Desktop versie van Zeg maar Yes
Gesloten onderwerp

Re: Het grote borstvoedingstopic

21 Aug 2015 14:35

Gaat gelukkig beter nu :), de toeschietreflex word ik nog steeds niet heel erg happy van en links blijft gevoeliger dan rechts. Hij krijgt genoeg binnen gelukkig :).

Net voor het eerst in het openbaar gevoed. Had gehoopt dat hij door zou slapen maar dat gebeurde niet. Had gelukkig nog even een hydrofiel in mijn tas gegooid zodat het netjes discreet kon.

Re: Het grote borstvoedingstopic

21 Aug 2015 14:41

De TSR wordt echt minder pijnlijk hoor! Ik voel hem nog goed, maar hij doet geen pijn meer.

Re: Het grote borstvoedingstopic

21 Aug 2015 14:46

Fijn om te weten,

Hoe doen jullie dat trouwens met discreet voeden, ik heb inmiddels echt een onmogelijke cupmaat en zeker nu heb ik niet echt hooggesloten kleding aan en een hemdje er onder is ook wat warm.

Re: Het grote borstvoedingstopic

21 Aug 2015 14:54

Minx schreef:Fijn om te weten,

Hoe doen jullie dat trouwens met discreet voeden, ik heb inmiddels echt een onmogelijke cupmaat en zeker nu heb ik niet echt hooggesloten kleding aan en een hemdje er onder is ook wat warm.


Meestal doe ik het hemdje gewoon omlaag. Ik heb ook niet heel kleine borsten (E-cup), en leg zo nodig een hydrofiel over mijn borst. Of ik zoek een rustig plekje op. Het liefst draag ik 2 hemdjes of een hemdje/shirtje zodat ik 1 kledingstuk omhoog en 1 omlaag kan doen. Meestal zorg ik hier ook voor als ik echt een dagje weg ga en vaak ergens moet voeden. Ik vind 2 hemdjes dragen niet zo'n probleem.

Re: Het grote borstvoedingstopic

21 Aug 2015 15:20

Ik droeg vaak als ik wist dat in het openbaar moest voeden, een voedings shirtje, H&M verkoopt ze maar ik had er ook 1 van Noppies en van mamalicious, je ziet er niet van af dat het voedingskleding is, maar je hoeft dan niet 1 shirtje helemaal omhoog en de ander omlaag te doen, je kan dan ook zonder hydrofiel discreet voeden. Ik ging pas onder een hydrofiel voeden toen mijn zoontje meer geïnteresseerd was in zijn omgeving dan de melk.

Re: Het grote borstvoedingstopic

21 Aug 2015 15:37

ik had nu een vrij laag jurkje aan dus kon het omlaag doen, maar met cup G is er dan nog vrij veel zichtbaar, had gelukkig wel een hydrofiel bij me maar vroeg me af of er andere opties zijn. De voedingshemdjes van de h&m heb ik in huis :D. Heerlijk om in te slapen ook niet zo'n strakke bh en toch blijven je kompressen op de goede plek zitten.

Re: Het grote borstvoedingstopic

21 Aug 2015 15:59

Er zijn niet alleen voedingshempjes maar ook shirtjes en jurkjes, ik had deze in het zwart voor de winter bijvoorbeeld, ideaal want je maakt je borst echt maar minimaal bloot hiermee: http://www.bellyfashion.nl/voedingsjurk-gail-rosewood
Laatst gewijzigd door minoessepoes op 21 Aug 2015 19:21, in totaal 1 keer gewijzigd.

Re: Het grote borstvoedingstopic

21 Aug 2015 19:13

Ik heb altijd een hydrofiele doek of omslagdoek bij. Deze leg ik over mijn schouder.

Re: Het grote borstvoedingstopic

22 Aug 2015 05:18

Hoe zat dat ook alweer met stuwing? Ik pas namelijk nu op geen enkele manier mijn voedings bh's die ik ook bij T had. Is dat normaal dat ze groter worden bij een 2e kindje? Of is het kwestie van stuwing doorstaan en daarna past het wel weer.

Re: Het grote borstvoedingstopic

22 Aug 2015 06:53

Ik denk dat het een kwestie is van de stuwing doorstaan, Silver. Vaak zijn je borsten dan wel erg groot. Het kan wel zo zijn dat je borsten dit keer groter blijven dan vorige keer, maar ik zou eerst eens een weekje wachten tot de stuwing weer helemaal weg is.

Minx, wat fijn dat het beter gaat al. Hopelijk ga je een fijne borstvoedingsperiode tegemoet.
Ik draag meestal wel een hemdje onder mijn kleding (ook in de zomer) als ik op pad ga.

Ik heb afgelopen dinsdag voor het eerst weer in het openbaar kunnen voeden. Mijn zoon is altijd heel onrustig en beweeglijk tijdens het drinken en ik kan hem alleen liggend voeden. Als ik zit hapt hij gewoonweg niet meer aan en lijkt hij niet te weten wat hij moet doen. Maar dinsdag waren we best even op pad om een bed te kopen. Op een gegeven moment had hij honger en heb ik het toch maar geprobeerd. En warempel, hij hapte aan! Mijn vriend had niet eens door dat ik aan het voeden was, dus ik neem haast aan dat het de verkoopster ook niet echt is opgevallen. Het was in ieder geval discreet.

Re: Het grote borstvoedingstopic

28 Aug 2015 07:34

Silver, ik had in de kraamweek borsten zo groot, ze begonnen al bij mijn sleutelbeen en vanuit mijn oksel. Ze waren zo zwaar, op mijn zij liggen kon gewoon niet. Ik had een flink rekbare sportbh van de hema gekocht. Ging gelukkig vanzelf over. Eerste kindje trouwens.

Vervelend probleempje: ik ben nu beetje aan het kolven, zodat ik wat melk heb staan als ik weg moet. Nu heb ik sowieso al veel productie, maar nu wordt het wel heel erg. Zo erg, dat ik bij elke voeding twee hydrofiel doeken drijfnat heb door lekkende borsten en dat mijn kindje helemaal ondergespoten wordt als ze loslaat. Vooral snachts is dit een ramp, als ik het niet goed kan zien.
Herkennen jullie dit? Hoe gaan jullie hiermee om en gaat het over?

Re: Het grote borstvoedingstopic

28 Aug 2015 07:42

Hoe oud is je kindje Tommie?
Klinkt alsof vraag en aanbod nog niet goed op elkaar afgestemd is. Ken je de 'deurbel techniek' om de tsr te stoppen?

Re: Het grote borstvoedingstopic

28 Aug 2015 08:23

Is het normaal dat ze rond 4 maanden minder vaak gaan drinken? Ik merk dat ze gefrustreerd raak als ik haar vaker aanleg. Dat was een soort gewoonte geworden (wakker, dus even aanleggen). Ze komt s nachts vaak nog maar 1 keer en drinkt overdag ongeveer 5 keer.

Op die borstvoedingsfb lees ik vooral dat dat erg weinig is en dat de productie dan terug loopt?

Qua groei gaat alles volgens mij prima. Ze is blij en tevreden en meer gaat dus ook gewoon niet. Maar is dit echt zo slecht voor de productie? Het is toch gewoon vraag/aanbod ongeacht de hoeveelheid?

Re: Het grote borstvoedingstopic

28 Aug 2015 08:52

Dat is gewoon normaal voor deze periode Olivia. Je voedt dus 6x per 24 uur, dat is prima. Ik doe dat nu ook.

Re: Het grote borstvoedingstopic

28 Aug 2015 09:22

Olivia, er is wel een bekende dip rond 4 maanden, dus ik zou je productie wel goed in de gaten houden.

Re: Het grote borstvoedingstopic

28 Aug 2015 09:45

Ik heb vreselijk veel stuwing momenteel omdat ze minder drinkt. Slaap zelfs weer met een topje. Maar verwacht wel dat het minder wordt... Ik hou het in de gaten.

Re: Het grote borstvoedingstopic

28 Aug 2015 09:51

Ze is nu 5 weken. Ik denk dat het meer komt omdat ik er nu bij kolf, ik ben bijvoorbeeld vandaag een halve dag weg en moet dan 3x 100ml klaar hebben staan. Deed steeds 100 ml per dag naast de gewone voedingen dus. Daar komt het waarschijnlijk door. Zal dit dan uiteindelijk bijtrekken als ik dit dagelijks blijf doen ofzo?
Weet niet wat deurbeltechniek is en ook niet wat tsr betekent?

Re: Het grote borstvoedingstopic

28 Aug 2015 09:55

Maar als je na elke voeding kolft dan denkt het lichaam dat je baby veel meer wil en blijft zo aanmaken.
Ik dacht dat het beste was om smorgens na de voeding te kolven en zo een voorraad opbouwen. Dus niet elke voeding.

Re: Het grote borstvoedingstopic

28 Aug 2015 10:12

Tommie, tsr is toeschietreflex, dus als de melk na het eerste korte zuigen van je kind ineens begint te stromen. Als jij je kind dan loskoppelt, heb je kans dat de melk zo in het rond spuit. Als je de tsr voelt komen (soms een prikkelend of tintelend gevoel, bij sommige vrouwen kan het pijnlijk zijn), dan kun je met je vinger je tepel indrukken alsof je op een deurbel doet. Daarmee kun je de tsr stoppen en lek je niet zoveel.

Ik zou, als je wat overproductie hebt, op 1 moment kolven op een dag als je een voorraad nodig hebt. Vaak kolven levert een nog hogere productie en als jouw borsten daar vatbaar voor zijn, heb je in no time veel te veel. Je kunt de melk een paar dagen in de koelkast bewaren, dus als je 300 cc nodig hebt, kun je misschien drie keer na de eerste ochtendvoeding kolven, wellicht heb je dan al voldoende.

Als je echt overproductie hebt, zijn daar ook wel maatregelen tegen (bijv. blokvoeden), maar ik zou pas actie ondernemen als je er echt last van hebt (en dat is me nu niet helemaal duidelijk). Gelijk na de tsr loskoppelen en de eerste melk weg lagen stromen tot de stroom gestopt is, wil wel helpen om je kind rustiger te kunnen laten drinken. Bij mij was het pas enigszins op elkaar afgestemd met 4 maanden.

Re: Het grote borstvoedingstopic

28 Aug 2015 10:34

Ik kolf ook 1 keer per dag hoor, niet na elke voeding. Als ik 3 voedingen in een flesje nodig heb, doe ik daar dus 3 dagen over.

Heb er geen last van, alleen van alle zeiknatte doeken, babyhoofdjes, dekbedden en kleren haha.
Ik snap je deurbel! Dat ga ik eens proberen. Toeschietreflex voel ik wel goed ja. Thanks!

Re: Het grote borstvoedingstopic

11 Sep 2015 07:01

Mijn kleine man heeft gisteren om 19 uur zijn laatste voeding gehad, is toen gaan slapen en slaapt nu nog!!!!! (Toen ik dit typte was het 6 uur) Heerlijk natuurlijk maar ik ben nu maar gaan kolven (zit nu al op 350 ml) want mijn borsten deden echt heel erg pijn. Gisteravond heb ik om 20:30 uur nog gekolfd en normaal dus weer wanneer hij komt in de nacht (meestal kwam hij nog een keer om 4 uur). Maar hoe moet ik dit nu gaan doen als hij zo goed blijft slapen. Moet ik dan blijven kolven in de nacht? (Dat zou jammer zijn!) of gaan mijn borsten daar aan wennen? En gaat mijn productie dan niet heel snel achteruit?

Re: Het grote borstvoedingstopic

11 Sep 2015 18:21

Vanaf dat mijn dochter 10 weken was sliep ze ook door (tot ze een maand of 10 was). Mijn borsten knapten dan 's ochtends ook uit elkaar, heb zo een mooie voorraad bij elkaar kunnen kolven :wink: ik heb nog best een tijd gehad dat ik 's ochtends wel moest kolven, maar het deed na een tijdje geen pijn meer gelukkig. Mijn productie werd er niet slechter door trouwens, totdat ik zwanger werd liep de borstvoeding prima :D

Re: Het grote borstvoedingstopic

22 Sep 2015 13:11

Misschien een domme vraag hoor, maar ik heb gelezen dat je gekolfde melk van verschillende dagen niet in hetzelfde potje mag bewaren. Mag je wel de melk van verschillende dagen bij elkaar in een fles doen voor 1 voeding, of moet dat echt per portie dan opgewarmd en gegeven worden?

Daarnaast moet ik over een aantal weken natuurlijk ook weer werken en ik wil dan kolven op het werk. Wat heb je daar, naast de kolf allemaal voor nodig? Ik heb al wel potjes waar ik de melk dan in kan doen, maar hoe kan ik de melk het makkelijkst koelen? We hebben namelijk geen koelkast op het werk waar ik het in kan zetten.

Re: Het grote borstvoedingstopic

22 Sep 2015 13:16

@Cinnamon: Het is dat je geen melk van verschillende temperatuur bij elkaar in mag doen. Dus net gekolfde melk mag je niet bij reeds gekoelde melk in doen. Nadat het beiden gekoeld is, mag het wel bij elkaar.

Is er geen mogelijkheid om een kleine koelkast op je werk ergens neer te zetten? Zelf heb ik een heel klein koelkastje, niet voor borstvoeding, maar om mijn eten in te bewaren. Je hebt ze al vanaf 60/80 euro.
Heb je wel een kolf ruimte op je werk?

Re: Het grote borstvoedingstopic

22 Sep 2015 13:22

Koel tas met koel elementen een idee Cinn?

Ik heb net op aanraden van VK gekolfd... Raar haha
Gesloten onderwerp