Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Gezond eetpatroon man

<<

Salome

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5156

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:33

Bericht 11 Jan 2019 21:04

Re: Gezond eetpatroon man

Mijn man is sinds mei 2018 ongeveer 20 kilo afgevallen.
Hij weegt nu 88 kg en dat is prima voor zijn lengte.
Hij heeft dit bereikt door veel te fietsen en dus de auto zoveel mogelijk laten staan
Hij eet s ochtends een grote bak havermout. Tussendoor stuk fruit en als lunch 2 a 3 boterhammen en een eiwit shake.
Avondeten gewoon en daarna niets meer.
Verder veel water en geen alcohol.
2016
<<

Lot

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 2680

Geregistreerd: 02 Sep 2013 09:34

Bericht 11 Jan 2019 22:01

Re: Gezond eetpatroon man

Ik vroeg me hetzelfde af als Carrie. Maar ze zegt wel dat hij in de avond teveel eet (of te grote porties). Misschien 1x opscheppen voor hem en afgepast koken zodat hij niet in de verleiding komt. Verder hoef je het echt niet te gek te maken qua dieet denk ik als je flink overgewicht hebt. Gewoon matigen zal echt al wel werken. Als hij bijv luncht met (magere) kwark, een ontbijtje neemt (bijv eieren met brood), 1x opschept bij het avondeten en voldoende drinkt moet hij echt wel afvallen. Tussendoor kan hij bijv rauwkost eten. En bewegen natuurlijk.

Als hij kwark lekker vindt helemaal prima natuurlijk maar als hij dat bijvoorbeeld niet lekker vindt en alleen eet om af te vallen zou hij ook gewoon brood kunnen eten, maar dan wel gematigd en gezond beleg. Het gaat erom dat je het lang kan volhouden als je veel kilo kwijt wil. Dus dan moet het wel een beetje leuk blijven/bij je passen.

Spencer: ik vind trouwens dat jij heel grappig over je man praat haha.
Laatst gewijzigd door Lot op 11 Jan 2019 22:34, in totaal 1 keer gewijzigd.
<<

Susan

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 11253

Geregistreerd: 31 Aug 2013 17:29

Bericht 11 Jan 2019 22:04

Re: Gezond eetpatroon man

Je maaltijden kunnen natuurlijk ook gewoon (veel) te calorierijk zijn. Flink veel boter in de pan, overal een sausje bij, heel veel vlees, meer keer opscheppen, dik belegd brood, ik geef maar wat voorbeelden, ik denk dat veel mensen onderschatten hoe dit kan aantikken en te veel focussen op tussendoortjes.
Remember: in the end, nobody wins unless everybody wins (Bruce Springsteen)
<<

Caro

Gebruikers-avatar

Orakel

Berichten: 7247

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:26

Bericht 12 Jan 2019 16:30

Re: Gezond eetpatroon man

Of iets heel simpels als mayo bij je eten . Daar zitten zoveel kcal in dat je daarmee al snel de hele balans door laat staan. Dit soort dingen kan je makkelijk vervangen door een sausje van yoghurt/kwark en wat kruiden. Vaak smaakvoller en scheelt zo al heel snel veel kcal.
Je avondeten hoeft niet per definitie kleiner in portie, maar kan ook worden opgevuld met nog meer groentes. Zo beperk je ook het idee dat je iets te kort komt, wat mensen toch vaak wel denken als ze op dieet gaan.
<<

Niekske

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2315

Geregistreerd: 01 Sep 2013 09:16

Bericht 12 Jan 2019 18:56

Re: Gezond eetpatroon man

Voor ik zwanger werd, ben ik nog 8 kilo afgevallen door koolhydraten flink te minderen en bewust 6x per dag te eten. Drie hoofdmaaltijden en drie tussendoortjes en ik heb daarbij ook fatsecret gebruikt, die app die susan noemde. Maakt het heel inzichtelijk wat je allemaal binnen krijgt. Ik ben meer eiwitten gaan eten en ik heb veel inspiratie gehaald uit de skinny six recepten van chickslovefood. Zijn maar 6 ingrediënten per recept, dus het zijn ook geen moeilijke recepten. Ze hebben ook recepten voor gezonde tussendoortjes en snacks.
AfbeeldingAfbeelding
Vorige

Terug naar Lichaam & gezondheid

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers