Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Goed CV

<<

Jorja

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2778

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:55

Bericht 02 Apr 2019 17:53

Goed CV

Volgens mij zitten hier beste wel meiden die sollicitaties behandelen.
Wat vinden jullie nou een goed CV? Moet alles er op staan, hoeveel pagina's maximaal, gelikte opmaak? Waar wordt nou op gelet?

Ik had mijn CV altijd zoals ik het geleerd had, max 2 pagina's, je begint met personalia, opleiding, werkervaring, stages, vrijwilligerswerk, talen, vaardigheden/kwalificaties, hobby's en referenties (maar daar stond meestal 'op verzoek').
Ik heb op een gegeven moment ook een profiel toegevoegd. Maar zo'n stukje schrijven is niet mijn sterkste kant, dus of het wat toevoegt?
Maar is dit nog van deze tijd? Ik krijg zelf ook wel eens cv's binnen, en het verschilt allemaal best wel. Ik moet best proppen om het op 2 pagina's te houden, dus ben sowieso met een nieuwe opmaak begonnen. En ben wat selectiever geworden in welke banen en vrijwilligerswerk ik er wel of niet op zet, want het is lang niet allemaal relevant natuurlijk.
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 02 Apr 2019 18:33

Re: Goed CV

Hoe ouder ik word, hoe meer ik ervan af haal dat niet meer relevant is. Inmiddels heb ik dus dingen van voor of tijdens mijn studie er wel afgehaald: zoals mijn vrijwilligerswerk, jaar in het buitenland, stages zijn er inmiddels ook wel af of heb ik gereduceerd naar alleen nog maar de periode + bedrijfsnaam.

Wat ik er wel nog op heb staan:
Personalia + foto
Persoonskenmerken
Ambitie beschrijving
Werkervaring: meest relevante eerst
Talen
Tools die ik beheer

Hobby's heb ik eraf gehaald volgens mij. Tenzij je echt echt een hobby hebt die heel bijzonder is, maar voor de rest houdt iedereen tegenwoordig wel van reizen, koken of iets in die trant. Dat maakt niet meer het onderscheid.
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4516

Geregistreerd: 11 Jan 2018 10:25

Bericht 03 Apr 2019 08:19

Re: Goed CV

Ik vind het eigenlijk het allerbelangrijkste dat ik snel kan zien waarom de kandidaat denkt dat het een match is met de vacature. Het hangt dus een beetje van het soort functie af hoe je dat doet. Als het een content marketing vacature is zou ik het leuk vinden als het cv wat meer creatief is en als je bijvoorbeeld een hobby hebt die past bij de content die je gaat maken zou ik dat er zeker op zetten. Maar nu werk ik bijvoorbeeld veel met kandidaten die ervaring moeten hebben met heel specifieke technieken, zodra ik dat terug zie bel ik je al om even kennis te maken.

Verder eens met Caro. Ik heb zelf ook een stukje met een soort persoonlijke omschrijving en mijn ambities. Maar als dat niet bij je past zou ik het niet doen. Ik vind het niet raar als het er niet op staat. Ik vind het wel raar als het er op staat en er dingen in staan die helemaal niet aansluiten op de functie waar je op solliciteert. Dat gebeurt best vaak, dan zegt een kandidaat ze (fictief voorbeeld natuurlijk) graag ballerina wil worden en solliciteert ze op receptionist.

Oh en ik zou inderdaad wel proberen om het aantal pagina's te beperken tot twee. Drie kan natuurlijk ook gewoon maar zorg er in ieder geval voor dat de meest relevante informatie op de eerste pagina staat.
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 8396

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 03 Apr 2019 08:28

Re: Goed CV

En maak het CV passend bij iedere sollicitatie. Dat is het belangrijkste. Haal de dingen uit de vacature waarvan jij weet dat je ze kan, hebt gedaan of waarin je juist wil groeien en pas daar je competenties, ambitie en werkervaring op aan.
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11504

Geregistreerd: 15 Jan 2014 00:42

Bericht 03 Apr 2019 08:47

Re: Goed CV

Als je er een foto opzet een representatieve foto. Ik heb al cv’s gezien met snapchat filters, duckfaces, een glas wijn in de hand, waar iemand overduidelijk vanaf was geknipt. Je kan het zo gek niet bedenken.

Altijd je CV in in PDF zetten. Klinkt heel logisch maar zo weet je zeker dat alles staat zoals jij bedacht hebt.

En verder vooral goed bedenken wat jij wil dat eruit springt. Mijn fysio CV zag er bv heel anders uit dan mijn huidige CV.
2015 💙
<<

Jorja

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2778

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:55

Bericht 03 Apr 2019 12:07

Re: Goed CV

Thanks voor de tips, daar kan ik wel wat mee. Wat absoluut niet kan weer ik inderdaad wel, ik verafschuw Word CV’s met een vakantiefoto, dus dat gaat wel goed.
Maar het is goed om te lezen waar dus juist wel op gelet wordt.
<<

Harrison

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4516

Geregistreerd: 11 Jan 2018 10:25

Bericht 03 Apr 2019 13:35

Re: Goed CV

Haha ja ik heb al zoveel rare foto's voorbij zien komen.
<<

Minx

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11504

Geregistreerd: 15 Jan 2014 00:42

Bericht 03 Apr 2019 13:49

Re: Goed CV

Harrison schreef:Haha ja ik heb al zoveel rare foto's voorbij zien komen.


Of gewoon compleet verkeerde bestanden uploaden. En dan ook echt de verkeerde. Ik heb serieus wel eens een voorlopige belastingteruggave gezien als CV of een rekenblad van groep 4
2015 💙
<<

Anoniem301

Bericht 03 Apr 2019 16:33

Re: Goed CV

Ik wil graag nog even toevoegen dat cv met kleine letters is en zonder puntjes ertussen.
<<

Jorja

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2778

Geregistreerd: 01 Sep 2013 21:55

Bericht 03 Apr 2019 16:59

Re: Goed CV

Carrie schreef:Ik wil graag nog even toevoegen dat cv met kleine letters is en zonder puntjes ertussen.


Haha thanks. Ik vind afkortingen altijd zo raar staan in kleine letters, dus maak ik er maar hoofdletters van. Zou ook CD-Rom schrijven, wat ook niet klopt (hoewel ik zou zweren dat er een tijd was dat dit wel met hoofdletters moest).

@Minx, ja er komen soms rare dingen voorbij. Ik controleer echt 10x of ik de juiste bijlage heb toegevoegd. Ik doe trouwens ook nog gewoon ouderwets een sollicitatiebrief maken die ik als bijlage verstuur (.pdf uiteraard), omdat ik dat netter vind. In de mail staat dan alleen dat ik graag solliciteer en brief en cv in de bijlage zit. De brief zou ook rechtstreeks in de mail kunnen maar 9 van de 10x wordt het toch uitgeprint en dan staat een brief wel netter dan een uitgeprint mailtje.
<<

DronkenTaart

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2076

Geregistreerd: 08 Nov 2018 15:38

Bericht 04 Apr 2019 19:44

Re: Goed CV

Ik heb er met de jaren ook zaken afgehaald. Stage bv die er inmiddels echt niet meer toe doet of bv een kort baantje dat ik ergens tussendoor deed. Ik heb mijn werkervaring bovenaan staan en mijn opleidingen onderaan omdat de opleidingen veeeel langer geleden zijn en ik het meer van mijn werkervaring wil hebben. Ik werk inmiddels alweer een tijdje maar wat ik nog zou willen veranderen is dat ik mijn functie eerst noem in het dik en evt iets groter en daaronder pas het bedrijf. Ik had dat nu andersom en zag het ergens voorbij komen op die manier, vond dat veel netter. Kreeg ook die tip van het UWV dat ze graag in 1 oogopslag wilde zien wat ik heb gedaan. Verder heb ik dan nog talen genoemd staan en afhankelijk van mijn sollicitatie andere dingen die ik naast mijn werk deed en doe. Maar als dat er niet toe doet dan laat ik dat eraf.
Niets is dwazer dan wijs te zijn op het verkeerde moment.

Terug naar Werk & studie

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers