Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Re: Het hardlooptopic #2

26 Mrt 2023 19:19

Toffe plannen Morrisey!

Om je spieren tussendoor kus te jagen zou ik de sportmasseur adviseren.

Re: Het hardlooptopic #2

27 Mrt 2023 20:17

Bedankt voor jullie tips. Wat knap joh Morrisey! Is het goed gegaan? Goed om te lezen dat 3 keer per week trainen voldoende is.

Re: Het hardlooptopic #2

19 Mei 2023 15:38

Wie loopt er nog?
Ik ben vandaag weer eens geweest, mijn moeder kwam even oppassen, dus ik greep mijn kans. Maar vaker dan 1x per maand krijg ik niet voor elkaar, dus ik blijf wat langzaam en kan ook niet echt kilometers opbouwen (ben 8 km geweest in 48 min).

Ik heb alleen een probleempje met runkeeper. Sinds een tijdje doet de voice begeleiding het niet meer. Mijn muziek gaat zachter als hij normaal gesproken zegt “activiteit gestart”, maar hij zegt dus niks en de muziek blijft de hele route zachter. Ik krijg een melding dat de door mij gekozen taal niet wordt ondersteund en dat het daarom in de standaard taal gedaan wordt. Normaal werke het altijd in het Nederlands, maar nu doet hij dus niks, ook geen standaard taal. Heeft iemand dit probleem ook? Hoe zou ik het kunnen oplossen?

Re: Het hardlooptopic #2

19 Mei 2023 16:03

Ik zou er voor tekenen wanneer ik met 1x per maand nog steeds bijna 10km/u gemiddeld kan lopen.

Ik ga twee a drie keer per week. Probeer ik tenminste. Ik ben supersloom. 5km in 38 min woensdag. Vandaag 10 gedaan met 2' joggen 2' wandelen. Deed ik 1:22 over. Niks vergeleken bij hoe het ooit was...maar dat begin ik een beetje los te laten. Ben al lang blij dat ik mezelf steeds kan motiveren om toch elke keer te proberen en te gaan.

Ik heb geen verstand van Runkeeper.

Re: Het hardlooptopic #2

19 Mei 2023 16:19

Ik zou daar voor tekenen Jip. Ik ben de laatste maanden alleen maar langzamer geworden. Loop nog steeds mijn wekelijkse rondje op zondag. Niets spectaculairs en ontzettend traag. Mijn krachttraining zit mijn snelheid in de weg vermoed ik. Nu vind ik kracht leuker dus vind het wel prima zo.

Re: Het hardlooptopic #2

19 Mei 2023 17:45

Ik loop ook al weer een tijdje. Gisteren 8km aan een stuk gelopen. Ben nog lang niet weer zo snel als ik was voor de zwangerschap van de jongste. Maar ik ga nu eerst voor afstand uitbreiden. Snelheid komt misschien wel weer en anders maar niet.
Ik ren nog altijd ‘met Evy’ en loop 3x per week. Zit nu in de 10km opbouwen sessie.

Re: Het hardlooptopic #2

19 Mei 2023 17:54

Ik loop sinds januari weer hard. (In mei vorig jaar gestopt vanwege blessure en toen kwam het er niet meer van)
Ik loop om de dag en wil opbouwen naar de 15km. In het weekend loop ik mijn 'verste' route. Tempo wordt vanzelf sneller, ik let er niet op en doe er niks speciaals voor. Ik kijk ook niet op mijn horloge, hooguit naar de afstand.
Dinsdag mijn pr op de 10km gelopen, in 1.01. Maar gister ging niet, 5km in 32 minuten. Terwijl mijn snelste 5 29minuten was.
Vorig weekend 12,5km aan een stuk gelopen en dat wil ik morgen weer gaan doen.
In juli wil ik 15km kunnen rennen.
De halve van Amsterdam in oktober, zou dat een optie zijn? Ik durf nog niet

Re: Het hardlooptopic #2

19 Mei 2023 21:21

Volgens mij moet dat haalbaar zijn Lois!

Ik loop ook nog steeds. Qua tempo en afstand wisselt het heel erg. Ik had laatst een verschrikkelijke 10 km en vanochtend wilde de vijf ook maar moeizaam in 29:58. Net als Minx zit bij mij de krachttraining ook wat in de weg denk ik. Bij die tien km van laatst had ik de dag daarvoor (zwaar) beentraining gedaan en dan merk ik gewoon dat ik stijver ben en sneller verzuur. Gisteren heb ik veel en ongezond gegeten, alcohol gedronken en ik had een matige nacht. Dat komt zo’n loopje van vanochtend dan niet ten goede.

Ik maak me er niet zo druk om hoor. Ik loop zo’n 2-3 keer in de week, nu ook weer vaak ‘s ochtends vroeg rond een uur of 6.

Re: Het hardlooptopic #2

20 Mei 2023 07:06

Als je het echt wil Lois zou het haalbaar kunnen zijn.
In 2021 bouwde ik op naar de halve en keek net eens terug. Ik liep toen in mei eerst eens 12 en later 18. Begin juli uiteindelijk een halve gelopen.

Re: Het hardlooptopic #2

20 Mei 2023 10:12

Wow mooie doelen Lois, knap zeg.

Ik ben ook weer aan het hardlopen maar lang niet zulke afstanden als jullie kunnen. Zo knap van jullie. Vorig jaar lukte me eindelijk 5km maar nu wil het nog niet echt vlotten, kom niet verder dan de 3.nogwat.
Wat ik lastig vind is na een stukje wandelen weer gaan rennen. Eigenlijk zou ik op en af moeten doen met zo'n schema maar dat op (van wandelen naar hardlopen) vind ik zo lastig om daar weer de kracht voor te vinden. En dus ren ik steeds maar zo'n 2.5 km aaneengesloten en daarna ben ik kapot en doe ik nog wat stukjes half half.

Ik ben nu ook 's ochtends om 6 uur aan 't gaan en dat is heerlijk inderdaad Lady. Zo mooi in de ochtend.

Re: Het hardlooptopic #2

20 Mei 2023 21:08

Ja dat vind ik ook echt een kickstart van de dag.

Ik herken het wel dat je na een stuk wandelen niet meer lekker in het ritme komt en dat het dan gewoon meer wil. Dus dat probeer ik zoveel mogelijk te voorkomen.

Marin, als je nou iedere keer dat je gaat 100 meter verder loopt, dan kun je het langzaamaan uitbreiden.

Re: Het hardlooptopic #2

20 Mei 2023 21:58

Ik heb altijd mijn trainingen in blokjes gemaakt. Ook de trainingen vroeger voor de marathon. Op een gegeven moment kom je wel in een flow terecht waardoor het afwisselen niet meer zo ingewikkeld is. Voor mij werkt het nu goed in langere afstanden buiten te zijn

Re: Het hardlooptopic #2

28 Mei 2023 09:57

Ik heb vandaag een nieuw pr afstand gelopen: 12,5 km. Heb bewust heel rustig gelopen en daardoor kon ik het prima volhouden. Ik liep 6,24 gemiddeld en heb er precies 1 uur en 20 minuten over gedaan. Voldaan gevoel nu!

Re: Het hardlooptopic #2

11 Jun 2023 08:23

Wat goed lady!

Ik stond gister te kijken bij een halve marathon, wat een feest is dat. Voorafgaand is de 4EM. Dan gaat het toch wel kriebelen om een keer daar te lopen. Ik loop nu standaard 2 op een enorm laag tempo en wil dat tempo omhoog hebben. Ik ben gister maar eens met mijn horloge gaan spelen en heb een programma ingesteld. Deze werkt nu toe naar 5km in 7:30 per km begin sept. Wel warme maanden dus maar ja je moet een keer beginnen. Daarna eerst weer door met snelheid verhogen en daarna afstand vergroten.

Ik wil graag 2x in de week erbij gaan lopen waarbij zaterdag een rustdag wordt en zondag de langere lopen gepland staan.

Schema wordt dan:
Maandag: crossfitachtige training
Dinsdag: lopen
Woensdag: krachtparcours
Donderdag: lopen
Vrijdag: combi kracht cardio gericht op vrouwen
Zaterdag: rust
Zondag: lopen.

Voor vandaag staat een benchmark training op de planning van 9 minuten. Dat moet te doen zijn haha. Is 2 min warming up, joggen of wandelen, 5 min stevig door lopen en dan 2 m’n cooldown. Ben heel benieuwd wat voor schema er dan uitrolt.

Re: Het hardlooptopic #2

11 Jun 2023 20:28

Vanochtend de benchmark gedaan de komende week staan de volgende trainingen gepland:

Dinsdag en donderdag:
10 min w-up joggen of rustig lopen
4x 30 sec cadans oefening en dan 30 sec rust
2x 30 sec versnellingsoef
10 min cooling doen

Zondag
5 min w-up
1609 meter op snelheid
5 m’n cooling down

De app geeft video’s met daarin uitleg.

Re: Het hardlooptopic #2

18 Jun 2023 21:19

Ik reageer gewoon lekker op mezelf ;)

Vanochtend training 3, oef dat was wel ff zwaar. 5 min w-up ben ik gaan joggen. Toen een mijl zo snel mogelijk run -walk-run en 5 min cooling down wat wandelen was.

De run walk run was zwaar. Ik heb 2x gewandeld een kort stukje en kwam gemiddeld op 7,01 min/km uit. Mijn huidige doel is om op 12 sept de 5km onder de 35 min te lopen dus echt een lekkere start. Daarnaast nog 2 paar nieuwe compressiekousen besteld, een paar roze en een paar blauwe. Mijn huidige zijn alweer 4 en 6 jaar oud dus zijn wel een keer aan vervanging toe.

Re: Het hardlooptopic #2

18 Jun 2023 21:49

Kajaka schreef:Ik loop ook al weer een tijdje. Gisteren 8km aan een stuk gelopen. Ben nog lang niet weer zo snel als ik was voor de zwangerschap van de jongste. Maar ik ga nu eerst voor afstand uitbreiden. Snelheid komt misschien wel weer en anders maar niet.
Ik ren nog altijd ‘met Evy’ en loop 3x per week. Zit nu in de 10km opbouwen sessie.


Ik zou het hardlopen ook weer willen oppakken. Heb voorheen ook altijd met Evy hardgelopen. Is de podcast nog ergens te vinden?

Re: Het hardlooptopic #2

19 Jun 2023 09:55

Ik zat een beetje op spotify te kijken en vond daar wel wat schema’s. Evy durf ik zo niet te zeggen. Ik gebruikte daar de app van. Kost geloof ik tegenwoordig 10 euro voor een jaar en dan heb je alle schema’s.

Zelf heb ik nu een schema via mijn garmin horloge. Die vind ik misschien nog wel fijner dan Evy.

Re: Het hardlooptopic #2

03 Jul 2023 08:45

Hoe gaat het Minx? Zie eruit alsof je in een lekkere flow zit!

Coco, is het gelukt en ben je al begonnen? Succes!

Ik heb even een vraag aan de duurlopers. Normaal loop ik 10km, dit weekend liep ik er 16. Was prima te doen. Na het douchen werd ik enorm energieloos en dat heeft de rest van de dag aangehouden. Voelde me zo niet fit. Wat heb ik verkeerd gedaan? Wat eten jullie van te voren en wanneer neem je iets mee voor onderweg? Op internet lees ik dat je 2 uur van te voren al wat moet eten maar ik sta meestal op en ga direct rennen.

Re: Het hardlooptopic #2

03 Jul 2023 11:54

Je bent op een lege tank gaan lopen? Of heb je wel ontbeten? Bij een duurloop langer dan een uur is het raadzaam om sportdrank of voeding mee te nemen. Dat kan wel je lege gevoel verklaren. Wat heb je gegeten bij thuiskomst?

Re: Het hardlooptopic #2

03 Jul 2023 13:02

Kopje koffie en een halve eierkoek en daarna die 16km 😬 Thuis heb ik een broodje gebakken ei op en een boterham met pindakaas en banaan. Dat laatste hielp een beetje maar aan het einde van de middag viel ik in slaap. Heb je advies voor voeding onderweg? Ik wilde dit eigenlijk voorkomen omdat ik dat zo’n gedoe vind en ik ben altijd bang dat ik onderweg moet plassen.

Re: Het hardlooptopic #2

03 Jul 2023 15:49

Oef ik snap wel dat dat niet heel relaxt voelt.

Ik volg hier netjes mijn schema al gaan de duurlopen nu wel heel snel omhoog. Vorige week zondag m’n kuit een beetje opgeblazen dus afgelopen week was ff wat minder. Maar ken ondertussen dat patroon en dan is het even een week a 1,5 rustig aan doen. Verder zie ik al wel hele mooie verbeteringen in snelheid dus dat doet wel wat.

Deze week staat op de planning:
Dinsdag:
10 min W-up
4x 30 sec cadans oefeningen gevolgd door 30 sec rust.
4x30 sec acceleratie oef. Je moet dan in 30 sec van wandelen naar joggen naar hardlooptempo naar joggen naar wandelen.
10 min cool down.

Donderdag is hetzelfde als dinsdag alleen na de acceleratie komt dan nog. 4x400 meter met tussendoor 1 min. Die 400 meters moeten dan tussen de 6:35 en 6:38 per km zijn. Dus voor mij een stukje sneller dan normaal.

Zondag staat er dan een lange loop op de planning. Dat is 5 min w-up en dan 4EM en weer 5 min cooling down. Die trainingen zijn run walk run. Ik wil dan proberen 2min om 30 sec rust te gaan lopen.

Ik heb de afgelopen dagen even wat meer over dit schema gelezen en de afstanden op zondag schijnen best een behoorlijk stuk te zijn. En het zijn ook flinke stukken. Tot nu toe vind ik het wel leuk. Al frustreert het ergens ook dat de stukken zo snel zo groot zijn. Het is wel echt een gevalletje van het proces vertrouwen.

Re: Het hardlooptopic #2

03 Jul 2023 18:03

Ik dronk altijd high5, in flesjes rondom mijn middel nam ik dat mee. Heb ook wel met hele lange duurlopen (25km+) dadels/vijgen/gedroogde abrikozen gegeten. Maar richting de grote race verving ik dat voor sportgels. Dat zou ik voor 16 km nog niet doen. Wel sportdrank of limonade om mee te beginnen. Plassen onderweg is minder vervelend dat je zo lamlendig voelen, denk ik!

En wellicht iets meer eten voor je gaat lopen?

Re: Het hardlooptopic #2

03 Jul 2023 18:03

Goed bezig Minx!

Re: Het hardlooptopic #2

03 Jul 2023 19:04

Lekker Minx!

Dankjewel voor je tips Jip. Ik train voor een halve marathon (eenmalig 😇)
Plaats een reactie