Desktop versie van Zeg maar Yes
Plaats een reactie

Geen speen meer?

03 Sep 2013 06:41

Hoe oud was jou kindje toen je de speen weg liet?
En hoe heb je dat aangepakt?
L is zo verkouden nu, dat ze vanacht een aantal keer wakker werd omdat ze haar speen kwijt was. Maar doordat ze niet door haar neus kon ademen kon ze hem ook niet in haar mond houden.
Maar zomaar weg laten wordt een groot drama denk ik! Ze is net 1, dus echt iets uitleggen snapt ze ook nog niet.

Re: Geen speen meer?

03 Sep 2013 06:45

14/15 maanden was S toen ik zomaar eens de speen wegliet. Cold Turkey. Viel idd niets uit te leggen maar als ze groter zijn beseffen ze dat ze een speen hebben. We hebben een week lang een krijsend kind gehad toen hij in bed lag maar na een week ging het beter en we zijn er nu al maanden vanaf.

Re: Geen speen meer?

03 Sep 2013 06:52

Misschien dat ik dat dan maar ga proberen...hoef na vandaag niet meer te werken. En vriend heeft late dienst, dus misschien wel een goed moment :) Ze valt trouwens nu in de auto ook gewoon in slaap zonder speen.

Re: Geen speen meer?

03 Sep 2013 07:25

Mijn dochter heeft dat vreselijke ding nog steeds in bed. We hebben afgesproken dat ze we hem weggooien als ze 3 jaar wordt. Ik laat het haar een paar keer per dag zeggen.
Wanneer stop je met je speen?
"Als ik 3 jaar word dan stop ik met m'n speen."

M'n zoon heeft er geen. Ik had geen zin in hetzelfde gezeur.

Re: Geen speen meer?

03 Sep 2013 07:37

Jans schreef:Mijn dochter heeft dat vreselijke ding nog steeds in bed. We hebben afgesproken dat ze we hem weggooien als ze 3 jaar wordt. Ik laat het haar een paar keer per dag zeggen.
Wanneer stop je met je speen?
"Als ik 3 jaar word dan stop ik met m'n speen."

M'n zoon heeft er geen. Ik had geen zin in hetzelfde gezeur.


Op deze manier zou ik het ook gaan aanpakken als het nodig is. Een vriendin van me heeft dat zo gedaan en op de bewuste verjaardag samen weggegooid. Doordat het zov aak was besproken ging dit ook goed. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat dat bij iedereen goed verloopt maar zou het zelf wel zo aanpakken. Zij deed het echter op de 2de verjaardag dacht ik.

Re: Geen speen meer?

03 Sep 2013 07:40

T is er sinds een week of 3-4 vanaf, toen ik hem vroeg of hij zonder speen wilde slapen zij hij ja.
Dus thuis hebben we gelijk de speen weggehaald, de eerste 2 dagen vroeg hij erom, maar wanneer we vertelden dat de speen weg was, was het goed. Daarna vertelde hij zelf ook aan iedereen dat de speen weg was.
Hij is wel eens 's nachts wakker geweest, maar met een knuffel/kus en zeggen dat de speen weg was, was hij weer tevreden. Nu zagen we deze week ook 2 nieuwe kiezen, dus of het wakker worden nou door de speen kwam weet ik niet..
Plaats een reactie