wind en schaduw was. Nou, ik kan je verzekeren dat ik het na 7 km al ontzettend warm en benauwd kreeg. Mijn hoofd was echt rood aangelopen van de warmte en ik had helemaal vlekken enzo. Dit heb ik echt niet als het kouder is.

Ik heb wel zo'n gordel waar waterflesjes in kunnen, maar als het niet nodig is, dan loop ik liever zonder. In de winter deed ik dit rondje met gemak zonder water, maar nu kwam ik mezelf behoorlijk tegen! Vanaf nu mijn lange duurlopen toch maar met die gordel om.
<<

Anoniem44

Bericht 17 Mei 2014 16:20

Re: Het hardlooptopic

Lenthe: Ik liep eerst vaak een rondje van 4 a 5 km, dit heb ik jarenlang gedaan. Ik weet eigenlijk ook niet waarom ik nu ineens zo fanatiek ben geworden, maar ik had gewoon een uitdaging nodig. Ik heb alle lessen gevolgd van Renate Wennemars, eerst 0-5 km, toen door met 5-10 km en daarna de 10-15 km er direct achteraan. Toen ik 15 kon, begon het te kriebelen om eens een halve marathon te lopen en dat heb ik nu ook een paar keer gedaan.

Nu sta ik op het punt van: wat nu? Want ik zie niet meer zoveel uitdaging in deze afstanden en gisteren was het niet eens meer zo leuk en dacht ik wat doe ik hier? We gaan volgende maand beginnen om te proberen zwanger te worden, dus verder trainen naar een marathon zit er voorlopig niet in. Ik blijf dus voorlopig maar gewoon domweg mijn rondjes hobbelen, dan zit ik in elk geval goed in mijn vel voor/tijdens mijn zwangerschap.
<<

Jip

Bericht 17 Mei 2014 20:10

Re: Het hardlooptopic

In de winter zou ik ook drinken meenemen als ik 16km zou lopen. Is veel beter voor je lijf.
Ik vind 20graden ook nog niet echt warm..maar ik ben een rare daarin. Twee weken terug liep ik nog met handschoentjes aan en lange mouwen, terwijl er deelnemers in een hemdje waren vanaf de start. BRrr...
<<

Anoniem44

Bericht 17 Mei 2014 20:12

Re: Het hardlooptopic

Dat is wel gek ja, zou het met je ondergewicht te maken hebben? Ik heb het juist snel warm, maar kan goed tegen de kou als ik eenmaal op gang ben. Is heel persoonlijk.
<<

Jip

Bericht 17 Mei 2014 20:24

Re: Het hardlooptopic

Volgens mij heb ik geen ondergewicht. In de kou kan ik ook goed tegen kou, goed op kleden :-) moet alleen dan niet stil gaan staan. Bij een fietstocht met een groep heb ik het bij een pauze snel koud.
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3247

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:10

Bericht 18 Mei 2014 16:13

Re: Het hardlooptopic

Ik ben vandaag gaan lopen, de bedoeling was 10 km, maar na 37 minuten had ik 6 km gelopen en ging het niet meer. Ik ben gaan lopen, het is lang geleden dat ik mijn rondje niet af heb kunnen maken. Kwam denk ik omdat ik te hard ben begonnen en door het weer. Ik kan ook niet zo goed tegen de warmte/lopen in de volle zon. Ik heb het sowieso al snel warm, heb de hele winter ook gewoon in een shirt met lange mouwen gelopen met alleen een sportbh en hemdje eronder. Ik heb uiteindelijk over 9 km 1 uur en 5 minuten gaan, dat viel me nog mee want ik heb echt een heel stuk gelopen.
Volgende week doe ik mee aan een loop waar ik 10 km ga lopen, ik hoop toch echt dat het dan wel gaat.

Jip, ik liep 2 weken geleden ook gewoon met een 3 kwart broek en shirt met korte mouw en toen had ik het nog warm. Wel 'fijn' dat jij met lopen niet zo snel last hebt van de warmte. Want je hebt natuurlijk gelijk dat het nu nog niet echt warm is, ik vind lopen met temperaturen warmer dan dit echt niet fijn.

ED, jij dus ook last van de zon/warmte. Ik had vandaag ook geen water meegenomen, doe ik eigenlijk ook nooit als ik 10 km loop, maar vandaag had ik het ook wel nodig.

UN, ik vind het ook balen dat ik vaak niet kan gaan hardlopen omdat ik geen oppas voor de kinderen heb. Gelukkig kon je nu weer gaan en heb je lekker gelopen.
<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2616

Geregistreerd: 19 Okt 2013 10:39

Bericht 18 Mei 2014 16:28

Re: Het hardlooptopic

Ik wil vandaag ook een dikke 10 km lopen, maar zie ook echt wel op tegen de warmte. Ik ga denk ik rond een uur of 7 en dan maar zien.
<<

Snirp

Major Yipyapper

Berichten: 4758

Geregistreerd: 22 Nov 2013 07:57

Bericht 18 Mei 2014 16:39

Re: Het hardlooptopic

Ik heb vandaag meegedaan aan een loop, liep mee voor een vriendinnetje, die wel wat aanmoediging kon gebruiken :)

Ze wilde graag onder het half uur lopen, maar gaf aan het begin van de loop aan dat 32:30 (5 km, 6:30 per k/m) ook wel goed was. Uiteindelijk 31:20 gelopen, dus ze was helemaal blij!

Morgen lekker een dagje niks, dinsdag weer!
Afbeelding

Afbeelding
<<

Jip

Bericht 18 Mei 2014 20:26

Re: Het hardlooptopic

In mijn wedstrijd (1,5km zwemmen, 42km fietsen, 10,4km hardlopen) liep ik 53minuten. Kan eigenlijk wel sneller. Heb de laatste tijd last van continue pijn in mijn bovenbenen. Heel rustig trainen, rust nemen helpt niet. En de sportmasseur maakte het alleen maar erger. Dus onder deze omstandigheden, en het waren zomerse omstandigheden (ik had er niet echt last van doordat ik goed koelde) ben ik wel tevreden. Nu uitrusten voor de volgende wedstrijd over twee weken. Even overleggen met mijn coach hoe we die benen tot rust manen!
<<

Luisa

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2616

Geregistreerd: 19 Okt 2013 10:39

Bericht 19 Mei 2014 07:22

Re: Het hardlooptopic

Ik heb gisteravond nog een uurtje gelopen. Best warm nog, maar vond het wel lekker. Tempo lag ook iets lager dan normaal, kwestie van wennen aan weer denk ik.
<<

Jules

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 914

Geregistreerd: 01 Sep 2013 19:33

Bericht 19 Mei 2014 11:37

Re: Het hardlooptopic

Ik heb zaterdagochtend weer een langere loop gedaan, 10,4 kilometer in 1 uur en 1 minuut :cheering:

Verbaas mezelf er echt over, ik ben in een maand tijd echt veel sneller geworden, zit meestal wel rond de 10km per uur. Vorig jaar ben ik op 2 juni begonnen met Start to Run en vond ik 3 minuten achter elkaar rennen al killing, en nu loop ik gewoon 10 kilometer achter elkaar. Ben best trots op mezelf :)
<<

Anoniem62

Bericht 26 Mei 2014 12:45

Re: Het hardlooptopic

Hoe is het met iedereen? Het is zo rustig hier.

Jules: Wauw, daar mag je zeker trots op zijn!

Ik heb gisteren weer 7.5 km gelopen. Wil nog 3 lessen van mijn 7.5 km app doen en dan verder gaan met de 10 km app. Ben benieuwd hoe dat gaat!
<<

Plientje

Noob

Berichten: 14

Geregistreerd: 02 Okt 2013 14:41

Bericht 26 Mei 2014 13:08

Re: Het hardlooptopic

Vorig jaar heb ik voor de eerste keer de 4 mijl van Groningen gelopen. Had mezelf voorgenomen om ook in de winter gewoon door te trainen naar de 10 km, maar helaas :palm: Dus nu weer aan het opbouwen naar de 4 mijl. Gisteravond via een app een intervaltraining gedaan van 90 sec. en 3 minuten. Ben voor mijn gevoel weer lekker opweg :smile:
<<

Anoniem321

Bericht 26 Mei 2014 13:18

Re: Het hardlooptopic

Mijn opbouw gaat lekker nu.
Heb Evy er weer even bij gepakt zodat ik weer even een leidraad heb. Ik heb nu gewoon weer even nodig dat iemand tegen mij zegt wat ik moet doen.

Heb zaterdag aan het eind van de middag gelopen en wil vanavond ook weer even gaan. Zie nu ook weer uit naar de trainingen. Dat is in de afgelopen maanden wel anders geweest..

Ik wil nu eerst weer opbouwen naar de 5 km en daarna zie ik wel weer verder.
<<

Anoniem186

Bericht 26 Mei 2014 13:36

Re: Het hardlooptopic

Ik heb gister gelopen, ging niet zo lekker.
Zondag is de ladiesrun. Dat wordt wat! Ik heb nog nooit 7,5 km gelopen. Donderdag ga ik samen met een vriendin de route alvast een keer lopen.
VorigeVolgende

Terug naar Hobby's, uitgaan & vrije tijd

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers