Welkom op Zeg maar Yes!

Waar het Yesforum stopte gaan wij door. Meld je nu ook aan en klets mee! Om deel te nemen aan een discussie op het forum moet je jezelf registreren. Hier kun je kletsen over alles wat je bezig houdt. Je kunt een discussie starten of reageren op andere topics. Wanneer je een nieuw topic opent, zorg er dan voor dat je dit in de juiste pijler doet, anders heb je kans dat deze door een van de burgemeesters wordt verplaatst. Zorg er ook voor dat je je aan de regels houdt. Deze kun je teruglezen in de Moderatortopics. Vragen of klachten over een topic? Stel of meld deze dan in het moderatortopic van de desbetreffende pijler of via de button met het uitroepteken in het topic zelf. Daarnaast kun je de burgemeesters ook een PM of een mail sturen naar het mailadres: zegmaaryes@gmail.com. Veel forumplezier!  


Gehecht aan huis / woonplaats; hoe 'honkvast' ben jij?

<<

Lilou

Gebruikers-avatar

Lady-post-a-lot

Berichten: 1432

Geregistreerd: 01 Sep 2013 13:29

Bericht 15 Apr 2017 14:57

Gehecht aan huis / woonplaats; hoe 'honkvast' ben jij?

Wij wonen inmiddels 6,5 jaar in ons huidige huis. Eerste koophuis, nieuwbouw dus alles hebben we zelf uitgezocht. De locatie, het huis zelf (ruim genoeg, energiezuinig), de keuzes die we destijds gemaakt hebben m.b.t. inrichting en ook alle herinneringen die inmiddels aan dit huis kleven maken dat ik nog steeds blij ben met ons huis.

Maar: vriend is er al iets langere tijd minder blij mee. Hij wil meer rust, geen rijtjeswoning met luidruchtige buren meer maar liefst vrijstaand, wil meer ruimte in huis én in de tuin (onze huidige tuin is klein, maar wel een park etc. om de hoek). Eigenlijk had hij het liefst ver buiten de stad willen gaan wonen. Een aantal van zijn bezwaren begrijp ik echt wel. We hebben een fijn huis, maar de geluidsoverlast van de buren aan 1 kant vind ik ook wel vervelend en een grotere tuin zou fijn zijn. En ach, iets meer ruimte op de benedenverdieping zou ook altijd fijn zijn. Maar een vrijstaand huis met genoeg woon- en perceeloppervlakte dat ook nog binnen ons budget valt is gewoon niet realistisch binnen de stad waar we nu - al bijna 12 jaar - wonen. De zeer gespannen woningmarkt hier is momenteel van de zotte, woningen in de straat verderop die bijna gelijk zijn aan de onze gaan voor ruim boven de vraagprijs weg en ook de interessante woningen die we tot nu toe op Funda voorbij zien komen zijn heel snel verkocht. Maar met het moeten verlaten van deze stad (en eerlijk: ook ons huidige huis) heb ik echt veel moeite. Ik ben nogal honkvast, ik vind het hier prettig wonen met alles voor handen en ik zie er tegenop om (ook sociaal) opnieuw te moeten beginnen in een heel nieuwe stad / dorp. Ik kan daar dus echt heel verdrietig van worden en ben daardoor niet in staat om echt een knoop door te hakken, we blijven maar discussiëren / rondkijken en dan toch weer stilstaan.

Ik vraag me een beetje af of ik daarin extreem honkvast ben, dus hoe zit dat met jullie? Hoe gehecht ben jij aan je huis en je woonomgeving?
♥️ N. juli 2014
♥️ L. maart 2016
<<

Huismus

Gebruikers-avatar

Kletskop

Berichten: 612

Geregistreerd: 11 Jan 2016 16:06

Bericht 15 Apr 2017 15:12

Re: Gehecht aan huis / woonplaats; hoe 'honkvast' ben jij?

Wij kijken ook weleens rond, zijn zelfs weleens wezen kijken naar een ander huis. We wonen in dit huis alweer 14 jaar samen , onze 2 zoons groeien hier op. Het is echt ons huis geworden in de loop der jaren, ook wat we hier inmiddels hebben veranderd en aangepast. Pfff ik wil hier niet zomaar weg gaan voor een ander huis. Oh en ik woon al heel mijn leven in deze woonplaats dus wil er eigenlijk niet weg. Dus ben toch wel honkvast dan hihi
<<

Anoniem221

Bericht 15 Apr 2017 18:53

Re: Gehecht aan huis / woonplaats; hoe 'honkvast' ben jij?

Ik ben absoluut niet gehecht aan mijn woning, maar ik ben wel gehecht geraakt aan de omgeving waar ik woon en dus mijn woonplaats. We hopen dan ook ooit schuin tegenover ons huis, en aan het water, te gaan wonen. Nog steeds dichtbij het centrum, dichtbij supermarkten, dichtbij de drukte van Koningsnacht en -dag, maar zonder er echt midden in te zitten. We zetten ons ook in voor vrijstaand, omdat ik niet langer last wil hebben van buren en een giga tuin, zodat we in de zomer veel buiten kunnen gaan zitten. Maar weggaan uit deze omgeving of überhaupt naar een ander dorp? Mijn vriend en ik zijn het erover eens dat we niet ver weg gaan van waar we samen zijn begonnen. (Kanttekening, verschil noorden en westen is dat de vrijstaande huizen vaak net zo duur, ietsie duurder of iets goedkoper zijn dan rijtjeswoningen/twee-onder-één-kap in een woonwijk. Dus goed haalbaar voor de meeste mensen, maar de meeste mensen zitten liever in een woonwijk dan bijvoorbeeld vrijstaand langs het kanaal. Daarom ook de vergelijkbare prijzen) Maar ja, ik ben ontzettend honkvast.
<<

Liadan

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3228

Geregistreerd: 31 Aug 2013 20:10

Bericht 15 Apr 2017 18:58

Re: Gehecht aan huis / woonplaats; hoe 'honkvast' ben jij?

Aan het huis ben ik wat minder gehecht, maar we wonen er ook pas net. Aan onze woonplaats ben ik wel gehecht en daar zou ik niet meer weg willen.
<<

Anoniem316

Bericht 15 Apr 2017 19:00

Re: Gehecht aan huis / woonplaats; hoe 'honkvast' ben jij?

Aan dit huis ben ik niet heel erg gehecht maar dat komt eigenlijk doordat het misschien toch te klein is. Ik vind het wel een fijn huis.
Qua woonplaats ben ik wel gehecht aan de regio waar ik nu woon. Het liefst ga ik ook niet weg uit dit dorp.
<<

Jada

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1739

Geregistreerd: 19 Apr 2015 16:48

Bericht 15 Apr 2017 19:20

Re: Gehecht aan huis / woonplaats; hoe 'honkvast' ben jij?

Ik ben niet zo honkvast, sowieso ben ik niet echt gehecht aan het huis waar ik nu woon. Maar dat komt ook wel doordat ik op een bovenwoning woon en het mij heerlijk lijkt om gewoon een echt huis met een beneden- en bovenverdieping en een tuin te hebben. Ook aan de stad ben ik niet zo gehecht, zou het niet erg vinden om naar een andere stad te verhuizen. Nu heb ik daar ook geen reden voor, maar als ik een super leuke baan zou vinden in een stad hier verder vandaan zou ik wel bereid zijn te verhuizen. Ook als ik een relatie krijg met iemand die best honkvast is zou ik wel die kant op willen verhuizen. Hoewel het wel een beetje ligt aan de omgeving, een heel klein dorp waar totaal geen voorzieningen zijn daar zou ik niet willen wonen.
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 15 Apr 2017 19:31

Re: Gehecht aan huis / woonplaats; hoe 'honkvast' ben jij?

Voorheen niet. Ons huidige huis hebben we gekocht met het idee hier 15-20 jaar te wonen. We wonen hier in een compleet nieuwe omgeving, maar we zijn wel echt onze draai aan het vinden en vinden het een leuke buurt. Ik kan me dus niet voorstellen dat het over een paar jaartjes anders is. En mocht het wel zo zijn, hebben we dan ook te maken met wat oudere kinderen om rekening mee te houden. Gaat het alleen om ons twee, dan zijn we totaal niet honk en huisvast.
L2014 & H2017
<<

Anoniem281

Bericht 15 Apr 2017 19:32

Re: Gehecht aan huis / woonplaats; hoe 'honkvast' ben jij?

Eh ik wil heel resoluut zeggen dat ik zó honkvast ben, maar da's niet helemaal (meer) waar. Ik was en ben verknocht aan m'n geboorteplaats. M'n moeder woont daar nu al 32 jaar en ik ben af en toe bij mijn vader gaan wonen in andere plaatsen, maar heb altijd m'n thuis gehad bij mam én dat dorp. Mijn man komt ook oorspronkelijk uit dat dorp, maar huizen zijn daar zo duur! M'n man heeft 6 jaar geleden een huis gekocht in een stad(je..) echt pal naast dat dorp, zelfs 2 straten naast de grens zeg maar en zodoende ben ik uit mijn geliefde dorp vertrokken.

Woningen in ons dorp kosten namelijk gemiddeld 30.000 meer en dat heb ik er dan uiteindelijk toch weer niet voor over. Ik heb namelijk inmiddels wel geleerd dat een thuis niet een gebouw of plek op aarde is, maar een gevoel. En dat klinkt echt retezweverig, zo ben ik doorgaans niet, maar ik heb wel 't idee inmiddels overal wel een thuis te kunnen maken, met m'n gezin en de katjes.

Anderzijds is dat makkelijk gezegd, want we wonen nu heel fijn in een bescheiden huisje, met een flinke tuin, alle voorzieningen in de buurt en prima buren ;)

Either way, ik kan me wel heenzetten over de band die ik heb met m'n oude dorp, als dat beter is voor m'n gezin, m'n rust en portemonnee :nerd: Maar ik heb wel in m'n 'testament' laten zetten dat ik wil worden uitgestrooid op m'n geliefde dorpsplein. (Mag officieel niet, maar dan stoppen ze me maar in een kapotte broekzak of zo en schud m'n as er vanzelf wel uit of zo)
<<

sarah1985

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11141

Geregistreerd: 31 Aug 2013 18:34

Woonplaats: Friesland

Bericht 15 Apr 2017 19:35

Re: Gehecht aan huis / woonplaats; hoe 'honkvast' ben jij?

Ik ben niet vast aan dit huis. Deze woonplaats wel wil nooit ergens anders wonen woon hier mijn hele leven al
Afbeelding
<<

Anoniem252

Bericht 15 Apr 2017 19:43

Re: Gehecht aan huis / woonplaats; hoe 'honkvast' ben jij?

Ik ben qua woonplaats wel redelijk honkvast. Woon al bijna Mn hele leven in dezelfde plaats. Hoewel ik het in de grote stad hier vlakbij nog leuker vond.
Qua huis is dit ons eerste koophuis. We hebben dit helemaal zelf opgeknapt en wonen er nu drie jaar. Het voelt echt als thuis maar ik zou het denk ik net zo makkelijk ook kunnen verruilen voor een ander huis.
<<

Chaos

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2213

Geregistreerd: 24 Dec 2013 23:54

Bericht 15 Apr 2017 19:47

Re: Gehecht aan huis / woonplaats; hoe 'honkvast' ben jij?

Helemaal niet eigenlijk.
Ik heb op veel plekken gewoond en samen met mijn man nog 3 keer naar een andere woonplaats (van Amstelveen naar Castricum, Zaandam en Hoofddorp) verhuisd, ook niet echt dorpjes die naast elkaar liggen dus. Ons huidige huis wonen we nu 5 jaar en dat is echt een mijlpaal! Binnenkort verhuizen we weer en deze keer naar het oosten. Ik denk dat we daar wel blijven tot de kinderen studeren en misschien zelfs wel 10 jaar in hetzelfde huis! Zou best fijn zijn. (Al gaan we eerst misschien een tijdje op een Landal park "wonen").

Voor mijn man heb ik ook nog in 9 verschillende steden/dorpen gewoond in diverse provincies en in Parijs. Nu gaan we richting de achterhoek omdat we daar wel voldoende oppas hebben en mijn man die omgeving fijner vind voor de kinderen dan hier.
Afbeelding

I & N juni 2010
<<

Marin

Gebruikers-avatar

President

Berichten: 39462

Geregistreerd: 16 Nov 2015 15:09

Bericht 15 Apr 2017 19:55

Re: Gehecht aan huis / woonplaats; hoe 'honkvast' ben jij?

Een goeie vraag voor mij. Ik stel 'm mezelf ook wel eens.. Ik ben jarenlang het tegenovergestelde van honkvast geweest. Elke paar maanden verhuizen. Studentenkamer hier en daar, meerdere kamers per woonplaats en meerdere landen gehad. Ik had weinig spullen, met name boeken, kleding en laptop. Home is where my feet are was het.

Waar we nu wonen komt door m'n man. Hij is gebonden aan deze regio. Maar ik verbaas me ook hoe ontzettend fijn ik het hier vind en hoe thuis ik me hier voel. Zo'n soort woonplaats als dit is wat ik altijd wilde voor een gezin. Een huis op loopafstand van de winkels van een dorp vlakbij een stad. Ik geniet heel erg van onze woonomgeving. Het is er groen en vlakbij de bossen en duinen (en strand al heb ik daar niks mee). Maar toch dichtbij een stad die ik zeer ben gaan waarderen en het verbaast me altijd hoe snel ik alles eigen heb gemaakt. Het voelt zo vertrouwd.
Wat ik me altijd af vraag is zou ik in deze regio blijven wonen als we zouden scheiden (omwille het kind waarschijnlijk wel) of als m'n man zou komen te overlijden? Ik denk het wel ondanks dat ik geen familie hier heb. Hopelijk kom ik daar natuurlijk niet achter maar die vraag stel ik mezelf wel eens.

Qua huis ben ik voorlopig ook heel honkvast. We wonen hier heerlijk. Het is een heel fijn huis op zo'n fijne plek. Iets wat we nooit gerealiseerd van te voren hadden of op onze wishlist stond was hoe fijn het is om aan het water te wonen. Nu we dat doen, willen we nooit meer anders eigenlijk. Dus als we ooit zouden willen verhuizen zou dat naar een vrijstaand huis aan het water zijn. En als dat niet gebeurt, dan zijn we hier ook heel gelukkig.
Lieve kleine man. 01-04-2017
Lief klein meisje. 22-09-2020


Afbeelding

Afbeelding
<<

Soleil

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4004

Geregistreerd: 02 Sep 2013 08:06

Bericht 15 Apr 2017 20:38

Re: Gehecht aan huis / woonplaats; hoe 'honkvast' ben jij?

Mijn schoonvader heeft zijn huis (waar wij nu ook wonen) eigenhandig gebouwd, op de grond die hij weer erfde van zijn vader. Dat vind ik een hele mooie gedachten en in het meest ideale geval zouden wij dit huis dan ook overnemen. Dit is helaas niet mogelijk. We willen nu een stuk van de grond proberen te kopen.
Ik woonde zelf in een stad in Noord-Brabant, en ben een paar kilometer naar boven verhuisd, maar dat was wel gelijk Gelderland. En soms vind ik het wel jammer dat ik geen Brabander meer ben, Want daar brandt nog licht!
<<

Mamsie

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 2125

Geregistreerd: 01 Sep 2013 22:58

Bericht 15 Apr 2017 20:41

Re: Gehecht aan huis / woonplaats; hoe 'honkvast' ben jij?

Behoorlijk honkvast! We zijn, voor we ons eigen huis gekocht hadden (we huurde dit eerst), nog gaan kijken bij een mooie twee onder 1 kap, een vrijstaand huis en nog wat andere halfvrijstaande huizen in dorpjes naast onze stad.

Allemaal stuk voor stuk prachtige huizen waar we zo in konden. Toch deed het ons niks en wilde we, vooral ik, gewoon in de wijk wonen waar we nu wonen. Dus werd het dit kopen en compleet verbouwen. Het is de leukste wijk uit heel de stad!
Wat trouwens ook wel erg opvallend is, is dat veel mensen hier verhuizen binnen de wijk.
GVS Let me love you a little more before youre not little anymore.
<<

Linvi

Gebruikers-avatar

Yipyapper

Berichten: 1585

Geregistreerd: 12 Okt 2014 09:59

Bericht 15 Apr 2017 22:30

Re: Gehecht aan huis / woonplaats; hoe 'honkvast' ben jij?

Behoorlijk honkvast. Wij zullen op korte termijn verhuizen maar willen echt binnen 2 wijken blijven/ zoeken.

Toen wij gingen samenwonen kozen we voor zijn dorp, nu wonen we in mijn stad. Beide willen hier nooit meer weg. (Dorp en stad grenzen aan elkaar dus geen langere reistijd oid naar zijn familie)
25-07-201117-09-2013
<<

Marsy31

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 5672

Geregistreerd: 01 Sep 2013 15:19

Bericht 15 Apr 2017 23:55

Re: Gehecht aan huis / woonplaats; hoe 'honkvast' ben jij?

Alles behalve honkvast maar dat is vast geen verrassing haha. Ik ben thuis waar mijn man is en andersom. Zolang ik het plekje, tijdelijk of voor langere periode, kan inrichten, voel ik me thuis.
Ooit willen we wel kopen, ws als ik klaar ben met mn doctoraat over 3 jaar, en dat wordt nog leuk: wáár?
Maar wil met name omwille van zoon wel ergens een thuis maken, anders wordt hij net zo'n zigeuner als zijn ouders.
Afbeelding
Afbeelding
<<

Feline

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 4276

Geregistreerd: 11 Sep 2013 18:02

Bericht 16 Apr 2017 02:26

Re: Gehecht aan huis / woonplaats; hoe 'honkvast' ben jij?

Ik ben echt een ontzettend moeilijk persoon aangezien ik slecht tegen verandering kan maar tegelijkertijd heel onrustig word als ik langere tijd op één plek ben.

Binnen Nederland ben ik van het midden naar het noorden en weer terug naar het midden verhuisd. En afgelopen 3,5 jaar in 3 verschillende landen gewoond wat soms wel pittig was om alles weer opnieuw uit te vinden telkens. Laatste paar weken kan ik best verlangen naar een eigen huis aangezien ik nog nooit alleen heb gewoond.. ik heb altijd huisgenoten gehad en het lijkt me best bijzonder om naakt van de badkamer naar de slaapkamer te kunnen lopen haha..
<<

Silly-One

Gebruikers-avatar

Stamgast

Berichten: 11118

Geregistreerd: 31 Aug 2013 23:18

Woonplaats: B.rabant

Bericht 16 Apr 2017 10:12

Re: Gehecht aan huis / woonplaats; hoe 'honkvast' ben jij?

Ik ben ondertussen wel redelijk honkvast denk ik.
Ik ben in mijn studententijd naar N.ijmegen verhuist. Afgelopen zomer daar vertrokken om te gaan samenwonen in een door 30 km verder. Nu de relatie over is heb ik geen moment getwijfeld waar ik naar terug wilde en dat was echt wel N.
Misschien dat ik ooit in een dorp er omheen ga wonen, maar de omgeving en de variatie die deze stad biedt vindt ik heerlijk.
____________________
<<

Mizz_S

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6878

Geregistreerd: 01 Sep 2013 00:04

Bericht 16 Apr 2017 10:24

Re: Gehecht aan huis / woonplaats; hoe 'honkvast' ben jij?

Niet echt geloof ik. Toen mijn man en ik gingen samenwonen wisten we een ding, niet meer in de dorpen waar we vandaan komen. Ik zou daar ook echt niet meer willen wonen. Toen zijn we in een stadje vlakbij gaan wonen, en hebben we in twee verschillende huurwoningen gewoond. Toen zijn we ineens vanwege werk verhuisd naar de andere kant van het land, naar het zuiden. Ik heb het hier meer naar mijn zin dan ik ooit hadden verwacht, dus voorlopig zie ik ons hier nog niet weggaan. Maar ik sluit het niet uit, je weet nooit wat de toekomst gaat brengen. Ik zie ons ook nog wel een keer naar het noorden gaan eigenlijk. We wonen nu ook in een huurwoning, dus aan de woning ben ik ook niet te erg gehecht, er zal wel een andere woning voor in de plaats komen over een tijdje.
<<

Fantine

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3585

Geregistreerd: 01 Jan 2015 13:05

Bericht 16 Apr 2017 10:36

Re: Gehecht aan huis / woonplaats; hoe 'honkvast' ben jij?

Ik ben naar eigen keuze zo'n 8x verhuisd en zelfs een poosje in Duitsland gewoond. Ik pas me makkelijk aan in een nieuwe omgeving. Van het zuiden van het land naar het oosten verhuisd en uiteindelijk in het noorden uitgekomen. Ik ben nu wel erg gehecht aan ons huis en de stad waar ik woon. Zou nu niet zo snel willen verhuizen, het lijkt alsof ik echt mijn thuis heb gevonden.
Afbeelding
<<

Bliss

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 23092

Geregistreerd: 31 Aug 2013 19:02

Bericht 16 Apr 2017 11:26

Re: Gehecht aan huis / woonplaats; hoe 'honkvast' ben jij?

Ik ben niet zo honkvast, kan ergens vrij snel aarden heb ik gemerkt. Geboren en getogen in de Achterhoek, toen bijna acht jaar geleden naar Den Haag verhuisd en nu woon ik sinds een halfjaar in een dorp in de Zaanstreek. Niet mijn ideaal, maar voor nu wel prima. Over een paar jaar wil ik graag naar Utrecht verhuizen.
❤ 7 juni 2018
<<

Fiederilsje

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6516

Geregistreerd: 31 Aug 2013 21:44

Bericht 16 Apr 2017 11:40

Re: Gehecht aan huis / woonplaats; hoe 'honkvast' ben jij?

Marsy31 schreef:Alles behalve honkvast maar dat is vast geen verrassing haha. Ik ben thuis waar mijn man is en andersom. Zolang ik het plekje, tijdelijk of voor langere periode, kan inrichten, voel ik me thuis.
Ooit willen we wel kopen, ws als ik klaar ben met mn doctoraat over 3 jaar, en dat wordt nog leuk: wáár?
Maar wil met name omwille van zoon wel ergens een thuis maken, anders wordt hij net zo'n zigeuner als zijn ouders.


Daar is toch niks mis mee Marsy? Maar ik kan me wel voorstellen dat je je zoon een echt thuis wilt bieden. De keuze om te gaan zwerven/reizen, kan hij altijd zelf nog maken :nerd:
L2014 & H2017
<<

Elliot

Gebruikers-avatar

Forumfossiel

Berichten: 15291

Geregistreerd: 20 Feb 2014 12:58

Bericht 16 Apr 2017 13:27

Re: Gehecht aan huis / woonplaats; hoe 'honkvast' ben jij?

Ik ben heel honkvast op het gebied van woonplaats, ik wilde toen we verhuisden perse hier in het dorp blijven wonen. Ik voel me hier thuis, heb hier vrienden, familie, mijn orkest, en ik vind het ook echt een fijne regio. Vlakbij grote steden als Amsterdam, Haarlem en Utrecht, gewoon lekker centraal. Nadeel is wel dat de huizenprijzen hier onwijs hoog liggen, maar gelukkig hebben we een heel fijn huis op de kop getikt anderhalf jaar geleden. Ik ben (nog?) niet enorm gehecht aan mijn huis, maar ik vind het wel echt een prettig huis en het staat op een fijne plek. Op loopafstand van winkels, redelijk vrij (weinig last van buren). Nee, verhuizen hoeft van mij niet meer. Maar ik sta er ook niet negatief tegenover om (binnen mijn woonplaats) te verhuizen.

♥♥


Don’t feed the troll 🧌
<<

Chava

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 3039

Geregistreerd: 23 Jun 2016 21:23

Bericht 16 Apr 2017 13:32

Re: Gehecht aan huis / woonplaats; hoe 'honkvast' ben jij?

Gehecht aan mijn huis ben ik niet. Mijn woonplaats zou ik niet zo snel meer verlaten, maar dat komt meer doordat mijn vader en broertje met zijn gezin hier ook wonen.
To travel is to live
Mijn instagram
<<

Ooh La La!

Gebruikers-avatar

Major Yipyapper

Berichten: 6488

Geregistreerd: 01 Sep 2013 10:34

Bericht 16 Apr 2017 13:35

Re: Gehecht aan huis / woonplaats; hoe 'honkvast' ben jij?

Ik ben redelijk honkvast. Ook al woon ik nu in m'n 3e woonplaats. Na 10 jaar hebben we Amsterdam verruild voor 't Gooi. Puur omwille van de kinderen (ruimte, tuin, betere scholen in de buurt). Nu, een half jaar later ben ik nog lang niet gewend. Ja, het huis is fijn en B. is best een leuk dorp met alle voorzieningen, maar ik mis m'n vriendinnen en de luxe van alles om de hoek hebben.

We hebben dit huis gekocht om de komende 10-15 jaar niet meer te hoeven verhuizen zodat de meiden hier in ieder geval hun basisschool kunnen doen. Ik denk dat als we echt gesetteld zijn en (vooral ik) een sociaal leven hier opgebouwd hebben, dat we dan wel echt op een leuke plek zitten. De omgeving is prachtig en het is dichtbij Amsterdam en Utrecht dus qua werk zitten we centraal.

Gehecht aan een huis ben ik nog nooit geweest. Ik maak er ons plekje van en vind dat leuk om te doen, maar dat kan ik in principe met elk huis.
21.02.2014
20.06.2016

Volg me op Instagram: huisjeopdehei
Volgende

Terug naar Huisje, boompje, beestje

Wie is er online?

Gebruikers in dit forum: Geen geregistreerde gebruikers