Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Het grote borstvoedingstopic #2

<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5453

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:34

Bericht 14 Okt 2020 13:32

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

Of een regeldagje omdat ze 3 weken is nu? Dan lijkt ook alles weer even bleh te gaan en binnen een paar dagen is dat over.

Mijn schoonzusje had dezelfde problemen en het cb had haar hetzelfde geadviseerd: blokvoeden en druk eraf kolven/weg laten lopen in doek. En dan aanleggen.

Oja: advies vragen lijkt me nooit verkeerd. Al is het maar om jou even een hart onder de riem te steken. Maar mijn vriend zei wel altijd heel verhelderend, het is een mens, die eten/drinken/slapen/poepen/ niet elke dag hetzelfde. Die voelen zich soms even niet lekker etc. Dat hielp mij wel altijd relativeren. Want als moeder wil je graag op alles controle houden :). Sterke Marin. En je doet het goed.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43577

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 14 Okt 2020 15:13

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

Lief, dank je!
Regeldag(en) is het niet heb ik het idee, omdat het wel echt al enige dagen aan de gang is (zeker van voor 't weekend). Ik heb twee weken geleden borstontsteking gehad en heb 't idee dat het daarna even goed ging en daarna dus onrustig werd. Ze is nu ook verkouden (snotneusje, zielig!) maar dat is pas sinds gisteren en dit speelt dus al paar dagen.
Ik weet dat je niet te veel moet kijken naar tijdsduur maar eerder dronk ze steeds ong een kwartier per borst en nu de ene kant vaak maar tussen de 5 en 10 minuten en dan een tweede zelfs maar 3 minuutjes ofzo. Dan is ze daarna echt klaar ermee. Misschien drinkt ze heel effectief maar gezien het geklooi en onrust denk ik eigenlijk van niet. En daar maak ik me nu beetje zorgen om.

Nan, blokvoeden zal ik eens wat meer over lezen ja. Wat doe je dan met de andere borst?

Een heftige TSR met melk die stroomt als ze de borst los laat is het echt niet. Dan stopt het gewoon, het is echt als zij zuigt.

Ik ga idd toch maar even een lactatiekundige mailen. Heb ook filmpjes gemaakt dus dan kan ze even meekijken.
Let's discover the world together.
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11346

Geregistreerd: 03 Jan 2015 10:04

Bericht 14 Okt 2020 18:44

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

Ze wordt natuurlijk ook wel steeds beter in drinken. S was op een gegeven moment met 5 minuten klaar aan één kant. En dan was mijn borst ook leeg en ze groeide goed.
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Anoniem332

Bericht 14 Okt 2020 19:15

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

Lastig Marin dat ze zo onrustig is. Is ze dat ook n het voeden? Ik heb geen ervaring met over productie. Wel herken ik de snotneus, die was hier ook met 3 weken, lijkt wel of ze er elk sprongetje/ regeldag last van heeft. Slim om de Lactatiekundige in te schakelen.

Ik ben gestopt met bv, ik liep elke dag achter de feiten aan. Ik kreeg haar niet volledig gevoed met bv. Ze is ook behoorlijk aan het gewicht. Nu al 6,2 kg met 8 weken. Mijn energie was ver te zoeken. Nu over op kunstvoeding, waar ze dik tevreden mee is en ze slaapt nog steeds uitstekend. Ik hoop dat mijn borsten snel leeg zijn....
<<

Mouette

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 536

Geregistreerd: 02 Sep 2013 20:07

Bericht 14 Okt 2020 19:21

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

Nog van harte gefeliciteerd met de geboorte van je dochter Marin. Fijn dat jullie dit keer een betere start hebben met de borstvoeding.

Het klinkt mij als (lichte) overproductie mogelijk gecombineerd met een heftige TSR. Dingen die je zou kunnen proberen zijn:
1) Blokvoeden (bijvoorbeeld 2, 3 of 4 uur lang 1 borst aanbieden. Willen ze binnen dat tijdsblok opnieuw, bied je dezelfde borst weer aan. I.v.m. de geschiedenis met je zoon met juist slecht drinken/groeien zou ik dit zeker overleggen met een professional en niet zomaar zelf experimenteren.
2) de TSR weg laten lopen in een doek of flesje.
3) tegen de zwaartekracht in voeden (dus jij liggend op je rug en baby op de buik bovenop jou.

Heeft je dochter een grote zuigbehoefte? Ik herken wat je vertelt van mijn oudste. Ook zeer goed gegroeid in de eerste maand, na die maand groene schuimende ontlasting, veel huilen/onrust/krampjes (dat noem jij gelukkig niet echt).
Er ontstond een vicieuze cirkel waarin hij de kramp weg wilde drinken waardoor vaak kleine slokjes voormelk, meer krampjes en meer productie/voormelk etc.
Hielp hier om bovenstaande 3 dingen te doen en af en toe speen aan te bieden of draagdoek te gebruiken bij onrust.

Uiteindelijk is het helemaal goed gekomen en heb ik hem 14 mnd met plezier borstvoeding gegeven.
<<

Saga

Major Yipyapper

Berichten: 5349

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:12

Bericht 14 Okt 2020 19:22

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

Marin schreef:
Jip schreef:Hoe is je toeschietreflex? Kun je die eerst laten weglopen in een doek of opvangen en haar daarna (weer) aanleggen?


Nee dat herken ik niet. Het is echt alleen als zij drinkt.

Joey ja daar heb je ook wel gelijk in eigenlijk.

Niekske, fijn dat je de onrust herkent inderdaad. Al heb ik juist het idee dat zij juist wél een drinker is. Ze dronk juist zo goed en ze wil zo graag. Alleen kan ze m'n melk niet aan of zoiets denk ik. M'n zoontje was inderdaad een slechte drinker, dat was wel een ander soort onrust en ander soort zorgen. Tot nu toe is zij juist een goede drinker geweest en heel goed aangekomen (eerder teveel dan te weinig). Dus ze kan wel wat leien maar daardoor voelt 't nu alsof ze heel weinig drinkt in een paar minuten (en ook niet effectief dus want allemaal geproest en los laten).

Wat ik vanochtend heb gedaan is borsten helemaal leeg kolven en daar een flesje direct van gegeven, zodat ze die dus rustig kon drinken. Daar dronk ze 80ml van dus de rest is in een bewaarzakje (van jou nog van Medela haha) gegaan. Valt dat ook onder extra kolven? Want wil 't niet extra stimuleren nee!
Misschien ook een idee inderdaad om paar minuten af te kolven om de druk eraf te halen en als ik 't idee heb dat ze niet genoeg heeft gehad, dat dan te geven nog na de borst. Slim van je.


Dit deed ik ook bij R. Bij mij spoot het er echt uit, hij verslikte zich daardoor en kon de melk niet aan. Uiteindelijk ben ik toch wel alles af gaan kolven omdat ik het best een gedoe vond om het te combineren.
10.04.17
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4516

Geregistreerd: 11 Jan 2018 10:25

Bericht 14 Okt 2020 19:46

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

Ik zou een Lactatiekundige vragen, als is het alleen maar voor je eigen gemoedsrust. Zolang ze goed plast en poept zal het wel enigszins okee zijn maar even een tweede paar ogen van een expert is alleen maar fijn. Een ding dat nog niet genoemd is maar waar kindjes ook onrustig van kunnen gaan drinken is spruw, dus je zou haar mondje voor de zekerheid kunnen checken als je dat nog niet gedaan hebt?
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43577

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 14 Okt 2020 20:56

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

Wat een fijne reacties!
Dank je wel voor de felicitatie nog Mouette. Dat klinkt inderdaad vergelijkbaar! Ze heeft inderdaad een grote zuigbehoefte en sinds week 2 hebben we een speentje aangeboden. Die ze overigens lang niet altijd pakt, vaak kijkt ze erg vies en spuugt ze 'm uit. Krampjes lijkt ze wel beetje te hebben (zoontje had dat überhaupt niet) maar niet zodanige mate dat ik me er zorgen over maak. Maar precies dat met die voormelk en dus weinig vette melk is waar ik me zorgen over maak zeker omdat ze maar zo kort drinkt. En door die dingen te doen is hij uiteindelijk weer beter gaan drinken en kwam hij hier wel door heen?

Harrison, ik zal morgen bij goed licht even kijken naar spruw. Nog niet aan gedacht nee.

Housebird, wat een goede beslissing voor jou/jullie dan! Merk je dat je energie alweer wat terug komt?
Let's discover the world together.
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6658

Geregistreerd: 01 Sep 2013 14:19

Bericht 14 Okt 2020 20:58

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

Ik herken het Marin. Weet niet zeker of al gezegd is maar bij mij kwam het juist door het kolven; mijn lichaam maakte teveel melk aan omdat ik mijn baby voedde en de kolf, waardoor mijn lichaam dus dacht 2 baby’s te voeden en heel veel aanmaakte. Groene poep etc heel herkenbaar. Op advies van lactatie deskundige (we waren toen opgenomen) gestopt met kolven zodat mijn lichaam alleen voeding maakte voor R. Duurde 2 vervelende weken met stuwing en pijn en toen werd dat beter. Toeschiet reflex was nog wel heel hoog en daar verslikte hij zich ook steeds in, dat dat probeerde ik dan in doekje te doen. Zelfs daarna deed R 1 borst in 5-7 minuten en soms nog beetje uit andere, zoveel melk kwam eruit. Maakte ik me heel erg zorgen over want hoorde van anderen dat minimaal 30 min per borst hoorde. Maar hij groeide als kool, dus het was gewoon heel veel melk in korte tijd. Wat uiteindelijk prima was want hij gilde toch altijd, ook tijdens het voeden, dus ergens altijd blij dat het maar 10 minuutjes duurde in totaal.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5453

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:34

Bericht 14 Okt 2020 21:27

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

Lactatiekundige zei toen ook tegen mij dat ze steeds beter leren drinken (meer kracht krijgen) dus dat hij daarom ook minder lang dronk.

Snotneus is ook vervelend met drinken trouwens! Misschien hapt ze ook wel naar lucht.
<<

Sheels

Noob

Berichten: 48

Geregistreerd: 06 Sep 2013 10:52

Bericht 15 Okt 2020 03:44

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

Heel herkenbaar Marin.
Ik denk ook dat het belangrijk is een lactatiekundige in te schakelen.
Hier ook overproductie en het kolven afgebouwd op advies van lactatiekundige. Een borst per voeding geven, zodat hij ook vette melk drinkt, en bij de andere de druk eraf kolven, dit langzaam verder afbouwen.
Nu drinkt hij zonder tepelhoedje en minder voedingen en merk ook dat hij zich snel verslikt en onrustig drinkt, sneu soms want hij doet zo zijn best. Ik kijk het een paar dagen aan of het zichzelf reguleert en anders bel ik gewoon weer de lactatiekundige, daar zijn ze voor :)
Pittig kolven en voeden, naast de tijd die dat kost voelde ik dat mn energie weg gezogen werd bij elke voeding.
<<

Mouette

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 536

Geregistreerd: 02 Sep 2013 20:07

Bericht 15 Okt 2020 19:05

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

Ja, hier is het toen met die 3 adviezen en wat begeleiding van de lactatiekundige goed gekomen! Was inderdaad week of 2 vraag en aanbod weer in balans brengen en toen ging het een stuk beter.
Bij baby 2 en 3 had ik minder last van overproductie en was het sneller goed op elkaar afgestemd.

Hopelijk gaat het bij jullie ook snel weer goed!
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43577

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 24 Okt 2020 07:44

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

Het gaat gelukkig een stuk beter! De lactatiekundige was op vakantie dus heb haar niet meer gesproken maar intussen heeft het zichzelf wel weer beetje gereguleerd. Mooi hoe dat zo werkt bij bv.
Ik kolf wel vaak 1 voeding in de ochtend even af om m'n borsten goed te legen maar verder lijkt de productie redelijk op peil te zijn.

Dochter drinkt ook stuk rustiger weer. Valt me wel op dat ze vaak juist aan het einde nu dat onrustige heeft. Als de borst juist leeg aan het worden is en ze los laat en daarna weer aan wilt happen, gaat ze onrustig happen en krijsen, echt huilen. Herkent iemand dat? Alsof het dan niet meer goed lukt. Er komt dan nog wel melk uit maar natuurlijk wel minder.

Oh en ik kreeg van Caro de tip voor een melkbadje voor haar huidje omdat ze een smetplek onder haar oksel heeft. Gisteren heb ik een wijntje genomen en de gekolfde melk bewaard en dat gooi ik zo door haar badwater. Voelt beetje linksdraaiend voor mijn doen haha maar vind 't wel zo bijzonder en mooi wat voor kwaliteiten moedermelk allemaal heeft. Hopelijk heelt en verzacht het haar huidje wat.

Oh ja ik ging dit alles eigenlijk schrijven omdat ik ook nog een vraag had en vergeet ik dat. Ik zet nu nog telkens de wekker in de nacht omdat ik een beetje bang ben voor overvolle borsten (en dus weer borstontsteking). En omdat zij ingebakerd slaapt, slaapt ze dieper en zal ze misschien minder snel wakker worden voor een voeding. Beetje afhankelijk van hoe laat we de nacht in gaan, zet ik dus rond half 3 en rond 6 uur de wekker. Maar hoe lang 'moet' ik hiermee door gaan? Ze groeit heel goed dus daar hoef ik 't niet voor te doen maar merk dat ik 't ook een beetje spannend vind om het helemaal los te laten. Overdag komt ze elke 2.5 a 3 uur maar 's nachts laat ik er nu dus al gerust 4 uur tussen zitten op mijn verzoek maar wat als zij door haar diepe slaap er zomaar 5 a 6 uur tussen laat? Kan haar maagje en glucosespiegel dat al aan qua honger? Ben beetje onzeker daarover.
Let's discover the world together.
<<

Zora

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 17342

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:24

Bericht 24 Okt 2020 08:12

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

Voor dat onrustige drinken tegen het einde: bij onze jongens was dat een teken dat ze een boertje wilden laten! M dronk sowieso een stuk gulziger. Die burpten we dan ook altijd even tussendoor.
14 mei 2015 ♥ T- kleine held
13 februari 2018 ♥ M - klein feestje
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4516

Geregistreerd: 11 Jan 2018 10:25

Bericht 24 Okt 2020 09:03

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

Ohja dat is wel een goede Zora! Wat betreft langer doorslapen zei de verloskundige 2 maanden tegen mij Marin.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43577

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 24 Okt 2020 09:16

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

Ja boertje doe ik dan tussendoor maar juist daarna gaat ze 'moeilijk' liggen doen. Het lijkt erop dat ze dan nog wel wil want happen en zoeken enzo maar dan pakt ze de borst niet zo lekker meer als ervoor.

Ah thanks Harrison! Hoe deed jij dat tot die tijd?
Let's discover the world together.
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4516

Geregistreerd: 11 Jan 2018 10:25

Bericht 24 Okt 2020 11:36

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

Die van mij werd zelf wakker tussen de 3 en 4 uur. Hij slaapt ook ingebakerd maar werd toch wakker! Je kunt proberen wat er gebeurt als je je wekker na 4 uur en 15 min zet of ze zelf wakker wordt? En zo niet zou ik het toch even zo blijven doen. Want te lage suikerspiegel schijnt niet goed te zijn voor de ontwikkeling van de hersentjes.
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43577

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 24 Okt 2020 11:42

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

Ja precies daar ben ik dus ook bang voor. Ik moet haar nu na 4 uur wel echt wakker maken uit diepe slaap, terwijl ze overdag echt zelf goed aangeeft wanneer ze wakker wordt. Heel fijn dat ze zo goed slaapt natuurlijk, dat wel. Ik kan idd wel met een kwartiertje gaan spelen, dat is wel een goed idee.
Fijn dat jouw zoontje het goed aan gaf!
Let's discover the world together.
<<

Jip

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11346

Geregistreerd: 03 Jan 2015 10:04

Bericht 24 Okt 2020 12:14

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

Wat betreft de onrust aan het einde. Misschien heeft ze toch nog wat trek en moet ze harder werken dan ze gewend is om er nog melk uit te krijgen. Je kunt misschien wat borst impressie proberen dan helpt je haar nog een beetje.
Their smile makes me smileJanuari 2017 ♡ April 2019

https://www.instagram.com/stofspinsels/
<<

Anoniem332

Bericht 24 Okt 2020 14:04

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

Hier was geïrriteerd slaan op de borsten een teken dat er geen melk meer in zat en steeds happen. Onrustig drinken zoals jij zegt was meer dat er een boertje aan kwam.

Wat betreft nachtvoeding, ik heb nooit een wekker gezet, de eerste nacht thuis alleen. Eerste weken werd ze 2 x wakker per nacht, na een sprong 1 x rond 4 -5 uur.
En sinds 6 weken slaapt ze door van 10 tot 7. Af en toen een nachtvoeding, nu heeft ze de hele week door geslapen 2 x wakker geworden om een speen erin te doen.
Ik werd dan wakker met volle borsten, zij niet ?
Bij het consultatie bureau zeiden ze dat goed was. Ik heb niks gehoord over bloedsuiker spiegel enzo.
Mijn baby was ook redelijk aan het gewicht waardoor het makkelijker gaat. Iets zwaarder dan M was ze bij haar geboorte.
<<

Niekske

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4395

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:16

Bericht 25 Okt 2020 21:07

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

Ik heb nooit een wekker gezet 's nachts geloof ik.. ? ik kan het me in elk geval niet herinneren. De kraamhulp bij de jongste zei dat ze het zelf wel regelen. En zij vond dat N ook vanaf het begin goed dronk, dat hij het meteen allemaal snapte. N lag in een puckababy, beetje ingebakerd dus en hij werd toch wel wakker als hij honger had.

Als M zo goed groeit, zou ik het gewoon proberen Marin. Steeds wakker maken uit een diepe slaap is volgens mij ook niet goed, die diepe slaap is ook weer nodig voor de ontwikkeling.
december 2016
juli 2019
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5453

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:34

Bericht 25 Okt 2020 21:46

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

Omdat mijn baby goed op gewicht was en bleef mocht ik in de kraamweek na een paar dagen er in de nacht al 4u tussen laten. Niet dat dat ooit gelukt is ?. Dus als ze goed groeit denk ik dat best mag. Ik zou dan denk ik wel max 6u aanhouden eerst. Maar m’n gevoel zegt dat ze het wel zelf aangeven eigenlijk.
<<

Jezzie

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8837

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:17

Bericht 25 Okt 2020 21:54

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

R had ook een tijdje dat hij zo onrustig dronk. En dan vaak aan de ene borst onrustig en de andere borst wel gewoon. Geen idee hoe dat kwam, meestal was het 1 of 2 dagen en daarna weer klaar.
Ik heb alleen de 1e nacht thuis een wekker gezet. Maar hij melde zich steeds al voor de wekker. Daarna niet meer gedaan. Met een week of 8 sliep hij door. En nu al een hele tijd niet meer. Eigenlijk standaard dat hij rond 3.00 wakker wordt. Dan drinkt hij 10 minuutjes en slaapt hij weer verder.
2012
2016
2020

Instagram
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 43577

Geregistreerd: 16 Nov 2015 14:09

Bericht 01 Nov 2020 09:31

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

Intussen denk ik wel dat ze spruw heeft. Wit tongetje wat echt beetje dikkig is. Je kunt't niet weg vegen.

Heb al kokosolie besteld wat morgen komt. Dat gebruikte jij ook hè Harrison? Na hoelang werd het beter?

Ik merk trouwens niks aan m'n tepels.
Let's discover the world together.
<<

Puck

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 731

Geregistreerd: 28 Dec 2013 08:10

Bericht 01 Nov 2020 12:49

Re: Het grote borstvoedingstopic #2

Als het echt spruw is moet je ook alles wat in aanraking komt met jouw melk/spuug wassen op 60 graden, of even weken in de groene biotex. Kolfspullen, flesjes en spenen na gebruik steriliseren.

Ik heb het één keer gehad bij de oudste, hij liet toen heel vaak huilend los en mijn tepels waren rood en glanzend. Vooral kolven deed pijn.

Heb je de tongriem van jullie dochter laten checken? Onze dochter drinkt ook onrustig sinds een paar weken en ik vermoed bij haar dus een strakke tongriem, ik heb al contact gehad met een lactatiekundige een zij komt hopelijk deze week even langs.
13-04-2014
02-03-2016
10-03-2018
25-08-2020
VorigeVolgende

Terug naar Zwangerschap & kinderen

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers