Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Help mieren

18 Jun 2017 14:27

Bij ons in de hal zijn mieren. Heb al meerdere lokdozen staan. Heb van die korrels gestrooid en toch komen ze steeds weer terug. Even zijn ze weg en dan komen ze weer met een hele kudde terug.

Wat kan ik er tegen doen ?

Re: Help mieren

18 Jun 2017 17:08

Hier werken de lokdozen van HG heel goed. De eerste paar dagen honderden mieren bij het doosje. Levend en dood en daarna niks meer.
Ze nemen dan het gif mee naar het nest.

Re: Help mieren

18 Jun 2017 18:05

Hier werkte van die instecten spuitbus erg goed, wel eerst kijken waar ze precies vandaan komen en dan op die plekken spuiten. Nu eigenlijk nooit meer last.

Re: Help mieren

18 Jun 2017 18:07

Weet je waar ze vandaan komen? Er zal ergens in de buurt wel een nest zitten. Daar moet je een paar keer kokend water op gooien, ben je er zo vanaf.

Is er misschien ook ergens iets van zoetigheid in de gang waar ze op af komen?

Re: Help mieren

18 Jun 2017 19:15

Ze zitten buiten bij de voordeur. We hadden in de buxus schimmel en toen ook mieren. Kokend water kan ik ook nog wel eens proberen

In de gang geen zoetigheid wel brokjes van de katten maar daar zitten ze niet in de buurt

Re: Help mieren

18 Jun 2017 22:33

Wij hadden/hebben ze ook, heb gisteren een groot nest ontdekt bij ons in de voortuin en heb die weg geschept en in de kliko gedumpt. Echt duizenden eitjes ook, bleh. Heb er flink gif gestrooid, hopelijk is het nu klaar.

Re: Help mieren

18 Jun 2017 22:35

Het schijnt ook te helpen om koperen munten neer te leggen. Sinds wij dit gedaan hebben heb ik geen mier meer gezien binnen, maar ik hoor ook weleens van mensen dat het bij hun helemaal niet helpt. Maar goed, hier hielp het dus wel.
En je moet hun route proberen te onderbreken, dan raken ze in de war. Ik heb toen ff gegoogeld en ik vond zo al weet ik hoe veel methodes om dat te doen.

Re: Help mieren

20 Jun 2017 20:48

In het kokend water zout doen. Werkt goed, ook bij vliegende mieren.

Tip: niet in de volle zon doen als er gras/planten/bloemen in de buurt zijn....

Re: Help mieren

20 Jun 2017 20:59

Ik weet niet waarom ik mieren zou willen helpen.

Re: Help mieren

20 Jun 2017 21:06

Afwasmiddel langs de randen van de deur. Waar ze langs naar binnen komen.

Edit, wij hadden in het vorige huis een keer met de hele voordeur onder de mieren zitten. Mijn man heeft ze uiteindelijk opgezogen met de stofzuiger en de zak meteen weg. En daarna dus afwasmiddel langs de drempel binnen en buiten. Daar gaan ze niet langs. Daarna nooit meer last van gehad.

Re: Help mieren

21 Jun 2017 14:06

Exogenesis schreef:Ik weet niet waarom ik mieren zou willen helpen.

:smile:

Hier hielp baking soda als een malle. Oh en ze kwamen juist af op de hondenbrokken, dus je zou dat nog kunnen overwegen om die even weg te zetten.

Re: Help mieren

21 Jun 2017 15:10

Wij hebben een of ander spul bij de Action gehaald tegen mieren, zijn kleine roze korreltjes gif die je bij de nesten moet strooien. Hier zijn ze niet meer terug gekomen, terwijl we andere jaren maar bleven aanklooien met lokdoosjes enzo.

Re: Help mieren

21 Jun 2017 15:34

Die korrels heb ik ook saga. Hier komen ze steeds terug helaas normaal gaan ze altijd wel weer weg.
Plaats een reactie